KUUSAMOON ASUMAAN?

Nimetön

Hei. Olisi mahdollinen muutto Kuusamoon edessä. Paikkakuntalaiset jos osaisitte kertoa miltä alueelta kannattaisi alkaa asuntoa hommaamaan. Tai miltä alueelta ei missää nimessä. Millainen paikka Kuusamo on asua ja elää. Millaiset palvelut ( päiväkodit ja koulut )? Tarkoitus olisi nyt ensialkuun asettua vuokralle. Kokemuksia kaupungin vuokra-asunnoista? Jos jollain kokomuksia, niin kiitos vastauksista jo etukäteen.

45

6343

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suht tyytyväinen

      Kaupungin vuokra-asunnoissa alkaa hinta-laatu suhde olla todella huono. Kalliit vuokrat asuntojen kokoon ja sijaintiin nähden. Vuokraa yksityiseltä jos mahdollista.
      Kolvangin ja Tolpanniemen alueet eivät parhaita mahdollisia ainakaan minun mielestä, varsinkaan jos lapsia mukana muuttamassa.
      Kuusamo kuitenkin sen verran pieni pitäjä että vaikka keskustan tuntumassa asuisi, saa aika rauhassa kuitenkin olla. Itse kyllä tykkään! Kaikki tarvittava löytyy ja lapsia ajatellen turvallista asua. Menoa ja melskettä kaipaavalle Kuusamo ehdoton NOT valinta.

    • ihte1

      Elä hyvä Immeinen muuta sinne,on suomessa parempiakin paikkoja:))

      • speedykuitu

        Kuusamossa ei kuulemma ole valokuitua, savumerkeillä kommuninoivat. Ei kannata muuttaa.


    • pääsky72

      voisin kyllä valista asiaa ja jos pieni perhe voisin tietää alivuokralais asunnon alkuun.

    • nältäsetuntui

      Itse kävin ukkoni kanssa kuusamossa. Jotenkin tuntui siltä, että jos tulette, niin käykää, mutta olkoon tämä välietappi, mutta älkää jääkö tänne.
      Ja tämä vain henkisenä ajatuksena vallitsevan "ilmapiirin" mukaan. Jotenkin kylmältä tuntui ilmapiiri vaikkei kenenkään kanssa juteltukaan. Kuusamo on jotenkin liian pohjoisessa. Jotenkin aikoinaan kun nelostietä ajeltiin oulun ohi, niin alkoi tuntua kohta, että nyt mennää ihan pimeeseen paikkaan. Nyt kun asutaan iivantiirassa niin mielummin olen täällä luonnollisesti metsän pimennossa kun tekovaloin kirkastetussa paikassa, joka saa metsät näyttämään ympärillä entistä synkemmiltä.

    • ex kuusamolainen

      Jos kuusamoon haluaa/on pakko muuttaa, niin kannattaa muuttaa vuokralle johonkin sivukylään. omakotitaloon. koilliskuusamon alueelta kannattaa etsiä. Kuusamo-Vuotunki alueelta. Maalla on Rauhallista.

    • akskfsa

      kuusingintien kiertäsin kaukaa

    • ex kuusis

      Asuin aikoinaan 90- luvulla Kuusamossa Lauttalammin tiellä, lähes uudessa luhtitalo rivarissa. Lampi vieressä ja samoin lenkkeilymaastot. Silloin oli hyvä paikka asua lasten kanssa, kuinka lie nykyään?

    • Kyllästynyt 2014

      Lauttalampi on nykyään täysi slummi!

    • jyväskylästä..

      Minulla kaverin kanssa on tarkoitus tulla johonkin sinne päin kesällä lomalle.
      Miten onnistuu pitsan tilaaminen jos sen tilaa noin kilometrin tai parin päässä keskustasta??

      • kkk5

        ei kotiinkuljetusta taida olla millään pitserialla kuusamossa.


      • kjhgfcvbghjk
        kkk5 kirjoitti:

        ei kotiinkuljetusta taida olla millään pitserialla kuusamossa.

        Ainakin kotipizzalla on.


    • Uskoemppi

      Täällä alkaa olemaan jo liiaksi noita muualta muuttaneita turhankitisijöitä joita me paikalliset joudumme elättämään. Eikö niiden viinan pilaamien hylkiöiden olisi parasta pysyä siellä missä ovat työ uransa luopioineet. Tämä koskee noita harmaa uikkuja.

      • Harmaauikku?!

        Mitänä oikeen selität? Kyllä täällä ihan paikallisetki viinalla läträä jos siitä lähdetään. Ja ovat sossupummeina...


      • A-aalto
        Harmaauikku?! kirjoitti:

        Mitänä oikeen selität? Kyllä täällä ihan paikallisetki viinalla läträä jos siitä lähdetään. Ja ovat sossupummeina...

        No minä tunnustan , olen muuttanut tänne muualta vajaa 10 vuotta sittten , olen sairaseläkkeellä ja joka viikko juon alkohoolia n.7 annosta, en ole kyllä minkän lajin vesilintu en edes sinisorsa !


    • Fiuuuikku

      Oo sitten kölivotka, edelleen ei meijän tule teille huolehtia eläke je edelleen huippu naatiskelun perseturvaa. Näyttää osalla uikuilla olevan metsämiesten meininkiä.
      Rajalliset on rahavarat laskettulun jälkeen. Saahaan aukaista kohta kannattava kaivos teijän rahoilla.

      • B-virtanen

        Olin muuttamassa kuusamoon , mutta alkoi tuntua , että avo-hoidokkeja taitaa olla vapaalla-jalalla liiaksi , saattaa turvallisuus jo kärsiä .


    • Mister Mahorkka

      Harrastusten ja maisemien puolesta tämä on hyvä paikka asua, mutta ilmapiiri on niin katkeroitunutta jos toisella on jotain mitä toisella ei ole sekä jokaisesta asiasta pitää valittaa julkisella taholla tai sitten soittamalla poliisille. Ei täällä kukaan kommunikoi keskenään... :D

    • Hiluville

      Lähinnä katkeria on nuo muualta muuttaneet eläkelaisten onnelaan tulleet , sitten vingutaan paikallisen lehden palstoilla ja uikutetaan omaa surkeaa kohtaloaan.
      Rahat ei riitä nykyaikana paikallisten hoitoon ja näillä muualta tulleilla harmaauikuilla pitäsi jokaiselle olla oma lääkäri, pari hoitajaa ja viellä diapam automaatti että ois onnellinen olotila.

      • katso lisää netistä

        Muuta sinä vaan kuusamoon jos haluat seuraavia :
        -50 luvulta peräisin olevan moraalikäsityksen
        -kaikkia uutta kohtaan kielteisen asenteen.
        -ahtaat lestaadiolaiset elämän ohjeet.
        -puhtaat metsä ja kalapaikat , joista tapella naapurien ja yhdistysten kanssa .
        -täydellisen epätasa-arvon työpaikoilla ja päättävissä portaissa.
        tässä muutamia puoltavia seikkoja.


    • Kuusamolainen

      Itse olen muuttanut Kuusamoon muualta noin 7 vuotta sitte, itse olen hyvin tyytyväinen, lapsen kanssa asustan kahdestaan, eikä ole kyllä tullut mieleen muuttaa takaisin kotkonnuille, itse tykkään kasvattaa lastani täällä, olen tyytyväinen päivähoito palveluihin, muihinki lapsi palveluihin. Satun asumaan yhdellä edellä mainitussa alueella ja kaupungin vuokrataloilla, josta varoitellaan, en nyt niinkään menis ainakaan tätä haukkumaan, missä itse asun on rauhallista, mutta jonkin matkan päästä löytyy levotonta aluetta. joka paikasta niitä "juoppoja" löytyy, niin vuokra-aluelta kuin omakotialueilta.

      • Rikkisiipi

        He,, en ihan kirjaa noita sinun sanoja. Ne piikit iskee joskus ihan yllättäen täällä lintukodossakin.


    • eikannata

      Jos isommasta paikasta muutat, niin en suosittele! Itse isommasta kaupungista muuttaneena alkaa tässä paikassa jo ahdistaa kun samat naamat kävelee koko ajan vastaan eikä missään voi käydä ettei joku tuttu/tutuntuttu/tutuntutuntuttu tule vastaan (kaikki tuntee kaikki).

