Jos haluat työllistyä lopputyösi jälkeen

Muutama viisas neuvo

1) Tee opinnäytetyösi yritykseen tai organisaatioon, johon ylipäätänsä otetaan alasi ihmisiä töihin. Yleensä suuryritykset ovat parhaita, sillä niissä on töitä akateemisille ihmisille ja palkka julkisia organisaatioita parempi. Monet pienyritykset vain käyttävät opinnäytetyöntekijöitä orjinaan ja jättävät tämän jälkeen tuuliajolle. Poikkeukset vain vahvistavat tämän säännön. Jos joudut diplomisi kanssa suoraan kortistoon, tarvitset todellisen onnenpotkun pelastuaksesi. Vaikka suuyritys vähentäisi väkeä toisaalla, se ei suinkaan tarkoita, että sinne ei otettaisi uusia nuoria töihin.

2) Ennen aloittamistasi, tarkasta ohjaajasi asema organisaatiossa, että hän ylipäätänsä on sellaisessa asemassa, jossa hän voi palkata ihmisiä töihin. Jotakin rivitutkijaa ei kannata hyväksyä opinnäytetyön ohjaajaksi ellei ole pakko. Mikäli joudut tyytymään tutkijatason ohjaajaan, yritä solmia suhteita hänen ylitseen.

3) Yritä solmia suhteita myös ohjaajasi ulkopuolelle, kuitenkaan loukkaamatta tai kävelemättä ohjaajasi yli. Ehkä ohjaajasi ei voi sinua palkata ties mistä ihan luonnollisesta syystä, mutta joku muu yrityksessä voi. Mitä alempana organisaatiossa ohjaajasi on, sitä tärkeäpää on solmia suhteita hänen ohitseen ja ylitseen. Haistele erityisen tarkkaan ketkä organisaatiossa ovat IN ja ketkä OUT. Loosereissa tuskin on mitään vikaa, mutta he eivät voi sinua auttaa, korkeintaan huonontaa mahdollisuuksiasi. Muista, että organisaation hylkiöillä on aikaa ja heidän kanssaan on helppo ystävystyä. Se on hukkaan heitettyä aikaa ja jopa vaarallista.

4) Tärkeitä ei ole kompetenssi ja hyvä lopputyö, vaan se että olet hyvä tyyppi joka saa aikaan suhteita, ystäviä ja puolestapuhujia. Yritä ystävystyä juuri nousukkaiden kanssa, joiden uraputki on hyvällä mallilla.

Voit pilata elämäsi vain sillä, että menet yritykseen, joka valmistuttuasi ei sinua palkkaa. Sinua tutkitaan tämän jälkeen suurennuslasin kanssa, miksi et kelvannut siihen organisaatioon, minne teit opinnäytetyösi. Jos teet sen koulullesi, sinulla ei ole valmistuttuasi todennäköisesti suhteita mihinkään. Parhaassa tapauksessa pääset assistentiksi proffasi leipiin ja sinua odottavat pätkätyöt, määrärahahakemukset ja niukkaakin niukempi satunnainen palkka.

5

396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • austerism1

      "4) Tärkeitä ei ole kompetenssi ja hyvä lopputyö, vaan se että olet hyvä tyyppi joka saa aikaan suhteita, ystäviä ja puolestapuhujia. Yritä ystävystyä juuri nousukkaiden kanssa, joiden uraputki on hyvällä mallilla."

      Lähinnä narsistisesti muihin ihmidiin suhtautuva jaksaaa toimia ja elää näin. Osin ihan hyviä neuvoja, osittain karmeita. Suhteita on hyvä olla ja tarvitaan muttei niin, että ystävystyy tai tutustuu toiseen vain ja ainoastaan, jotta voi jotenkin hyötyä tästä. Phuuh!

    • Ei tyhjän päälle

      On varmaan totta, että ensimmäinen työpaikka ratkaisee paljolti tulevaisuuden. Jos työura alkaa pätkätöillä tai ei kenties oikein ollenkaan omalta alalta, oravanpyörään nouseminen tulee olemaan vaikeaa. 1990 luvun lamassa moni vastavalmistunut joutui umpikujaan ja koko koulutus meni ainakin työelämämielessä hukkaan. Viimeinen keino vaikka pitkittää valmistumista ja yrittää etsiä niin kunnollista opinnäytetyöpaikka kuin töitäkin.

    • pärkkele!

      Kaupallisella alalla neuvo nro 1 varmaan toimiikin, mutta valitettavasti valtaosa aineenopettajiksi opiskelevista on myös lukenut neuvon ja jokainen haluaa tehdä tutkielmansa koulumaailmasta. Miten oppilaat oppivat sitä, tätä ja tuota kieltä ja mitä eroja on oppikirjoissa ja miten uusi valtakunnallinen opetussuunnitelma tulee vaikuttamaan ja mitä linjauksia siinä on. Näitä nollatutkimuksia on nyt sitten joka kirstu ja piironki täynnä eikä niitä kukaan koskaan lue eikä niihin palaa.

    • austerism1

      "Miten oppilaat oppivat sitä, tätä ja tuota kieltä ja mitä eroja on oppikirjoissa"

      Vaikkei näitä kukaan muu lukisikaan, niin kyllähän tuollaisesta tutkielman aiheesta on ainakin opettajalle itselleen varmasti hyötyä - etenkin siis kielen oppimisen tutkimisesta. Eri oppikirjojen vertailu ei ehkä hirveästi omaa osaamista kylläkään syvennä.

      Toisaalta gradun teko opettaa perus- tai metataitoja, joita opettajalla (ja siis jokaisella akateemisen koulutuksen saaneella) on kuuluisi olla: 1) tiedonhaku, 2) tiedon käsittely 3) kirjoittaminen 4) asioiden jäsentely 5) pitkäjänteisyys 6) lähdeviitteiden käyttö ja merkitseminen...

      Tein itse aikoinaan englannin laitokselle ns. nollatutkimuksen, josta kuitenkin tuli arvosanaksi laudatur. Se oli nollatutkimus siis siinä mielessä, ettei sitä kukaan varmasti ikinä lue (olisikohan se ollut kerran lainassa jollain) ja myös siksi, ettei aiheesta ole ollut oman työn kannalta yhtään mitään suoranaista hyötyä. Toisaalta ei aihevalinta ole työllistymisen esteenäkään ollut.

    • mieisse

      Kohta 2 ei toimi meidän monikansallisessa yrityksessämme. Ohjaajaksi saa vanhemman tutkijan, joka ei päätä palkkaamisesta(voi kyllä vaikuttaa siihen ketä palkataan jos manageri saa hyväksynnän rekrytointiin). Lisätyövoiman tarpeesta neuvottelee(taistelee) linjamanageri segmentin johdon kanssa
      Viimeisen kuuden vuoden aikana on teetetty lukuisia lopputöitä, mutta ketään ei ole palkattu, koska yrityksen johto pihistelee.

      Noilla ap:n neuvoilla sinusta paistaisi läpi pyrkyrimäisyys ja ruskea kieli. Jos joku noilla vinkeillä saa työpaikan, ei tule olemaan mukavaa, koska henkilö olisi jo leimattu työyhteisössä ja...no...meillä tehdään mielellään labrassa extraa hyville tyypeille ja korjaillaan vähän tutkijoitten mokiakin. Pyrkyri saa pärjätä omillaan:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3184
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2131
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2054
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1905
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe