Hämeen rakennustutkimus Oy VArOKAA

Asiantuntija tai ei

Ei tarjousta vaikka pyydetään. Haluavat tulla käymään. Raportoivat, lasku huima, lähes kaksi tuhatta! Rakennustutkimusoli firma ei korjausrakennus.

5

3198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ville11111

      Joo todellakin varokaa! Meille heitti puhelimessa arvion jonka minimi ja maksimisumman välinen ero oli kaksinkertainen.

      Pyysin sähköpostilla vielä erikseen edes jonkinlaista erittelyä, mitä kustannukset ovat ja mistä ne johtuu. Ei vastausta vaikka alustavasti tutkimusaika oli jo varattu. Seuraavana päivänä laitoin tekstarin että katsotko sähköpostin ja vastaatko tänään. Vastaus oli lyhyt ja ytimekäs "En".

      Älkää vain menkö ihmiset tähän halpaan. Käytännössä voivat päivän tutkimuksista laskuttaa vaikka 25000€ ja sinä et voi reklamoida kun ei ole mustaa valkoisella. Firman taloustietoja kun katsoo, niin ymmärtää yrittäjän epätoivon..

      • isohaba

        Raukat puhuu paskaa ja tekee vahinkoa yritykselle. Eikö riitä haba jutella itse firman kanssa?


    • HämeenRakennustutkimus

      Sisäilmaongelmien selvittämisestä on yksityisasiakkaiden kohteiden osalta lähes mahdotonta antaa kiinteää tarjousta. Yksityisillä kuten ei juuri koskaan ammattilaisillakaan ole tarjousta pyytäessään minkäänlaista tutkimussuunnitelmaa olemassa. Jotta voisi antaa kiinteähintaisen tarjouksen tai edes suuntaa antavan hinta-arvion on todellakin tiedettävä mitä tutkimuksia tehdään ja minkä verran.

      Edelleenkään ei ole olemassa mitään mittaria tai näytettä jolla saisi helposti ja kattavasti selville mistä on kyse kun asunnossa sairastetaan.

      Oikeasti osaava (koulutettu, kokenut ja älykäs) tutkija joutuu jokaisessa sisäilmatapauksessa valitsemaan sadoista/tuhansista eri tutkimusvaihtoehdoista kyseiseen kohteeseen sopivimmat menetelmät. Jos antaisin etukäteen suunnitelman ja tarkan hinnan tutkimukselle niin tutkimuksen sisältö olisi päätetty tutustumatta kohteeseen. Tällöin tutkimus itse asiassa epäonnistuisi lähes aina. Tutkimussuunnitelman laadintaa tarvitaan paljon ammattitaitoa ja kohteen tuntemista.

      Asiallisen tutkimussuunnitelman voi tehdä vasta kun on ollut hetken kohteella ja tutustunut rakennukseen, piirustuksiin, haastatellut käyttäjää/omistajaa, lukenut aikaisemmat tutkimusraportit ja tehnyt alustavia havaintoja ja esim. pintakosteuskartoituksen. Vasta siis näiden jälkeen voi tehdä suunnitelman jonka perusteella voi laskea tarjouksen.

      Jos joku tutkija antaa parin sähköpostirivin perusteella tarjouksen sisäilmaongelmaisen kohteen tutkimuksesta niin ÄLKÄÄ missään nimessä ottako tällaista tutkijaa tekemään teille yhtään mitään.

      Ymmärrän yksityisasiakkaan tuskan kun tutkijoita on monenlaisia ja hintahaitari on laaja. Yksityisellä

      Terveisin
      Kim Seppänen
      Hämeen Rakennustutkimus Oy

    • HämeenRakennustutkimus

      Jatkuu...
      Yksityisellä ei ole juurikaan mahdollisuuksia erottaa osaavaa tutkijaa osaamattomasta. Tai huijaria rehellisestä.

      Suurin osa VTT:n sertifioimista Rakennusterveysasiantuntijoista ei tee yksityisille tutkimuksia lainkaan. Syynä on se, että yksityiset ovat usein osaamattomuuttaan todella hankalia asiakkaita. Ja kun alalla on hyvin töitä niin monet eivät tee yksityisille yhtään mitään. Me ollaan niitä yritetty silloin tällöin tehdä. Usein saadaan haukut perään ja joskus myös halaukset.

      Me emme todellakaan pysty laskuttamaan 25000€ yhdestä päivästä. Kun tuntihinnalla tehdään hommia niin ei taida päivässä tunnit riittää.

      Minä olen rehellinen. Jos minulta kysytään hintaa omakotitalon tutkimukseen niin kerron minkä verran ollaan yleensä laskutettu vastaavista tapauksista. Työmäärä ja näytemäärä todellakin vaihtelee kohteittain aivan valtavasti.

      En halua tehdä töitä sellaiselle asiakkaalle joka ensimmäisenä kysyy sisäilmaongelmaisen kohteen tutkimuksen hintaa. Haluttomuus ei johdu siitä, että olettaisin asiakkaan olevan maksukyvytön tai kova tinkaamaan. Hinnan kysyminen ja tutkimussuunnitelman vaatiminen kertoo minulle sen, ettei kyselijällä ole realistista käsitystä siitä miten tutkimuksia kuuluu tehdä. Minä olen lähes koko tutkijan urani voinut valkata asiakkaita. Miksi ottaisin toimeksiantoa sellaiselta joka ei ymmärrä mitään aiheesta ja/tai ei luota minuun?

      Lämpökuvauksiin, tiiviysmittauksiin, julkisivun betonirakenteiden tutkimuksiin, yksinkertaisiin kosteuskartoituksiin yms. voimme antaa kiinteähintaisia tarjouksia. Omakotitalojen perusteellisiin rakenteellisiin ja terveydellisiin tutkimuksiin emme sen sijaan pysty antamaan kiinteähintaista tarjousta. Jos tämä ei jollekin kelpaa niin ottakoon sitten huonomman tutkijan. Ei ole meidän ongelmamme.

      Joku on joskus neuvonut, että meillä olisi asiakaspalvelussa parantamisen varaa. Varmasti näin onkin, mutta me ei olla myyjiä. Me olemme asiantuntijoita. Emme voi antaa katteettomia lupauksia. Teemme parhaamme löytääksemme asiakkaalle ratkaisun ongelmaan. Meillä on yleensä paljon asiakasta parempi käsitys siitä minkälaisen tutkimuksen hän tarvitsee. Emme voi aina tehdä sitä mitä asiakas haluaa jos se on aivan silkkaa rahan haaskausta. Meidän on asiantuntijoina pidettävä usein asiakkaan puolia häntä itseään vastaan. Eli jos asiakas haluaa tutkimuksen A vaikka tutkimus C olisi paljon järkevämpi, niin meidän on silloin sanottava se hänelle. Me emme edes suostu tekemään turhia/typeriä tutkimuksia.

      Meillä jää usein vastaamatta aivan asiallisiinkin tarjouspyyntöihin töistä joita me haluttaisiin tehdä. Ei vaan ole aikaa tehdä edes sitä tarjousta, saati tutkimusta toivotussa aikataulussa. On pakko sanoa ei jos ei ehdi/pysty.

      Olen pahoillani siitä, että muutamat henkilöt ovat kokeneet pettymyksen tunteita yrittäessään tilata meitä töihin.

      Kim Seppänen
      Hämeen Rakennustutkimus Oy

    • Anonyymi

      Kimi voinko saada tarjouksen 140m2 omakotitalo rakennettu 50 luvulla kellarissa haisee ja yläkerrassa! Makuuhuoneessa, vaikka tuuletettu on joka päivä t:epätoivinen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4459
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1488
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1420
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe