Rahan määrä Gambiaan?

Nips76

Olen lähdössä vajaan parin viikon päästä ensimmäistä kertaa Gambiaan. Kieltämättä jo jännittää... :o) Minkähän verran kuluu parin viikon aikana rahaa jos käy päivittäin ulkona syömässä ja ehkä jollain pienellä retkellä jossain, mutta muutoin pääasiassa retkeilee itsekseen, ottaa arskaa ja lukee? Ja minkä verran uskaltaa vaihtaa rahaa lähtiessään ja kantaa mukana? Olisi myös mukava saada "retkeilyseuraa" mikäli joku on lähdössä matkaan samoihin aikoihin 21.2.

7

279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jussipussi

      Vaikea se on ulkopuoöisen sanoa paljonko rahaa tarvitset, kun ei tiedä sinun kulutustottumuksia. Minulla meni 350 € ja elelin aika herroiksi, vaimolla saman verran. Matkamuistot ja runsaat tuliaist ja ruoka paikallisissa ravintoloissa yms. kuuluu summaan. Matkatoimiston retkien hinnat näet netistä ja paikalliset oppaan saat n. puolella hintaa. Ruokaannos maksaa 50 s. - 5 €. Viiteen euroon kuuluu jo ruokajuoma. Älä vaihda Suomessa rahaa yhtään kun lähde, vaihda vasta siellä perillä, rahanvaihto ei ole ongelma. Vaihtopisteitä on paljon ja siellä saat paljon paremman kurssin. Mukana voit kantaa rahaa sen mitä tarvitset ja varalta vähän yli. Sama sääntö kuin Inarin työväentalolla, älä levittele rahojasi äläkä sammu hotellin eteen kadulle suuri tukko rahaa rintataskussa niin kyllä sinulla rahat säilyy.
      Retkiseuralla pienennät huomattavasti retkikuluja, edellyttäen, että retket teette paikallisten oppaiden kanssa, suosittelen.
      Hyvää lomaa, Gambia on ihan hyvä lomamaa mutta avoimin mielin ja erilaisuutta sietäen, Gambia ei ole "tiukkapipoisten" lomapaikka.

      • 12x Gambiassa

        Ravintoloita on monenlaisia ja hintaisia, joten tuo Jussipussin kirjoittama aterian hinta 50 s-5 e on vain hiukan suuntaa antava. Löytyy siis paljonkin tuosta hinnasta poikkeavia ruokapaikkoja, tarkoitan hinnakkaampia, vaikka eivät olekaan mitään ns. hienoja paikkoja.
        Mukavaa matkaa !


    • Jussipussi

      12 x gambiassa on ihan oikeassa. Hinnakkaampia paikkoja löytyy mutta tuolla viiden euron katolla tarkoitan paikallisia pieniä ravintoloita joita on siellä täällä kadun reunalla. Yksi parhaista Africa willagen lähellä Mac Domo. Jos haluaa syödä tosi "äveriäästi" saa maksaa lähes Suomen hintoja hienoimmissa hotelleissa tai kalleimmissa ravintoloissa joita on kyllä aika harvassa ja ne minä yleensä kierrän kaukaa.

      • Nips76

        Kiitos paljon vastauksista! Ennen kaikkea haluaisin syödä paikallisia ruokia,pitsaa ja muuta settiä saa riittävästi kotimaassa. Hieman tosin aina jännittää jos tulee mahapöpöjä jos syö jotakin kadun varrelta... Mutta tekisi kyllä mieli testata... Melko pieneen olen tottunut ja elämään yksinkertaisesti enkä kaipaa yhtään mitään ns. hienoja illallisia tms. Mukavinta olisi nähdä paikallista luontoa ja tietyllä tavalla elää "tavallista elämää"... Etiopiassa olen aikoinaan viipynyt muutaman kuukauden ihan viidakossa, joten en säikähdä ihan pienistä ja oikeastaan odotankin sitä että pääsen pois täältä länsimaisesta pönötyskulttuurista...


      • kierrä vaan

        G;ssä on ainakin ollut tosi tasokkaita hyviä ravintoloita jotka halpoja suomen mittapuun mukaan.
        MITÄ PAHAA on jos joku haluaa lomallaan syödä jotain hyvää hyvässä paikassa.
        Vähävarainen tietenkin elää oman budjettinsa mukaan mutta keskiluokka varmaan voi maksaa 10-15 ekua laatu ruuasta kivassa paikassa.
        Suomalaisille on aina tärkeää ettei mikään maksa mitään , laadulla ei ole väliä.


      • Jussipussi
        kierrä vaan kirjoitti:

        G;ssä on ainakin ollut tosi tasokkaita hyviä ravintoloita jotka halpoja suomen mittapuun mukaan.
        MITÄ PAHAA on jos joku haluaa lomallaan syödä jotain hyvää hyvässä paikassa.
        Vähävarainen tietenkin elää oman budjettinsa mukaan mutta keskiluokka varmaan voi maksaa 10-15 ekua laatu ruuasta kivassa paikassa.
        Suomalaisille on aina tärkeää ettei mikään maksa mitään , laadulla ei ole väliä.

        Ei tietenkään siinä mitää pahaa ole jos syö tasokaamissa ja kalleimmissa paikoissa. Tuhannesti anteeksi jos pahoitimme edellisen kirjoittajan mielen. Olimpa minäkin typerä.
        Sehän on arvostuskysymys, toinen arvostaa arvokkaampaa ja tasokkaampaa ja nauttii siitä, toinen ei sille niin anna arvoa vaan katsoo, että vatsan saa täyteen vähemmälläkin hinnalla ja yhtä maukkaan atterian saa halvemmallakin ja usein pienen ravintolan "kotiruoka" on maukkaampaa kuin suuren missä ruoka valmistetaan enemmän "teollisesti". Minä taas haluan säästää matkoillani siksi, että pääsinin varojeni mukaan pian uudelle matkalle. Joulu/uusivuosi meni Gambiassa. 5.3. on lähtö ja hiihtoloma menee Turkkissa. Pääsiäinen voi mennä Kreetalla mutta Turkissa taas sitten syödään edullista kotiruokaa pienissä paikallisissa ravintoloissa.
        Että silleen


    • 12+3

      Tultiin tänään Gambiasta ja oli loisto kahden viikon reissu. Käteistä olin varannut omaan käyttöön 1100 euroa, mutta eipä mennyt kuin 650 euroa ja joka päivä syötiin kahdesti turistiravintoloissa, oltiin kolmella retkellä ja alkoholiakin juotiin ihan kohtuullisesti. 650 eurolla sai myös muutamat shortsit, kolmet kengät, paitoja ja farkut - uskomattomaton halpaa lomailua :) Tupakkamiehenä ostin kuusi kartonkia sinistä Pineä, hyvää tupakkaa ja kartsan hinta 200 dalasia, eli vajaat neljä euroa. Paikallisissa rafloissa lounas 30 - 50 dalasia, eli alle euron ja turistipaikoissa kallein ruoka ehkä 300 dalasia. Kalja maksoi 30 dalasia kalleimmillaan, tyylikkäät kellot, mutta ei niin kestävät 100 dalasia, vaatteet pääasiassa markkinoilta 200 - 400 dalasia.

      Ei voi kuin suositella Gambiaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3504
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2012
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1968
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1588
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1425
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1119
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      99
      1075
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      864
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe