Etäluettavat mittarit ja yösähkön ohjaus

ei riitä lämmöt

Me joilla on varaava sähkölämmitys, olemme saaneet tuta Fortumin "vallan" nyt kun siirryttiin etäluettaviin sähkömittareihin. Meillä 1200 litran "pannu" joka klämpenee yösähköllä. Aikaisemmin aina lämmitys meni päälle klo 22 ja pois päältä aamulla klo 7
Fortum ilmoittaa; Yösähköä käyttävien laitteiden, esimerkiksi lämminvesivaraajan ja varaavan lattialämmityksen automaattisia kytkentäaikoja porrastetaan yösähkön alkamisajan ja puolenyön välille sähköverkon kuormituksen tasaamiseksi. Näin vältetään tilanne, jossa kaikki sähkölaitteet kytkeytyvät yhtäaikaisesti päälle aiheuttaen tarpeetonta kuormitusta sähköverkkoon.
Nyt kun on ollut -20 asteen pakkasia, kytkee rele lämmitykset päälle vasta puolen yön jälkeen. Aika vilpoista alkaa olla kun aamulla jo vähän ennen seitentä on katkaistu lämmitys. Fortumilla on tiedossa että kiinteistössä varaava yölämmitys.
Nyt on kaksi mahdollisuutta. Kytkeä joka ilta klo 21 jälkeen (yö sähkö alkaa klo 21) valitsin asennosta 2 (yö)-> asentoon 1 (jatkuva) tai
kutsua sähkömies paikalle ja laittaa asento 1 koko ajan päälle ja kello väliin ja kellosta lämmitys asento klo 21->7.
Katsoin lämpötiloja ja päiviä jolloin klo 24 jälkeen kytketty lämmitys
ma 13.1 (-16), to 16.1 (-15) la 18.1 (-19) ma 20.1 (-19) la 25.1 (-21)
Pannu on kerennyt tnäinä päivinä lämmetä vajaa 7-tuntia ja se ei riitä.

24

8872

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nosta meteli

      Kaivappa tekemäsi sähkösopimus esille ja katso mitä olette yösähköstä sopineet. Ei sähköyhtiö voi muutella aikoja mielensä mukaan omaksi edukseen. Ehdota että aloittavat sinun yösähkösi jo kelo 20, niin tulee sitä heidän haluamaansa porrastusta aloitusaikoihin. Siihen voit suostua.

      Suomalaiset ovat niin säälittäviä lampaita että kumartelevat vain kun joku alkaa kyykyttämään.

      Enegiamarkkinavirasto keskittyy taas pelkästään siihen että löytää pykälän jonka mukaan energiamarkkinoiden valvominen ei kuulu heille.

      • Perkhelen

        Helen on muuttanut yösähkön aikoja nyt 22-24 menee yösähkölle ja 7 loppuu tämä myös viikonloppuisin 1.4 alkaen. Mistään et löydä tiedotetta etkä muutakaan...


    • Lämpö riittää

      Etäluettavalla mittarilla ja yösähkön ohjauksella ei ole mitään tekoa keskenään, täysin eri asiat.
      Oletkos aiemmin seurannut joka ilta milloin lämmitys on kytkeytynyt päälle? Ja toisekseen ei se kokoaikaalämmitä tai jossan mitoituksessa on mennyt pieleen. Jos varaajan lämpötila laskee liikaa niin se siirtyy päiväsäköön. Eli ei pitäisi tulla kylmä.

      • Inssivinssi

        Eikä mene varaaja automaattisesti päiväsähkölle. Taidat olla insinööri :-)))


      • uusinta_uutta
        Inssivinssi kirjoitti:

        Eikä mene varaaja automaattisesti päiväsähkölle. Taidat olla insinööri :-)))

        Varaava vesikiertoinen sähkölämmitys kylläkin tehdään silleen, että varaaja ladataan yösähköllä, mutta lämmön loppuessa kesken kytkeytyvät pienempitehoiset päiväkäyttövastukset päälle = ei tule vilu.

        Mutta nyt taidetaankin puhua "kaapelit kurassa" halpisratkaisuista.

        Varaavien lämmitysten ohjaus (verkkokäskyllä) vaihtelevaan aikaan päälle tuli tutuksi jo 90-luvun alkuvuosina Vantaalla.

        Näköjään löytyy sellaisiakin takapajuloita, joissa nämä ovat uusia & ihmeellisiä asioita ;-D


      • PitäisiAsiakkaanEduksi

        Päin vastoin, jos varaaja on oikein mitoitettu niin kovemmilla pakkasilla se paahtaa täysillä koko yösähköajan.

        Jonku viitseliään pitäisi haastaa sähköyhtiö oikeuteen näistä porrastuksista, jotka on nyt toteutettu asiakkaan tappioksi.Oikea tapa olisi se että halpa sähkö olisi laitettu alkamaan tuntia aikaisemmin ja porrastukset sen aikana.


    • Menitkö halpaan?

      Muistaakseni ainakin EONin verkossa oli joku "halpasiirtosopimus", jossa verkkoyhtiö voi tiputella niitä lämmityksiä pois päältä "mielensä mukaan"....

    • sopimukset muuttuvat

      Kyllä. Tämä mahdollistui vasta etäluettavilla mittareilla. Aikaisemmin aina lämmöt meni päälle klo 22. Fortum Espoo nykyinen vielä verkon haltija. Sähkön ostamme mjualta.

    • sopimus muuttuu koko

      Ja sähkösopimus tehty 20 vuotta sitten. 10 v siitä kun mitään ilmoittamatta yösähkön alkamisaika siirtyi klo 20 > klo 21. Kyse sähkönsiirto verkosta.

      • 230V

        "mitään ilmoittamatta"

        Ilmoittamatta jättäminen on eri asia kuin se, että asiakas ei lue asiakasviestintää tai ei ymmärrä lukemaansa.


      • TyhmänkinTajuttava

        Sopimuksia ei muutella yksipuolisilla ilmoituksilla.


    • heikon laista tiedot

      Ilmoitus oli vain sähköyhtiön lehdessä. Asiakkaille ei postitettu mitään.

    • pois varaavasta lämm

      Varaavan sähkölämmityksen ajat on ohi.
      Yösähkö lähes saman hintaista päiväsähkön kanssa
      huonelämpötilat seilaa kun lämmitys alkaa puolen yön jälkeen
      vesikierto hukkaa lämpöä rakenteisiin
      vesivahinkovaara aina olemassa

      Kaksi tehokasta lämpöpumppua jotka toimivat myös pakkasella
      Varalle muutama sähköpatteri

      asiakkaalle aivan sama käyttääkö sähköä päivällä vai yöllä

      • 134251345

        talo kestää 100 vuotta, ilppi max 10, ei käy. Fiksumpaa on käyttää olemassa oleva iso varaaja puulämmityksen. Ei haittaa puulämmittäjää sähkökatkotkaan tai koko kommunistiyhteiskunnan tuleva romahdus.


      • 230V
        134251345 kirjoitti:

        talo kestää 100 vuotta, ilppi max 10, ei käy. Fiksumpaa on käyttää olemassa oleva iso varaaja puulämmityksen. Ei haittaa puulämmittäjää sähkökatkotkaan tai koko kommunistiyhteiskunnan tuleva romahdus.

        Mutta kun pitäisi viettää vuosittain ulkomailla 4-8 viikkoa. Osa noista ajoittuu väkisin talvikaudelle. Puulämmitteinen talo jäätyy silloin, putket halkeaa ja kukat kuolee. Varalla pitää jokatapauksessa olla sähkölämmitys.

        Ja kesäaikana puulämmitys on ongelmallinen. Vaikka millaiset tulet pistää pesään, ei talo viilene yhtään - päinvastoin.


    • aloittaja jatkaa

      Me toteutetaan nyt toistaiseksi
      kutsutaan sähkömies paikalle ja laittetaan asento 1 koko ajan päälle ja kello väliin ja kellosta lämmitys asento klo 21->7. Yksi ilmalämpöpumppu rinnalla.
      Emme ole tehnee sopimusta sähkölaitoksen kanssa että lämmityssähköjämme saa katkoa miten sattuu. Emme saa edullisempaa sähköä (emmekä hanki lisälaitetta) Yösähkö on klo 21-7
      Muutaman vuoden päästä remontissa poistetaan vesilämmitys ja laitetaan lämmitys ilmalämpöpumpuilla pattereilla.

    • Mikä verkkoyhtiö?

      Yleensä tuo yösähkömittaus alkaa klo 22:00 ja muistaakseni vain Helen Verkon alueella tais olla klo 20:00.... Mistä ihmeestä tää aloittaja on saanut päähänsä, että heillä tuon "kuuluu alkaa" klo 21:00?!

    • yösähkön ohjaus

      Espoo Fortum yösähkö klo 21-07 sunnuntait (Helsinki Vantaa klo 20-07)
      Releohjaus aina aikaisemmin klo 22-07 , joka kytkee 2-asennossa lämmitykset päälle.
      Nyt ohjaus kytkee lämmitystä "satunnaisesti", Pakkasella lähes joka toinen päivä klo 24 jälkeen, jokusen kerran klo 21 ja muulloin klo 23 (ei tainnut kertaakaan olla klo 22)
      Kytkeytymisen kuulee kun rele "jysähtää" ja näkee kun kirjautuu sähköyhtiön sivuille ja katsoo päiväkohtaista sähkönkulutusta. Kun 1200 litran lämmitysvesi 300 litran käyttövesi kytkeytyy, on kulutus huomattavasti normaalia suurempaa.
      1-asennossa sähkö on jatkuvaa.
      2-asennossa lämmitys tapahtuu vain yösähköllä.
      Espoo Fortum siirtoverkko joka määrää ajat.

      • Tarkista nämä

        Tuo etämittariohjattu lämmitysten porrastettu kytkentä on tuttua, tiedän miten se toimii, mutta onkohan tuo kello nyt varmasti oikeassa, kas kun sen lämmityksen pitäisi mennä porrastetusti eri päivinä eri aikaan päälle aikavälillä 22-23 (talviaikaa), tai jos tuossa verkkoyhtiössä tosiaan yömittaus alkaa klo 21, niin siinä tapauksessahan se vois mennä porrastetusti 21-22, tai 21-23.

        Miten teillä ei riitä tehot lämmittämään 1,2 kuution varaajaa? Liian pienet vastukset, osa vastukista rikki, tms? Tai sitten termostaatti säädetty turhan kylmälle.... jos lämmitysaika lyhenee, niin on oleellisempaa kiinnittää huomiota vastusten toimivuuteen, tehoon ja termostaatin asentoon - voi olla vaikka 85C, koska schuntillahan sitä kierron lämpöä säädetään, fiksu on laittanut automaattisäätimen.... 300 litranen käyttövesi puolestaan pitäisi riittää jo isonkin perheen tarpeisiin, lämpenee takuuvarmasti tuossa ajassa, mikäli vaan vastukset on kunnossa ja tarpeeksi tehokkaat. Niin ja onhan myös käyttövesivaraan termostaatti tarpeeksi isolla? Siinä voi yhtälailla olla vaikka 85C ja schuntista sitten virtausta viileämmäksi... riittää, meillä riitti jopa 160 litrainen pelkällä yölämmöllä!


    • ei riitä pakkasella

      300 litran käyttövesi riittää mutta alkaa lämmetä kun virta kytkeytyy. 1200 litrasessa on käsittääkseni yksi vastus ja kokenut putkimies sanoi pannua asentaessa 12v sitten että jos haluaa vastuksen kestävän pitkään, ei kannata laittaa nopeaa lämmitystä. (10h oli lämmitysaika silloin). Automaattiohjaus ei toiminut, piti olla ihan käypäpeli. Saattoi sulkea lämmitykset vaikka tarvetta olisi ollut. Pannun lämmöt riitti klo 07-> klo 22 pakkasella mutta ei riitä klo 07->klo 24. Lämmitettävää alaa on kuitenkin jonkin verran.
      Käsittääkseni missään muualla ei ole näin suurta porrastus, 4-tuntia.(klo 21->klo24)

      • ei uskois jo ei näki

      • HyväNäin2016

        Arvaa kuka sen maksaa että sähköyhtiö lainaa asiakkaalle rahaa? Kyllä sen maksaa asiakas.

        Maksan mielummin sen mitä kulutan, enkä halua kustannuksia tasaerälaskuista.


    • kohti huonompaa
    • AsiakkaanEduksi

      Lain pitäisi määrätä että yösähköä saa 22-7. Jos verkkoyhtiö näkee tarvetta porrastuksiin, niin se tehtäisiin tuon ajan ulkopuolella ja tietysti halvemmalla hinnalla, eli asiakkaan eduksi. Verkkoyhtiö voisi siis laittaa ohajauksen päälle klo 21 ja sirtyä etuajassa yösähkölle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6618
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2652
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2233
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1894
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1457
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe