Hyvia neuvoja kaivataan

last fight?

Mummoni (joka kasvatti minut) sairastaa alzheimeria tai dementiaa, diagnoosi oli alzheimer, mutta oireet ovat dementian. Han on sairastanut nyt 3,5 vuotta, hanen ikansa on 85 vuotta. Jo koko syksyn hanen muistinsa on niin heikko ettei viitta minuuttia muista asioita. Han ei muista menna laakariin tai muistikokeisiin. Eiko olisi aika, etta pitaisi loytya paikka vanhainkodista? Missa kunnossa vanhainkotiin paasee. Han itse haluaa vanhainkotiin, vaikkei ymmarra olevansa sairas, tosin hanella on vaikeuksia kavella. Onko nyt kyseessa taudin viimeinen vaihe ja kuinka pahaksi se viela tasta menee? Vaarini olisin hoitanut itse kotona, mutta mummoni on joka asiassa pomo, aina ollut, kaiken pitaa olla niin kuin han sen nakee, ihan huoletta paattaa voinko tehda esim. lapsen ja yha vaikkei han enaan ymmarra hyvin asioita, hanen on saatava paattaa kaikesta, kaikkien asiat, joten hanta ei resurssini riita hoitamaan. Minusta han on aina karsinyt pakkoneuroottisestapersoonallisuushairiosta. Olen huolissani hanesta. Hanelle tuodaan ruuat joka paiva, mutta mitaan muuta ei tehda. Itse asun kauempana.

6

1631

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ööö,siis dementiaa aiheuttavat sairaudet on mm.alzheimer tai lewy tai vaskulaariset esim.
      Kannattaa otta yhteyttä sos.palveluun,jos ei kukaan muu reagoi,tuntuu olevan avun tarpeessa.
      Huonommaksi yleensä menee,ja katoamisvaara taitaa olla suuri jos ei 5 minsaa enempää muista.
      Viimeinen vaihe on sitten se kun ei mitään mistään enää tiedä,ruokailut ja vessat,pukemiset sun muut.

      • last fight?

        Ok, kiitos.


    • Ikivanha

      Niin, siis kuten edella mainittu, dementia on yleisnimi aivotoimintaa ja kognitiivista hamottamista rappeuttaviin aivosairauksiin, jotka yleensa puhkeavat 65 ikavuoden jalkeen (nuorempanakin dementiaan voi sairastua). Alzheimers on yksi dementian muodoista.
      Jos mummollasi on jo diagnosoitu sairaus olisi varmaan parasta ottaa yhteytta hanen kotikuntansa ikaihmisten sosiaalipalveluista vastaavaan tahoon ja selittaa tilanne.

    • bisnes.

      Souvenaid on kliininen ravintovalmiste varhaisen Alzheimerin taudin ruokavaliohoitoon. Sitä on käytettävä terveydenhuoltohenkilöstön ohjauksessa. On suositeltavaa käyttää Souvenaidia yksi pullo joka päivä. Valmiste maksaa 4€/pullo eli kuukausihinnaksi tulee 120€.
      http://nutriciafi.nutricia.fi/tuotevalikoima/ravintovalmisteet-aikuisille-ja-iaekkaeille/tuotevalikoima/souvenaid/tietoa-souvenaidista

      Tuotteen ravintosisältö:
      http://souvenaid.com/about#ingredients

      EPA (fish oil) 300mg
      DHA (fish oil) 1200mg
      Phospholipids 106mg
      Choline 400mg
      UMP (uridine monophosphate) 625mg
      Vitamin E 40mg
      Vitamin C 80mg
      Selenium 60µg
      Vitamin B12 3µg
      Vitamin B6 1mg
      Folic acid 400µg


      Omega 3 rasvahappoja (DHA ja EPA). Suomalaisen ravitsemussuosituksen (VRN) mukaan Omega-3 rasvahappoja tulisi saada 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta n. 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä laadukkaita Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista.

      fosfolipidi = rasva

      koliini = Koliini on ravintoaine, jolle ei ole päivittäistä saantisuositusta. Hyviä koliinin lähteitä ovat munan keltuainen, naudan maksa ja vehnänalkiot. Kaikki luonnon rasvat sisältävät koliinia jonkin verran fosfatidyylikoliinin muodossa. Elimistössä koliinin tehtävät liittyvät mm. rasvan ja kolesterolin aineenvaihduntaan sekä toimimiseen solukalvojen rakenteissa ja solujen välisessä viestinnässä. Sillä on verenpainetta alentava vaikutus. Koliinin fosforihappojohdannaisia, fosfatideja esiintyy hermoissa ja aivokudoksessa.

      uridiinimonofosfaatti = ?


      E-vitamiini
      E-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joka koostuu yhdisteistä. Kahdeksan tärkeintä yhdistettä, jotka muodostavat E-vitamiiniperheen, voidaan jakaa kahteen ryhmään: tokoferolit ja tokotrienolit. Kummassakin on alfa-, beta-, gamma- ja delta-aineosat. Alfatokoferoli löydettiin ensimmäisenä ja päällysmerkinnöissä ilmoitettu teho ilmoittaa ainoastaan tämän osan määrän. Suomessa E-vitamiinin virallinen päivän saantisuositus aikuiselle on 10 mg.

      Miten tunnistaa synteettinen E -vitamiini?
      Luonnollinen E-vitamiini on erittäin kallis raaka-aine, ja siksi sen keinotekoisten versioiden valmistus ja käyttö on aina ollut monille yrityksille varsin kannattavaa. Tämän vuoksi markkinoilla on useita tuotteita, jotka ovat joko 100-prosenttisesti synteettisiä tai synteettisten ja luonnollisten aineiden sekoituksia. Mikäli tuotteessa on oikea tuoteseloste on varsin helppoa päätellä, onko tuote luonnollinen vai synteettinen. Kaikki luonnollinen E-vitamiini ilmoitetaan d-alfatokoferolina. Synteettinen E-vitamiini tulee ilmoittaa tuoteselosteessa dl-alfatokoferolina. Täten ”d” merkitsee luonnollista ja ”dl” synteettistä E-vitamiinia.

      Suomalais-ruotsalaisessa tutkimuksessa saatiin selvää näyttöä siitä, että E-vitamiiniperheen kahdeksan erilaista muotoa voivat suojata Alzheimerin taudilta.
      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24113154

      http://www.uef.fi/fi/uef/-/useat-e-vitamiinin-muodot-suojaavat-muistihairioilta

      Hyviä lähteitä ovat: kasviöljyt, pähkinät, avokado, siemenet, manteli, vehnänalkioöljy, tumman vihreät kasvikset ja kananmuna.


      C-vitamiini:
      Uusien tutkimusten mukaan vähimmäistarve päivässä on 400mg.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinteet.htm#muutama

      Seleeni:
      Suomessa seleenin virallinen päivän saantisuositus aikuiselle on 50 µg. Seleeniä on lähes kaikessa ruuassa, mutta parapähkinässä sitä on todella paljon, joten 2 parapähkinää päivässä riittää.

      B-vitamiinit
      B-vitamiinien ryhmään kuuluu 8 varsinaista vitamiinia ja 5 sen kaltaista yhdistettä. Tärkeintä on varmistaa B-vitamiinien saanti laadukkaasta ruuasta. Mahdollinen, mutta harvinainen puute korjataan tilapäisesti B-vitamiineja sisältävällä valmisteella. Ravintolisänä nautitut B-vitamiinit tulisi saada mahdollisimman luonnollisessa muodossa, koska synteettisten B-vitamiinien terveysongelmia ei tiedetä. mm. siemenissä, jyvissä, vihanneksissa ja pähkinöissä on runsaasti kivennäisaineita erityisesti kalsiumia, fosforia, magnesiumia, sinkkiä, seleeniä ja rautaa. Ne sisältävät erityisesti A-, B- ja E-vitamiineja. Niissä on runsaasti tyydyttämättömiä, välttämättömiä rasvahappoja ja lesitiiniä. Monet tärkeät B -vitamiinit eivät imeydy kunnolla ilman fosforia, joka myös on aivojen toiminnalle välttämätön.
      http://www.valioravinto.fi/rikas-oluthiivatabletti

      D-vitamiinia kyseisessä valmisteessa ei ole ????

      Aivoissa on kaikkialla D-vitamiinireseptoreita.

      Kyseisessä tuotteessa on ihan normaaleja monipuolisesta ruuasta saatavia ravintoaineita ja saahan niitä lisäravinteena purkistakin hintaan 5 €/kuukausi. Eli todella rahastuksen makua. Mutta mitään uuttahan tämä ei lääkebisneksessä ole.

      • last fight?

        Ei ole varhainen vaihe kyseessä. Kyllä mummoni on aina vitamiinit saanut. Kiinnosta juttu on yhden tutkijan tulos, että dementia on loisien aiheuttama, loiset saa pois neilikalla (munat) ja koiruoholla (aikuiset), koiruohosta pitää saada versiota, jossa ei ole thujonea, Virosta saa, mummoni kohdalla myöhäistä, mutta jos sukulaisella alkuvaiheessa niin kannattaa kokeilla. Ohjeet löytyy googlaamalla.


    • matotiede ;;)))

      Vai vielä loiset häädetään neilikalla ....;;;;;;(())))))

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2813
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1954
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1806
    6. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      157
      1795
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe