Aihe

Monsanto, RoundUp ja geenimanipulaatio

Suomi on pimennossa!

ROUNDUP EI OLE LUONTOYSTÄVÄLLINEN AINE!! Sitä on aikoinaan markkinoitu biohajoavana, mutta se ei ole sitä eikä sitä valmistava yhtiö Monsanto saa enää markkinoida sitä niin. Se jää maaperään pitkäksi aikaa, ja on haitallinen kasveille ja eläimille. Eläinkokeissa on todettu sen aiheuttavan pahanlaatuisia kasvaimia, ja naaraspuolisista koe-eläimistä 70% kuoli ennenaikaisesti.

Kun RoundUpia on tarpeeksi maaperässä, siinä ei kasva enää mikään muu kuin Monsanton kehittämät geenimanipuloidut kasvilajikkeet, ja jotkin harvat luonnonkasvit maailmassa. Yli 17000 maanviljelijää Intiassa on vuoden 1996 jälkeen tappanut itsensä tehtyään viljelysopimuksen Monsanton kanssa. Sopimukseen sisältyy peltojen käsittely RoundUpilla ja sitten Monsanton geenimanipuloitujen lajikkeiden viljeleminen. Ei ole ollut kovin hyvä diili.

Haluatko tällaista ainetta kotipuutarhaasi?

Tänä keväänä on markkinoille tulossa Keeper L -niminen rikkaruohomyrkky, jossa on samat vaikuttavat aineet kuin RoundUpissa, eli Keeper L on samalla tavalla haitallista kuin RoundUp.

Monsanto on yritys, joka pyrkii omistamaan kaiken ruoan maailmassa. Tällä hetkellä he pyrkivät EU:n alueella saamaan patenttioikeuden kautta yksinoikeuden kaikkiin tavallisiin ruokakasveihin. Eli jos asia menee läpi, niin sinäkin olet rikollinen jos viljelet ruokaa itsellesi esim. parvekkeella, etkä maksa siitä Monsantolle. Jos haluat vastustaa tätä, niin laita nimesi listaan:

http://www.avaaz.org/en/monsanto_vs_mother_earth_loc/

Suomeen alettiin kesällä 2013 tuoda Monsanton tuottamaa geenimanipuloitua soijaa, jota käytetään eläinten rehuna. Sitä myyvät RaisioAgro ja Suomen Rehu. Geenimanipuloidulla rehulla tuotetun ruoan terveysvaikutuksista ihmiseen ei vielä kunnolla tiedetä, sillä geenimanipulaation historia on vielä niin lyhyt. Me kuluttajat olemme siis koekaniineja. EFSA ja Evira arvaavat että haittoja ei ole, mutta kukaan ei voi tietää mitä pitkäaikaisvaikutuksia sillä voi olla. Luomutuotannossa ei saa käyttää geenimanipuloitua rehua.

OTTAKAA SELVÄÄ JA LEVITTÄKÄÄ TIETOA ROUNDUPISTA, MONSANTOSTA JA GEENIMANIPULOINNIN VAAROISTA!!
Ja muistakaa: perinteinen kasvinjalostus EI ole geenimanipulaatiota.

8

216

  Vastaukset

  • Oikeassa olet kirjoituksessasi. Itse käytän vain luonnonmukaista rikkaruohojen karsintaa omilla viljelyksillä eli käsin poimintaa - vaatii viitseliäisyyttä ja vaivaa, mutta kasvatetun ruoan kannalta kannattavaa.

   Noin yleensä - mitä vähemmän kemikaaleja käyttää sen parempi. Ruoan pitää kasvaa puhtaassa maassa ja sen myös huomaa maussa.

  • voi veljet viestiketjun ajoittaja on vähän ajastaan jäljessä roundup:n patentti on menny ajat sitten vanhaksi nykyään samaa tuotetta saa monen nimisenä ja monen eri valmistajalta. nopeella googetuksella löyty aikas monta heti. taitaa olla joku aloittaja kopioinu jonkun vanhan jutun jostain ja esittelee sitä uutena ?
   tosin kaikki maahan päätyvä myrkky on pahasta en sitä kiistä .

  • Tuo Roundup on todellinen HÄLYTYSMERKKI ! ÄLKÄÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA OSTAKO TÄLLAISIA TUOTTEITA!

   Minä suorastaan kauhistuin, mitä tuotteita tarjotaan kasvien tuhoamiseen!!!!
   Siinä tuhotaan myös itse eläimistöä eli meitä!
   Mitään pahempaa ei voisi kuvitella kuin nuo myrkyt!
   Lapsemme ja tulevat polvet saavat kärsiä näistä aivottomista tuotteiden kehittelijöistä.

   KUINKA ON YLIPÄÄNSÄ MAHDOLLISTA SAADA LUPA MYYDÄ NÄITÄ MYRKKYJÄ!!????

  • On se kumma että meikäläinenkin on vilejllyt jo yli 30 vuotta ihan ilman myrkkyjä, ja satoa tulee ihan riittävästi, ja joskus paljon ylikin oman tarpeen.

   • Vuodesta toiseen se satomäärä vaihtelee ihan riippuen olosuhteista.

    Mutta rikkaruohomyrkkyjä en ole kaivannut omalla tontillani vaan käytän "luontaista poistumaa" eli aina kun näen rikkaruohon yrittävän päästä kasvamaan nyhdän sen juurineen pois. Vaatii vähän duunia ajoittain, mutta helpottuu ajan kanssa.

    Kemikaalit on tarkoitettu uusavuttomille, jotka haluavat ratkaisun heti kuten pillerin sairauteen eivätkä viitsi nähdä mitään vaivaa puutarhan hoitoon.

    Katselin juuri miten taloyhtiöni käytti uskomattoman määrän energiaa poistaakseen pudonneet lehdet nurmikolta - 5 tyyppiä lehdenpuhaltimilla, pari bobcatia lehtien kuljettamiseksi lavoille ja kaikki massa menee kaatopaikalle.kun pelkkä ajaminen ruoholeikkurilla lehtimassan pilkkomiseksi riittäisi ja kastarit hoitavat massan muutamassa päivässä ravinteiden jäädessä maahan.

    Mutta nämä idiootit eivät vain opi vaan kaikki ravinteet pitää kärrätä pois ja ehkä joskus ne nurmialueet lannoitetaan myöhemmin ulkoatuoduilla aineilla vaikka helpommallakin ja halvemmalla pääsisi.


   • Myös WHO:n tutkimukset osoittavat, että Roundup aiheuttaa syöpää.
    Lukekaa lisää GMO:sta Geenimuunnelru ruoka- palstalta.


  • Jos haluatte rikkakasveista/tuholaisista eroon, kaatakaa keitettyä vettä vaan päälle, niin ne kuolee hyvin silläkin :) ei tartte edes ostaa mitään kun ilmaseksikin saa asian hoidettua.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   47
   5521
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   49
   4337
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   240
   3061
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   47
   2132