Isän oikeudet minimaaliset Suomessa!

Mielestäni on väärin että naisella on valta yksin tehdä lopullinen päätös tekeekö abortin vai pitävätkö lapsen.Vaikka isä haluaisi pitää lapsen ja äiti ei,niin lopulta isällä ei ole minkäänlaista mahdollisuutta puolustautua.
Mitä mieltä muut miehet on, toki naisten näkökulmatkin kelpaa.Mut ei sitten vastausta et nainenhan sitä ihmisen alkua pitää 9kk mahassa ja vaarantaa henkensä.Tää puolustus on aivan liian tuttu.
m28

15

261

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei väärin

      Ajatteletko asiaa teoreettisesti, vaiko onko kohdallesi sattunut näin? Jos sinulla on omakohtaisia kokemuksia, niin muutapa elämäntapasi "vanhanaikaisemmaksi".

      Tapaa sinua miellyttävä nainen, seurustelkaa rauhassa ja käyttäkää luotettavaa ehkäisyä, muuttakaa yhteen ja käyttäkää luotettavaa ehkäisyä, menkää naimisiin ja käyttäkää luotettavaa ehkäisyä. Oltuanne "jonkin aikaa" naimisissa, suunnitelkaa lasten saamista täydentämään perheonneanne.

      Luulen, että em. tapauksessa miehelle harvoin tulee vastaan sellainen tilanne, että rakas puoliso päättääkin valita abortin lapsen synnyttämisen sijaan.

    • Aborttikeskustelut.
    • pakollako äidiksi?

      Raskaus, imetys, pienen (varsinkin alle 3v ja vielä pitkälle eteenkinpäin) lapsen hoidon sitovuus.. on NIIIN iso juttu. että siihen ei saa ketään pakottaa.. äidin pitää saada päättää, että onko siihen valmis! että siksi näin. eikä toki isäksikään ketään saa pakottaa.. itse sairastuin vakavaan synnytyksenjälkeiseen masennukseen koska en ollut valmis äidiksi ja minut siihen painostettiin.

    • Ajattelin vaan täs niinku yleensä miehen oikeuksia ei oo itselleni sattunu.Ehkä tekstistä saatto saada väärän kuvan ku kirjoitan niinku ajattelen, heh.Abortti on murha!

      • Ei väärin

        Abortti on murha, johon mies on osasyyllinen omalla käytöksellään. Miehen ei pitäisi huljutella heppiään "vääränlaisissa koloissa", tuolloin ei ole mitään "oikeuksia".

        Lue tuo ensimmäinen vastaukseni ajatuksella, niin ymmärrät.


    • Tasa-arvoa iseille.

      Tasa-arvovaltuutetun tiedote.

      silläkin on oikeus vanhemmuuteen - myös eron jälkeen

      17.02.2011
      - Aika on ajanut vanhemmuutta koskevan lainsäädännön ohi. Tätä kuvaavat tasa-arvovaltuutetulle tulleet, syrjityiksi itsensä kokeneiden isien yhteydenotot, totesi tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen torstaina puhuessaan Tasa-arvoa erovanhemmuuteen - isät pois paitsiosta -projektin avoimessa foorumissa Tampereella.

      Lainsäädännön ja viranomaiskäytäntöjen näkökulmasta ongelmalliseksi on muodostunut esimerkiksi etävanhemman, useimmiten isän, asema. Tasa-arvovaltuutettu on tuoreessa lausunnossaan vastannut yhteishuoltajana olevalle etäisälle, joka ei saanut tietoja lapsensa esikoulun aloittamiseen liittyvistä asioista. Päivähoidossa yleisesti käytössä olevassa asiakastietojärjestelmässä ei kysytä tietoja etävanhemmista.

      Tasa-arvovaltuutettu pitää tilannetta kestämättömänä.
      - Etävanhemmalle on annettava mahdollisuudet myös käytännössä seurata oman lapsensa arkielämää. Asiakastietojärjestelmiä tulee kehittää niin, että ne ottavat huomioon yhteishuoltajuuden edellyttämät käytännön vaatimukset.

      Moni valtuutettuun yhteyttä ottanut isä on myös epäillyt, että erotilanteissa sosiaaliviranomaiset suosivat naisia epäasiallisin perustein. Tunnetta on vahvistanut se, että enemmistö sosiaalityöntekijöistä on naisia ja että nykyään yhä useammin myös asiaa tuomioistuimessa käsittelevä tuomari on nainen.

      - Mielestäni olisi paikallaan tehdä sosiaaliviranomaisten palvelujen osalta selvitys siitä, onko sukupuolella merkitystä ja suositaanko äitejä viranomaiskäytännöissä, kuten epäillään. Tuomioistuinten huoltajuusratkaisuista on jo olemassa vastaava tutkimus, Pirkko Mäkinen sanoi.

      Lisäksi tasa-arvovaltuutettu toteaa, että vanhempainvapaasäännökset kohtelevat äitejä ja isiä eri tavoin. Sairausvakuutuslaissa määritellään, että vanhempainvapaan voi käyttää joko lapsen äiti tai isä, riippuen siitä, mitä vanhemmat keskenään sopivat. Oikeus työntekoon ja vanhempainrahan nostamiseen kuitenkin vaihtelee sukupuolen mukaan. Lapsen isällä on oikeus vanhempainrahaan, jos hän osallistuu lapsen hoitoon eikä ole tänä aikana ansiotyössä tai muussa omassa työssä. Äidille sitä vastoin voidaan maksaa vähimmäismäärän suuruista vanhempainrahaa, vaikka hän on samanaikaisesti ansiotyössä tai omassa työssä taikka opiskelee päätoimisesti ja saa opintotukilain mukaista opintorahaa.

      Valtuutettu on useita kertoja vuodesta 2003 lähtien pyytänyt sosiaali- ja terveysministeriötä selvittämään mahdollisuudet sairausvakuutuslain muuttamiseksi siten, että vanhempainrahasäännökset olisivat samanlaiset isien ja äitien osalta. Asiaan ei kuitenkaan ole saatu muutosta. Kelan ohjeistus perustuu voimassa olevaan lainsäädäntöön, ja moitteet onkin usein suunnattu Kelaa vastaan.
      -----------

      • Ihmettelenpä vain

        Osaatko sinä itse ollenkaan kirjoittaa ja lukea?


    • P. Itäjä
      • monestiko tänään

        Monellekko palstalle pistät ton saman linkin?


    • Ihmisoikeudet?
      • isyyden voi kumota !

        Onko kyse tuosta?

        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288651968386.html?pos=ok-nln

        Täytyy sanoa, että ihmettelen miksi käo ei ottanut juttua?

        Itsellä kokemus äitinä tapauksesta, että lapsi syntyi avioliitossa ja aviomiehestä tuli automaattisesti isä vaikka oli tiedossa ettei ole biologinen isä. Lapsi alkoi itse vaatimaan oikean isän isyyttä kun ikää oli riittävästi, murrosiässä.
        Lakimiehen avulla kanne käo:n ja sitä ennen olin dna. tutkimukset jne.. ja väärän isän isyys kumottiin ja oikea isä tunnusti isyytensä ilman dna.tutkimuksia, vapaaehtoisesti.


      • uudistuksia tulossa
        isyyden voi kumota ! kirjoitti:

        Onko kyse tuosta?

        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288651968386.html?pos=ok-nln

        Täytyy sanoa, että ihmettelen miksi käo ei ottanut juttua?

        Itsellä kokemus äitinä tapauksesta, että lapsi syntyi avioliitossa ja aviomiehestä tuli automaattisesti isä vaikka oli tiedossa ettei ole biologinen isä. Lapsi alkoi itse vaatimaan oikean isän isyyttä kun ikää oli riittävästi, murrosiässä.
        Lakimiehen avulla kanne käo:n ja sitä ennen olin dna. tutkimukset jne.. ja väärän isän isyys kumottiin ja oikea isä tunnusti isyytensä ilman dna.tutkimuksia, vapaaehtoisesti.

        Isyyslakiin on tulossa uudistuksia.

        http://www.lansivayla.fi/artikkeli/265650-nain-isyyslaki-muuttuu-–-aiti-ei-saa-enaa-vastustaa-isyyden-selvitysta


    • isän oikeus

      Isyyslakiin pitää sitten tehdä muutos myös siinä suhteessa, että jos isä vastustaa aborttia, niin hän on myös valmis ryhtymään yh-isäksi ehdoitta, jos äiti ei halua pitää lasta. Äidillä on oikeus luottaa siihen. että hän saa tavata lastaan myös tulevaisuudessa ja että lasta ei eroteta biologisista vanhemmistaa, vaikka äiti ei jaksa tai halua häntä hoitaa 24/7. Isä pistäköön siis tässä tapauksessa oman uransa narikkaan, jos aborttia vastustaa.

    • Isät lasten asialla.
    • .........

      Olen samaa mieltä kanssasi, miehellä ei ole oikeuksia abortissa. Mitä sinä ehdottaisit ratkaisuksi asiaan? Että mies saisi tehdä lopullisen päätöksen ja naiselta vietäisiin valta päättää, vaikka loppupeleissä todellakin sen naisen elämään asia enemmän vaikuttaa niin fyysisesti kuin psyykkisestikin? Vai olisiko joku virallinen arpoja, joka heittäisi kruunaa ja klaavaa siitä, kumpi asiasta saa päättää kussakin tapauksessa?

      Tasa-arvo tuossa on nähdäkseni mahdollista toteuttaa ainoastaan siten, että abortit kielletään lailla ja samoin eroaminen. Tällöin molemmille vanhemmille jää samanlainen pakko pysyä sidoksissa siihen lapseen, halusi tai ei, jaksoi tai ei. Luonnollisesti myös avioliiton ulkopuolinen seksi pitäisi kriminalisoida tai vähintäänkin vaatia, että jos lapsi on tulossa, vanhemmat ovat velvollisia avioitumaan loppuiäkseen.

      Ongelmatontahan tämäkään ei toki olisi enkä jaksa edes alkaa spekuloimaan kaikkia epäkohtia, joita se mukanaan toisi. Kysynkin siis vain, että mitä sinä ehdotat tuon epäkohdan korjaamiseksi? Kenen pitäisi saada päättää abortista silloin kun vanhemmat ovat asiasta erimielisiä ja miten se toteuttaa miesten ja naisten välistä tasa-arvoa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe