Mikä rotu sopisi minulle?

koirarotu

Kokemusta on erilaisista koirista. Aikuisena siis vasta OMAA koiraa olen hankkimassa, mutta nyt haluaisin rotuehdotuksia. Tiedän että saatan kuitenkin vielä vaihtaa rotua, mutta asiaan. Tässä kriteerit:
-miellyttämishaluinen
-ei kovin pieni, ei kovin isokaan.
-ei paljon sairauksia
-ei mielellään pitkäkarvainen
-ei paimenkoiria (bordercollie, aussi, australiankarjakoira, sheltti, collie)
-ei seefferiä, belgiä tai valkoistapaimenkoiraa
Kiitos, että vastaat (:

18

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Happydog

      Omaa rotuani tietenkin mainostan (: Novascotiannoutajaa siis, tuntuisi täyttävän kriteerisi, mutta muistathan tutustua rotuihin paljon ja hankkia tietoa ennen koiran ottamista (:

    • koirarotu

      anteeksi, kun en mistanut kirjottaa että ei noutajia, eikä ainakaan tolleria.

    • 9110

      Hmm, tulee mieleen pinseri ja lapinporokoira.

      Tosin jos karvaa saa vähän olla, niin lapinkoira, eurasier, saksanpystykorvat, islanninlammaskoira.. (islantilainen alkujaan paimen, mutta vakiintunut ihan seurakoiraksikin).

    • Älä unohda

      kansalliskoiraamme Suomenpystykorvaa. Vaikka ei ensinäkemältä aina niin miellyttämishaluinen ole kuin joku paimenkoira, niin se on ehdoton yhden ihmisen koira. Uskollinen omistajalleen elämänsä loppuun saakka. Oppii mitä vaan keksit opettaa ja minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa. Kohtuullisen pitkäikäinen, ei tarvi uutta koiraa joka kymmenes vuosi ostaa. Turkkia juuri sen verran mitä suomen talvessakin tarvii, ei tarvitse hepenillä leikkiä.

      Vinkki: Ostaessasi koiraa, katso sen silmiin. Ne ovat sielun peili ja paljastaa piilossa olevia sairauksia.

    • koirarotu

      Olen miettinyt joo myös suomalaisia rotuja, karjalankarhukoira ois ihana

      • ihmetoiveita

        Olet hylännyt edellä helpon ja älykkään rodun eli tollerin ja haaveillut ongelmaisten rotujen suuntaan, joten ota ihmeessä se karjalakarhukoira ja uros sellainen. Siinähän se haave toteutuu hankalasta koirasta. Lappari melkein yhtä paha, mutta onneksi pienempi.

        Omat haaveet ovat toteutuneet noutajien ja seisojien kautta. Koiria, jotka kävelevät normaalin koulutuksen jälkeen vaikka ilman remmiä kaupunkiliikenteessä eivätkä rähise vastaantuleville koirille saatikka ihmisille.

        Himonsa ja haaveensa kaikilla. Itse arvostan helppoutta ts. sitä, että koiran kanssa voi elää ilman, että se on koko ajan remmitettynä.


      • Älä hyvä ihminen
        ihmetoiveita kirjoitti:

        Olet hylännyt edellä helpon ja älykkään rodun eli tollerin ja haaveillut ongelmaisten rotujen suuntaan, joten ota ihmeessä se karjalakarhukoira ja uros sellainen. Siinähän se haave toteutuu hankalasta koirasta. Lappari melkein yhtä paha, mutta onneksi pienempi.

        Omat haaveet ovat toteutuneet noutajien ja seisojien kautta. Koiria, jotka kävelevät normaalin koulutuksen jälkeen vaikka ilman remmiä kaupunkiliikenteessä eivätkä rähise vastaantuleville koirille saatikka ihmisille.

        Himonsa ja haaveensa kaikilla. Itse arvostan helppoutta ts. sitä, että koiran kanssa voi elää ilman, että se on koko ajan remmitettynä.

        pidä koiraasi vapaana. Vielä vähemmän kaupunkiliikenteessä. Siitä ei tule kuin suuri suru. Tämä on nähty. Rikot vielä lakia, joten jos koirasi tuhoaa auton alle jäädessään toisen omaisuutta, niin silloin maksat vielä senkin.

        Että voi olla idiootteja taas liikenteessä!!!


