Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Metropolian ja HaagaH:n liiketalouden erot?

mutinapaaaa

Miten paljon eroa on liiketalouden koulutusohjelmilla Haaga-Helian ja Metropolian välillä?

2

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • isoero on

      On eroja, kaikki erot H-H:n hyväksi.

      Metropolia on taantunut ja vanhanaikainen, ei saa edes verkokursseille enää osallistua. Kaikki opetus on luokassa opettajajohtoista lähiopetusta. Pieni liiketalousyksikkö sijaitsee ankeassa Vantaan lähiössä juoppoasema Myyrmäen takamaastossa ja kurssivalikoima on surkea. Taso vastaa perähikiöiden pikkuamkeja.

      Haaga-Helialla loistosijainti Pasilassa, nykyaikaiset menetelmät, kansainvälistä toimintaa ja laaja valikoima eri vaihtoehtoja. Yksinkertaisesti Suomen ykköspaikka liiketaloudessa.

    • aintnobody

      H-H:lla myös Vallilassa ja Hki-lähiössä Malmilla sijainnit. Haaga-Helian opetuksesta en osaa sanoa kuin parhaan kaverini kertoman, itse opiskelen Metropoliassa.

      Haaga-Heliassa on todella vaikea päästä kursseille, jos täytyy vähänkin poiketa alkuperäisestä HOPS:sta. Opettajia ei kiinnosta ja työmäärä on opintopisteisiin nähden valtava, etenkin jos haluaa tehdä kunnolla kaiken. Suuntautumisvaihtoehtoja on Haaga-Heliassa enemmän kuin Metropoliassa, esimerkiksi viestintää on Metropoliassa vain 15op verran tarjolla peruskurssien lisäksi. Työelämässä Haaga-Helia alkaa menettämään hohtoaan.

      Metropoliasta työllisyysprosentti aivan huikea, koska opettajat puskevat eteenpäin ja Metropoliassa pointtina on tehdä käytännön työtä ja opiskella työelämästä toiveina tulleita asioita. Myös yrityssuhteita on huimasti, ja harjoitteluja saadaankin Metropoliassa todella hyviin ja mielenkiintoisiin paikkoihin.

      Ainakin markkinoinnissa ja laskentatoimessa käytettävät laitteistot ja menetelmät ovat niitä, mitä työelämässä käytetään ,eli uusimpia mahdollisia. Esimerkiksi markkinoinnissa käytettävät toiminnanohjausjärjestelmät, kuvanmuokkausohjelmat jne. ovat uusimpia versioita.

      Metropoliassa on todella helppoa koota osaamista erilaisilta alueilta, esim. jos haluaa vaikka terveysalalle johtajaksi, niin on helppo ottaa kursseja terveysalalta tradenomin opintojen kylkeen, jotta saisi pätevyyttä sieltä (ja palkka nousee). Myös tradenomin koulutuksen sisällä kurssivalikoima ja suuntautumisvaihtoehtopaketit ovat kivoja ja mielenkiintoisia, etenkin laskentatoimi ja rahoitus -suvassa mennään jo tosi syvälle asiaan. Metropolaissa myöskin uudistetaan ja parannetaan oikeasti koko ajan kurssien sisältöä vastaamaan työelämän tarpeita.

      Ihmetyttää edellisen kirjoittajan kommentti kampuksen sijainnista; onko "isoero on" niin heikko ja säikky luonteeltaan, ettei uskalla Myyrmannin viertä kävellä aamuisin, kun siellä on ainakin kaksi juoppoa örisemässä itsekseen? Myyrmäen kampus itsessään on tosi kiva, monta auditoriota, rempattu, uusi B-puoli, hyvät tietokonetilat (melkein kaikki tehtävät palautetaan verkossa tai tehdään ainakin koneella) ja projektitilat. Ainoastaan ruokala voisi olla hieman isompi kampuksella. Mutta, julkiset tulee ihan viereen, bussi melkein ovelle ja juna n. 800m päähän. Jos haluaa oikein lapselliseksi heittäytyä, niin onko se H-H:n Pasilan kampus sitten valtavana, harmaanruskeana betonibunkkerin näköisenä rakennuksena hieno ja liian monine samannäköisine kerroksineen ja luokkineen ja hankalan ruokailun kanssa hyvä kampus?

      Vikoja löytyy siis kummastakin koulusta ja kampuksesta, täytyy vain itse tietää, mitä arvostaa enemmän. Minun mielestäni Metropolian joustavat lukkarit, hyvät suhteet työelämään ja työllistymiseen, valtava kirjo erilaisia opetussuunnitelmia ja vaihtoehtoja tehdä vaikka kulttuurialalta opintoja houkutti enemmän, kun mietin, kumpaan haen. Haaga-Heliassa taas pitkä kokemus liiketaloudesta (mutta toisaalta vähän kaavoihin kangistuneet tavat) ja viestinnän suuntautumisvaihtoehto houkutteli itseäni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1975
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1356
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      50
      1253
    8. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1246
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe