Kertokaa kokemuksenne paikanvarauksesta

Ei tomi varmasti!

Eli miten käytännössä siellä koneessa tapahtui, eli jos paikat ovat varattuna ihmisillä sieltä täältä niin eikös siinä tule jumalaton ahtaus kun kapeilla käytävillä ohittaminen lähes mahdotonta ellei mahdoton ajatus? Varmasti on hitaampaa toimintaa kuin entinen systeemi? Eli miten käy perheelle joka on varannut paikat koneen keskipaikkeilta, mutta perhettä ennen onkin matkustajia jotka täyttävät omat varatut paikkansa aina ovelle asti, siis sinne missä perhe laukkuineen odottaa pääsyään omille paikoilleen? Ei varmasti tule tämä systeemi toimimaan!

20

500

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 17+13

      Miksi ihmeessä ei toimisi? Tuohan periaatteessa toimii puolta nopeammin kuin esimerkiksi finnairilla tai SAS:lla, koska molemmat sisäänkäynnit ovat käytössä (takarivin perhe olisi puolta pidemmässä pulassa esimerkkiisi verrattuna). Ja jos hirveä kiire on omalle paikalle voi aina maksaa sen kaksi euroa priority boardauksesta. Omasta mielestä tosin täysin turhaan.

      Ja - periaatteessa tuon pitäisi olla muutenkin nopeampi kuin entinen, jossa ihmiset sijoittuivat ensimmäisille vapaille paikoille, ja pysäyttivät sisäänpääsyn heti kärkeensä.

      Itse en ole edelleenkään kovin innostunut tuosta muutoksesta - tähän mennessä tosin vasta kaksi lentoa takana tuolla systeemillä - mutta ihan muista syistä.

      Molemmilla lennoilta olen ottanut paikan kakkosriviltä, joten keskelle on ole jonottanut, mutta yleensäottaen en tuossa mitään hidastusta huomannut.

      • En tykkää :(

        Minusta on ollut mukavaa kun on saanut koneessa valita minne kulloinkin haluaa istua ja kenen viereen, nyt sekin ilo on mennyttä :( Kamalaa jos joutuu istumaan hyvin ison ja lihavan ihmisen vieressä n 3h ja hän vie käytännössä puolet minunkin paikastani :(


    • Ryan is good!

      4 lentoa 9 päivän sisällä tehneenä olen samaa mieltä, että entinen systeemi oli nopeampi. Koneen täyttäminen on hitaampaa, varsinkin elleivät ihmiset "osaa" lukea matkalipuista, että kummasta ovesta kannattaa mennä koneeseen.

      Lisäksi harmittaa, että omillakin lennoilla oli kaikilla kymmeniä tyhjiä paikkoja ja käytännössä se meni niin, että tyhjät paikat olivat täysiä tyhjiä rivejä ja silti lentoemot patistivat ihmiset istumaan lipussa merkityille paikoille (for your own safety), vaikka tilaa olisi ollut muuallakin.

      Uudistus oli myös se, että nyt taataan koneen sisälle tilaa vain 90 ensimmäiselle vetolaukkukokoiselle käsimatkatavaralle ja meidän lentäessä Bremenistä Fuerteventuralle olivat siinä koneeseen mentäessä ottamassa pois vetolaukkuja vapaaehtoisilta ruumaan laitettavaksi. Eihän sillä tietenkään ole käytännössä merkitystä, kulkeeko se käsimatkatavara koneessa vai ruumassa, mutta itse sen kantaessa tietää ainakin, miten sitä käsittelee!

      Hyvä uudistus sen sijaan on toisen laukun salliminen käsimatkatavaraksi, monella matkustajalla se tuntui vielä olevan muovi-/tai kangaskassi :D mutta siihen saa näppärästi kentältä tehdyt ostokset sekä lennon aikana tarvittavat tavarat...

      Kaiken kaikkiaan silti kannan jatkossakin rahani Ryanille, juuri palattiin Fuerteventuralta, jonne Ryanin lennot maksoivat 460 euroa ja suorat lennot Suomesta 1100 euroa.... Syksyn lentoaikatauluja odotelelssa ;)

    • 110eur lennot ollu

      Eikös 460 eurolla sais jo äkkilähdön Aurinkomatkoilta majoituksineen ja suoralla lennolla ?

      • Ryan is good!

        Hiihtolomaviikoille ei juuri äkkilähtöjä löydy, varsinkin jos mielii päästä 5 tähden hotelliin ilman muita suomalaisia :D
        Lennot kustansivat siis kahdelta 460 euroa!
        Itse olemme kokeneet omatoimilomailun huomattavasti miellyttävämmäksi kuin pakettimatkat, eikä pelkästään hinnan takia...


      • lovely Ryan
        Ryan is good! kirjoitti:

        Hiihtolomaviikoille ei juuri äkkilähtöjä löydy, varsinkin jos mielii päästä 5 tähden hotelliin ilman muita suomalaisia :D
        Lennot kustansivat siis kahdelta 460 euroa!
        Itse olemme kokeneet omatoimilomailun huomattavasti miellyttävämmäksi kuin pakettimatkat, eikä pelkästään hinnan takia...

        Samaa olen mieltä kanssasi arvoisa "Ryan is good!" Omatoimiloma on luksusta verrattuna joihinkin hikisiin ja vanhanaikaisiin pakettimatkoihin. Nehän on kuin armeijassa konsanaan: odotetaan, sitten kiiruhdetaan paikkaan A, jossa odotetaan ja siirrytään paikkaan B jne ;)

        Lennän Ryanilla, mukana vain passi ja luottokortti, en viitsi edes matkalaukkuja raahata. On niin vapaa olo kun voi olla siellä missä huvittaa ja mennä sinne minne kulloinkin huvittaa. Kun ei ole aikatauluihin eikä paikkoihin sidottu ei tuu stressiä. Lomat on rentoutumista varten.


    • ryanair66

      Rynkky vois lopettaa tämän paikkavaraus pelleilyn ja palata vanhaan systeemiin. Kuka tuota oikeasti tarvitsee...ei kukaan...ei edes biznesmiehet.

    • 1+6

      Ihan uteliaisuudesta - olivatko ne tyhjät paikat koneen etuosassa? Aiemmin ryanair hoiti oikean painojakauman blokkaamalla rivit 3-4, jos kone ei ollut täynnä. Nythän kaikki eturivit ovat varattavia premiumeja, eli tasapainotus pitää hoitaa muuten.

      Omalla lennolla siirsivät yhden väärällä paikalla olleen taaemmas omalle paikalleen, jotta painojakauma piti saada oikeaksi.

      • Ryan is good!

        Meidän lennoilla tyhjät rivit olivat kaikki koneen takaosassa, molemmin puolin käytävää useampia tyhjiä riviä peräkkäin. Mielenkiintoinen tilanne oli, kun tyhjille riveille yritti mennä saksalaisia, joiden englannintaito ei (muka) riittänyt ymmärtämään, että tulisi käyttää omaa paikkaa :D Aika vähän tuntuu olevan myös esim. exit-paikkoja ostettuna, vaikka onhan tuo paikan hinta vain murto-osa esim. siitä, mitä tilauslennoilla joutuu maksamaan päästäkseen siihen...
        Ilmeisesti on joku sääntö, joka määrää, että kaikki exit-paikat oven vieressä on oltava täytettyinä, koska lentoemot pyysivät siirtymään niille joitakin matkustajia, ellei paikkaa oltu varattu.


    • 12+13

      Tuo oli aavistuksen yllättävä kun mietti niitä aiempia käytäntöjä.

      Jep, exit-paikoilla pitää olla matkustajat, joille on lentoyhtiöillä hiukan erilaisia määräyksiä - periaatteessa pitää ymmärtää englantia ja/tai paikallista kieltä (finnairilla suomi/englanti, ryanairilla englanti) ja pitää pystyä auttamaan mahdollisessa hätätilanteessa. Lisäksi noissa on rajoituksia lapsille, finskillä ja ryanairilla oli muistaakseni eri ikärajat.

      • 15+9

        Katsoin noi rajoitukset:

        ryanair

        For safety reasons to sit in an emergency exit seat (rows 1, 16 & 17) you must be:

        16 years or older
        Willing and able to help in the event of an emergency
        Not traveling with an infant (in addition rows 15 & 18)
        Not be a large customer requiring a seat belt extender
        Not have not booked an extra seat (comfort or additional item)
        Not requiring airport special assistance of any kind

        Toi lisäturvavyökielto oli muistaakseni vaatimus Irlannissa, syynä se että joku voi kompastua siihen poistuttaessa, se ylettyy avattuna lattialle.

        finnair:

        Passengers seated at the exit row have to confirm
        that they are over 12 years old, speak and understand English or Finnish, are
        able-bodied, not pregnant and not travelling with an infant.


      • 18+15

        Eilen samalla lennolla oli matkustajana myös Ryanairin lentäjä, kertoi että tasapainotuksessa jätetään myös koneen peräosan tyhjiä paikkoja.


    • ryan suolesta

      tuleeko kaikkiin lippuihin paikka valmiiks vaikka et ostakkaan paikkaa, ymmärsinkö oikein...

    • 11+11

      tulee.

    • Lapsen kanssa

      Jos checkauksessa ei osta tiettyjä paikkoja, vaan valitsee "Free randomly allocated seat", niin saattavatko saman varauksen paikat olla ihan eri puolilla konetta - kokemuksia kellään? Vai tuleeko vierekkäiset?

      • Harvinaista

        Kyllä sieltä pääsääntöisesti tulee vierekkäiset.
        Kuten lomalennoilla.
        Tietysti jos kone alkaa olemaan täynnä etukäteen ostettuja paikkoja, voi joku ryhmästäsi joutua eri paikkaan. Mutta ei alaikäiset.

        Haittaaks se !


    • 4+9

      Samalla varauksella oleville matkustajille annetaan vierekkäisiä paikkoja niin kauan kuin niitä löytyy. Eli check-iniä ei kannata jättää viimetippaan. Koneet ovat usein täynnä.

    • Lapsen kanssa

      Vierekkäiset paikkanumerot saimme, mutta eri riviltä.. Noh, lapsi jo toisella kymmenellä, joten nou hätä muutaman tunnin lennolla.

    • Lapsen kanssa

      Äsh, korjaus edelliseen :). Luen näköjään lippuja kuinka sattuu - saatiinhan me ihan vierekkäiset paikat. Ymmärrys iski ku etsin netistä koneen pohjakuvan.
      Tein checkauksen 5 päivää ennen lähtöä.

    • perrito

      Meillä on ollut 4 eri lentoa Rynkyllä 1 kk sisään. Jokaisella kerralla seurueen koko 4 henkeä ja aina ollaan istuttu vierekkäin eli paikat a,b,c ja käytävän eri puolelta d eli hyvin toimii systeemi.
      Chekkaukset 4 ja 7 päivää ennen lähtöä eli en maksaisi ekstraa etukäteen varattavista paikoista tämän perusteella!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      308
      3137
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1967
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1602
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1404
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      81
      1288
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      272
      1213
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1064
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      145
      867
    Aihe