Huonoja kokemuksia?

Mahdollinen

Onko sinulla/teillä huonoja kokemuksia steinerkoulujen suhteen? Onko huonoja muistoja? Mitä steinerkoulua lapsesi tai sinä kävitte?

11

5554

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 16+3=19

      Palsta on näitä viestiketjuja pullollaan. Ks. esim.

      "Älä laita lastasi steiner-kouluun!!!" (http://keskustelu.suomi24.fi/node/2970429)
      "Steinerkoulun haitat" (http://keskustelu.suomi24.fi/node/6330840)
      "Voih,miksi tulinkaan paskakoulu -steineriin?" (http://keskustelu.suomi24.fi/node/10722202)

      tai oikeastaan mikä tahansa viestiketju :)

      Keskustelussa voisi ottaa huomioon myös sen minä vuonna huonoja kokemuksia omaava henkilö on steinerkoulua käynyt. Jos koulussa on ollut puutteita vuonna 2004, niin se ei välttämättä tarkoita, että asiat ovat nyt 10 vuoden jälkeen samalla tavalla.

      • Troja

        Suomessa on paljon steinerkouluja ja puutteita voi olla vieläkin, en laittaisi omaa lasta jos sellaisen joskus saan steinerkouluun, kouluruoasta ja tukimaksuja on pakko maksaa ja on osallistuttava turhanpäiväisiin talkoisiin. Itse olen käynyt steinerkoulun kokonaisen 9 vuotta ja voin sanoa että 1-3lk ei opi juuri mitään. Kaverini kertoi että lukiossa opiskeltiin matematiikan asioita joita olisi pitäny opetella steinerissä, ei opetettu ja ei mulla muuta.


      • 17+13=30
        Troja kirjoitti:

        Suomessa on paljon steinerkouluja ja puutteita voi olla vieläkin, en laittaisi omaa lasta jos sellaisen joskus saan steinerkouluun, kouluruoasta ja tukimaksuja on pakko maksaa ja on osallistuttava turhanpäiväisiin talkoisiin. Itse olen käynyt steinerkoulun kokonaisen 9 vuotta ja voin sanoa että 1-3lk ei opi juuri mitään. Kaverini kertoi että lukiossa opiskeltiin matematiikan asioita joita olisi pitäny opetella steinerissä, ei opetettu ja ei mulla muuta.

        "Suomessa on paljon steinerkouluja ja puutteita voi olla vieläkin..."

        Missä tahansa paikassa voi olla puutteita.

        "kouluruoasta ja tukimaksuja on pakko maksaa ja on osallistuttava turhanpäiväisiin talkoisiin"

        Luulen, että kaikki steinerkouluun lapsensa laittavat vanhemmat tiedostavat, että koulu on maksullinen (paitsi vähävaraisten perheille). Jos talkoot tuntuvat "turhanpäiväisiltä", niin ehkä silloin syytä miettiä niitä syitä miksi alunperin valitsi steinerkoulun.


    • hyvä juttu

      Ei ole huonoja kokemuksia. Olen erittäin tyytyväinen valintaan. Osallistumistahan se vanhemmilta vaatii moninverroin normikoulua enemmän, mutta se on sitten asennekysymys, tuntuuko se turhanpäiväiseltä vai olisiko siitä iloa ja hyötyä olla mukana oman lapsensa kouluelämässä? Ja lapsemme on kyllä oppinut jo vaikka mitä, vaikka on vasta toisella luokalla. Lukemaan hän oppi ensimmäisen lukukauden aikana ja nyt laskee jo isojakin kertolaskuja päässään. Saksan ja englannin opiskelukin alkaa leikin ja lorun muodossa jo ekalla luokalla, ei ollenkaan huono juttu. Käden taidot ovat steinerlaisilla ihan omaa luokkaansa. Sehän tuntuu olevan nykylapsilla katoava taito tietotekniikan maailmassa. Steinerkoulussahan tehdään kaikki itse ja koulu on taidepainotteinen. Huiluakin on oppinut soittamaan ja tuntee jo monia historian tapahtumia. En keksi, mitä peruskoulu voisi hänelle enemmän tarjota? Ja kyllä steinerlaisetkin kirjoittaa ylioppilaiksi ihan samalla lailla kun muutkin. Kirjoituksethan on kuitenkin kaikille samat. Steinerkoulussa lapsella on paremmat mahdollisuudet kasvaa omaksi itsekseen.

      Ja eräs varsin huomioitava seikka. Lapsellani on muutama kaveri myös normikoulusta ja sen eron huomaa, valitettavasti. Steinerlaiset ovat järjestäen kohteliaampia ja tasapainoisempia lapsia. He pysyvät myös lapsina kauemmin eikä ainakaan tässä steinerkoulussa ole lapsilla tarvetta olla kovis ja pahis. Kiusaamista on kaikkialla, mutta ainakin tässä koulussa sitä on hyvin vähän ja siihen puututaan heti. Steinerkoulussa kiinnitetään erityisen paljon huomiota hyvään käytökseen, toisen kunnioittamiseen ym. Oppilaat mm. kättelevät opettajan joka aamu. Kuinka monessa peruskoulussa tehdään niin?

    • zzz2

      OON SEN KÄYNY MUTTA JOS OLISIN OPETTAJANA SIELLÄ OLISIN AIVAN TOISTA MAATA JA TOIMISIN SIJAISENA JA JOPA LIIKUNNASSA. PUUTÖISSÄ YMS JA LIIKUNNASSA UKKO VETÄISI SALIBANDYA JA SALIJALKAPALLOA

    • Ei koskaan Steineria

      Steinerkoulussa pärjää kun luopuu omasta tahdosta ja ajattelusta.

      Steinerkoulujen lupaus vaihtoehtoisesta, vapaammasta ja luovemmasta koulusta ei mielestäni ole totta. Samaa peruskoulujen ulkoaoppimista toteutetaan myös Steinerkouluissa, mutta ilman kirjoja tai kirjallisia oppimateriaaleja. Lapset oppivat loruja, riimuja ja verssuja ulkoa ja niitä lausutaan päivien mittaan, aamun avauksissa jotka ovat enemmänkin aamurukouksia ja kouluissa olevissa esityksissä kautta kouluvuoden.

      Lasten luovuutta, persoonallisuuksia, ajatuksia ja mietteitä ohjataan pienestä pitäen vastaamaan koulujen toteuttamaa näkemystä "miten olla steinerlainen, ja toimia steinerin määräämän pedagogiikan mukaan". Jos ei lapsi taivu, ja luovu omasta vapaasta ajattelustaan ja hyväksy Steinerkoulun suppeata määritystä "mikä on oikein, mikä on oikea tapa tehdä, ajatella ja toimia koulussa, ryhmässä ja elämässä" lapsesta leimataan "väärä" ja opettaja, luokka ja koulu omivat tuon asenteen sellaisia lapsia kohtaan. Lapset jotka taipuvat sopimaan steinerkoulujen määrityksiin "oikeasta" luovat mielestäni ikäänkuin oman uuden steinerkoulu persoonallisuuden jota lapset ylläpitävät koulussa ja tilanteissa joissa on tekemisissä steiner-ryhmiin kuuluvien henkilöiden ja tahojen kanssa.

      Oikea vapaus ja luovuus syntyy vain jos erilaisuus on hyväksyttävää ja rikkaus, eikä koeta uhkana kulttimaiselle steinerkoulun suppealle maailmankatsomukselle, joka määräämällä mikä on "oikein" samalla myös tahtomattaan määrittää että kaikki muu mikä ei steiner oppien mukaan ole oikein, on siis väärin.

      Steinerkoulujen lupaus vaihtoehtoisesta koulusta on totta, mutta kuvaus miten tuo erilaisuus toteutetaan ja mitä se oikeasti vaatii lapsilta ja myös vanhemmilta ei kuvata steinerkoulujen esitysmateriaaleissa. Mielestäni vain luopumalla omasta tahdosta, ajattelusta ja hyväksymällä steinerin opit omiksi arvoja ohjaaviksi arvoiksi, voi steinerkouluissa olla ja toimia. Kuka haluaa tehdä nin, edes tietämättä steiner arvoista tarpeeksi?

      Ennenkuin lasta laittaa steinerkouluihin, tulisi lukea lisää tietoa ja kokemuksia steiner/waldorf kouluista. Verkossa löytyy hyvä sivusto esim Waldorfcritcs. org.

      • ällöttää

        Steinerkoulussa on läskien ällöttävien naisten lapsia. Hyi en koskaan päästä lapsia sinne kouluun...


    • ...

      Steiner koulu on ihan sieltä. Itse kävin koulua vuosia, mutta olen aktiivisesti unohtanut. Lapseni eivät sinne menisi edes erittäin suuresta rahasummasta, sellaista ei olekaan.

    • pois pyritään

      Kokemusta takana yhdeksän vuotta.

      Jotkut hyvät tyypit ovat sielläkin hyviä, mutta valitettavasti antroposofia kerää ympärilleen ns. hulluja keski-ikäisiä naisia, jotka vähän ylihöyrähtävät siihen juttuun. Ehkä sama juttu kuin jossain uskonnossa. Koulusta puuttuu kunnollinen hallinto ja nämä vouhkaajat saavat aika paljon valtaa. Ihan älyttömiin asioihin käytetään tuntikausia aikaa, mutta esim. perusopetuslaki ei toteudu.

      Rahapula on ikuinen, vanhemmilta nyhdetään rahaa kaikilla mahdollisilla keinoilla. Koulurakennus on rähjäinen, rahaa korjaamiseen ei ole. Foliohatut vetävät herneet, jos joku yrittää laittaa kouluun wlan-verkkoa, koska se kuulemma tuhoaa lasten aivot säteilyllään. Luokissa ei ole mitään nykyaikaisiin kouluihin kuuluvaa tekniikkaa, ainoastaan taulu, liidut ja nojatuoli, josta opettajat lukevat satuja. Opettajat hämmästyivät sanattomiksi, kun kuulivat, että koko maahan on tulossa sähköiset ylioppilaskirjoitukset. Nyt vedetään paniikkiratkaisuna atk-tunteja opettajille, että oppisivat kirjoittamaan edes sähköpostia.

