Liisa Mariapori

The Truth

Liisa Mariaporin kirjasta: Verottaja tappolinjalla.

Helsingin sanomat sen ehti päästämään julkisuuteen 24.09.2004 sivulla A6

Eilen 23.09.2004 Käräjäoikeus määräsi kyseisen kirjan kaikki tallenteet valtiolle luovutettavaksi eli tuhottavaksi. Ja kirjan kirjoittajan ehdonalaiseen.

Myös radiosta aamulla kuulin aiheesta kerran. Mutta sen jälkeen kaikki mahdolliset tiedotusvälineet ovat asiasta vaienneet/vaiennettu.

Ai niin jottei asian ydin unohtuisi, oikeudenkäynti aineisto määrättiin salaiseksi 15 vuodeksi.

Miksi asiasta moinen haloo ja medioiden vaikeneminen ? Olihan kyseessä kirja joka arvosteli verottajaa - ei siis mitään laitonta !

Ai niin Kirjoittaja on entinen verovirkailija joka siis kirjoitti todellisista asioista veroviraston pelleilystä ja tahallisesta yritysten konkurssiin ajamisesta pahimpina lama-vuosina.

Itselläni on kyseinen kirja. Ja jos joku sen kirjastosta vielä löytää ei sitä kannata sinne palauttaa ennenkuin on sen kopioinut !

Googlesta löytyy lisää infoa kirjasta ja sen kirjoittajasta.

11

2732

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kullakin

      Miksi verottaja tarkoituksella tappaisi yrittäjiä? Eihän lypsävää lehmää kannata tappaa.

      Kirjan tuhoamisen syy oli ilmeisesti se, että Mariapori herjasi kirjassa aiheetta useita työtovereitaan. Eräänlaista työpaikkakiusaamista tämäkin.

      • kisse

        Uskon todella että se mitä nainen kirjoitti oli totta ja koska hän täten todisti että jopa verovirasto käyttää valtaansa väärin ja kiusaa ihmisiä tahallaan, menettäisi VALTIO ja VALLANPITÄJÄT ja vallan väärinkäyttäjät, joita kaikki julkiset laitokset ja virastot ovat pullollaan, KAIKEN USKOTTAVUUTENSA LOPULLISESTI OIKEUDENMUKAISUUTEEN, mikä vielä elää kansan hyväuskoisimmissa jäsenissä.
        Ja vielä salainen oikeudenkäynti, salassapito 15 vuotta ja media vaikenee!
        ASIA HARVINAISEN SELVÄ!


      • Leeli
        kisse kirjoitti:

        Uskon todella että se mitä nainen kirjoitti oli totta ja koska hän täten todisti että jopa verovirasto käyttää valtaansa väärin ja kiusaa ihmisiä tahallaan, menettäisi VALTIO ja VALLANPITÄJÄT ja vallan väärinkäyttäjät, joita kaikki julkiset laitokset ja virastot ovat pullollaan, KAIKEN USKOTTAVUUTENSA LOPULLISESTI OIKEUDENMUKAISUUTEEN, mikä vielä elää kansan hyväuskoisimmissa jäsenissä.
        Ja vielä salainen oikeudenkäynti, salassapito 15 vuotta ja media vaikenee!
        ASIA HARVINAISEN SELVÄ!

        olisin erittäin kiinnostunut lukemaan ko.kirjan, jos se vaan löytyisi.


      • The real sikke

        en mä oikeestaan ihmettelis.
        Ei tarvi kun palauttaa mieliin se mitä tapahtui Elannolle. Siinäpä firma, jolla oli mm. lukuisia kiinteistöjä = sidottua likvidiä. Eivät vaan pankki verottaja viitsineet odotella yhtään, vaan yksissä tuumin ajoivat terveen firman nurin.
        Joku tietää totuuden siitäkin fiaskosta, kehtais vaan avata sanaisan arkkunsa, ja kertoa sen.
        Tai ehkä sille kävis samoin kuin Mariaporillekin.
        Luultavasti.


      • kisse
        Leeli kirjoitti:

        olisin erittäin kiinnostunut lukemaan ko.kirjan, jos se vaan löytyisi.

        Haluan edottomasti myöskin varata oman kappaleen.


      • www.eok.fi
        kisse kirjoitti:

        Haluan edottomasti myöskin varata oman kappaleen.

        Kirjatilauksen voi tehdä osoitteesta
        www.eok.fi


      • Näin toimii Suomi

        "Miksi verottaja tarkoituksella tappaisi yrittäjiä? Eihän lypsävää lehmää kannata tappaa."

        Koska yrittäjän konkurssiin ajava virheellinen verotarkastus hyödyttää sen tekijää, verotarkastajaa. Siksi.

        Verotarkastaja saa jopa 50% lisää liksaa kun paisuttelee verotarkastusten johdosta tehtyjä mielivaltaisia ennakkoperintäsummia mielivaltaisten veropykälien perusteella, jotka antavat tarkastajalle rajattoman vallan.

        Oikeus toki saattaa myöhemmin sitten 8 vuoden päästä kumota erheellisesti tehdyn päätöksen kohtalokkaat seuraukset - jos yrittäjä jaksoi valittaa. Mutta konkkaa se päätös ei peru, eikä neutraloi yhteiskunnan tappiota.

        Sen sijaan sikamaisen verotarkastuksen tehnyt korruptoitunut tarkastaja saa pitää bonuksensa, vaikka tarkastus myöhemmin kumottaisiinkin oikeudessa


    • Jarmo Juntunen

      Avoin yhteiskunta vaarassa

      Valtakunnallisesti eri tiedotusvälineissä on käsitelty Liisa Mariaporin tapausta, jossa Raahen käräjäoikeus tuomitsi Mariaporin verovirkailijan kunniaa loukanneet kirjat valtiolle.

      Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto -EOK katsoo jäsenensä ja luottamushenkilöönsä, liittovaltuuston puheenjohtaja Liisa Mariaporiin kohdistuneen Raahen käräjäoikeuden yllätyksellisen tuomion vaarantavan sananvapautta ja avointa yhteiskuntaa yleisesti ja erityisesti vaarantavan verotukseen liittyvien oikeusturva-ongelmien käsittelyä. Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen useissa ratkaisussa on korostettu julkista valtaa käyttävien virkamiesten velvollisuutta sietää erittäin kovaakin kritiikkiä.

      EOK kummeksuu Raahen käräjäoikeuden ilmeisen ylimitoitettua salailu- ja peittelylinjaa asiassa. Tällä salailulla ja peittelyllä vaikeutetaan asian arvioimista myös EOK:n jäsenistön piirissä.

      Lehtitiedoista on pääteltävissä, että pääosa syytteistä on kuitenkin hylätty. Samoin lehtitiedoista on pääteltävissä, että syytteet ja etenkin tuomio kunnianloukkauksesta ovat koskeneet vain äärimmäisen pientä osaa koko Mariaporin kirjasta.

      Koko kirjaan ja siihen liittyviin aineistoihin kohdistuvalla menettämisseuraamuksella sekä tuomion perustelujen ja tausta-aineiston salaamisella kokonaisuudessaan vaiennetaan sananvapauden käyttöä sellaisten kysymysten käsittelyn osalta, jotka eivät asiallisesti liity mitenkään itse kunnianloukkaustuomioon. Tämä on perus- ja ihmisoikeuksien kannalta vähintäänkin arveluttavaa.

      EOK:lle on saapunut jatkuvasti tietoa mm. erilaisista verotuksen oikeusturvaongelmista. Suuri osa tästä kansalaispalautteesta koskee mielivaltaista ja epämääräistä harkintaa verotarkastusten ja arvioverotusten yhteydessä. Suomi on saanut Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa (EIT) langettavan tuomion omaisuudensuojan loukkauksesta tapauksessa Jokela 21.05.2002, jossa verottaja ja eräät muut kansalliset viranomaisemme arvioivat ihmisoikeusloukkauksen uhrin omaisuuden arvoa mielivaltaisella epäjohdonmukaisuudella, ilman asianmukaisia perusteluja.

      EOK:n tietoon on tullut, että verottaja on vielä lähivuosinakin perustellut konkurssihakemuksien tekemistä valituksenalaisten verosaataviensa osalta 1950-luvun oikeustapauksen (KKO 1957-II-7) nojalla. Tästä asiasta on professori Joutsamo antanut valtiovarainministeriön vero-oikeuden oikeusturvatyöryhmän pyytämän asiantuntijalausunnon 19.6.1997, jossa hän on katsonut menettelyn Euroopan ihmisoikeussopimuksen vastaiseksi ja suositteli menettelyn uhreja vaatimaan valtiolta vahingonkorvausta. Liisa Mariapori on herättänyt keskustelua tästä samasta ihmisoikeuksia loukkaavasta menettelystä.

      Kyseinen menettely, jollaisessa on haettu verovelvollisia konkurssiin tarkemmassa tarkastelussa täysin perusteettomiksi osoittautuneista veroista, loukkaa myös verohallituksen määräystä DNRO 10907/2/63/92. Tämän määräyksen Verohallitus ja ministeri Wideroos ovat katsoneet olevan voimassa kansanedustajan tekemään kysymykseen (KK 433/2003 vp - Raimo Vistbacka /ps) vastatessaan.

      Tämä Mariaporille langetettu lainvoimaa vailla oleva tuomio ei horjuta EOK:n jäsenistön luottamusta Mariaporiin hänen tehtävissään oikeusturvaongelmien parissa EOK:ssa. Vasta mahdollisesti Euroopan ihmisoikeutuomioistuimeenkin asti menevä ratkaisu asiassa voi antaa EOK:n jäsenistölle lopullisen mahdollisuuden arvoida Mariaporin asiaa.

      Suomalaisten tuomioistuinten ratkaisuja on katsottu EIT:ssä ihmisoikeusloukkauksiksi KKO:n ratkaisuja myöten (esim. tapaus Nikula vuonna 2002 sananvapausasiassa).

      Suomalaisissa tuomioistuimissa silloin tällöin esiintyvä ylimielisyys ja piittamattomuus kansalaisten ihmisoikeuksia kohtaan on viime aikoina tullut laajasti esille mm. ns. espoolaispoikien tapauksen yhteydessä. EOK painottaa avoimia ja täysin väkivallattomia menettelytapoja tuomioistuinten ihmisoikeusloukkauksia käsiteltäessä ja niihin reagoitaessa ja tuomitsee jyrkästi henkisen ja fyysisen väkivallan käytön ja sellaisella uhkailemisen.

      Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto

    • Kinapori

      In Finland we have this thing called " reilu meininki "... ?

    • anteeksi

      Verokonsultti Mariaporia haastateltiin tänään (23.6.2008) radiossa ja hän kertoi, että jossain hänen ajamassaan jutussa Verokarhu totesi olleensa väärässä ja pyysi anteeksi! Vuosien taistelu alkaa tuottaa tulosta.

    • viljo600

      Onneksi olkoon Liisa Maripori, EIT antoi vapauttavan tuomion ja osoitti siten, että KAIKKI suomalaiset oikeusasteet antoivat väärät ja laittomat tuomiot.
      On mukavaa, että Liisan kaltaisia rohkeita on vielä olemassa.
      Suomen virkamiesterrori, ei vain vero, on hirvittävä ja tulisi saada aisoihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1908
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe