Jousimies lapset,kertokaa

hunni

Olen jousimies lapsi,härkä-isä ja oinas-äiti. Koen elämäni pieneksi helvetiksi,sillä en yksinkertaisesti pääse mihinkään ilman että kysyn luvan. Meillä on myös "sääntöjä" joita putkahtelee esiin tasaisin väliajoin. Vanhemmat antavat naurettavia kotiintulo aikoja ym. ym.

Onko muilla jousimieslapsilla yhtä vaikeaa vai onko härkä ja oinas pahin mahdollinen holhoava yhdistelmä?

Kiitos vastauksista!

38

11919

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ex jousilapsi

      Omasta lapsuudestani on aikaa mutta aika pahalta kuulostaa oinas ja härkä:)
      Omat vanhempani olivat kaksosia eivätkä saaneet pidettyä minua ruodissa eli jos halusin mennä niin varmasti menin.
      Näin jälkeen päin ajateltuna toimin typerästi ja olisi ollut parempi jos olisivat jaksaneet rajoittaa minun menemisiäni.
      Mitään pahempaa ei onneksi kuitenkaan sattunut.
      Ajat ovat kuitenkin siitä hieman muuttuneet joten ymmärrän hyvin vanhempiesi pelot.
      Vaikka ne kotiintulo ajat tuntuvat sinusta naurettavilta niin muista että melko varmasti ne on laitettu siksi että vanhempasi rakastavat sinua ja haluavat suojella sinua kaikelta pahalta eikä siksi että haluaisivat sinua kiusata.
      Ole onnellinen että sinulla on vanhemmat jotka välittävät sinusta niin paljon että näkevät sen eteen myös vaivaa.Niin ei ole kaikilla lapsilla.
      Onnea elämäsi poluille.

    • Jouskari tyttönen...

      Mä olen myös jouskarilapsi ja mun vanhemmilta löytyy hiukan samoja piirteitä... Esim se että niiltäkin putkahtelee jotain ihme sääntöjä mistä en oo koskaan kuullukkaan... Mulla on kyllä todella hyvät säännöt ja kotiintuloajat mutta me riidellään joka päivä ja se ei oo kivaa... Kato mulla on äiti ja puolfaija... (KLUPS) ..molemmat rapuja.... :D ei muutakun päärjäämistä...

      • Jouscari

        moro horot. ;) Toi oli vaan leikkimielellä! Olen jouskari, lapsi, ja ei ole ilmennyt saman laista. Otan silti osaa, minkälaisia kotiintuloaikoja??


    • wiiipi

      Mulla on ihan OK säännöt eikä niitä putkahtele milloin mistäkin. (Äiti vaaka ja isä rapu, eronneita) Ehkä juuri sen takia et ne on eronneet ei turhia sääntöjä kovin paljon putkahtele. Tsemppiä!

    • brownie

      Kuulostaa jossain määrin tutulta, vaikka omassa tapauksessani (rapu-äiti, kalat-isä) äitini kykeni hoitamaan holhoamisen lähes yksinään. Luulen, että kotiintuloajat ynnä muut rajoitukset kuuluvat vain asiaan useissa vanhempi-lapsi -suhteissa. Molemminpuolisen välittämisen vuoksi yritin joskus jopa totella niitä :)
      Kunnon keskustelu on tunnetusti hyvä tapa tuoda mielipiteensä kuuluville (?). Suosittelen kuitenkin treenaamaan ankarasti rauhallisia ilmeitä ja raudanlujia perusteluja, jotta et päädy lyömään päätäsi tiiliseinään..

    • jouskari tyttönen

      Mä oon jousimies tyttö ja perheen nuorin..Vanhempani ovat kumpiki leijonat mut käytökses on suurii eroi..Isä on niin kilttii ja kivaa eikä paljoo määräile mut äiti taas kauhee komentelija!..Isän kiltteys voi kyl johtuu siit et sitä hävettää ku se on niin paljon pois kotoo työn takii...Mut mua inhottaa ku äiti antaa mun isosiskon ja -veljen tehä melkeempä mitä huvittaa mut mua se on kokoajan komentelemas..Sisarukseni ei tee mitään ja mun pitäs niittenki jäljet siivota...Ennen mulla ja mun veljellä oli riitaa joka asiast ja vanhemmat puolusti veljee ku se on perheen ainoo poika ja koko suvun lellikki..Nykyään meijän välit on ok..Oikeestaa me ollaan tosi hyvii kavereit mut siskoon huonot välit on säilyny...Mut sentään veli tukee mua ja on perheen ainoo joka niin tekee..Et kiitos veljelleni...Ja zemiä jouskarit..

    • Aijukka

      Näytä äitilles ja isälles kuinka hyin teet töitä ja sen sellaista ja meet kaverin kotia eka ja kaveri tulee teille siten äitees ja isäs näkevät kuinka kauan kaveri saa olla ja itse luottamusta lisää!Opettele läksyjä....... Onnea =) =)

      • Marika

        Heips..
        Niin meitä joukkareita ärsyttää säännöt, kun aina pitäisi vapaasti päästä tallomaan milloin minnekin harrastukseen ym.
        Itselläni on härkä äiti. Riitoja meillä tuli jatkuvasti kun olin lapsi, härkä ei yleensä ole ollenkaan kiinnostunut samoista asioista kuin joukkari. Härät ovat yleensä työelämässäkin pyrkimässä kyynärpäätaktiikalla eteenpäin materialistisuutensa takia. Lisäksi suuttuessaan ei mitään kontrollia..välttele sinä tätä merkkiä. sori härät, mutta mielipiteensä saa kait kertoa.
        Jousimiehenä sinun tulee itse yrittää hillitä vauhtiasi, kaikki ei ole yhtä nopeatempoisia liikkeissään ja ajatuksissaan. Merkeistä Vesimies, leijona, vaaka ja toinen joukkari on ehkä sopivia!!!


      • Aijukka

        Olen ollut myös samanlaises tilantees mutta ainakun halusin itse jotain niin tein sen mut en aivan mitä sattuu ja sä saat päättää itse mutta myös pitää kuunella mitä toiset osa puolet sanoo.Jos se on sulle hyvä tee se.


      • darg
        Aijukka kirjoitti:

        Olen ollut myös samanlaises tilantees mutta ainakun halusin itse jotain niin tein sen mut en aivan mitä sattuu ja sä saat päättää itse mutta myös pitää kuunella mitä toiset osa puolet sanoo.Jos se on sulle hyvä tee se.

        minullakin on ennen ollut kotiintulo ajat, mutta ei enää. vanhemmat pari vuotta sit luovuttivat, ne ei jaksanut tapella minun kaa enää. minä en ole pahemmin ikinä tottelu sääntöjä.
        vanhemmat kyllä sit rauhoittuu aikanaan.

        isä=rapu äiti=vaaka


      • Aijukka
        darg kirjoitti:

        minullakin on ennen ollut kotiintulo ajat, mutta ei enää. vanhemmat pari vuotta sit luovuttivat, ne ei jaksanut tapella minun kaa enää. minä en ole pahemmin ikinä tottelu sääntöjä.
        vanhemmat kyllä sit rauhoittuu aikanaan.

        isä=rapu äiti=vaaka

        Onne kyllä ne leppyy siitä


    • mape

      miul on sama onkelma...mut miu vanhemmat on eronnu...isäpuolen ja äitin kans on se ongelma 7:00 illal pitää olla koton ja pitää kysyy kaikkee lupa...koulust suoraa kotii aina ei saa mennäö kaverille suoraa koulust

      ps:miu äiti on neitsyt ja isä skorppiooni ja isäpuoli kauris...

      • mape

        en tiiä mitä kirjottaa...no mie oon 9v jouskari-tyttö miul on velipuol se täyttää vast maanantain 7kk se on älytön kiljuja ja poika miust tuntuu et se vie kaiken huomion ja sit nukkumis ajat...miut laitetaan 9 aikoihi ja se saa valvoo 10 ihan epryyy ja viel vie kaiken huomio iskälle oon ainut ja myös esikoinen äiti sai taas pojan marraskuus ja vaik mie oon sen kii esikoinen miust tuntuu et ne vaa huutaa miulle siis miu isäpuoli ja miu äiti...oonko ainoo tälläst tun teva vai en haluisin vastauksii...


    • jousimiestyttö

      moi
      mäki oon jousimies, ja mul on melkei sama ongelma... mulla onj rapu-isä ja jousimies-äiti. kyl neki on vähä ylihuolehtivaisia, ei oo kivaa. mul on vaaka-pikkuveli ja se saa mennä minne vaa ja millo vaa. emmä älyy, miks mä en saa mennä minnekkää.

      terveisin: jousimiestyttö

    • joukkari90

      mulla on härkä-äiti, ja sen kaa me otetaan yhteen enemmän ku iskän kaa, joka on leijona. Ehkä sä oot oikeassa, härkä ja oinas voi olla ikävät vanhemmat.

    • Nimetön

      Helvettiä tämä lapsuus onkin. Turhia ovat säännöt joita aikuiset laittavat turhan tähden. Samaa polkua helvettiin kuljemme kaikki.

    • sammakko

      Sinun kannattaa kertoa vanhemmillesi siitä asiasta joka sinua ärsyttää. Voit sanoa heille että et ole enää mikään pikku lapsi... Muulla tavalla en osaa auttaa. Ehkä vanhemmpasi ovat yli varovaisia, he eivät halua sinulle kuitenkaan mitään pahaa. ;)

    • mie vaan

      mä oon myös jousimies (17v) ja sun tilanne kuulostaa aika tutulta.munkin pitää kysyy lupa ihan joka menoon ja kotiintuloajat on joskus naurettavia..mut se johtuu varmaan osin mun omista hölmöilystä..nyt nyt oon keränny luottamusta takaisin! (vanhemmat on jousimies-iskä ja neitsyt-äiti)

    • anbentti

      jää kotiin niin pitkäks aikaa että ne huolestuu kun et oo ulkona

    • Hupsu

      Ei voi mennä sanomaan että ovat pahimpia merkkejä koska Jousimies Oinas Ja Leijona ovat kaikki tuli merkkejä mikä tarkoittaa että he tulevat hyvin toimeen niin vastoin kuin myötä käymisissäkin itse Isäni oli Oinas ja Äitini on Kaksonen ja hyvin tultiin toimeen minulle ei ole koskaan asetettu rajoja ja olen nyt jo 16v vanhempien pitää tietää että Jousimies inhoaa kahleemista se on vapauden symboli ja tarvitsee omaa rauhaa sekä vapautta!!!! Jousimiesten puolesta. Anna vanhemmilles horoskooppi kirja käteen Jousimiehen kohdalta ja sano että "lukekaa siitä" niin saavatpahan kuulla että Jousimiestä ei voi kahlita! KIITOS!

    • antenni

      Meillä oli ihan sama homma kotona aikoinaan ja vielä näin aikuisiälläkin tulee yhteenottoja oinasäitini kanssa. Usein nykyään vain vaikenen, koska äitini on yliherkkä, vaikka itse möläyttelee ihan samalla tavalla kuin me jousimiehetkin. Isäni on rapu ja täysin tossun alla ja uskon, että isän saarnat kumpusi osittain äitini lietsonnasta. Isäni on tosin myös aika vanhanaikainen ja uskoo tiukkaan kuriin.

      Pelkäsin äitiäni koko lapuuden ja nuoruuden ajan ja noudatin siksi kaikkia sääntöjä murrosikään saakka. Sen jälkeen totesin paremmaksi tehdä salassa "kielletyt" asiat kuten liftireissut, poikien kanssa seikkailut ja biletyksen. Vanhemmillani ei siis ole vieläkään mitään hajua tekemisistäni ja hyvä niin.

      Minuun kuitenkin luotettiin jo varhain, joten ei mua ole koskaan epäilty mistään tai mitenkään kuulusteltu. Murrosikä oli kuitenkin tosi vaikea ja sitä kesti 7 vuotta (11v-18v) eikä asiaa parantanut tiukkapipoiset vanhemmat joiden kanssa oli vaikea keskustella.

      Näin jälkikäteen olen kuitenkin tyytyväinen, että minusta välitettiin ja tiedän, että voin tukeutua vanhempiini milloin vain. Rakkaudestahan ne säännöt viestii!! Pelaa siis sääntöjen mukaan, mutta niitähän ei ole pakko oikeasti noudattaa.. Käytä omaa arvostelukykyä ja vaistoa, jousimiehillähän se on yleensä vahva. Tsemppiä!!

    • jansu

      Joo tota... et tosiaan oo ainoa jonka perheessä putkahtaa säännöllisesti niitä "sääntöjä"!Joka päivä meilläki tulee vähintää yks uus, ja kun oon perheen nuorin,ni mulla ne on viä ankarampia kun iso veljillä ku ne on paljon "vanhempia" ja "viisaampia". EI HÄTÄÄ! NYT HUOMAAT ETTÄ ET OO AINUA!

    • summer

      mäkin oon jousimies!!:( oon meijän luokan nuorin. Mä en tykkää mun horoskoopista, koska se on viimetteex syntyny! Mun elämä on joskus syvältä, vaikka oonkin perheen vanhin lapsi...

      • CouciMies

        pueno!!! I have also that problem, I am


    • jjj

      minullaki on vähän samanlaiset mutta toisinpäin nuo horoskoopit...sama tilanne siitä lupien kysymyksissä...

      • Nimetön

        mulla on neitsyt-mutsi ja härkä-faija.
        ja koko aika ne sääntöjä latelee.
        oon niiku 14.


    • embbu

      en tiedä vastausta tohon sun kysymykseen.. tai saatan tietääkkin! mun kamu on jousimies ja silläki on hirveesti sääntöjä. en kyl tiiä johtuuko se siitä että on jousimies...mullaki on sääntöjä enemmän ku laki sallii..(oon kaksonen) kai se riippuu vanhemmista vaik ei välttämättä niitten horoskooppimerkistä vaan siitä miten suojelevia ne on.. joskus tuntuu että ne haluis vaan kiusata mut ei se niin oo.ne vaan tahtoo pitää sut pienenä ja kilttinä mahollisimman pitkään.no,yritä pärjätä!

    • allu

      Ok musta vanhempien horoskooppi merkit ei liity asiaan mitenkää. Mun mutsi esim pitää mua iha pienenä ..ja luulee et en tuu toimeen ittekseni .. on 16v syksyl täytän 16..mut mutsi taitaa olla vähän vanhanaikanen.. eli mutsi kans aina kysyyy mihin meen ja kertoo millo viimestään tuun himaa.. mut ylensä en kerro menojani ja tulen ja menen sillo kun huvittaa sillä yritän näyttää et olen tarpeeks vanha päättämään ite.. arestii mutsi mulle ei anna koska tietää et ei muhu se tehoo.. miten muka kukaaa voi pakottaaa lastaan jäädä himaan eli lähen aina ku haluun!!!.. ja sen takii ku mutsi pitää mua kakarana joutuu valehtelee joka pikku asiasta .. nyt ku broidi on 18 yritän selittää et broidi on jo 18 et voi määräillä enää meitä .. ja must kyl alkaaa tuntuu et jos mutsi ei pikku hiljaa ala tajuu et kasvan ni meidän välit menee paskaks ei ne nytkää oo hyvät.. broidi on lian tottelevainen.. joten mul on vaikeempaa..Eli sanon vaa mutsille anna olla oon jo tarpeeks aikuinen ja lähen himast ..

    • @jee@

      minulla on samat muut äiti on kauris ja isä oinas voi tätä kurjuutta kaikki on täyttä paskaa

      • tuprukka

        Olen jousimies horroskoopissa (50v.) enkä muu haluais ollakkaan, veljeni on myös samoin poikani(on muuten syntynyt samana päivänä kuin minäkin).
        Meitä parempia horroskooppimerkkejä ei löydy mistään. Kuunnellaan mitä toisilla on sanottavaa ja käytetään niitä hyväksemme, haluamme vapautta ja meitä ei saa missään nimessä kahlita. Olen oppinut oman kohtaloni kautta, voi kun minulla olisi ollut joku joka olisi kieltänyt. Kolhuja on tullut elämäni varrella, milloin jalka poikki milloin käsi katki. Ollaan hurjia menemään. Tullaan kuitenkin toimeen monien ihmisten kanssa, ylenemis mahdollisuudet ovat suuret. Ei todellakaan vaivuta synkkyyteen eletään elämää eteenpäin.


    • RacH--_--

      eiköhän joka kodissa niitä sääntöjä ja "järjettömiäkin" sellasii oo... mut,

      elämme myös "muutoksen" aikaa joks ilmenee lapsilla mm:levottomuutena, yliaktiivisuutena ymsymsyms... näillä (adhd) lapsilla yleensä on vaikeuksia sopeutua nukymaailmaan ja noudattaa perustelemattomia sääntöjä...

      vain välikommentti.. =P

    • Kauan astrossa

      Voisin ajatella jotain tälläista: Jousimiehenä Sinulla on voimakas tarve olla maailmanmatkaaja. Pitää tavata kavereita ja olla heidän kanssaan. Liikkeelläolo voisi kuvata Sinua. Kerro vanhemmillesi tuosta perustavaalaatua olevaa ominaisuudestasi. Se voi olla `hengissäpysymisen ehtosi`. Siis elää täyttä elämää. Härkä-isä hyvin mielellään suojelee tytärtää `pahalta` maailmalta. Oinas-äitisi myös mielellään antaa neuvoja, kertoo, kuinka eletään. Asiat eivät ole ollenkaan pielessä. Luulen, että saat oikein hyvän kasvatuksen, kunhan vanhempasi oppivat ymmärtämään tarpeesi olla liikkeellä. Siis, keittiönpöydän ääreen neuvonpitoon! Kaikkea hyvää Sinulle!

    • Vanhemmat ok

      Jousimies on villi, vapaa, touhukas,aktiivinen.
      Vanhemmat pyrkivät holhoamaan,kun eivät aina voi tietää, osuuko jousimiehen valinnat oikeaan.
      Saattaa tuntua typerältä, mutta ehkä rajat on rakkautta.

    • ihr macht mich fertig.!

      Mul on sama tilanne. meil on kauheen tiukkaa ja kaikki esim. mun kummit sanoo et mun faija pitää liikaa kurii. Kauheet kotiin tulo ajat jne.kun kysyin vaarilta/kuollu ny/ et millanen iskä oli ni se sano et se oli ollu sääntöjen rikkoja se oli alkan polttaa röökii ilman lupaa mun ikäsen. Ja todistus oli päin persettä.Ja faija haluu must nyt täydellisen vasta kohdan kiltin pienen tytön.Oikeest haluisin olla sellanen pikku piru.En saa vaan kertakaikkiaan olla oma itteni.

    • Nimetön

      Sama homma mul, mut äiti on vaaka ja isä vesimies.. Tänäänki kauhia valitus. Eivät koskaan päästä mihinkää ja luulevat et en osaa olla yksin missää... Eilenki olin karata kotoo, ku vitutti nii paljo niitte huolehtivuus.

    • Jouskarii

      .. Mulla vanhemmat on Leijona ja Kala..
      Se oikeastaan riippuu ihan ihmisestä..
      Mutta Jousimiehille sopii parhaiten ystäviksi/kumppaneiksi tms .

      Oinas
      Härkä
      Kaksonen
      Skorppioni

      • Jouskarii

        .. Mulla KAUHEEET SÄÄNNÖT!
        Nuo iha ylisuojelevii ..
        Alkaa mennä hermot .

        Nyt olen orikkunut kotona nii ne alkaa jo patistella ulos >:D


      • Anonyymi

        no härkä ja skorppiooni on kyl vähä nounou t jouskarimuija


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1915
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      50
      1836
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1363
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1099
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1098
    Aihe