    • I <3 Kuusamo

      Minä olen muuttanut pääkäupunki seudulta ja minusta taas on mukavaa, kun näkee kaupungilla tuttuja .D

      • Kaikkialla hyvä

        Jos olet sosiaalinen ihminen ja kaipaat mukavia ihmis-suhteita,niin Kuusamossa ei niitä synny.Ihmiset ei uskalla/osaa puhua sioist,a niiden oikeilla nimillään .Mieluummin vaietaan ja puhutaan ilmoista.
        Itse olen suuresta kaupungista,jossa saa olla oma itsensä-seurustella naapureiden/tuttujen kanssa miten mieli tekee tai olla ihan omassa rauhassa.Olemme asuneet samalla alueella yli 40v ja hyvin viihtyneet.
        Nyt olemme Kuusamossa muutamia kuukausia vuodessa ja hoidamme ihmis-suhteet samalla tavalla ja hyvin menee.Emme ole mitenkään sosiaalisia ja siksi viihdymme missä vain ,kun oma sisin on kunnossa.


    • KyllästynytKuusamoon

      Tämä on kyllä saatana pöljä paikka asua. Jos haluaa hälinää ja meininkiä niin ei ole passeli, eikä jos haluaa rauhaa. Ellet sitten muuta jonnekkin sivukylään. Ja kuten edellä mainittiin, jokanen vastaantuleva on joku tuttu tai vastaava. Ja ne vitun tutut/tutuntutut muuten varmasti sit sattuu tietämään sun asiat paremmin ko sie ite, ja sit saatkin kuulla kyliltä juoruja sinusta ittsestäs. Ja baarissakaan ei voi käydä ilman että joku jotain paskaa taas keksii. Mieki suurimmalti osin haluan ittekseen olla täällä pörrinperseessä, mutta jotenki vaan tämän kylän persreijillä on aina joku ongelma. muutenki välissä tuntuu että nämä tämän kylän mestarit (juopot) on kaikki jotaki rasisteja ja että mie olen kylän ainoa valkonen mies joka ei elä 1950 luvulla. Ei voi tietenkään yleistää, mutta siltä se tuntuu

    • määttälänvaarastakoto

      määttälänvaarassa olisi omakotitaloja myytävänä. on myöskin taatusti rauhallinen alue yöllä ja päivällä. 25 km koilliseen keskustasta

    • exkuusamo

      Elä helvetissä muuta sinne skitsojen ja paskanpuhujien joukkoon..

    • Jorkke55

      Julkaistiin asukkaiden tyytyväisyyskysely omaan kuntaan. Kuusamo oli korkeimmalla maakunnasta. Sija 13. Ei kait paha paikka asua.

    • tyytyväinenasukas

      Hyvä paikka asua ku ei valita tyhjää.

    • oooooooo4335

      Tämä viesti oli aloitettu 1.2.2014 että eiköhän tuo ole ehtiny muuttaa poiskin.

      • KiitosEi

        Hyttysiä ja kännääviä turisteja jotka oksentelee joka paikkaan...kivaa? Onneton paikka.


    • Yritäpävalitanimimerkki

      Joskus Kuusamossa asuneena voin sanoa, että hyvin helppo paikka asua.
      Eiköhän tuo ole lähinnä ittestä kiinni joka paikassa mitä sinusta puhutaan?
      Minusta ainaki oli mukavaa ko ihmiset jutteli ja tunsi toisensa toisin kuin nyt isommassa paikassa asuessa.
      Ja tuo mainittu Tolpanniemiki on vallan hyvä paikka. Siellähän on pieni ala-asteki.

    • tässämitäänimiätarvi

      On saatanan hyvä paikka assua! Mutta jos siellä ei ole mitää työtä tai toimea, saattaa alkaa pikkuhiljaa päässä viiraamaan. oot niin lirissä kuin vaan olla ja voi.

    • äeläkelläenen

      Ihan ekaksi liity keskustapuolueeseen.Sillä jäsenkirjalla saa hyvää ja nopeaa palvelua eikä tarvitse turhaan jonotella virastoissa ym.tärkeissä paikoissa.Ja S-Bonus kortti on myös pakollinen kuin myös asionti Prismassa.Ja kyllä kannattaisi myös liittyä paikalliseen rauhanyhdistykseen.En tiedä kuinka kauan kestää päästä täysjäseneksi mutta hang around jäsenyydestäkin on jo hyötyä monissa asioissa.Ja on ainakin sunnuntaiksi ohjelmaa kun osallistuu seuroihin rauhanyhdistyksellä.Kannattaa myös opetella valmiiksi olla tervehtimättä ja kiittelemättä jos on esim.siellä Prismassa ostoksilla.Ja auto olisi myös viisasta vaihtaa vanhempaan ja mielellään jo valmiiksi ruosteiseen Toyotaan.Ei sitten aiheuta kateutta ja pahaa mieltä alkuasukkaissa.Talvisin kannattaa liikuskella kylillä pilkkihaalareissa ja paikallisen urheiluseuran pipossa(KEV)Ovat jo aika harvinaisia mutta jostakin niitä saa tiskinalta ostaa kun on jo saanut solmittua suhteita paikallisiin suuruuksiin.Ulkomaan matkoista kannattaa myös olla ihan hiljaa.Jos käy jossakin lomalla niin mieluimmin ihan lähistöllä niin jää rahat omaan kuntaan.Ja hilloista ja muikuista on pakko tykätä.
      Ja ne on itse pomittava ja pyydettävä.Näillä pienillä asiolla pääsee jo alkuun kotoutumisessa tänne koillismaan pääkaupunkiin.

    • Eisääntöäilmanpoikkeusta

      Vielä voin lisätä edellisen kirjoittajan viestiin seuraavaa. Kuusamossa ei osata todella tervehtiä myymälöissä-ei isoissa eikä pienissä.,kiitos on myös hukassa. Hymyä ,kiitosta,joustoa tai anteeksipyyntöä ei irtoa,vaikka tavara olisi viallinen.Siis kaikenkaikkiaan tyly meininki,vaikka asiakas olisi todella ystävällinen. Ero palveluammatissa olevilla on todella valtava ,joka on huippua ruuhkasuomessa , verrattuna Kuusamoon.Kymmenisen vuotta olen sattuneesta syystä joutunut asioimaan Kuusamossa liikkeissä ja aina sama meininki. Hyvää palvelua ystävällisyyttä,asiantuntemusta ja vaivannäköä olen saanut vuodesta toiseen Tokmannilla,S-raudassa ja Pajulalla.Kiitos heille.

      Kaikki Kuusamon palveluammateissa olevat herätkää ja työnantajat vaatikaa TERVEHTIMISTÄ,ASIAKKAAN HUOMIOIMISTA LIIKKEESEEN TULLESSA JA LÄHTIESSÄ-siis iloinen tervehdys,JOUSTOA REKLAMAATIOTILANTEISSA,HYMYÄ,,tuo kaikki on ilmaista ja sitä harrastetaan täällä etelän suurissa kaupungeissa. Se tekee elämän leppoisaksi ja mukavaksiSiis vaikka HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ,nyt alkuun.

    • Ei.jaksamuuttaa

      Olen muuttamassa olen muuttamassa.olet taasen muuttamassa.olet muuttanut vuoden aikana noin sata kertaa.koita hyvä vittupää jo tietää mihin muutat.muuta vaikka Siperiaan.

    • EhdotAsumiselle

      Kannattaa kuulua keskustapuolueeseen ja olla lestadiolainen, sitten voi täällä asua... ja sinut hyväksytään...

    • En.muuta

      Olin muuttamassa myös Kuusamoon.ei taida kannattaa.olen mormooni ja minulla on kymmenen kaunista thai naista vaimona.

      • Olipa.ikävä.asia

        Harmi. Olisi mukava ollut saada edes silmäniloa näiden suomalaisten kantturoiden jälkeen.


    • MissäTekijät

      Täällä Kuusamossa ei ole muuta ongelmaa kuin valtava työvoimapula joka alalla, satoja työpaikkoja on auki...

    • Taru-Annelin

      Taasko se Taru-Anneli on muuttamassa.

    • Anonyymi

      Ei kannata muuttaa, saa pahimmassa tapauksessa naapureiden asioihin nokkansa tunkevan mytomaanin naapurikseen.

      • Anonyymi

        Ja pitää olla työpaikka, muuten on vaikeaa elämä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      424
      4655
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1660
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      91
      1401
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      52
      1309
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      17
      1204
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1141
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1055
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      950
    9. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      829
    10. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      54
      827
    Aihe