kastrointi

minätäällä

Niin siis olen päätynyt hankkimaan sitten jossain vaiheessa pari uros kamua, joten tiedättekö yhtään että onko tai löytyykö kasvattajalta yleensä kastroitujakin jonkun verran vai ovatko harvassa? Jos ei ole valmiiksi niin paljonko kastrointi maksaa, että voisi itse sitten käydä? (:

2

295

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minätäällä

      Niin ja ymmärrän, että on todella riskialtista... ajattelin ottaa asiasta kuitenkin ensin selvää ja sitten jos isona tulee probleemia :)

    • Myyrämäärä

      Olet vastuullinen, kun ajattelet vastauksia tulevaisuuden ongelmiin! En tiedä, mitä ongelmia pelkäät, mutta vastaus niihin ei silti ole kastrointi.

      Sanoit tietäväsi, että urosten leikkaaminen on riskialtista. Usko se, sillä se on. Syy on ihan se, että rotta on kamalan pikkuruinen. Voi olla, ettei se ikinä herää. Koiria ja hevosia esimerkiksi leikataan koko ajan (mikä on siis hyvä, koska esimerkiksi ruuna on mahtava ensihevonen, kun taas ori ei, näin yleistäen), mutta kesyrottien kanssa ollaan järkeviä eikä leikata. Leikkauksen riskit ovat suuret, mutta hyötyä siitä ei normaalioloissa ole. (Seuraavat asiat ja paljon muutakin saa selville esimerkiksi googlettamalla.)

      Leikkaaminen ei vakuta esimerkiksi aggressiivisuuteen. Kunnolla käsitelty terve uros (tai naaras) ei ole vihainen. Jos rotasta taas tulee vihainen, yleensä syy on kipu tai se, ettei rottia käsitellä tarpeeksi. Leikkaus ei auta. Urokset eivät myöskään joudu samalla tavalla vahtimaan reviiriään ja kilpailemaan, kun teillä ei naaraita ole niitä yllyttämässä. :) Rottauros ei ole mitenkään naarasta vaikeampi tai vallanhaluisempi tai vihaisempi.

      Mitä muuta voisivat olla ne huolehtimasi tulevaisuuden ongelmat, joihin leikkaus olisi vaihtoehto? Pisuviivat? Ei uros pissaa niiiiin hirvittävästi, etenkään kun ei ole naaraita. Jos haluaa (lähes) merkkailemattoman rotan, suosittelen naarasta, vielä pisuttomampi on tietenkin pehmolelu. :) Se, että rotta ei aikuisena enää kiipeilekään niin reippaana kuin pentuna? Silloinkin täytyy ottaa naaras, ne kun ovat yleensä virkeämpiä.

      Kastrointi on kallista. Vaikka rotan hyvinvoinnille ei saa asettaa hintaa, voi tämän turhuuden pudottaa jo valmiiksi hintaa kasvattamasta pois. Leikkaaminen on hyödytöntä, joten miksi maksaa siitä?

      On haaaaaaaarvoja tilainteita, kun leikkausta kannattaa edes miettiä. Kukaan kasvattaja ei todellakaan esimerkiksi rutiininomaisesti leikkaa myytäviä uroksia - mitä turhaan, terveitä ja fiksuja poikiahan ne ovat! Jos luulet, että sitten joskus tulee eteen tilanne, jossa leikkaaminen on ainoa vaihtoehto, mailaa tai soita rottasi kasvattajalle. Kokenut rottaihminen osaa tosi usein osoittaa, mikä oikeasti on pielessä, joten säästyt kalliilta leikkaukselta, joka suoritetaan aina rottasi hengen uhalla.

      Jos siis suunnittelet ottavasi uroksen "no mä voin sen sit myöhemmin leikata" -asenteella, älä missään tapauksessa ota urosta! Pysähdy miettimään, millaisia "ongelmia" pelkäät ja kysele niistä etukäteen, saat varmasti leikkausta paljon paremmat vastaukset. Vai oletko kenties ollut esim koirien kanssa paljon tekemisissä ja omaksunut sen, että kastrointi on normaalia? :) Koska rottien kanssa sen voi unohtaa.

      Tässä on helppo resepti, jolla saa aikaan kiltin urosrotan (tai naaraan, tai vaikka gerbiilin):
      - Älä koskaan hanki vain yhtä, vaan vähintään kaksi rottaa
      - Osta aina kasvattajalta, älä eläinkaupoista! Kasvattajan rotat ovat käsiteltyjä.
      - Seurustele rottien kanssa, tarjoa tarpeeksi liikuntaa ja virikkeitä

      Tämän olen kirjoittanut minä, kahden kastroidun uroksen (ja neljän naaraan) omistaja. Meidän tapauksessa ei oikeasti ollut muuta vaihtoehtoa kuin rottien lopettaminen tai kastrointi.Päätös kastroida kaksi urosta johtui monista eri syistä, ja asiasta käytiin keskustelua monen rottaihmisen kanssa ennen leikkausta, jotta löydettäisiin toinenkin vaihtoehto.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe