Mikä vihkipaikaksi jos ei kirkko

kirkoton1

Hei.

Tuntuu et monasti vaihtoehtoina on joko kirkkohäät tai maistraatti. Itse en haluaisi kumpaakaan, vaan että pappi vihkii mutta tilaisuus olisi jossain muualla kuin kirkossa, ilman erityisiä hääpukuja (ihan perus siistit vaatteet) parin todistajan läsnäollessa. Onko kukaan mennyt naimisiin näin ja jos niin voisitko kertoa vähän? :)

10

546

  Vastaukset

  • Pappi tulee vaikka kotiin vihkimään, jos niin haluatte. Toki paikkana voi olla mikä tahansa muu rakennus tai uimaranta tai purjevene. Olen kuullut vihkimisestä kuumailmapallossa jne.
   Pappi tulee yleensä oman seurakunnan alueelta, mutta matkakustannuksia vastaan voi saada lähtemään muuallekin. Kannattaa keskustella sen papin kanssa, jonka haluatte vihkipapiksenne.
   Yhteydenotto seurakuntaan ei tarkoita sitä, että teillä pitää olla kaikki suunnitelmat pappia ja paikkaa myöten selvänä. Jos kuitenkin haluatte jotain erityistä, niin asia vaatii enemmän selvittelyä. Kaikki papit eivät lähde oman seurakuntansa ulkopuolelle yms.

  • Pappi vihkii myös kirkossa parin todistajan läsnä ollessa. Morsiusparilla voi olla ihan tavalliset siistit vaatteet.

  • Hei,

   Kuten yllä sanottiinkin, kirkollinen vihkiminen voi tapahtua myös muualla kuin kirkossa, vaikka vain todistajien läsnäollessa. Ja vaatteet voivat todellakin olla tavalliset, siistit vaatteet, jos vihkipari niin haluaa.

   Kirkkohäidenkään ei tarvitse olla isot ja massiiviset, ne voivat olla myös pienet ja intiimit. Kaikki on oikeastaan kiinni siitä, miten vihkipari haluaa.

   Vilppu H.
   pappi

   • Humanistinen vihkiminen onnistuu ilman kirkon painetta myös ilman papin painetta uskon tuputuksesta, siis inhimillisesti toisin sanoen. Suosittua nykyään monissa maissa.


   • Vilppu Huomo, kaikki ei ole kiinni vihkiparin tahtomisesta. Kirkkolaki sitoo kirkollisessa vihkimisestä.


  • Voit valita vaikka jossain kauniissa luontopaikassa. Puistossa tai vaikka leirinuotiolla. Mielikuvitus on rajana. Mutta jos olet Ortodoksi, niin silloin ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kirkko.

   Ortodoksit menevät kihloihin kirkossa ja heidät siunataan avioliittoon kirkossa. Mutta Luterilainen pappi kyllä vihkii vaikka missä. Nyt vain mielikuvitus liikkeelle.

  • Olen ollut muutamassa kesähäissä, jossa pari on vihitty ulkona puutarhassa ja kerran olin häissä jossa pari vihittiin järvenrannassa. Morsian tuotiin soutamalla paikalla. Aivan mielettömän upeat häät. Kaikki toiminnot tapahtui siinä alueella. Vihkiminen ulkona järvenrannassa, buffet pöytä ravintolassa samoin ohjelma. Vielä oli osalla pitkämatkalaisista mahdollisuuus yöpyä. Täysin nappijuttu, ei tarvinnut juoksuttaa hääseuruetta kirkkoon ja juhlataloon ja sieltä hotelliin yöksi.

  • Vähän uutta tähän keskusteluun;
   Meidät vihittiin pari vuotta sitten kahden todistajan läsnäollessa metsästysseuran taukotuvassa. Paikka on kirkoksi siunattu. Pappi tuli E-Suomesta nimenomaan tätä tilaisuutta varten P-Suomeen (koska on isäni).

  • Tässähän nyt on vain mielikuvitus rajana, että missä voidaan vihkiä avioliittoon. Meidät aikoinaan tosin vihittiin todistajien läsnä ollessa kirkossa, mutta vaihtoehtona oli laivalaiturilla vihkiminen tai hääpaikaksi vuokraamallamme laivalla.
   Ennen oli hyvinkin yleistä, että pappi tuli kotiin vihkimään morsiamen ja sulhasen aviopariksi. Tämä oli järkevää, koska häävieraiden ei tarvinnut matkata kirkosta juhlapaikalle.
   Tietääkseni jokunen pari on vihitty laskuvarjohypyn aikanakin!

  • Hei

   Vanha ketju, mutta miksei aihe ole aina ajankohtainen.
   Itseänikin on pyydetty vihkimään mitä erilaisimmissa paikoissa. Olen yhtä lukuun ottamatta suostunut kaikkiin pyyntöihin. Usein paikka on tavalla tai toisella vihkiparille hyvin tärkeä, esim. jokin luontopaikka kuten meren ranta.

   Mitään estettä tosiaan ei ole vihkipaikan suhteen. Pääasiana kuitenkin on itse vihkitoimituksen sisältö.

   Pappi Elisabet

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   246
   5436
  2. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   72
   3334
  3. Kokoomuspoliitikko Pauliina Valkovirta nolasi

   itsensä pahanpäiväisesti eilisessä valtuustokokouksessa vaatiessaan sivukylien koulujen lakkauttamista. Tuntui ,että hän ei tajua ollenkaan kyläkouluj
   Haapavesi
   39
   596
  4. Haavisto aikoo jatkaa

   ulkoministerinä ri­ko­se­päi­lyis­tä huolimatta https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pekka-haavisto-kommentoi-esitutkintapyyntoa-aikoo-jatkaa-ulkomin
   Maailman menoa
   53
   541
  5. Maisa perhelomalla Levillä

   Mikko ilmestyi myös Leville odottamatta. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ystavanpaivana-avioitunut-maisa-torppa-koki-romanttisen-yllatyksen-per
   54
   535