SPOT sähkö - kannattaako?

rahat loppu

Nord Pool Spot markkinahintaperusteista sähkösopimusta miettimässä!?!

Onnistuuko 2-aikasähkömittarilla (etäluettava) sopimuksen teko, esim. Helsinki Energian kanssa?

Kyseessä vanha rintamamiestalo (suorasähkölämmitys ILP energiansäästölamput). Vuosikulutus 25000 kWh (yö 10000 päivä 15000).

Viimeisin sähkölasku oli hulppeat 540 euroa /kk! (Lahti Energia.) Ikinä, milloinkaan, koskaan ei ole ollut noin kallista sähkölaskua, pahimmillaan korkeintaan 400 euroa /kk, nyt siis viisisataa neljäkymmentä euroa, huh!

Tarttis tehdä jotakin, SPOT sähkösopimusta voisi kokeilla vaikka sen puoli vuotta (sitten vissiin saa vaihtaa taas).

Kokemuksia? Huomioitavaa? Voiko spot-sopimusta tosiaan tehdä etämittarilla jossa on eriteltynä päivä- ja yösähkö?

27

7527

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tietysti voi

      SPOT-sopparin voi tehdä vallan mainiosti, olipa sitten 2-aikainen, tai yleismittaus. Kaikki toistaiseksi voimassa olevat sopparit voi vaihtaa vaikka kerran kuukaudessa, jos haluaa, ei niissä ole mitään puolen vuoden - vuoden aikarajoja.

      www.energiamarkkinavirasto.fi

      Etsi tuolta itsellesi mahdollisimman pienellä marginaalilla oleva soppari, perusmaksukin voi olla vaikka jopa 5€, kunhan se marginaali on minimaalisen pieni (nähtävästi kilowattitunteja menee paljon, jolloin sillä minimaalisella marginaalilla on suurempi merkitys laskun suuruuteen, kuin perusmaksulla)

    • tee jotaki

      """"""" Viimeisin sähkölasku oli hulppeat 540 euroa /kk! """""""

      Kun kerran tuon Lahti Energian hinnat on linjassa muiden sähkölaitosten kanssa, johtopäätöksenä on että sulla on iso ongelma lämmittämisen kanssa.
      Laita nyt edes ilmalämpöpumppu jos et muuta osaa tehdä asian hyväksi.
      Tosin tammikuu oli todella kylmä, että kyllähän sitä energiaa meni kaikilla.
      Tuo SPOT soppari ei ole ratkaisu sinun ongelmaan, täytyy tehdä jotakin konkreettista asian korjaamiseksi.

    • DDDD1

      Noissa yösähkösopimuksissa eli 2 aikamittauksessa on monella käyttäjällä tuo yö/päivä suhde monesti väärinpäin, niinkuin ketjun aloittajallakin. Jotta yösähköstä on etua niin kyllä yökulutus pitäisi aina olla suurempi kuin päivä. Vähintään päivä30% yö 70% kulutuksesta.
      2 aikamittauksessa kun se perusmaksu on paljon korkeampi niin sekin pitäisi huomioida jotta saa hyötyä. Jotta euroja säästyisi niin vaatii hiukan laskemista, ei riitä että ottaa edullisimman sopimuksen mitä kaupataan vaan oman jakeluverkon perusmaksut pitää myös huomioida laskelmissa.
      2 aikamittauksessa myös siirtomaksut on eri päivällä ja yöllä.

      Tuolla aloittajan 25000kWh vuosikulutuksella yleensä 2 aikamittaus kannattaa jos saa ton suhteen oikeanlaiseksi. Uskoisin, että tuosta kokonaiskulutuksesta saa vielä muutaman tuhat kWh kokonaan pois kun alkaa kulutusta seuraamaan ja kiinnittää huomiota käyttöön.

      Spot sopimuksista sen verran voin kertoa omasta kokemuksesta, että ne kyllä kannattaa, mutta vaatii käyttäjältä mielenkiintoa seurata sähkön pörssihintaa. Nykyään saa kuitenkin jo joihinkin sopimuksiin "hintakatto" ominaisuuden eli asiakasta ei laskuteta esim yli 8,5 s/kWh vaikka pörssihinta olisikin kalliimpi.
      Tästä tietysti joutuu mkasamaan muutaman euron/kk, mutta antaa sielunrauhaa.
      Tuntikohtaisessa hinnoittelussa on sitten niidenkin mahdollisuus käyttää edullista yösähköä joiden ei pienen kulutuksen vuoksi kannata tehdä 2 aikamittaussopimusta.
      Pörssisopimuksista pääsee eroon yleensä 14vrk irtisanomisajalla joten siihen ei tarvitse sitoutua 12-24kk:n ajaksi.

    • dddd1

      Lahti Energialla ihan kohtuullinen 2 aikamittaus tarjous päivä 6,2 s/kWh yö 4,59s/kwh perusmaksu 2,05. Päivähinta on vähän kova, mutta niinhän se näissä tuppaa olemaan.

    • suoraa sähköä.

      " Noissa yösähkösopimuksissa eli 2 aikamittauksessa on monella käyttäjällä tuo yö/päivä suhde monesti väärinpäin, niinkuin ketjun aloittajallakin. "

      Kun on suora sähkölämmitys, niin eipä juurikaan voi vaikuttaa asiaan kun yö kestää 8 tuntia ja päivä 16 tuntia, ja päivälläkin pitää lämmittää. Vesi kyllä voidaan kuumentaa yöllä. Ja lisäksi hintaerot aika pienia yö/päivä, talvipäivä/muu aika.

      • dDDd1

        Eihän suorasähkölämmittäjän kannata tehdä missään nimessä 2 aikamittaussopimusta jos ei sitä yösähköllä tuotettua lämpöä pysty varaamaan mihinkään. Yö- ja päivätariffin pienestä erosta johtuen onkin tärkeää laskea 2 aikamittauksen kannattavuus. Nimenomaan siinä on silloin tärkeää, että yösähkön osuus on isompi ja se edellyttää varaavia järjestelmiä. Vuosikulutuskin pitää olla >12000kWh jotta se kannattaa. Valitettavasti monellakin taloudella saattaa olla ihan vääränlainen sähkösopimus kun ei asioista oteta selvää tai ei osata vertailla, valitettava tosiasia.


      • JoskusKannattaa

        Riippuu hinnoista. Meillä siirto on halvempi kaksiaikaisena kuin yleistarifilla, sillä yösähkön päiväsiirto on vähän halvempaa kuin yleissiirto ja yösiirto on selvästi halvempi.


    • yöllä on pimeä

      """""" Eihän suorasähkölämmittäjän kannata tehdä missään nimessä 2 aikamittaussopimusta jos ei sitä yösähköllä tuotettua lämpöä pysty varaamaan mihinkään """""

      Suorasähkölämmitys tarkoittaa sitä että lämpöä ei voi varata mihinkään, tarkoittaa yleensä sähköpattereita seinissä ikkunoiden alla. Varaava sähkölämmitys on eri asia.
      Pitää kuitenkin huomata että lämmin vesi tehdään aina yöllä, myös suorasähkö taloissa, jos kerran yösähköt on.

    • Pula rahasta!

      Viestiketjun aloittaja tässä kiittää kaikista viesteistä!

      Ilmalämpöpumppu talossa on (aloitusviestissä ILP), kun joku sellaista ehdotti ilman luetun ymmärtämistä.

      En tosiaan tajua miksi tuo sähkölasku pomppasi aikaisimmista huippulaskukuukausista tänä vuonna noin 400 eurosta tähän 540 euroon???

      Toki remontoimattomassa suorasähkölämmitteisessä rintamamiestalossa on ongelmia kun ei ole varaavia järjestelmiä, ei koneellisia ilmanpoistoja joissa olisi sitten lämmön talteenottoa jne.

      Perusteellinen lämmitysjärjestelmäremotti maksaa kymmeniä tuhansia euroja, eli sillä rahalla kuitenkin maksaa sähkölaskua pitkään. Useimmat lämmitysjärjestelmät (öljy, maalämpö, kaukolämpö) vaativat putkistojen vetämisen jokaiseen huoneeseen ja kerrokseen (3 kerrosta) ja uudet kiertovesipatteristot. Ei todellakaan ole varaa tämmöiseen vanhaan torppaan alkaa sellaisia investointeja tekemään kun kaikkea muutakin paikattavaa on.

      Sitä minä en ymmärrä että mitä hyötyä on tarkkailla sähkön kulutusta kerran tunnissa, tai mitä yöllä menee jne. Pattereitahan täytyy pitä yötä päivää päällä talvella, vesivaraaja sentään lämpenee yöllä. Spot-hinta näyttäisi olevan halvempaa (automaattisesti) myös yöllä. Laskutetaanko Spot-sähkö sitten joka tunnin kulutuksen mukaan? Onko tuo eritelty muka sähkölaskussakin? Tulee meinaan aika pitkä sähkölasku, eli monta sivua???

      Kaikki vinkit sähkön säästämiseksi otetaan kiitollisuudella vastaan, mutta tosiaan ei ole missään tapauksessa varaa tuhansien eurojen perusremontointiin.

      • Kas tässä

        Yleensä kuluttaja-asiakkailta laskutetaan seuraavalla kaavalla: kuukauden spot marginaali alv24% ja joillakin firmoilla on kuulemma tarjolla myös tuntikohtaiseen mittaukseen perustuva. Jos kulutus on kova, niin ota sellanen spot-soppari, missä on todella minimaalinen marginaali ja perusmaksu voi sitten olla vaikka useammankin euron. Itselläni oli joulukuun loppuun asti Oulun Sähkönmyynnin Koti-Spot, mutta vaihdoin Vaasan sähkön yleissähköön, koska tammikuussa tuli perusmaksu 5€ ja se tekee kerrostaloasunnon laskuun jo tuntuvan korotuksen


      • 230V

        "Ilmalämpöpumppu talossa on (aloitusviestissä ILP), kun joku sellaista ehdotti ilman luetun ymmärtämistä."

        > tuolla kokonaiskulutuksella harkitsisin jopa toista ilppiä. Tai ainakin tarkistaisin käytänkö ilppiä oikein.

        "Pattereitahan täytyy pitä yötä päivää päällä talvella"

        > vuonna 2012 meillä patterit olivat päällä yhden viikon ajan. Vuonna 2013 ei sekuntiakaan. Tänä talvena pattereihin on turvauduttu kahden vuorokauden ajan. Eli tarkista onko ILP:n asetukset oikein ja onhan patterit säädetty riittävän alhaiselle lämpötilalle. Tietysti talot ovat tyystiin erilaisia, mutta ymmärtänet pointtini.

        "En tosiaan tajua miksi tuo sähkölasku pomppasi aikaisimmista huippulaskukuukausista tänä vuonna noin 400 eurosta tähän 540 euroon???"

        > Tuon selvittämiseen tarvitset pari asiaa. 1. Sähkön vuorokausi/kuukausikulutukset netin seurantapalvelusta, 2. lämmitystarveluvut ilmatieteenlaitoksen sivuilta. 3. sähkön hintatiedot laskustasi.

        Loppu on analysointia.

        "Kaikki vinkit sähkön säästämiseksi otetaan kiitollisuudella vastaan"

        > kaksiaikahinnoittelu pois, energiasta ei kannata makaa yli 6 senttiä/kWh.


      • dddd1

        Tuntiveloituksen periaate on se että sähkönmyyntiyhtiö siirtää pörssiriskin kuluttajalle ja kuluttaja pyrkii käyttämään sähköä silloin kun se on edullista, yleensä yöllä. Esim massavaraajat kytkeytyvät kellokytkimen ohjaamana päälle ja varaavat lämpöä jota sitten luovuttavat päivällä kun sähkö on kalliimpaa.Käytettyjä massavaraajia saa aika edullisesti ja ketjun aloittajan kannattaisikin tällaisiin sijoittaa, puhutaan muutamista satasista. Tällöin ei suorasähköpattereita tarvittais.
        Etälukumittarit tallentaa kulutuksen tuntikohtaisesti ja tiedot on nähtävillä oman verkkoyhtiön nettipalvelussa. Tuntihinnat taas löytyy Noord Pool Spot sivustolta.
        Ovat tosin siellä €/MWh. Älypuhelinsovellus "Tuntihinta" näyttää suoraan senttiä/kWh, siirtohintoja ei näytä.
        Edellisenä päivänä saa tietää seuraavan päivän hinnat, joten ei niitä tarvii joka tunti katsoa, riittää kun tietää milloin sähkö on kallista.


      • iPower

        SPOT sähkön ostamisen pystyy nykyään myös automatisoimaan. Fingrid on julkaissut Tuntihinta Mobile App / sovelluksen ja siitä näkee hinnat, mutta sen hyädyntäminen vaatii aina lämmitysjärjestelmän säätämistä käsin. iPower Sähkövahti tekee tämän automaattisesti, jolloin lämmitysjärjestelmän varaavat laitteet hyödyntävät edulliset SPOT tunnit.


      • VikkokelloMaksaaKymppejä
        iPower kirjoitti:

        SPOT sähkön ostamisen pystyy nykyään myös automatisoimaan. Fingrid on julkaissut Tuntihinta Mobile App / sovelluksen ja siitä näkee hinnat, mutta sen hyädyntäminen vaatii aina lämmitysjärjestelmän säätämistä käsin. iPower Sähkövahti tekee tämän automaattisesti, jolloin lämmitysjärjestelmän varaavat laitteet hyödyntävät edulliset SPOT tunnit.

        Itse laskin 2014 tiedoista tuntihinnoista keskimääräisen viikon kulutuskäyrän ja ajastin lämmitykset viikkokellolla tilastollisesti halvoille tunneille.


      • SeTienaaJokaKantaaRiskin
        dddd1 kirjoitti:

        Tuntiveloituksen periaate on se että sähkönmyyntiyhtiö siirtää pörssiriskin kuluttajalle ja kuluttaja pyrkii käyttämään sähköä silloin kun se on edullista, yleensä yöllä. Esim massavaraajat kytkeytyvät kellokytkimen ohjaamana päälle ja varaavat lämpöä jota sitten luovuttavat päivällä kun sähkö on kalliimpaa.Käytettyjä massavaraajia saa aika edullisesti ja ketjun aloittajan kannattaisikin tällaisiin sijoittaa, puhutaan muutamista satasista. Tällöin ei suorasähköpattereita tarvittais.
        Etälukumittarit tallentaa kulutuksen tuntikohtaisesti ja tiedot on nähtävillä oman verkkoyhtiön nettipalvelussa. Tuntihinnat taas löytyy Noord Pool Spot sivustolta.
        Ovat tosin siellä €/MWh. Älypuhelinsovellus "Tuntihinta" näyttää suoraan senttiä/kWh, siirtohintoja ei näytä.
        Edellisenä päivänä saa tietää seuraavan päivän hinnat, joten ei niitä tarvii joka tunti katsoa, riittää kun tietää milloin sähkö on kallista.

        Spot sähkösopimus on sähkön myyjälle riskitön, eikä tarvi näin ollen leipoa hintaan mukaan riskiottoa, joten tämä tulee kuluttajalle halvemmaksi, toki voi joskus käydä niin että tulee jostain kallista hetkestä iso lasku.

        Riskittömyys näkyy siinä että marginaalit painuu koko ajan alaspäin spot sopimuksissa. Itse otin juuri spot sopimuksen jossa marginaali 0.16 senttiä kWh ja kk-maksu karvan alle 3€.


    • todellinen kw hinta

      Sähkön kilowattihinnan saaa helposti laskettua jakamalla laskun euromäärän kulutetuilla kilowateilla (yö päivä)
      Se on se todellinen sentti/kw hinta jota maksat laskun ajalta
      Jos se on 10 sentin tietämissä soppari on ok
      Itellä parisataa lämminneliötä 24k vuodessa ja esim joulukuussa kw maksoi 9, 5 snt tammikuussa 11, 2 snt

      • Syviä huokauksia

        Nuo "todelliset kwh-hinnat" on vähän niinku auton bensakuluihin laskis mukaan käyttömaksun.... Siirtotaksaa veroineen ei kukaan voi kilpailuttaa, siitä siis ei pysty säästämään, joten sitä on täysin turhaa laskea mukaan. Sama homma on sen auton käyttömaksun (veron) kans, ihan sama missä tankkaat, niin sama maksu juoksee aina.

        SÄhkönhintaa vertailtaessa tarkastellaan siis sitä myytävää/ostettavaa sähköenergian hintaa (laskuerittelyssä "sähkön myynti") ja tuota myyntisopparia (firmaa, pelkkää sopparia, sopimusmuotoa jne) vaihtamalla säästyy isommissa kulutuksissa useita satoja euroja vuositasolla.

        Sopimuksena voi ottaa "perinteisen" toistaiseksi voimassaolevan (jotka muuten useilla firmoilla on kalleimpia mitä löytyy!), spot-hinnoitellun, "kvartaalihinnoitellun" (hinta voimassa 3kk kerrallaan), määräaikaisen (3kk-24kk ja hinta pysyy sopimuskauden muuttumattomana)...

        www.energiamarkkinavirasto.fi ja sinne omat tiedot, valitse mitä sopparimuotoa etsit, vertaile, valitse vaikka 5 halvinta ja googlaa kaikki (niin vältyt yllätyksiltä) ja sen jälkeen tilaa uusi soppari haluamastasi paikasta.

        90% suomalaisista valittaa kalliista sähköstä ja vain 10% tekee asialle jotain...... ei tarvi olla ruudinkeksijä oivaltaakseen, että sähköyhtiöt on liikeyrityksiä, joiden ensisijainen tarkoitus on tuottaa omistajilleen voittoa. Tästä syystä sähköyhtiö laskuttaa ilomielin mahdollisimman kallista hintaa, jos asiakas ei tajua vaihtaa halvempaan. JOS suomalaiset tajuais oman etunsa ja vaihtais näitä myyntisoppareita aina hintatilanteiden muuttuessa, niin sähkön kuluttajahinnat saataisiin kummasti tippumaan... (vrt kännykkäpuhelut, nettiyhteydet jne)! SÄHKÖYHTIÖ EI OLE HYVÄNTEKEVÄISYYSLAITOS, vaikka jostain syystä ihmisillä tuollainen mielikuvapinttymä on takaraivoon jäänyt. Eihän se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa...!


    • Vst

      Kannattaa

    • Siirto_kuukausimaksuksi

      Siirron kannattavuutta yösähkön ja yleissähkön välillä kannttaa laskea omalla kulutuksella ja oman sähköyhtiön siirtohinnoilla. Nykyään tämä on helppoa, kun data löytyy netistä.

      Tein itse vertailulaskelman 2014 kulutuksen perustellla ja vertasin nykyistä 35A yösäkösiirtoa 25A yleissiirtoon ja yösiirto maksaa omalla kulutuksella noin 600€ vuodedssa ja yleissiirtona 700€, joten yösiirrolla jatketaan. Pörssisähkön taas totesin olevan 300€ halvempi vuodessa kuin nykyinen yösähkö kiinteillä toistaiseksi voimassa olelvilla hinnoilla, joten vaihdoin pörssisähköön (n 3€/kk ja marginaali 0,16 snt/kWh). Nyt olen katsonut että pörssisähkö on ollut noin euron päivässä halvempi kun vanhan sähkösopimus, joten tuo 300€ säästö vuodessa on varmaan toteutumassa.

      Oikeastaan myynnissä ei enää pitäisi ollakkaan mitään muuta kuin pörssisähköä, jokainen maksakoon itse omat kulutustottumuksensa.

      Ja siirron pitäisi ollla kuukausi maksu, eikä sen pitäisi perustua kulutukseen kuin pienellä osuudella, sillä on sinulla on mökki pitkän linjan päässä, niin ei sen linjan ylläpito muutu sähköyhtiölle yhtään halvemammaksi vaikka kuluttaisit vain vähän sähköö. Siirtomaksu on on oikeastaan maksu siitä että sinulla on mahdollisuus käyttää sähköä tietyllä teholla. Nykyisessä mallissa paljon sähköä käyttävät sponsoroivat vähän sähköä käyttävien kuluja ja sehän on väärin.

      • raksaaja

        Komppaan.

        Tarkistettiin oma tilanne juuri äskettäin.

        Pörssisähköä ostettu nyt kaksi vuotta.
        Suorasähkövarastoja ja maalämpökonetta olen painottanut lämmittämään enemmän edullisena aikana. Toteutunut keskihinta per kwh/kk on ollut esim tänä syksynä himpun alle 24kk kiinteiden sähkönhintatarjousten.
        Päätettiin jatkaa samalla systeemillä. Koetan jatkossa vielä hieman enemmän painottaa lämmitystä yön tunneille.


      • raksaaja

        ja meillä kausimittaus joka näkyy vain hieman pienempänä siirtohintana muulloin kuin talvipäivisin.


      • PariVinkkiäVielä
        raksaaja kirjoitti:

        Komppaan.

        Tarkistettiin oma tilanne juuri äskettäin.

        Pörssisähköä ostettu nyt kaksi vuotta.
        Suorasähkövarastoja ja maalämpökonetta olen painottanut lämmittämään enemmän edullisena aikana. Toteutunut keskihinta per kwh/kk on ollut esim tänä syksynä himpun alle 24kk kiinteiden sähkönhintatarjousten.
        Päätettiin jatkaa samalla systeemillä. Koetan jatkossa vielä hieman enemmän painottaa lämmitystä yön tunneille.

        Jos talossa on tavalliset sähköpatterit, ne kannattaa vaihtaa ns "massavaraajiin", eli tavallaan siis varaaviin sähköpattereihin.. maksavat itsensä takaisin varsin nopeasti halpojen yötuntejen aikana. Lattialämmitys ja lämminvesivaraaja kannattaa ehdottomasti kytkeä pelkälle yökäytölle.


      • MahtaakoMaksaa

        Joskus laskeskelin massavaraajien kannattavuutta ja totesin kannattamattomaksi.


      • raksaaja
        PariVinkkiäVielä kirjoitti:

        Jos talossa on tavalliset sähköpatterit, ne kannattaa vaihtaa ns "massavaraajiin", eli tavallaan siis varaaviin sähköpattereihin.. maksavat itsensä takaisin varsin nopeasti halpojen yötuntejen aikana. Lattialämmitys ja lämminvesivaraaja kannattaa ehdottomasti kytkeä pelkälle yökäytölle.

        Varaavat sähköpatterit puskuroivat lämpöä vain tunnin tai kaksi eli eivät sovellu yösähkön hyödyntämiseen.
        Lattialaattaan ei myöskään kannata kovin paljon varata lämpöä koska se lisää lämmön hukkaa ja talo on lämpimimmillään silloin kun siellä ei kukaan asu (ihmiset on töissä & koulussa).


      • Anonyymi
        raksaaja kirjoitti:

        Varaavat sähköpatterit puskuroivat lämpöä vain tunnin tai kaksi eli eivät sovellu yösähkön hyödyntämiseen.
        Lattialaattaan ei myöskään kannata kovin paljon varata lämpöä koska se lisää lämmön hukkaa ja talo on lämpimimmillään silloin kun siellä ei kukaan asu (ihmiset on töissä & koulussa).

        entäpä jos siellä asuukin yötä päivää, kuten etätyötä tekevä tai eläkeläinen.
        Lisäksi lattialämmitys on kaikkein mukavin lämmitysjärjestelmä, koska lämmin lattia tuntuu todella paljon mukavammalta kuin kylmä ja lisäksi se ehkäisee vedon tunnetta.
        Oikein tehty varaava lattialämmitys luovuttaa juuri sopivasti lämpöä koko vuorokauden.
        Useampaa olen kokenut, mutta tätä en vaihda mihinkään muuhun.

        Aloittajalle ja muillekin, että astianpesukone ja pyykinpesukone kannattaa käyttää yösähkön aikana. Uusimmissa on ajastimetkin sitä varten.


    • spottia

      Pörssisähkölle ei ole yö päivä tariffia
      On vain yksi tunti kw hinta kellon mukaan
      Tosin yöllä kwh maksaa kolmasosan mitä päivällä

      • siirtotariffilla

        Mutta siirto voi olla vaikka yösiirto.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      108
      7826
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2872
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2452
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2175
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1845
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1599
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1449
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1446
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1364
    Aihe