Pohjoismaiden oma liitto.

pohtija1

Miksi Suomi ei eroa eu:sta ja perusta muiden pohjoismaiden kanssa omaa liittoa. Voisivat tehdä vaikkapa oman rahaliitonkin niin halutessaan.
Suomi, Ruotsi ja Norja ovat rajanaapureita ja niillä on muutakin yhteistyötä jo nyt. Ilmasto on kaikissa maissa saman kaltainen ja ihmisillä varmaan sama "kylmän kestogeeni".

12

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syy on tässä

      Koska kokoomus.
      Koska tyhmät äänestäjät.
      Koska demarit.
      Koska keskusta.
      Koska hyvävelijärjestelmä.
      Koska euroopan liittovaltio.
      Koska vapaamuurarit.
      Koska new world order.

    • Itsenäinenkö?

      Siitä yksinkertaisesta syystä, ettei Suomesta löydy kyvykkäitä johtajia. Pitää aina olla joku isompi, joka käskee ( Ruotsi->Venäjä->EU). Tarttis tehrä jottain, muutakin kuin kehua itseään ja kerätä mammonaa.

      • Kekkonen oli hyvä johtaja Suomelle eikä yya-sopimuksestakaan ollut haittaa, päin vastoin, työllisyyttä lisäävänä tekijänä oli sillä Neuvostoliiton kauppa toi töitä maahamme paljonkin ja esimerkiksi Kiukaisten Nahkatehdaskin lopetti juuri siitä syystä että vienti Neuvostoliittoon lopahti. Mitä tulee nykyisiin päättäjiimme ja virkamieskuntaan yleensäkin, niin arvokkuus on tyystin kadonnut, täysiä pellejä koko porukka.


    • Suvi Tuuli
    • voi putnik

      "Suomi on malliesimerkki huonosta taloudenpidosta. Valtio velkaantuu miljardeilla joka vuosi. Tuloveroa on alennettu, mutta kaikkia muita veroja on lisätty ja uusia keksitty. Olemme jo lähellä tasaverosysteemiä. Hyvinvointipalveluja leikataan. Rahaa syydetään ulkomaille ja kalliisiin kotimaan projekteihin".....

      Pieni pätkä siitä Suvi Tuulin linkistä.
      Niin miksikäs ei.?
      Ainakin maataloudelle olisi hyväksi, kun liitossa olisi samanlainen ilmasto ja aolosuhteet. Ei Suomea voi verrata mitenkään Välimeren maihin.
      Olisiko se Suomelle niin huono vaihtoehto yrittää irrottautua eu:sta ja sen rahaliitosta, sillä eu on vetänyt suomen nyt tähän jamaan missä ollaan. Turhaa vielä vuosiin on unelmoida mistään nousukaudesta. Eihän Kreikkakaan ole vielä päässyt ylös pohjamudista ja on ollut siellä jo kauan.
      Vuosi sitten poliitikkomme hymyssä suin kielsivät, Suomella olevan minkäänlaista taloudellista hätää, miten se niin vain putkahti pinnalle?
      Eikö ne Kreikan ja muiden maiden avustuspaketteihin syydetyt rahat, olisi omalle kansalle nyt tarpeen? Rakenneuudistustakin varmaan tehdään siksi, etteivät uskalla tuoda julkisuuteen omia virhelaskelmiaan. Kaikki vain pitäisi olla suurta ja kaunista, amerikan malliin.

      Paljonhan Suomesta on lähtenyt teollisuutta sen jälkeen kun venäjän vienti on tyrehtynyt.

      • Uto Pisti

        Uutisissahan näytettiin tässä parin päivän sisällä, kuinka Jutta Urpilainen syytti tavallisia suomalaisia Suomen talousahdingosta. Kuinka se voisi olla tavallisten suomalaisten syy, kun kerta nämä poliitikot siellä eduskunnassa syynäävät tavallisten suomalaisten maksamia verorahoja Suomesta pois? Varmaan sitä kautta, kun kerta ollaan äänestetty näitä poliitikkoja päättämään suomalaisten asioista. Voisin kuitenkin lyödä semmosen faktan pöytään, ettei sillä ole niin suurta merkitystä. Poliitikot lupailevat kaikennäköistä päästäkseen hallitukseen vaikuttamaan entistäkin suuremmin näihin asioihin. Kun sinne pääsevät, tekevät ihan päinvastoin kuin lupailevat.

        Sitten tähän Pohjoismaiden liittoon. Itsekin olen jossain määrin itsekseni miettinyt "unionia", jossa olisivat kaikki viisi Pohjoismaata (Suomi, Ruotsi, Norja, Islanti, Tanska) ja vaikkapa vielä kolme Baltian maata (Viro, Latvia, Liettua). Siinä tosin olisivat Norja, ja vielä jossain määrin Tanska ja Ruotsikin melko keskellä tätä aluetta, joten ne olisivat ehkäpä keskeisimpiä paikkoja tässä liittoumassa. Mutta tämä oli nyt jonkin näköinen ajatus. En sitten tiedä, toimisiko.


    • kannatetaan

      Kyllä se varmasti toimisi ja paljon paremmin kuin tämä eu.

      Pitäisi vain saada rivakka poliitikko ajamaan asiaa ja tuomaan faktat esille! Itse ainakin luulen, että kannatusta tulisi tavallisten kansalaisten keskuudesta.

      Onko kukaan oikeastaan selvittänyt sitä, miten eu;sta voisi erota ja mitä hyötyjä se meille Suomalaisille toisi? Eikö tämä eu:n tuoma paratiisi ole jo nähty ja se miten Suomen "herrat ja rouva" sinne rahoja tuhlaa.

    • ennustus

      Lainnaus Taloussanomat lehdestä:

      "Skotlantilaissyntyinen Harvardin yliopiston historian professori Niall Ferguson väläyttää talouslehti Wall Street Journaliin kirjoittamassa esseessään, että Suomi olisi vuonna 2021 Euroopan unionin (EU) ja euroalueen sijasta osa Pohjoismaiden liittoa nimeltään ”Norse League”.".......

      Olisin kopioinut koko jutun tähän, mutta en tiedä voiko niin pitkiä artikkeleita kopioida tähän.

    • Uto Pisti

      Kun Saksa ei saanut Eurooppaa haltuunsa sotien kautta, se saa sen haltuunsa nyt EU:n kautta. Näin olen kuullut sanottavan, ja kyllähän se hyvin pitkälti tuntuukin olevan näin. Eli ero eurosta ja EU:sta muutenkin voitaisiin ottaa mahdollisimman pian toteen, mikäli Suomen poliitikot sokeudessaan onnistuisivat sen toteuttamaan. Sen jälkeen voitaisiin harkita paremmin Pohjoismaiden omaa liittoa. Tai sitten tuota aikaisemmin ehdottamaani liittoumaa kahdeksan valtion kesken. Sille sitten nimeksi vaikkapa NBU (Nordic-Baltic Union).

    • kilppari5

      Asiaa eu ja suomen eduskunta tuhoaa suomen.poh.maiden liitto. Samat olosuhtee joka maassa.olisi paljon helpompaa ja oma valuutta..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      452
      2315
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      238
      2076
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1592
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1571
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      53
      1345
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1341
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      151
      1326
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      52
      1226
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      68
      1105
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      101
      1069
    Aihe