    • Valitse viisaasti

      Mun kokemukset karjalankarhukoirasta ei todellakaan ole "miellyttämishaluinen". Etsisin rotua ennemmin kategoriasta seurakoirat. Villis, joku pikkuterrieri (niissäkin löytyy ei-niin-pippurisia), snautseri... Metsästyskoirista löytyy tosi ihania, mutta saattaa vietit viedä, jos "jäniksenjäljet" osuu nenään.

    • koirarotu

      ihmetoiveita, niin karjalankarhukoira ei ole miellyttämishalunen ja se on vaikea, sanoin HAAVEILLUT, tiedät kai mitä se tarkoittaa? ja olet varmaan ihan hemmetin huono koirankouluttaja jos lapparit sun mielestä vaikeita :D toki onhan niitäkin yksilöitä, mutta toi sun tekstis.. en ole ikinä edes ajatellut, että koirani kulkisi ilman remmiä kaupungissa... ihme porukkaa täälläki. tollerit on sitä paitsi mielestäni kamalan näköisiä.

    • lappikas

      Suomenlapinkoira? Se on suhteellisen miellyttämishaluinen, kuitenkin itsenäinen ajattelija, keskikokoinen, terve rotu. Ja vaikka on käytetty paimennukseen se ei ole paimenkoiramainen ainakin oma tuntuu omaavan enemmän riista viettiä kuin paimennusviettiä. Paimensukuisilla on yleensä vähemmän turkkia.
      Porokoira?

      • lappikas

        Ai niin ja Japaninpystykorva, pienehkö miellyttämishaluinen seura/vahtikoira, terve, terävä ja oppimiskykyinen. Turkki on tuuhea mutta ei pitäisi takkuuntua helposti.


    • Valitse viisaasti

      Öh, mikä on lappari? Ei varmaan labbis (labradorinnoutaja) vaan suomenlapinkoira, vai lapinporokoira vai ruotsinlapinkoira?

      • koirarotu

        Lappari on Suomenlapinkoira. Lapinporokoira on yleisesti Porokoira, Ruotsinlapinkoira Ruotsinlappari.

        Ps Korjaan, en sanonut haavelevani rodusta karjalankarhukoira, mutta itse tarkoitan haaveilevani kun sanon että se OLISI ihana. :)

        PPS. PÄÄDYIN KIHARAAN!


    • Valitse viisaasti

      No siinä tapauksessa, naapurilla on lappari ja kyllä se on luonteeltaan niin kiva, että voisin itsekin sellaisen joskus ottaa. Mutta karva on kyllä ihan älytön... Ja mihin "kiharaan" päädyit, jos saa kysyä (ei kai tuokin ole joku lempinimi, josta en ole kuullut?)?

    • Staffi

      Staffi (staffordshirenbulterrieri) on keskikokoinen, lyhytturkkinen, erittäin ihmisrakas ja miellyttämishaluinen, ei juuri hauku. Sopii kerrostaloon. Ei ollenkaan metsästysviettiä = ei karkaa mökilläkään, vaan pysyttelee perheen piirissä pihalla. Kaikki yksilöt eivät tule toimeen muitten koirien kanssa (ei koirapuistoon!) ja omalle kohdalle on osunut sairasteleva yksilö.

    • koirarotu

      KIharakarvainennoutaja.

    • Bostoninterrieri

      Bostoninterrieri. Se on lyhytkarvainen ja keskikokoinen seurakoira. Luonteeltaan bostoni on miellyttämisenhaluinen ja seurallinen. Bostoni säilyttää leikkisän luonteensa elämänsä loppuun asti. Se pitää erityisesti palloleikeistä. Se on hiljainen koira ja sopii hyvin kerrostaloon. Bostoninterrieri pysyy omistajansa lähellä ja omassa pihassa, rodulla ei ole taipumusta karkaamiseen.

      Bostoninterrieri ei vaadi välttämättä pitkiä lenkkejä, mutta jaksaa ja haluaa liikkua kuitenkin paljon. Turkki on helppohoitoinen. Säämiskällä pyyhkiminen harvakseltaan riittää. Ennen näyttelyä bostoni pestään, jotta valkoiset osat hohtaisivat puhtaana. Pentueet ovat pieniä, joten pentua voi joutua odottamaan jonkin aikaa. Bostoninterrieri on terve ja pitkäikäinen rotu.

    • Anonyymi

      Tiibetinspanieli, kultainennoutaja, Cavalier tai labradorinnoutaja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5674
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2506
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1987
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1738
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      13
      1295
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe