Tämäkö epilepsiaa?

En usko

Olen saanut useamman vuoden kohtauksia,mutta vasta nykyisessä asuinkunnassani lääkärit kiinnostuivat niin että lähtivät tutkimaan. Epilepsiaepäilyhän sieltä tuli. En kuitenkaan jaksa uskoa epilepsiaan,vai voiko tämä sittenkin olla sitä?

Kohtaus alkaa dejavu-tunteella,etenee niskan pistelyksi,huimaukseksi,pahoinvoinniksi. Liikkuminen helpottaa. Ei poissaoloa,ei tajuttomuutta,ei pakkoliikkeitä tai kummia liikkeitä. Kykenen jatkamaan halutessani keskustelua,kykenen myös työntämään koko kohtauksen pois (pari kohtausta tullut auton ratissa,kykenen ajamaan ihan normaalisti). Voin jatkaa asiakaspalvelutilannetta asiakkaan huomaamatta koko kohtausta. Kohtaus kestää kokonaisuudessaan pari minuuttia,pari kertaa olen oksentanut. EEG normaali,pään magneetti normaali. Kohtaustiheys oli muutama vuosi sitten noin 3/viikko,nykyään kohtaus/3-5kk.

Suvussa ei epilepsiaa mutta paljon migreeniä. Myös minulla ollut aurallinen migreeni pikkulapsesta asti,kohtaukset tosin loppuivat kun nämä kohtaukset alkoivat. Kuulostaako tämä epilepsialta?

9

331

  Vastaukset

  • Minullekin tuli ensimmäisenä mieleen niskaperäinen tensio. Katso Migreeniyhdistyksen julkaisuista tarkemmin. EEG:ssä ja magneettikuvauksessa näkyy totuus, ei mielipide.

   Valitse joku päänsärkyklinikan neurologeista asiantuntijaksesi:
   http://www.tohtori.fi/?page=6365729&id=4453843 Aina listan ulkopuolelta suosittelen Siveniusta kokemuksestani...

  • Onhan se mahdollista, et on epilepsia, mut en mee vannoo juuta enkä jaata.

  • Varmasti aika yleistä ja luonnollista tuntea epäuskoa. Minun kohtaukseni olivat aluksi samantyyppisiä kuin sinulla. En mennyt lääkäriin, en vaikka pahenivat niin, että muutamaksi minuutiksi meni aina sanat sekaisin ja puheen ymmärrys. Joskus autoa ajaessa tiesin, että pitäisi vaihtaa isompi vaihde, mutta en osannut, ajoin sitten pienemmällä hetken kaasu pohjassa, ettei takana olevat hermostu. Lopulta oli pakko mennä lääkäriin kun pelkäsin sitä aivokasvainta ja murehdin joka päivä. Ei kasvainta, mutta epilepsia. Lääkkeet eivät meinaa enää auttaa, odotin liian kauan. Luota siis lääkäreihin, etenkin neurologiin. Ei ne huvikseen ihmisiä kiusaa. Voimia sinulle.

  • Mulla on ollut samanlaisia oireita parin vuoden ajan. Sitten yhtenä yönä sain tajuttomuudkohtauksrn johon mieheni hälytti apua. Lääkäri totesi epilepsian. En uskonut sitä. Mutta kun aloin syödä lääkkeitä nuo aiemmat se ja vu kohtaukset loppuivat. Lopetin kerran lääkkeet, koska sain niistä muita sivuoireita. Sain viikon kuluessa uuden kohtauksen. Silloin tajusin että vaikka ne dejavu tuntemukse eivät olisi epilepsiaa niin lääkitys pitää ne ainakin poissa. Siksi aion syödä lääkkeitä jatkossakin. Suosittelen kokeilemaan lääkitystä. Ai niin ja minullakaan ei näkynyt magneettisista eikä aivosähkökäyrässä mitään poikkeavaa..

   • "Silloin tajusin että vaikka ne dejavu tuntemukse eivät olisi epilepsiaa niin lääkitys pitää ne ainakin poissa."

    Dejavu tuntemus nimenomaan on yksi yleisimmistä epilepsia oireista. Epilepsia ei tarkoita pelkkää tajuttomuuskohtausta, vaan myös nämä dejavu ynnä muut oireet ovat aurallista epilepsiaa eli ennakoivia merkkejä mahdollisesta isosta kohtauksesta.


  • Ei mullakaan näkynyt eeg:ssä tai magneettikuvauksessa mitään parin suuremman kohtauksen jälkeen, mutta uni-eeg sen paljasti hyvin selkeästi. Ja hieman sen jälkeen aloinkin saamaan kohtauksia jatkuvasti lääkityksestä huolimatta..

  • Minulle iski joskus tuollainen vastaava... Ensin sain istua lattialle katsoen muutaman hetken ennen kun uskaltautui kävelemään. Varasin ajan hierojalta, joka käsitteli niskaani todella laajalti 6vko ajan. Sai avattua monta lukkiutunutta kohtaa ja tuo poistui.

   Minulla on epilepsiakin, mutta tuossa oli eri jutut kyllä syynä

  • nuo tuntemukse vastaavat osittain olotilaani kun saan dejavu kohtauksen. olen 15. koko muun elämäni muistan saaneeni dejavuita, mutta ne vain menivät ohi eikä sivuvaikutuksia ollut. puoli vuotta sitten dejavut muuttuivat ka aloin kokea kuvotusta ja pääkipua. lääkäri sanoi ettei nää mitään erityistä tautia ja luottaa siihen että murrosiässä aivoyät kasvavat ja muuttuva. tämä oli hänen selitys. nyt alan epäillä että saattaako tämän takana ollakki epilepsia kun näitä viestejä lukee :o

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa jatkaa Jari-Matin mollaamista

   Seiskassa avautuu Maisa taas JM:n ”pettämisestä” (kätevästi unohtuu että maisa oli se varsinainen pettäjä) ja ”taloussotkuista”. On kyllä muijalla po
   77
   7649
  2. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   Kotimaiset julkkisjuorut
   249
   7597
  3. Sanna Marinin hallitus Suomen historian suosituin

   Jopa persuistakin 1/3 pitää Marinin hallitusta hyvänä. Edellinen ennätys on Paavo Lipposen hallituksen ajoilta. Voidaan tehdä johtopäätös: suomalaine
   Maailman menoa
   164
   1925
  4. Martina yritti herätellä vain Stefania.

   Yritti herätellä pari vuotta sitten, kun kävi katsomassa asunto ja otti kuvia sieltä, että tänne me tyttöjen kanssa muutamme. mutta Stefan pyysi tak
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   1220
  5. Kuka on ollut tekemisissä Martinan kanssa

   Oikeassa elämässä? Kommenttia? Millainen on?
   48
   927