Mikä vihkipaikaksi jos ei kirkko

kirkoton1

Hei.

Tuntuu et monasti vaihtoehtoina on joko kirkkohäät tai maistraatti. Itse en haluaisi kumpaakaan, vaan että pappi vihkii mutta tilaisuus olisi jossain muualla kuin kirkossa, ilman erityisiä hääpukuja (ihan perus siistit vaatteet) parin todistajan läsnäollessa. Onko kukaan mennyt naimisiin näin ja jos niin voisitko kertoa vähän? :)

10

880

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • toki mahdollista

   Pappi tulee vaikka kotiin vihkimään, jos niin haluatte. Toki paikkana voi olla mikä tahansa muu rakennus tai uimaranta tai purjevene. Olen kuullut vihkimisestä kuumailmapallossa jne.
   Pappi tulee yleensä oman seurakunnan alueelta, mutta matkakustannuksia vastaan voi saada lähtemään muuallekin. Kannattaa keskustella sen papin kanssa, jonka haluatte vihkipapiksenne.
   Yhteydenotto seurakuntaan ei tarkoita sitä, että teillä pitää olla kaikki suunnitelmat pappia ja paikkaa myöten selvänä. Jos kuitenkin haluatte jotain erityistä, niin asia vaatii enemmän selvittelyä. Kaikki papit eivät lähde oman seurakuntansa ulkopuolelle yms.

  • tämäkin käy

   Pappi vihkii myös kirkossa parin todistajan läsnä ollessa. Morsiusparilla voi olla ihan tavalliset siistit vaatteet.

  • kuunteleva_kirkko

   Hei,

   Kuten yllä sanottiinkin, kirkollinen vihkiminen voi tapahtua myös muualla kuin kirkossa, vaikka vain todistajien läsnäollessa. Ja vaatteet voivat todellakin olla tavalliset, siistit vaatteet, jos vihkipari niin haluaa.

   Kirkkohäidenkään ei tarvitse olla isot ja massiiviset, ne voivat olla myös pienet ja intiimit. Kaikki on oikeastaan kiinni siitä, miten vihkipari haluaa.

   Vilppu H.
   pappi

   • tunnustaa

    Humanistinen vihkiminen onnistuu ilman kirkon painetta myös ilman papin painetta uskon tuputuksesta, siis inhimillisesti toisin sanoen. Suosittua nykyään monissa maissa.


   • Vallettelija

    Vilppu Huomo, kaikki ei ole kiinni vihkiparin tahtomisesta. Kirkkolaki sitoo kirkollisessa vihkimisestä.


  • kissan minttu

   Voit valita vaikka jossain kauniissa luontopaikassa. Puistossa tai vaikka leirinuotiolla. Mielikuvitus on rajana. Mutta jos olet Ortodoksi, niin silloin ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kirkko.

   Ortodoksit menevät kihloihin kirkossa ja heidät siunataan avioliittoon kirkossa. Mutta Luterilainen pappi kyllä vihkii vaikka missä. Nyt vain mielikuvitus liikkeelle.

  • kannattaa suunnitell

   Olen ollut muutamassa kesähäissä, jossa pari on vihitty ulkona puutarhassa ja kerran olin häissä jossa pari vihittiin järvenrannassa. Morsian tuotiin soutamalla paikalla. Aivan mielettömän upeat häät. Kaikki toiminnot tapahtui siinä alueella. Vihkiminen ulkona järvenrannassa, buffet pöytä ravintolassa samoin ohjelma. Vielä oli osalla pitkämatkalaisista mahdollisuuus yöpyä. Täysin nappijuttu, ei tarvinnut juoksuttaa hääseuruetta kirkkoon ja juhlataloon ja sieltä hotelliin yöksi.

  • näinkin

   Vähän uutta tähän keskusteluun;
   Meidät vihittiin pari vuotta sitten kahden todistajan läsnäollessa metsästysseuran taukotuvassa. Paikka on kirkoksi siunattu. Pappi tuli E-Suomesta nimenomaan tätä tilaisuutta varten P-Suomeen (koska on isäni).

  • vaikkataivaalla

   Tässähän nyt on vain mielikuvitus rajana, että missä voidaan vihkiä avioliittoon. Meidät aikoinaan tosin vihittiin todistajien läsnä ollessa kirkossa, mutta vaihtoehtona oli laivalaiturilla vihkiminen tai hääpaikaksi vuokraamallamme laivalla.
   Ennen oli hyvinkin yleistä, että pappi tuli kotiin vihkimään morsiamen ja sulhasen aviopariksi. Tämä oli järkevää, koska häävieraiden ei tarvinnut matkata kirkosta juhlapaikalle.
   Tietääkseni jokunen pari on vihitty laskuvarjohypyn aikanakin!

  • kuunteleva_kirkko

   Hei

   Vanha ketju, mutta miksei aihe ole aina ajankohtainen.
   Itseänikin on pyydetty vihkimään mitä erilaisimmissa paikoissa. Olen yhtä lukuun ottamatta suostunut kaikkiin pyyntöihin. Usein paikka on tavalla tai toisella vihkiparille hyvin tärkeä, esim. jokin luontopaikka kuten meren ranta.

   Mitään estettä tosiaan ei ole vihkipaikan suhteen. Pääasiana kuitenkin on itse vihkitoimituksen sisältö.

   Pappi Elisabet

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   372
   5719
  2. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   3944
  3. Haluaisin tietää miten sulla menee

   Onko kaikki hyvin? Ja onko sulla yhtään ikävä mua? Itse haluaisin niin kovasti nähdä sut taas :(
   Ikävä
   95
   1645
  4. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   372
   1475
  5. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   42
   1440
  6. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   1420
  7. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   12
   1384
  8. Uskallatko paljastaa

   Kaivattusi nimikirjaimet ja sukupuoli? Minä aloitan, KA, nainen.
   Tunteet
   60
   1332
  9. Aiotko saattaa sen loppuun

   ..mikä on meillä pahasti kesken..ja milloin...en jaksa odottaa enää..
   Ikävä
   54
   941
  10. En halua satuttaa sinua

   Mutta tässä ei ole järkeä!..
   Ikävä
   39
   937
  Aihe