Oikeus työhön

Toimivatko poliitikkomme / muut päättäjät perustuslain mukaisesti? Olisiko kansalla jotain tehtävissä asiaintilan korjaamiseksi?

Ovatko ylisuurien osinkojen jako perustuslain vastainen, koska osinkoja jaetaan vaikka samanaikaisesti vähennetään työpaikkoja.


18 §

Oikeus työhön ja elinkeinovapaus

Jokaisella on oikeus lain mukaan hankkia toimeentulonsa valitsemallaan työllä, ammatilla tai elinkeinolla. Julkisen vallan on huolehdittava työvoiman suojelusta.

Julkisen vallan on edistettävä työllisyyttä ja pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus työhön. Oikeudesta työllistävään koulutukseen säädetään lailla.

Ketään ei saa ilman lakiin perustuvaa syytä erottaa työstä.

3

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lorun loppu

      "Jokaisella on oikeus lain mukaan hankkia toimeentulonsa valitsemallaan työllä, ammatilla tai elinkeinolla."

      Näköjään on.Ovella kiertää puolalaisia ja jotain vastaavia mulukkuja rahaa kerjäämässä ja tutkimassa onko varastettavaa.Eipä saa poliisi näitä aisoihin näemmä.

      Pankit saa laillisesti varastaa, perintäfirmat saa laillisesti ottaa kymmeniä euroja (valituksenkirjoituskuluja) jostain pikkulaskusta joka on pari päivää myöhässä, tai esim. postin virheestä johtuen ollut ties missä.

      Kaupan kassalla saadaan "vahingossa" lyödä kassaan täysi hinta tuotteesta, tai eri hinta kuin mitä hyllyssä on ollut.Kiireinen asiakas ja takana iso jono ei viitsi valittaa siitä 1 ylimääräisestä eurosta laskussaan vaikka sen huomaisikin.
      Ei 1 euro mitään mutta kun on tuhat päivässä näitä "vahinkoja" eikä niitä kukaan tarkista niin saahan siitä jo mukavan voiton.

      Jos siitä jää kiinni, voi sitten kassaneiti vittuuntuneen näköisenä tottakai palauttaa sen 1 euron 1 asiakkaalle ja pahoitella virhettä koko muun kassajonon vihaisesti ajanmenetyksestä tuijottaen.

      Valitettavan yleistä toimintaa.Joskus "sormi erehtyy" ja joku ranskispussi lyödään 3 kertaa kuittiin ja asiakas ei parista eurosta itke.Hassua että niin voi käydä monta kertaa samassa kaupassa esim. kuukauden sisään.Vasta kun nostat mekkalan asiasta, loppuu touhu toviksi.

      Ei mene kauaa kun nykyinen eläkejärjestelmä puretaan ja kansalainen maksaa itse työeläkemaksunsa.Samoin kuin esim. jenkkilässä.
      Tämäkin tulee täysin laillisesti tapahtumaan kun siihen lyö eduskunnan päätöksen jälkeen viskaali leiman päälle.Silloin se on laillinen.

      Palkat ajetaan joka alalla alas.
      Minulle piisaisi pienempikin palkka, jos sillä voisi elämisensä ja kulunsa maksaa mutta kun ei voi.
      Jään siis kotiin ja ihmettelen tätä touhua.Tulee menemään paljon pahenpaan suuntaan vielä tämä kun isot pojat ajaa meitä liittovaltioon.

      Sinne kun päästään niin aikaisemmat änkyrätkin jotka ovat kaula pitkällä kiljuen kertoneet miten suomi on itsenäinen valtio, tulevat katkerasti huomaamaan että bryssel sanoo mitä täällä tehdään ja mitä ei.

      Itsellä on edessä valtion vaihto pian.Työn sekä paremman elämän toivossa.Työtä on mielin määrin ja veroprosentti muutaman prosentin luokkaa.Asuminen halpaa, ruoka halpaa,tuoretta ja laadukasta.
      Eikä siellä ole kataisen mulkkua kitisemässä televisiossa.En malta odottaa.

      • von Lagerbom

        Näin on, ja ennen kuin alkoi nämä pahimmat kansan riistot, kerättiin aseet pois, ettei vähävarainen kansanöuokka vaan nouse vastarintaan. Vaikka kansannoususta ei taida olla pelkoa niin kauan kun telkasta tulee mm Salatut Elämät, homosteluineen, siihen vaipuu kansa iltaisin, tuijottamaan luonnotonta perhemallia.. Minne aiot muuttaa, kerro minullekin..


    • tietoa on!

      Kun Suomessa vielä oli ennen nykyistä Perustuslakia perustuslakina mm. Suomen hallitusmuoto niin siinä sanottiin jotakuinkin: Julkisen vallan on edistettävä työllisyyttä ja turvattava jokaiselle oikeus työhön.

      Sitten eräs mies vei pitkän työttömyyden jälkeen valtion oikeuteen kun ei hän työtä ollut saanut - sen jälkeen lakia muutettiin, siihen sisällytettiin sana: pyrittävä.

      Mutta tuo mies sai kymmenientuhansien (markkojen) korvaukset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 178
      1903
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      50
      1836
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1353
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1164
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1099
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1085
    Aihe