Tikkurilan TEHO öljymaali ja home...

maalarimaalaataloa

Mikä mättää Teho öljymaalissa, kun vuoden kuluttua maalaamisesta, paneliseinät ovat kauttaaltaan home-pisteiden peitossa. Ongelmia erityisesti itä ja pohjoisen suuntaan olevat seinät.

Olen pessyt harjalla ja painepesurilla, mutta nyt leudon alkutalven jäljiltä (talo Espoossa), uutta pistehometta ilmestynyt seiniin tammi-helmikuussa.

Olen kokeeksi viime kesänä maalannut Vinhalla muutamia valkoisia puitteita, eikä näihin ole ilmestynyt mitään hometta. Pysyyköhän Vinha kuluneen Tehon päällä, mikäli tulisi maalattua koko talo uudelleen Vinhalla?

Onko muilla kokemuksia tästä Tehon ilmeisesti erityispiirteestä kerätä hometta pintaan?

Kokemuksista kiitollinen

66

17640

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • härskejä maaleja

   Veikkaan, että se sisältää pellavaöljyä? Siitähän on ollut ongelmia jo pitkään.

   • Anonyymi

    Ei pidä paikkaansa, öljypellavan kuitu säilyy maatakin 200 vuotta lahoamatta ja homehtumatta.
    Öljymaalilla on ikiajatmaalattu eivätkä talot ole homehtuneet eivätkä homehdu nytkään kun tehdään oikein, ja taatusti on näin.


  • kokemusta on

   Vaihdapa maalinvalmistajaa. Tikkurilan maalit on ihan p**koja. Ja taatusti on kokemusta.

  • parempi tietää jotai

   "Veikkaan, että öljymaali sisältää pellavaöljyä".

   Kyllä, sillä öljymaali varmasti sisältää pellavaöljyä! Öljymaali on sitä oikeaa maalia. Kaiken maailman lateksit (nykyään nimi on akrylaatti-) ovat vain maalitehtaiden juju myydä halvempaa huonoa maalia, niistä saa paremmat voitot.

   • maalarimestari

    Miten ihmeessä öljymaali olisi "oikeaa maalia". Nuorena maalarina n. 25 vuotta sitten aina maalattiin öljymaalilla ja sitten huoltomaalattiin taas muutaman vuoden päästä samoja seiniä. Oman taloni maalasin vuonna 2008 Tikkurilan Ultralla (vesiohenteinen). Tänä vuonna 2014 tarkastelin oikein tarkasti miltä vielä näyttää. Kuudessa vuodessa maalipinta ei ole muuttunut miksikään. Oli lysymyksessä aurinko- tai varjoseinä. Näyttää siltä kuin olisi viime vuonna maalattu. Vinha on hyvä maali myös öljymaalin päälle, mutta jos haluat halvemman vaihtoehdon siitä voit käyttää Rtv.n omaa Fasad Solid tai K-raudalla on joku Cello en muista tarkempaa nimeä.


   • hirsi120v
    maalarimestari kirjoitti:

    Miten ihmeessä öljymaali olisi "oikeaa maalia". Nuorena maalarina n. 25 vuotta sitten aina maalattiin öljymaalilla ja sitten huoltomaalattiin taas muutaman vuoden päästä samoja seiniä. Oman taloni maalasin vuonna 2008 Tikkurilan Ultralla (vesiohenteinen). Tänä vuonna 2014 tarkastelin oikein tarkasti miltä vielä näyttää. Kuudessa vuodessa maalipinta ei ole muuttunut miksikään. Oli lysymyksessä aurinko- tai varjoseinä. Näyttää siltä kuin olisi viime vuonna maalattu. Vinha on hyvä maali myös öljymaalin päälle, mutta jos haluat halvemman vaihtoehdon siitä voit käyttää Rtv.n omaa Fasad Solid tai K-raudalla on joku Cello en muista tarkempaa nimeä.

    Maalikauppis siinä valehtelee,vai, että rtv omaa maalia.Maalasin hirsisaunani 30v sitten oikealla punamullalla,siellä se edelleen paistattelee helakan punaisena pihan perällä.


  • meik

   TEHO on tosiaan sieltä ja syvältä, imee mustapilkkuhometta itseensä ihan nimensä mukaisesti. Jos olet tehnyt yhden virheen ja tehnyt puutalon, niin älä enää toista tee jos voit; vältä Tehoa.

   Itselläni alkaa ensi kesänä aiemmin Teholla pilatun talon uudelleenmaalaus. Olen valmis tarvittaessa lisäämään maaliin mitä tahansä mömmöä, joka vaikka tappaa kaiken elollisen lähiympäristöstä, paskat haistatan nykyisille eko- ns maaleille, jos vaan onnistuisin välttämään homeen kasvun. Puoli vuotta aikaa selvittää menetelmä; saa antaa vinkkejä.

   • perinnemaalitkunniaan

    Sivele pohja esin sinkkinaftenaatilla tai jollain muulla homeen esto aineelle.Ohenna myös maalia samalla litkulla.Pitäis pysyä homeet pois.Eu on suuressa viisaudessaan määrännyt tehokkaat/myrkylliset aineet poistettavaksi maaleista.Pitää siis erikseen laittaa home/lahon esto aineet. ugh olen puhunut


  • sementti,sora,vesi

   Niin, paras paikka ihmiselle on betonikomero. Jos vaikka pommi tulee niin ei muuta kuin sängyn alle ja on turvassa.

  • 2221

   Itse maalasin viime keväänä talon Teho:lla ( ei siis pika-Teholla ) ja maali näyttää kyllä edelleen oikein hyvälle ja en ole yhtään homepilkkua löytänyt. Ja täällä eteläsuomessa oli lauha ja kostea talvi. Viime kevät oli hyvä maalaussäiden puolesta, olisko sillä sitten ollut merkitystä.

  • SutiUkko

   Uskoisin ongelman olevan alustassa. Sieltä se sitten pukkaa pintaan.
   Olisiko homepesu ennen maalausta auttanut?

   • Anonyymi

    Olet jäljillä. Kaupan puutavara on pikakuivattu ja kaikki puun luontaiset säilöntäaineet on höyrystetty taivaan tuuliin.
    Luonnollisesti kuivattu puutavara on kaikin puolin kestävämpää.
    Kaupat haluavat että kauppa käy ja sahat haluavat että sahattavaa riittää.
    Juuri purin seinää joka oli tehty vuonna 1952 raakalaudasta sirkkelillä sahattua , ei minkäänlaista pilkkua eikä lahoa puu oli kuin taapelista eilen otettu. Totesin että vernissaa ,tärpättiä , lyijymönjää , rautasulfiittia oli keittomaalissa käytetty . Maali oli aikojen saatossa imeytynyt 7-8 mm syvyyteen.
    Tuolloin ei kaupanteko vaikuttanut laatuun nyt suurin vaikuttava tekijä laatuun on tuotteen lyhytikäisyys niin kauppa käy.


  • MaalariRaaputtiTaloa

   Ja tässäkin ketjussa edelleen näitä öljymaali-jeesustelijoita... Milloin tekin opitte että ne öljymaalit on aivan täyttä kuraa hyviin akrylaattimaaleihin verrattuna. Ihan sama miten perustelette niin akrylaattimaali kestää AINA paremmin ja pidempään, ja se on fakta - luin Internetistä.

   • lateksiVille

    Minä luin Internetistä että Allah on oikea Jumala. Ne juutalaisten sepustukset on vain suurta huijausta.


   • Verneri1234

   • hengittävääpintaa

    Pitää olla hengittävä pinta. Ei mitään dispersio- eli lateksimaaleja.


  • Maarali

   Ei se maali, oli mikä hyvänsä, kerää mitään hometta itteensä. Homeitiöt on ilmassa, josta ne tarttuu maalipintoihin siinä kun puu-, tai peltipintoihinkin JOS talon/rakennuksen ympärillä on tuuletuksen estävää ja kosteutta lisäävää kasvustoa. Ongelma on olemassa ja ei siihen auta, kun pestä pisteet pois...

  • sthä25

   Teho öljymaalia kannattaa välttää pilkut tulee ennemmin tai myöhemmin yleensä ennemmin minulla tuli auringonpuoli seinille jos on elementtitalotehtaan kunnon maali alla pilkkujen tulo viivästyy.jos valitat tikkurilaan, niin kuulet että uusintamaalaus väli kyseisellä maalilla on 3 sta vuodesta viiteen vuotta tikkurila ei anna maaleille mitään takuuta se ainoastaan valmistaa niitä . Minä välttäisin tikkurilan maaleja .täytyy kuitenkin sanoa, että winha säilyy pitkään hyvänä joillakin myös pika teho vesiohenteinen

  • tehoaa

   Minulla on Teholla 1987 maalattu talo. Ehkä tänä vuonna maalataan uudestaan. Seiniä on pesty pari kertaa, pikkuhomma. Räystäät on tosin maalattu muutama vuosi sitten. Puusto ja muu kasvusto vaikuttavat homentumiseen paljon.

  • konstikikka

   Pilkkuhomeisen maalipinnan kun pesee ohentamattomalla klorinilla eikä huuhtelke niin pysyy pitkään taas kirkkaana.

  • jussi.n

   Teho öljymaali ihan paskaa vuosi meni ja nyt homepilkkuja tullut, ei puita tai kasveja lähelläkään. Kyllä ottaa pattiin kun on neljä rakennusta tärvellyt teholla. Korvausta pitäis vaatia!!!!

   • jututjatkuu

    "teho-osastolla" näitä homehtuneita juttuja riittää maailmantappiin asti.


  • rakentaja79

   Sama juttu. Pari vuotta sitten maalattu talo aivan homeessa Tikkurila Tehon jäljiltä.
   Eipä auta kuun reklamoida ja viedä käräjille tarvittaessa vahingonkorvauskanteena.

  • pajuro56

   Ostin kuusi vuotta sitten OK-talon,joka on rakennettu 1970.
   Maalattu alunperin jollain öljymaalilla,myöhemmin vedetty joku lateksi päälle.
   Auringon puolelta maali lähtee levyinä pois,ja muutenkin "pärekorin"näköinen.
   Varjopuolelta pinta taas suht hyvässä kunnossa.
   Millähän maalilla kannattais maalata,rapsuttelun ja putsauksen jälkeen?
   Onko kellään kokemuksia?

   • 343332

    Lateksin päälle ei voi maalata kuin lateksilla tai millä nimellä sitä nykyään kutsutaankaan. Toki jos saat kaiken maalin pohjalta irti niin sitten voit vetää öljymaalillakin.

    Yksi kokemuksen mukaan kohtuuhyvä "lateksi" vaihtoehto on peittävä puunsuoja Vinha


   • KesäESATampere
    343332 kirjoitti:

    Lateksin päälle ei voi maalata kuin lateksilla tai millä nimellä sitä nykyään kutsutaankaan. Toki jos saat kaiken maalin pohjalta irti niin sitten voit vetää öljymaalillakin.

    Yksi kokemuksen mukaan kohtuuhyvä "lateksi" vaihtoehto on peittävä puunsuoja Vinha

    Nordica Eko on hyvä maali ja monessa kohteessa olen käyttänyt.


   • Anonyymi

    Öljymaalin päälle öljymaalia , mitään muuta ei voi tehdä, sinulla on ikuinen seinä ellei lateksinole jo lihottanut seinää.


  • sohvalta.töihin

   Vesiohenteinen maali eli lateksi on kansantaloudelle hyväksi. Kun se kuorii niin kaikki täytyy raapata pois ennen uusintamaalausta. Työllisyys paranee!!

  • Terassille ei kannata Tikkurila keloa laittaa.. hilseilee irti !!!

  • R......a

   Meillä kuivattiin autokatoksen seinien rimat sisätiloissa.
   Vedettiin pintaan tikkurilan pohjuste.
   Sitten päälle kahteen kertaan tikkurilan vinhaa.
   Ja kuivumisen jälkeen nakuteltiin paikalleen.
   Vuodessa maalipinnat kauttaaltaan homeen peitossa.

   Parin viikon IV:t siinä meni kun niitä homepestiin ja maalailtiin uudestaan viimekesänä.
   Ennen uusintamaalausta haettiin maalarimestareilta homeenesto-lisainetta jota sekoitettiin noin 2dl/9L Vinhaan.

   Saapa nähdä onko juhannukseen mennessä taas homeessa...

   Ottaa pattiin kun kaikki räystäsaluset on samalla maalilla maalattu. Ja sama vika. Järkyttävä homma suojata seinät 9m korkeuteen asti ja maalata räystäsaluset.

   • Anonyymi

    Öljymaalilla maalatessa tehdään 100% virhe kun maalataan kiiltävä pinta.
    Puuseinään riittää kerta sively pohjamaalin päälle.
    Seuraava maalaus pintamalilla tehdään yleensä 7 vuoden kuluttua.
    Pelti maalataan siten että syntyy umpinainen kalvo jotta metalli ei ruostu.
    Eihän puuseinä ruostu. Kuusilauta kestää maalaamatta hyvin 30 vuotta ja punamultamaalauksella 70 vuotta.
    Miksi talon pitää kiiltää ja kimaltaa kuin jalokivi talohan on asunto.
    Meillä 79 maalattu , eikä mitään vikaa ei pilkun pilkkua.
    Tosin minun vaatimuksena oli luonnon pigmentti eikä keinoväriä.
    Keinovärit haalistuvat ja kauhtuvat muutamassa vuodessa.
    Etsikää maalausopas vuodelta 1955, kirjastoista löytyy.
    Jos maalaus epäonnistuu niin syy on yleensä maalarin joko maalannut väärin tai väärä maali väärään kohteeseen.
    Yksi perus vika on kun on kiire maalaamaan , 2 vuotta vedetään lahonsuojaainella sen jälkeen 4 vuoden kulutta alusmaali ja siitä 2 vuoden kuluttua lopullinen pintamaali , tämän jälkeen riittää 15 vuoden välein hyvin ohut kerros kyllästysainella ohennettua maalia, melkein kuin maitoa. Maalin määrä ei suojaa mitään vaan se kuinka maalataan.


  • Jarhakar

   Maalasin viime kesänä taloni uudestaan Teho öljymaalilla millä oli tehty ensimmäinen maalaus vuonna 2001. Varsinaisia homepilkkuja ei näkynyt, mutta tein silti pesun homeenpesuaineella varmistaakseni hyvän lopputuloksen. Ensimmäinen maalaus kesti siis 15 vuotta mutta määräykset ovat muuttuneet maaleissa, niin todennäköisesti maalaan jo kahdeksan vuoden päästä uudestaan. Niin ainakin minulle sanottiin.

  • ei.mitään.lateksia

   Samoin Teholla 1987 maalattu talo, toissa vuonna maalasin ensimmäisen kerran uudestaan. Haalistumisen takia tuli tehtyä, vanhaa ei tarvinnut raapata. Homepesu oli tehty muutaman kerran, pääasiassa räystäiden alustat ja päätyjen yläosat.

   • Anonyymi

    Teho oli ennen hyvää kamaa. Nykyään en suosittele.
    Terveisin maalarimestari.


  • maalarimaalaataloa

   Taas on hometta joka puolella. Olen taas pessyt taloa joka vuosi painepesurilla oikein huolella ja ei näytä mitään auttavan. Sisälläkin alkaa olla tunkkainen haju. Mikä avuksi?

   • Pytystämittaaja

    Jos home (todennäköisemmin sinistäjäsieni) lähtee pesemällä tavallisella saippualla niin sitten ulkoseinissä ei ole ongelmaa. Ei se ole tavatonta että ne kerran vuodessa pestään. Jos home ei silläkään lähde, niin sitten pese homepesulla. Jos ei sekään auta, on home saattanut tulla syvemmältä maalin läpi. Silloin pitää varautua uudelleen maalaukseen, alusta käsitellään ensin homepesulla kahteen kertaan ja toisella kerralla sitä ei huuhdella pois.
    Voi olla että olet itiörikkaassa paikassa, ja hometta sen vuoksi kukkii jatkuvasti.

    Sisätilan hajut kannattaa tutkituttaa. Auttavaa apua löytää jo kosteusmittarin tai lämpökameran kanssa.


   • ei_missään_nimessä

    Painepesuri on todennäköisesti suurin syypää ja kova paine on myrkkyä laudoitukselle. Painella pumppaat nestettä urakalla seinään. Osta autopesuun tarkoitettu teleskooppivarrella oleva pesuharja ja pese sillä ja homepesuaineella seinät. Hellävarainen menetelmä joka toimii.


   • Anonyymi

    Haju johtuu siitä että olet painepesurilla ajanut vettä seinärakenteisiin. Saattaa olla seinärakenteet homeessa.


   • Anonyymi
    Pytystämittaaja kirjoitti:

    Jos home (todennäköisemmin sinistäjäsieni) lähtee pesemällä tavallisella saippualla niin sitten ulkoseinissä ei ole ongelmaa. Ei se ole tavatonta että ne kerran vuodessa pestään. Jos home ei silläkään lähde, niin sitten pese homepesulla. Jos ei sekään auta, on home saattanut tulla syvemmältä maalin läpi. Silloin pitää varautua uudelleen maalaukseen, alusta käsitellään ensin homepesulla kahteen kertaan ja toisella kerralla sitä ei huuhdella pois.
    Voi olla että olet itiörikkaassa paikassa, ja hometta sen vuoksi kukkii jatkuvasti.

    Sisätilan hajut kannattaa tutkituttaa. Auttavaa apua löytää jo kosteusmittarin tai lämpökameran kanssa.

    Sinistäjäsieni ei lähde puusta millään konstilla. Se ei vaikuta muuhun kuin ulkonäköön, pitää vain sietää.


   • Anonyymi

    Lopeta painepesurin käyttö HETI ! Taitaa olla huumoria, eihän kukaan todellisuudessa käytä painepesuria, eihän.


   • Anonyymi
    ei_missään_nimessä kirjoitti:

    Painepesuri on todennäköisesti suurin syypää ja kova paine on myrkkyä laudoitukselle. Painella pumppaat nestettä urakalla seinään. Osta autopesuun tarkoitettu teleskooppivarrella oleva pesuharja ja pese sillä ja homepesuaineella seinät. Hellävarainen menetelmä joka toimii.

    Tosi tieto


  • homekorva

   2006 valmistunut OKT ja lisärakennukset. Umpihomeessa pinnat kauttaaltaan. Viestiketjussa "kehuttu" TEHO kerää kunnian. Tikkurila antoi tilalle / hyvityksenä PIKA-TEHOA. Urakka nyt menossa, homepesut ja uudelleenmaalaus. Tuhansia euroja ottaa maalausfirma. Tikkurila ei korvaa työtä ja materiaalivahinkoa. Maalien hinta on vain murto-osa kokonaisvahingosta. Suosittelen kiertämään ko. maalifirman tuotteet kaukaa.

   • uk-keli

    Täälä saa päästää näppikseltä täyttä paskaa noista maaleista.

    Esinnäkin se teidän kutsuma home on nokihometta joka tulee puutavarasta joka on kaadettu metsästä väärään aikaan. Siinä on "sokerit" joita puun juuret ottaa maasta menossa oksolle ravinnoksi.

    Nämä sokerit muodostaa sitten mustia "homepilkkuja" jotka ovat täysin vaarattomia rakennuspuun lujuuden kannalta.

    Esteettisyys siinä on ongelmana ja tämän nokihomeen on pirun helppo torjua lisäämällä 10 litran maalierään 1-2 dl homeenestoainetta ennen maalaamista.

    Halvat maalierät päästävät nokihomeen läpi ja yhtenä syynä on EU joka on kieltänyt homeenestoaineet maaleista osittain ja vihreitten vaatimuksesta, kun nuo pikku ötökät pian saavat liikaa lisäaineita luonnossa.

    Aikoinaa puut kaadettiin talvella, kun olivat lepotilassa mutta nyt pitää metsätyöt pyöriä kalliitten koneitten voimalla koko vuoden. Käykää kasomassa vanhoja 100 vuotta seisoneita luhtalatoja, ovat harmaita ja kovaa puuta, ei niitä tehty muovikuplan alla ja sadeveden ulottumattomissa.

    Tämä aika on vain mennyt teolliseksi rahastamiseksi ja nuo höyrypäät eduskunnassa säätävät ymmärtämättömän ottein määräyksiä ja lakeja.


   • Anonyymi
    uk-keli kirjoitti:

    Täälä saa päästää näppikseltä täyttä paskaa noista maaleista.

    Esinnäkin se teidän kutsuma home on nokihometta joka tulee puutavarasta joka on kaadettu metsästä väärään aikaan. Siinä on "sokerit" joita puun juuret ottaa maasta menossa oksolle ravinnoksi.

    Nämä sokerit muodostaa sitten mustia "homepilkkuja" jotka ovat täysin vaarattomia rakennuspuun lujuuden kannalta.

    Esteettisyys siinä on ongelmana ja tämän nokihomeen on pirun helppo torjua lisäämällä 10 litran maalierään 1-2 dl homeenestoainetta ennen maalaamista.

    Halvat maalierät päästävät nokihomeen läpi ja yhtenä syynä on EU joka on kieltänyt homeenestoaineet maaleista osittain ja vihreitten vaatimuksesta, kun nuo pikku ötökät pian saavat liikaa lisäaineita luonnossa.

    Aikoinaa puut kaadettiin talvella, kun olivat lepotilassa mutta nyt pitää metsätyöt pyöriä kalliitten koneitten voimalla koko vuoden. Käykää kasomassa vanhoja 100 vuotta seisoneita luhtalatoja, ovat harmaita ja kovaa puuta, ei niitä tehty muovikuplan alla ja sadeveden ulottumattomissa.

    Tämä aika on vain mennyt teolliseksi rahastamiseksi ja nuo höyrypäät eduskunnassa säätävät ymmärtämättömän ottein määräyksiä ja lakeja.

    Olen edellisen kirjoittajan (uk-keli) kanssa samaa mieltä. Pesin ja maalasin taloamme joka toinen vuosi aina uudelleen noiden pilkkujen takia mutta sitten kuulin tuosta sinkkiyhdisteestä jota laitetaan maalin joukkoon homeen estämiseski ja nyt on seinä kuin uusi parin talven jälkeen. Eli näyttää toimivan.


   • Anonyymi

    Tuskin maaleissa vikaa , maalarit ovat tehneet talostasi pullon ja homehtuu siksi.


  • tiedätkö.itse

   Minkähän nimisiä homeenestoaineita rautakaupat myyvät nykyään?

   • nuuuuka

    Fintex homeenestoainetta olen lisännyt aina maaleihin. Maksaa n. 14-20 €/litra riippuen kaupasta. Keskisillä oli menneenä vuonna halvin.


  • Maalisuti

   Meillä talo maalattiin Tikkurilan öljyteholla 1999. Nyt 18 vuotta myöhemmin uudelleen ja merkki ei vaihdu. Ainoastaan ajan tuomaa haalistumista. Ei valittamista.

   • remppaaja70

    Niin tein minäkin 15 vuotta sitten ja siitä se homeruljanssi alkoi.
    Niin kauan Teho toimii kun pinnassa ei ole kalvoa mutta heti kun pintaan tulee umpi kalvo niin home alkaa kiusaamaan. Eli kerta sively raakaan lautaan niin öljytho toimii. 1980 maalattu ja ja nyt vasta se ongelman pukkasi kun maalia on kertynyt liikaa puun pintaan. Lateksilla maalasin kerran yhden kopin kolmen vuoden päästä ei ollut kuin lateksi seinässä ja pelkät hylsyt roikkui naulojen varassa, ei olisi pitänyt mennä nojaamaan, piti tehdä uusi seinä.


   • Anonyymi

    18 vuotta sitten maalattu itselläkin pika teholla eikä valittamista
    Etelän sisääntulo seinässä pientä hilseilyä ja siksi ajattelin nyt maalata uudestaan. Kokemuksia katselen, uskonto omiin vai näihin lukemiin, millä maalaan nyt. Pika teholla jo joka toiminut niin hyvin vai vinhallako?


  • Yksremppaaja

   Pikateho on ymmärtääkseni lateksi. Teho on ymmärtääkseni parempi vaihtoehto.

   Homehtuminen riippuu väristäkin. Keltainen sisältää Kailan mukaan ainesosia, jotka honehtuvat hetkästi. Valkoinen hieman. Lievemmin ja muut eivät niin paljoa.

  • Teho.on.oikeaa.maalia

   Pika-Teho on lateksia. Se lähtee levyinä seinästä.

   • Anonyymi

    Ei lähde on p...a puhetta


  • Anonyymi

   Home näkyy helpoimmin vaaleissa öljymaaleissa. Näissä väriaineet ovat monesti orgaanisia eli kasviperäisiä, joten homepilkkuja syntyy helposti. Monissa kuultavissa puunkäsittelyaineissa on homeenestoaine mukana eikä niinkään orgaanisia väriaineita.

   • Anonyymi

    Näkyy myös tummissa. Meillä lautamökki maalattu sävyllä, joka on sinisen harmaa - sellainen vanha sininen. Maalipinta muuten ok, mutta kaipaisi taas perusteellisen pesun. Puhdasta tulee, mutta ilkävä kyllä, pesusta on iloa vain pariksi vuodeksi. Eikä auta vaikka millä homepesulla pesisit. On tullut kokeiltua pelkkiä pesuja muuallakin ja useampaan kertaan. EI TOIMI!

    Kunnon kloori- tms. homepesu (ammattiaineella, ei millään K-kaupan kloritella), kuivumisaika kelien mukaan ja maalaus vesiohehteisella maalilla. Kokemusta Vinhasta, Tikkurilan Ultrasta ja Ilveksen talomaalista - kaikki toimivat.
    Esimerkkinä KW-kooripesulla pesty ja Ilveksen talomaalilla maalattu ok-talomme: Ei ainoatakaan homepilkkua 5 v sitten tehdyn homman jälkeen. Ei räystäiden alla, eikä seinissä.

    Ammattianeiden kanssa TÄYTYY vaan olla varovainen ja käyttää vähintäänkin kunnollisia silmäsuojaimia. Pisara silmään, niin silmävamma on hyvin todennäköinen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Näkyy myös tummissa. Meillä lautamökki maalattu sävyllä, joka on sinisen harmaa - sellainen vanha sininen. Maalipinta muuten ok, mutta kaipaisi taas perusteellisen pesun. Puhdasta tulee, mutta ilkävä kyllä, pesusta on iloa vain pariksi vuodeksi. Eikä auta vaikka millä homepesulla pesisit. On tullut kokeiltua pelkkiä pesuja muuallakin ja useampaan kertaan. EI TOIMI!

    Kunnon kloori- tms. homepesu (ammattiaineella, ei millään K-kaupan kloritella), kuivumisaika kelien mukaan ja maalaus vesiohehteisella maalilla. Kokemusta Vinhasta, Tikkurilan Ultrasta ja Ilveksen talomaalista - kaikki toimivat.
    Esimerkkinä KW-kooripesulla pesty ja Ilveksen talomaalilla maalattu ok-talomme: Ei ainoatakaan homepilkkua 5 v sitten tehdyn homman jälkeen. Ei räystäiden alla, eikä seinissä.

    Ammattianeiden kanssa TÄYTYY vaan olla varovainen ja käyttää vähintäänkin kunnollisia silmäsuojaimia. Pisara silmään, niin silmävamma on hyvin todennäköinen.

    Lisäys äskeiseen: Meillä lautamökki on maalattu öljymaali TEHON sävyllä...
    Myös talomme oli maalattu aiemmin Teholla. Seinät vihertävällä, räystäät ja vuorilaudat vaalealla, ei kuitenkaan ihan valkoisella.

    Nykyisiä öljymaaleja en kelpuuta mihinkään ulkomaalaukseen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lisäys äskeiseen: Meillä lautamökki on maalattu öljymaali TEHON sävyllä...
    Myös talomme oli maalattu aiemmin Teholla. Seinät vihertävällä, räystäät ja vuorilaudat vaalealla, ei kuitenkaan ihan valkoisella.

    Nykyisiä öljymaaleja en kelpuuta mihinkään ulkomaalaukseen.

    Homeenestoainetta (esim.Fintex) maaliin niin asia paranee. Maalasin Teholla 1988 jai toisen kerran 2015. Seuraava voisi olla joskun 2040 vaikka ehkä silloin kasvan jo horsmaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Homeenestoainetta (esim.Fintex) maaliin niin asia paranee. Maalasin Teholla 1988 jai toisen kerran 2015. Seuraava voisi olla joskun 2040 vaikka ehkä silloin kasvan jo horsmaa.

    Joskus etsiskelin maaliin sekoitettavaa homeenestoainetta - en löytänyt. Enkä löydä nytkään maaliin sekoitettavaa Fintex homeenestoainetta. Onko sellaista?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joskus etsiskelin maaliin sekoitettavaa homeenestoainetta - en löytänyt. Enkä löydä nytkään maaliin sekoitettavaa Fintex homeenestoainetta. Onko sellaista?

    On vuosia kun olen viimeksi käyttänyt, ehkä ei ole nyt myynnissä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joskus etsiskelin maaliin sekoitettavaa homeenestoainetta - en löytänyt. Enkä löydä nytkään maaliin sekoitettavaa Fintex homeenestoainetta. Onko sellaista?

    Katso fintex.fi


  • Anonyymi

   Huomioni on että öljymaalit eivät sovi höylätyille pinnoille.
   Höyläpinnalle muodostuu tiivis kalvo joka homehtuu.
   12 vuotta sitten maalattiin 5 rakennusta joissa pysty laudoitus. Mitään ongelmaa ei ole ilmentynyt.
   Seinät on tosin huolella tehdyt, sahajäljen pienet tikut ovat alaviistoon jotta vesi valuu esteettä alas . On ikivanha perinne että laudoitus tehdään kuten tikkukatto .
   Vaakapaneeli on huonoin vaihtoehto , vesi tunkeutuu vaakasaumasta paneelin taakse ja seinä on aina märkä. Asian voi todeta seinästä joka on takaa avoin , sateella vettä valuu laudoituksen takana.
   Sodan jälkeen oli sanonta että lautaa ei lyödä vaka-asentoon muualle kuin sisä kattoon ja lattiaan .
   Asiassa on vinha perä mutta makuasiat meneekin todellisuuden edelle.
   Rakentamisen kriteerit jäävät vain ulkonäkötasolle muuten rakennus saa olla vaikka kuinka kelvottomasti tehty kunhan ei ole vaaraksi käyttäjälleen.
   Entiseen aikaan oli ensisijaisen tärkeää talot olivat teknisesti hyviä ja kestäviä.
   Kirjoitti ikuinen rakentaja .

   • Anonyymi

    Autotalli-autokatos-liiteriyhdistelmän maalausta aloittelemassa. Kyseessä vaakapanelointi, jonka just homepesulla ja painepesurilla pesin. Ei kastunut vaakapaneloinnin takapuoli edes painepesurilla, sen näki eristämättömän liiterin sisäseinistä. Toki siellä jokunen vesitippa oli, mutta mitä sitten.
    Teoriasi "vesi tunkeutuu vaakasaumasta paneelin taakse ja seinä on aina märkä", on ilmeisen väärä.
    Öljymaalia en laita enää ikinä mihinkään, kaikki homehtuvat ja nimenomaan maalipinta. Homeet lähtee pesemällä, mutta parin vuoden päästä taas sama homma. Varsinaisia homeenkasvatusalustoja kaikki nykyiset öljymaalit.


  • Anonyymi

   Voi, voi teidän juttuja homehtuneesta maalipinnasta....... . Tässä tulee hieman faktaa, 47 vuoden kokemuksella eri maalityypeistä. Ensinnäkin Suomessa ei saa myydä huonolaatuisia maaleja. Hyvin harvoin itse maali homehtuu seinässä, jos näin tapahtuu ( n. 1kerta/20 vuodessa ), silloin on tuotannossa tapahtunut jokin virhe ja tällöin koko seinä on homeessa, ei mitään pilkkuja vaan kunnon hometta.

   Mustat pilkut seinissä ovat yleensä kuolleita homeitiöitä, jotka ovat syntyneet esim. siitepölyn tarttuessa seinään ja kuollessaan siihen. Ne eivät ole "vaarallisia", ainoastaan kosmeettinen/visuaalinen häiriötekijä. Se on sitten eri asia kuinka kauan talon omistaja jaksaa niitä katsella.
   Myös talon ympärillä olevat puut, kasvit yms., muodostavat ympärilleen ns. mikroilmaston ja siitä johtuen aika kosteatkin olosuhteet talon ympärille.
   Tämä tarkoittaa että, ilmasta tulee siitepölyä, pieniä ötököitä, saasteita ym. jotka homehtuvat ja näkyvät pilkkuina pinnoilla. Olisi hyvä jos aukaisisi pohjoisen puolelle aukon ( eli kaataisi puita ) josta pohjoistuuli pääsee vapaasti puhaltamaan talon yli. Tämä auttaa jo hyvin paljon.
   Kannattaa olla myös tarkkana kun ostaa lautatavaraa lautatarhasta, ne saattavat olla jo valmiiksi homeessa. Elävää home itiötä ei näe paljaalla silmällä, mutta ostaessasi pitkää tavaraa lautatarhasta, kannattaa kiinnittää huomiota paikan kosteuteen.
   Öljymaalia aina öljymaalin päälle samoin maalattaessa vesiohenteisilla maaleilla. Vesiohenteinen maali voidaan maalata öljymaalin päälle, mutta ei toisinpäin.
   Itse suosittelen käyttämään raaka- tai karkeasahattua lautaa ulkopinnoiksi ja maalaaminen liuotinohenteisella puunsuojalla tai aidolla keittomaalilla.
   Näitä ohjeita seuraamalla pääsee erittäin helpolla.
   Erittäin hienoja maalaussäitä toivottaen: Eläkeläinen -23.

  • Anonyymi

   Voi, voi teidän juttuja homehtuneesta maalipinnasta....... . Tässä tulee hieman faktaa, 47 vuoden kokemuksella eri maalityypeistä. Ensinnäkin Suomessa ei saa myydä huonolaatuisia maaleja. Hyvin harvoin itse maali homehtuu seinässä, jos näin tapahtuu ( n. 1kerta/20 vuodessa ), silloin on tuotannossa tapahtunut jokin virhe ja tällöin koko seinä on homeessa, ei mitään pilkkuja vaan kunnon hometta.

   Mustat pilkut seinissä ovat yleensä kuolleita homeitiöitä, jotka ovat syntyneet esim. siitepölyn tarttuessa seinään ja kuollessaan siihen. Ne eivät ole "vaarallisia", ainoastaan kosmeettinen/visuaalinen häiriötekijä. Se on sitten eri asia kuinka kauan talon omistaja jaksaa niitä katsella.
   Myös talon ympärillä olevat puut, kasvit yms., muodostavat ympärilleen ns. mikroilmaston ja siitä johtuen aika kosteatkin olosuhteet talon ympärille.
   Tämä tarkoittaa että, ilmasta tulee siitepölyä, pieniä ötököitä, saasteita ym. jotka homehtuvat ja näkyvät pilkkuina pinnoilla. Olisi hyvä jos aukaisisi pohjoisen puolelle aukon ( eli kaataisi puita ) josta pohjoistuuli pääsee vapaasti puhaltamaan talon yli. Tämä auttaa jo hyvin paljon.
   Kannattaa olla myös tarkkana kun ostaa lautatavaraa lautatarhasta, ne saattavat olla jo valmiiksi homeessa. Elävää home itiötä ei näe paljaalla silmällä, mutta ostaessasi pitkää tavaraa lautatarhasta, kannattaa kiinnittää huomiota paikan kosteuteen.
   Öljymaalia aina öljymaalin päälle samoin maalattaessa vesiohenteisilla maaleilla. Vesiohenteinen maali voidaan maalata öljymaalin päälle, mutta ei toisinpäin.
   Itse suosittelen käyttämään raaka- tai karkeasahattua lautaa ulkopinnoiksi ja maalaaminen liuotinohenteisella puunsuojalla tai aidolla keittomaalilla.
   Näitä ohjeita seuraamalla pääsee erittäin helpolla.
   Erittäin hienoja maalaussäitä toivottaen: Eläkeläinen -23.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ylen Kela-kone näyttää alueesi maksetut tuet

   Kone näyttää erikseen jopa lääkkeisiin menevät Kela-rahat. Lieskassa syödään valtavasti lääkkeitä. Asumistukeakin menee
   Lieksa
   49
   9066
  2. Parisuhdetta harkitseville

   Miten paljon joustatte mahdollisen kumppanin hyväksi? Saako nukkua silloin kun nukuttaa, saako pukeutua kuten haluaa, sa
   Sinkut
   221
   1429
  3. Bensaa liekkeihin... Mitä sä haluut. Kerro jo.

   Jos haluat mut, niin ota. Jos et, niin kerro. Mun sydän pakahtuu joka ikisestä viestin murusesta Pitäis luovuttaa... Yri
   Ikävä
   51
   1364
  4. Sähköpotkulautaonnettomuus

   Nyt sitten sattui ja pahasti! Uutisen mukaan 3 alle 15-vuotiasta olisi ollut samalla sähköpotkulaudalla liikkeellä. T
   Vantaa
   86
   1180
  5. Ketä kaivattusi

   muistuttaa?
   Ikävä
   53
   1081
  6. Sä oot niin mukava

   Mutta samalla niin rasittava! Ikävä on.. Oli mukava, kun olit osa mun elämää🦫
   Ikävä
   87
   1074
  7. Yhteys katkesi

   Tunnen oloni typeräksi, kun yritin pitää yhteyttä ja korjata välejä. Turhaan. Nytpä tiedän, että et tykännyt oikeasti. O
   Ikävä
   33
   982
  8. Seiskaan otti yhteyttä Dani-niminen taksikuski, joka erehtyi ottamaan kohuliikemiehenä tutuksi tulle

   Siis hetkinen, kaverilla on 7 kpl asuntoja Dubaissa, mutta taksiin ja hampurilaiseen ei raha riitä? Buah buah buahahhaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   220
   979
  9. Swastikan spiraali ja risti, molemmat auringon symboleina

   Swastikan spiraali ja risti – molemmat auringon symboleina Jälleen kerran vihamielisyys kaikkea hindulaisuuteen liittyv
   Hindulaisuus
   429
   965
  10. Miksihän et halua

   Että tunnistaisin sinut täältä kunnolla. 😔 eihän se haittaisi, jos minä tunnistaisin. Jos se nyt sinä sitten edes olet.
   Ikävä
   59
   908
  Aihe