      Koulun hallintoa piinattiin mm. kouluruokailuun liittyvillä asioilla loputtomin kirjelmin, kunnes ruokaa laittamaan saatiin joku jonkun kaveri, luomukeittäjä. Nyt kirjelmien kohteena on homekoulu, koska joku oli saanut jonkun kaverinsa, jolla oli koira, käymään koulun pihalla ja koira oli haukkunut jossain kohdassa, eli ilmaissut, että siinä varmasti on hometta.

      Jos jollain lapsella on oppimisvaikeuksia tai levottomuutta, vanhempia neuvotaan laittamaan enemmän villaa lapsen päälle ja poistamaan telkkari ja pelit. Lapsille annetaan antroposofisia pillereitä ja pikkueukkaa, eli jonkinlaista leikki/maalaus/terapiaa, jossa eurytmisti käsittelee lapsen oletettuja vaikeuksia. Puheterapiaa ei ole. Opettajat eivät mielellään tee yhteistyötä koulupsykologin kanssa, ja psykologilla ei ole mitään kontaktia tai lähetysmahdollisuutta eteenpäin, jos hän havaitsee ongelmia. Kaikki oppimisvaikeudet tai ylipäätään lääketieteelliset ongelmat pitää hoitaa itse. Koulussa on sen yli 50-vuotisen historian aikana ollut yksi kouluavustaja, opettajat vastustavat sellaisen tuomista luokkiinsa ehdottomasti, koska se rikkoo pedagogiikkaan kuuluvan opettajan henkilöpalvonnan.

      Kaikkien lasteni luokalta on vähin äänin poistunut 3-6 oppilasta, jotka minun silmääni olisivat vain tarvinneet tukea tai joiden vanhemmat ovat kyseenalaistaneet opettajan metodit. Jos opettaja ei pidä lapsesta tai sen vanhemmista, on täysin normaalia savustaa lapsi pois. Osa opettajista lähettää vanhemmille viikoittainkin paimenkirjeitä, joissa kerrotaan, mitä on hyvä vanhemmuus ja mitä ei. Osa ohjeista on hyvin yksityiskohtaisia, esimerkiksi 11-vuotiaat keskenään leffassa oli lähes kuolemansynti.

      Lapset kirjoittavat värikynillä ja liiduilla vahapintaisiin vihkoihin, kirjoja ei ole vasta kuin yläluokilla. Joskus näkee selvästi, että lapsi ei ole ymmärtänyt tarpeeksi asiasta, jota on käsitelty tunnilla. Mistään ei voi tarkistaa asian oikeaa laitaa. Kaikki tulee opettajan päästä taululle. Voi vaan miettiä, kuinka työlästä on kopioida matematiikantehtäviä taululta vihkoon paksulla väriliidulla. Peruskoululainen laskee siinä ajassa kolminkertaisen määrän laskuja. On näytelmää, on eukkaa, on pihansiivousta, on metsäretkiä, enemmän käsitöitä ja enemmän piirustusta kuin peruskoulussa. Tuntimäärä ei silti ole isompi.

      Huolestuttavinta on ollut huomata, että osalla opettajista ammattietiikka ja perustaidot ovat ihan hukassa. Steineropettajaksi pätevöityy omassa korkeakoulussa, jossa ei tarvitse opiskella mitään oppimisvaikeuksista, tiedonhankinnasta, atk:sta yms. Yksi opettaja sai ihan tavattomia raivokohtauksia sekä oppilailleen että vanhemmille. Piirit ovat niin pienet, että opettajat tuntevat osan vanhemmista paremmin ja surutta juoruilevat heille toisten vanhempien asioita. Opettajien sähköpostit tai kirjeet kotiin saattavat olla lähes lukukelvottomia kirjoitusvirheiden vuoksi, ja he ovat silti yksinään vastuussa lasten äidinkielen opetuksesta kahdeksannen luokan loppuun, jolloin aineopettajat tulevat mukaan kuvioon.

      Meidän perheelle kokemus on ollut hurja pseudotieteellinen painajainen, jossa lapsuuden kunnioittamisen ja lapsen elämänvoimien kehittämisen sijasta on törmännyt vain huuhaauskomuksiin, epäammattimaisesti käyttäytyviin rankan epäpäteviin opettajiin, syyllistämiseen, koko perusopetuslain hengen vastaiseen toimintaan. On vaikea ymmärtää, miten tällaisen koulun annetaan toimia Suomessa ja sitä vielä rahoitetaan julkisista varoista.

    • Anonyymi

      Yle Areenassa on dkumentti ”Valvotut lapset”, joka esittelee ruotsalaista steiner-koulua.. ”waldorf koulu”…

      Tässä suomalaista esittelyä Snellmann korkeakoulusta, josta valmistuu siis steiner-koulujen opettajat https://www.youtube.com/watch?v=FXlQxbiAEOA

    • Anonyymi

      ITE KÄVIN STEINERKOULUA 1991-2000 JA JOS OIS LAPSIA NII KAI NIISTÄ JOKU KÄVIS JOTAIN

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1439
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe