Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miten stressiä voi hallita?

22weenaikkonen

Voiko stressiä hallita jollain muullakin tavalla kuin liikunnalla ja ravinnolla?
Mulla lähti nyt kolmannen kerran tukka pois päästä ja kainalot auki kylkiin asti ihottumasta joka tulee myös stressistä..
Mun elämä on yhtä helvettiä, esim. jos aloitan vaikka uudessa työpaikassa niin olen ensimmäiset kaksi viikkoa hirveessä ihottumassa ja vatsavaivat ovat niin kamalat että joudun syömään buranaa siihen..

5

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1+20

      Paleo-ruokavalio on paras. Viljat aiheuttaa mm. ihottumaa ja vatsavaivoja, muillekin kuin keliaakikoille. Viljat geneettinen alttius stressi= ongelma.
      Kylmät suihkut/avantouinti kuluttaa stressihormonit verestä pois, mutta jättää jälkeensä mielihyvähormonien ryöpyn. Hivenaineiden kontrolli, kilpirauhaset, rauhoittavat yrtit, parasympaattista hermostoa aktivoiva hieronta, rauhallisen sykkeen liikunta joka jättää elimistön enempi parasympaattiseen tilaan, rentoutuminen ja meditointi. Perfektionismista luopuminen, keskinkertainen tulos riittää; yli-tunnolliset ja kiltit palavat nopeammin loppuun.

    • 7700

      Jos stressi tulee vaativasta työstä niin silloin suosittelisen työpaikan vaihtoa, mutta sinun ongelmasi kuulostaa ahdistukselta. Lue netistä lisää, kannattaisi mennä ehkä lääkärille. Itselläni masennus ahdistus. Mulla kans iho-oireita stressiahdistuksesta ja pahoissa jännitystilanteissa menee vatsa kuralle. Jännitysvatsa on eri asia kuin viljaongelma.

      Tukkani on paksu, syön kasvisruokaa ja täysjyväviljaa

    • Lykkyä tykö

      Mee juttelemaan ongelmista. Sillä tuollaiset ongelmat selviää!

      Voi olla että sinuun on kohdistettu liikaa vaatimuksia tai jotain muuta.

      Kyllä sinä pääset tämän asian yli. Jos on liian vaikeaa joku homma, niin valitse helpompi juttu!

      Ei sun tartte olla täydellinen, teet vain parhaasi ja otat rennosti!

    • 18+3

      Luulisin, että stressin kasaantumisella on syynä se, että olet (ja olen) jotenkin pois päältä suurimman osan aikaa, kun kyse on tunteista ja ahdistuksesta.

      Itse istuin koneella juuri nyt ja yhtäkkiä tajusin kuinka stressaantuneen ahdistunut oikein olen. En itse jotenkin osaa tunnistaa tunteitani, enkä edes tunne niitä, mutta käytöksestäni huomaan että jokin on vikana.

      Yleensä stressiin helpottaa se, että sen korjaa sen aiheuttajan. En tarkoita sitä, että et mene töihin tai sellaista, vaikka joskus sekin voi olla pakko. Tarkoitan enemmän sitä, että selvittäisit mistä tämä sinun stressaamisesi johtuu? Mikä sinusta tuntuu pahalta kun menet uuteen paikkaan? Kaikkia jännittää ja stressaa uudet kuviot yleisesti ottaen, ja jos niitä tunteita yrittää tukahduttaa koko ajan, niin tunteista voi tulla niin vahvat, että ne pakottavat sinut ahdistumaan.

      Puhutko esimerkiksi jännittävistä asioista jonkun kanssa joskus?

    • herenow

      Opettele tietoisuustaitoja eli tietoisen läsnäolon taitoa, mindfulnessia. Stressaan herkästi ja mulla auttoi kun opin olemaan enemmän läsnä. Se auttaa muihinkin ongelmiin. Aiheesta löytyy kirjallisuutta, jos kiinnostaa tutustua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      22
      1782
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1470
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1404
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1328
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe