Sveitsissä äänestetään EU-maahanmuuton rajoittamisesta

Alla oleva on uutisointia Iltalehdestä.. Ihmettelen ettei maassamme reagoida samoin, vaan myydään sekä yrityksemme että maaomaisuudetkin ulkomaalaisille. Eikö poliitikoillamme ole moraalia, siis selkärankaa vaan toimitaan täysin kansan tahdon vastaisesti tuhoamalla isänmaamme.


Sunnuntai 9.2.2014 klo 11.15

Sveitsissä äänestetään tänään siitä, asetetaanko EU:n kansalaisille maahanmuuttokiintiö.

Äänestyksestä odotetaan tiukkaa. Mielipidekyselyissä sveitsiläisistä runsaat 40 prosenttia on kannattanut maahanmuuton rajoittamista.

Kansanäänestyksen takana ovat oikeistopopulistit, joiden mielestä Sveitsi on päästänyt liikaa ulkomaalaisia työmarkkinoilleen. Kampanjassaan oikeisto syytti maahanmuuttajia muun muassa vuokrien noususta, terveydenhuollon ja koulutusjärjestelmän ylikuormittamisesta sekä liikenneruuhkista.


EU-maahanmuuton rajoittamista vastustavat Sveitsin hallitus, useimmat puolueet sekä liike-elämä. Huolena on, että maahanmuuton rajoittaminen huonontaa Sveitsin EU-suhteita ja johtaa työvoimapulaan.

Sveitsi sopi EU:n kanssa työvoiman vapaasta liikkuvuudesta yli 10 vuotta sitten. Samalla solmittiin joukko muita taloussopimuksia, joiden kohtalo on nyt myös vaakalaudalla.

EU:n oikeuskomissaari Viviane Reding on korostanut, että sopimukset ovat kokonaisuus, joista Sveitsi ei voi jälkikäteen poimia mieluisiaan.

Sveitsissä on kahdeksan miljoonaa asukasta, joista neljännes ulkomaalaisia

2

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eläke katoaa pian

      50,3% äänienemmistö sanoi että raja tulee.
      Lehtijutuissa valitetaan että nyt mukamas ei firmat voi palkata huippuyksilöitä ulkomailta enää :D

      Mikähän sen muka estää kun aina on sinnekin voinut töihin mennä jos on palkattu firmaan? Ulkomaisia yrityksiäkin siellä on erittäin paljon.

      Kysehän on vain halpatyövoimasta jota halutaan rajojen yli liikkuvan ja polkevan ammattiliitot ja palkat alas näin tehdessään.
      Ammattiliitot ovat olleet kyllä täysin perseestä kaikenlaisella lakkoiluillaan ja jatkuvilla vaateillaan.Esimerkkinä paperiteollisuus.Mites siinä kävikään kun huudeltiin rinta rottingilla isompaa palkkaa?
      Nyt katsellaan sochin kisoja kotona sohvalla työttömyyskorvauksella ostettu olut kädessä.

      Sanokaa minun sanoneen, että kauaa ei mene siihen kun Suomessakin työläinen maksaa itse työeläkemaksunsa ja nykyinen systeemi pyyhitään pois.Ammattiliitoissa ei kukkoilla enää kauaa myöskään.Työvoima pakotetaan kuriin. Sikariporras jakaa ohjeet ministereille miten tulee tehdä ja lait runnotaan läpi välittämättä siitä mitä kansa tahtoo.

    • Tänne vaan kaikki!

      Kyse oli kaiketi siitä, että Sveitsi pyrkii rajoittamaan ns. elintasosiirtolaisia. Nämä siirtolaiset pyrkivät saamaan pakolaisstatuksen saadakseen nauttia länsimaisesta sos.turvasta yms. Jos taas tarkastellaan asiaa YK:n pakolaisasiain mukaan, niin Afrikassa on muutama sata miljoonaa pakolaista. Oliskos ne otettava tänne?
      Nämä siirtolaisethan ovat pahimmillaan kieli-, luku-, lasku-, kirjoitus- ja ammattitaidottomia. Lisäksi heidän tapansa poikkeavat täysin vaikkapa Suomalaisen yhtesikunnan asioista; Tyttöjä silvotaan, nainen ei saa mennä yksin edes lääkäriin jne.

      Suomalaiset menivät 1970-luvun alussa Volvolle töihin Ruåtsiin ja olivat periaatteessa ihan samanlaisia elintasosiirtolaisia, siis eivät pakolaisia.
      Yleisessä keskustelussa Suomessakin sekoitetaan pakolaiset ja siirtolaiset. Isäni oli pakolainen. Hän lähti joulukuussa 1939 Raudun pitäjästä sotaa pakoon, kun olisi ammuttu silloisen vihollisen toimesta. ( Hän ei ollut käpykaartilainen, olihan hän 17v )

      Timo Soini sanoi eräässä vaalitentissä viisaasti: "Jos tänne tulee vierasmaalainen ja hankkii itselleen töitä ja asunnon ja maksaa asianmukaiset verot yms., niin tervetuloa. Ei tämä saa sellaista olla, että tänne tullaan elämään sos.turvan avulla leveämmin kuin kotimaassaan."

      Summasummarum:
      Näissä asioissa on ehdottomasti erotettava siirtolaiset ja pakolaiset. Siirtolaisten maahantuloa on rajoitettava, jos eivät itse kykene hankkimaan itselleen elantoaan ja siihen sliittyviä asioita. Ja huom! Koskee myös noita romanialaisia ihmiskaupan uhreja.
      Mutta kun Vihreät - de Dorka ovat sitä mieltä, että tänne on saatava ihan kaikki surkimukset elätettäväksi...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1908
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe