Nikon 5100 takanäytöllä kuvaaminen???

live view

Nikonin 5100 järkkärillä voi kuvata myös takanäytön avulla. Näytössä kuva vaihtelee jos esim. vaihtelee valmiiden kuvausohjelmien välillä. Mutta jos laitain vaikka M (manual) tilan, ja pienennän aukkoa, niin kuva pysyy täysin samana takanäytöllä. MUTTA jos laitan live view-tilan pois päältä takasin päälle, niin sitten kuva näyttääkin vaikka tummemmalta (jos pienentänyt aukkoa).

MUTTA jos teen saman suljinajan tai ISON kanssa, niin tuntuu, että muutosta ei tapahdu vaikka vaihtaisikon tuon live-view tilan pois ja takaisin.

Tietääkö joku tuon lokiikkaa? Kaveri näytti joskus jotain Canonin kameraa jossa sääteli ISOa, aukkoa ja aikaa ja takanäytön kuva reagoi niihin koko ajan livenä.

4

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sfngfg

      Kamerasi ei muuta säätämiäsi aukkoarvoja ennen kuin laukaiset sen, tai painat himmenninpainiketta.
      Jotta terävyysalue ja kuvan tummuus näkyisi näytöllä pitää objektiivin olla himmennetty säädetylle arvolle, mitä se ei oletuksena ole.
      En tunne tuota kameraa, mutta kun tutkit menuja voi kamerasta löytyä säätö, jolla tuo himmennys tapahtuu automaattisesti. Ellei, paina himmennyspainiketta.

    • Heitä ne aiheohjelmat alas wessan pyttyyn, niillä ei tee mitään. Käytä P; A; S ja M asetuksia.

      Yleiskuvissa P on paras ja automaattisesti hakee sopivan aukko-aika yhdistelmän, jos haluat tietyn aukon syväterävyyden vuoksi niin valitse A (Apperture - aukko) optiikasta riippuen F1,2 - F30 tai jos haluat pitkän tai pätkän ajan niin S (Shutter - suljin) antaa sinun valita 30 sek - 1/4000 sek välillä. Itse käytän eniten P asetusta mutta esim. makroissa A on poikaa ja joidenkin nopeiden tilanteiden kuten jalkapallon tai vastaavan liikkuvan urheilun kuvauksessa tuo S antaa etuja.

      M on täysin käsinvalittavia aukkoa ja suljinnopeutta varten. Tuota M asetusta käyttää moni vakava harrastelija koska se antaa täyden vapauden valottaa kuva haluamakseen.

      Yleensä tarkennus tehdään aina täydellä aukolla oli kyse automaatista tai manuaalista ja vasta kun suljinta painetaan aukko muuttuu todelliseksi kuvausaukoksi palaten heti sen jälkeen täydeksi.

      LIVE VIEW on harvoin käytännöllinen, ehkä makroissa kuitenkin kun makaa suossa mahallaan tai väkijoukossa päiden yli kuvatessa jolloin siitä näkee edes hieman minne se putki sojottaa. Varsinaisen etsimen kautta kuvatessa tarkennuskin toimii paremmin ja nopeammin, myös valon mittaus on silloin eksaktimpaa.

    • täyden vapauden

      ”Yleiskuvissa P on paras ja automaattisesti hakee sopivan aukko-aika yhdistelmän … Itse käytän eniten P asetusta ”

      Eikö syväterävyydellä ole yleiskuvassa mitään merkitystä ja sen voi jättää kameran arvottavaksi?
      Jätätkö myös ISO-arvin kameran arvattavaksi?

      • Yleiskuva on yleensä kuten maisemakin aika kaukaa otettu joten syväterävyys ei yleensä häiritse. P asennossakin voi sitä valintapyörää pyörittämällä muuttaa aukon ja ajan arvoja itselleen sopivammiksi.

        ISO arvohan valitaan valaistuksen mukaan, osa antaa koneen tehdä mutta minä teen sen manuaalisesti.

        Hyvässä valossahan ongelmaa ei yleensä aukon tai ajan kanssa ole mutta sisätiloissa sitä esiintyy valon puutteen muodossa ja joutuu miettimään sitä aukkoa ja aikaa joten tulos ollee kompromissi noissa tapauksissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1927
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1729
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1326
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1216
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    9. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1186
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe