Uusi huostaanottovideo kuohuttaa netissä

Oikeutta lapsille

Metropoli uutisoi 7.1. järkyttävästä huostaanottovideosta, joka oli alkanut levitä viraalisti YouTubessa. Video sai aikaan kiihtynyttä keskustelua huostaanottotilanteista ja syistä, miksi niihin päädytään, sekä toimivatko sosiaaliviranomaiset tilanteissa oikein.

Toissapäivänä YouTubessa julkaistiin uusi video samassa perheessä 16.9.2013 tapahtuneesta tilanteesta, jossa sosiaaliviranomaiset hakivat toisen kaksospojista takaisin sijaishuoltoon sen jälkeen kun hän oli karannut sieltä vanhempiensa luo. Kuten videosta näkyy, huostaanotto ja sijaishuolto ovat erittäin hankalia tilanteita kaikille osapuolille. Videon kommenteissa ollaan tuohtuneita tavasta, jolla sosiaaliviranomaiset vievät pojan autoon.

Alla sanatarkka lainaus videon tekstistä, jossa sanotaan että mukana ollut sosiaaliviranomainen olisi tehnyt videon julkaisemisesta tutkintapyynnön perheen isää vastaan:

Tämän saman perheen tilanteesta julkaisimme yllä olevan linkin takaa löytyvän videon jokin aika sitten.

Tämä nyt julkaistu video sisältää todellista faktaa siitä, miten lastensuojeluviranomaiset toimivat rikkoen valtuuksiaan. He myös käyttävät otteita, jotka eivät todella ole lapsen edun mukaisia.

Yle uutisoi, että sosiaaliviranomaisella ei ole kiinnipito-oikeutta lapseen.
On myös erittäin ikävää, että lapsia uhataan poliisilla ja toiselle lapsista huudetaan, kun heitä suorastaan raahataan ja kiskotaan autoon käyttämällä liiallisesti voimaa.
Sosiaalityöntekijä kertoo taluttaneensa lasta, mutta kaikki voivat omin silmin nähdä, miten lapsen käsistä revitään ja lapsi viedään väkivaltaisen näköisesti kohti autoa.

Tämän videon kuvaamisen jälkeen sosiaalityöntekijä soitti perheen isälle ja kertoi, että jos video julkaistaan, niin hän pitää huolen, että Isä saa syytteen. Niinhän hän nyt on toiminut. Yritettiinkö siis perhe hiljentää uhkailemalla, koska sosiaalityöntekijät tiesivät satuttaneensa lasta ja rikkoneensa valtuuksiaan?

Sanooko joku vielä, että lastensuojelu tässä maassa toimii ja että kaikki noudattavat lakia?
Toteutuuko tässä videossa nyt se lapsen etu ja oikeudenmukainen kohtelu miten iso osa luulee lastensuojelussa tapahtuvan?

http://www.metropoli.net/videot/hurja-maailma/uusi-huostaanottovideo-kuohuttaa-netissa/?fb_action_ids=801653519849092&fb_action_types=og.likes&fb_ref=below-post

2

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voi voi taas

      Ei noissa videoissa mitään lasta revitä, ei mitenkään. Sossu vaan tarttuu ranteesta kiinni. Onhan se ilkeetä, mut tää ois voitu välttää. Oískohan tän perheen pitänyt itse viedä ne lapsensa sinne takaisin, mistä olivat karanneet, niin tältä ois vältytty.

      Tästähän nyt haluttiin saada välitettyä kuva, et muka lapset ois noin vaan yhtäkkiä, ilman syytä ja ennakkovaroitusta haettu.
      Suomessa on aukkoja lastensuojelussa, mutta myös paljon hyvää. Ei tästä videosta tai noista nettijutuista voi tehdä päätelmää, että koko lastensuojelu ois mätä.

      Jos lapsensa haluaa takaisin, pitäis varmaan mennä itseensä ja tehdä vähän töitä sen eteen, eikä käyttää aikaansa netissä poraamiseen.
      Jos huosta on aiheeton, niin sitä suuremmalla syyllä. Pyörät pyöriin ja kunnon lakimies. Jos taas ei ole aiheeton, niin sitten vaan elämäntapa muutos.

    • Tulipa tuosta mieleeni oman poikani huostaanotto. Sillä erotuksella vaan, etten ollut itse paikalla kun huostaanotto tehtiin vaan sosiaalitoimen ja pojan äidin juonimana poissa paikalta. Äiti siis toimitti pojan väkivalloin Köyliön sosiaalitoimistoon, piti poikaa kädestä kiinni ettei karkaisi ja kun poika pyysi päästä vessaan, karatakseen sitten sieltä, olivat ovella vahdissa sosiaalijohtaja Ritva Vainio ja pojan äiti. Sydäntä särkevää oli kuulla pitkät ajat pojan itkua kun ei pois päässyt, useita kertoja karkasi takaisin luokseni kunnes hänet saatiin nujerrettua. Yhdellä takaisin hakureissulla jopa poliisikin itki ja sanoi että pakko hänen on poika hakea kun on määrätty. Ei se sosiaaliväki ajattele lapsen parasta vaan tuottavat suunnatonta tuskaa lapsille ja vanhemmille. No äiti on saanut nyt omaa lääkettään kun häneltä vietiin kaksi lasta. Mitähän nykyisin miettinee, tuleeko vanhat syntinsä mieleen..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe