Jos olen sairaslomalla ja irtisanoudun työpaikastani

Neuvoton

Minulla on eläkehakemus vetämässä Joulukuun alusta. Vaikuttaako irtisanomiseni eläkepäätökseen kielteisesti, myönteisesti tai ei lainkaan.

Sairas kun olen pysyvästi eikä valoa siltäosin ole näkyvissä, niin olisi jo reilua työpaikkaakin kohtaan jäädä omasta aloitteesta pois. He ei uskalla irtisanoa sanktioiden uhalla.

Mitä jos eläkettä ei myönnettä, niin en kuitenkaan töihin kykenisi. Mikä edessä,
Jatkuuko sairaspäiväraha silti ja maksetaanko se siinä tapauksessa suoraan minulle. Miten siinä tapauksessa kun tuo sairauspäiväaha kausi loppuu?

Ikä 59 v. 8kk.

7

113

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Neuvoton täsmentää

   En kehtaa ja pysty olemaan työnanatjan taakkana, sillä tiedän miten kalliksi se tulee työnantajalle ja miten haitallisesti sairaslomani vaikuttaa työyhteisöön.

   Se on niin patti tilanne, joten siksi tosissani pohdin vakavissani irtisanoutumista.

   Sairauspäivärahakauden päättyessä, jollen saa työkyvyttömyyseläkettä ja minulla on sairaslomaa jäljellä, niin minun pitäisi mennä vajaakuntoisesksi työnhakijaksi, vaikka minulla on jo työpaikka, vaan ei työkykyä, joten se on ihan hullua.

   Joten siksi olisi varmaan parasta päästä työnantaja pälkähästä irtisanomalla itseni, koska minulla ei tavallaan ole mitään menetettävää.

   Työkyvyttömyyteni on lopullista.

   Entä tuo sairauspäiväraha jos irtisanoudun kesken päivärahakauden?

   Onko jotain mitä en ole osannut ottaa huomioon?

  • malta

   ÄLÄ IRTISANO ITSEÄSI. EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA. Kelassa neuvo yksi ihminen ja painotti tuota. En kerro enempää mutta älä hel,,,, sano itseäsi irti ennen kuin asiat on lopullisesti päätetty. Saat palkkaa vielä sitten kun olet eläkepäätöksen saanut. Siihen kuuluu lomarahat ym.

  • malta malta

   Siis vielä --- Sinulle kertyy tiliä koko ajan kun olet kirjoilla. Saat lopputilin vielä johon kuuluu tietyt rahat ja etuudet. Älä ole hölmö. Ei sinun työnantajaa pidä miettiä. Tee kuten neuvoin.

  • terv. reumakipuinen

   Kaikenmaailman hulluja sitä lukeekin. Lääkäri ei ole KELA lääkäri ja heillä on ihan toiset kuviot mitä omalääkäri sanoo. Jos virallinen eläkeikä on vaikka 63 tai 64 tms,, joudut liemeen jos nyt irtisanot itsesi. Kuten tuossa sanottiin tee noin sillä sinulle juoksee liksa vaikket töihin kykenekkään.
   Sitten kun on päätös paperilla aika ja milloin alkaa niin viet sen työnantajalle ja he ottavat kopion.
   Pysy kirjoilla ja toivo että edes kaivavat sen eläkeanomuksen parin vuoden sisään esille.
   Älä usko omalääkäriä , he eivät tee päätöksiä.
   KELAN lekurit tekee ja ovat aina työnantajan puolella.
   Jeesus kun ihmiset on hööpöjä ja tietentahtoen pistävät itsensä sossuluukulle.
   Pysy kirjoilla ja odota,,, voi muuten mennä pitkä aika päätökseen nykyään. Enää ei mennä eläkkeelle kuin oikeasti pää kainalossa. Näin sanoi omalääkärini. Siis tödella sairas pitää olla.

  • Lisäpäivät menossa

   Jos irtisanoutuu, voit saada ansiosidonnaista päivärahaa aina 65 vuotiaaksi asti. (Jos täytät vaarittavat työssäolo ehdot ja kuulut liittoon)
   Eläkkeelle pääsyyn ei vaikuta oletko työtön tai työssä, vaan riippuu jäljellä olevasta työkyvystä ja mahdollisuudesta työllistyä työkykyäsi vastaavaan tehtävään.
   Jos olet vielä sairaspäivillä, et voi vielä saada ansiosidonnaista riippumatta irtisanoutumisesta.
   Karenssi napsahtaa 3kk. jos itse irtisanoutuu. Joskus harvoni voi oll,a että lääkärin työkyvystäsi tekemällä hyvällä todistuksella voit epätodennäköisesti säästyä karenssilta.

   • Voimia !!!

    Työelämässä vaatimukset kasvaa ja ihmiset ajetaan ahtaalle. Työpaikoilla varsinkin Sairaat puolikuntoiset joutuvat venymään yli sietokyvyn, JA tässä on lopputulos, sairaat irtisanoutuvat, kun he eivät jaksa, ja kun tuosta eläkehausta on tullut uusi raskas työ. He ovat sitten kirjoilla työnhakijoina, vaikka työkyky ei riitä ja tilastot vääristyy.
    Mutta älä irtisanoudu, yritä kestää, jospa se eläke hyvinkin myönnetään.
    Ajattele itseäsi.


   • työelämässä 41v.
    Voimia !!! kirjoitti:

    Työelämässä vaatimukset kasvaa ja ihmiset ajetaan ahtaalle. Työpaikoilla varsinkin Sairaat puolikuntoiset joutuvat venymään yli sietokyvyn, JA tässä on lopputulos, sairaat irtisanoutuvat, kun he eivät jaksa, ja kun tuosta eläkehausta on tullut uusi raskas työ. He ovat sitten kirjoilla työnhakijoina, vaikka työkyky ei riitä ja tilastot vääristyy.
    Mutta älä irtisanoudu, yritä kestää, jospa se eläke hyvinkin myönnetään.
    Ajattele itseäsi.

    Minä irtisanouduin 1,5v sitten ja karenssia tuli,mutta ei 3kk.1,5kk vain.

    Oli vähän rahaa säästössä,joten ei siinä mitään ongelmia tullut.Siitä asti olen nostanut ansiosidonnaista päivärahaa.

    Työpaikkani oli ihan per....stä.Olisin kuollut jos olisin siellä jatkanut.Sairauksia oli ehtinyt tulla jo kaikenlaisia.Oli kolestroolit koholla,korkea verenpaine lääkkeistä huolimatta,vyöruusua,masennusta,ihottumia y.m.

    Nyt terve tai ei ainakaan noita työpaikasta johtuvia sairauksia ei ole.En edes syö nyt lääkkeitäkään.

    59 vuotiasta ei nyt vain enää oteta mihinkään,mutta eipähän tullut ennenaikaista kuolemaa niinkuin valtiovalta toivoo.

    Me ikääntyneet joudetaan hautaan heidän mielestään.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Roope Salminen , Superpettäjä !!

   Uskomatonta touhua sen eveliinan kanssa !! useamman vuoden salasuhde vaikka mies on naimisissa !! roope on kyllä täys pa### !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   4605
  2. Miksi Martina lähettää sydämiä Sofian Lukelle?

   Onko Martinalla pahat kostoaikeet mielessä kun Luke on saanut Martinalta sydämiä instagramiin??? Nähdäänkö nyt oikeasti viimein Martinan kosto ja napp
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   3173
  3. Mitä haluaisit ?

   Mitä tahtoisit sanoa hänelle, muttet uskalla ?
   Ikävä
   95
   1417
  4. Olet liian komea!

   Ei tuollaisia uskalla lähestyä 🤔
   Ikävä
   130
   1377
  5. Haha, nyt vähän naurattaa:)

   Kun täällä on kovasti ollut aloituksia niistä M syömistä, niin nyt on M ja Mimmin stooreissa hirveä valkopyykkipäivä terveellisestä ruoasta.. 😂 Miksi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   1194
  6. Laitan sulle tähän tiedoksi

   nallukkani, että rakastan sua enempi kuin mitään koskaan. Vaikka sen jo tiedätkin. Laitoin sinne eiliseenkin jotain, mutta sen on muut vähän sotkeneet
   Ikävä
   157
   1187
  7. Mitä kaipaat.......

   Mitä kaipaat hänessä eniten ? ♥️
   Ikävä
   56
   1145
  8. luomua olla pitää

   sitä sinä olet :) ei "tahroja" ihossa ei turhaa meikkiä eikä feikkiä. just siitä tykkään, olet se kaunis oma itsesi :) äläkä nyt sano että et ole kaun
   Ikävä
   127
   1086
  9. Tasapainotilanne.

   Ja nyt en tarkoita sitten mitään palstalla pyöriviä tasoteorioita...sanonpahan heti kättelyssä. 😁 Mutta jos ajattelee optimaalista mahdollisen suhte
   Sinkut
   242
   1031
  Aihe