Korostetaanko kasvutuksen merkitystä liikaa?

joopajoo24

Minusta kasvuksen merkitystä korostetaan liikaa. Minusta enemmänkin väliä on asuinalueel eli elinympäristöl. Kyllähän nuori joutuu paljon helpommin ongelmii, jossai getossa, kun rauhallisella asuinalueel. Itse olen saanut ankaran kasvatuksen, mutta silti olen pienestä pitäen ollut ongelmissa. Ei minuun ainakaan ole ankara kasvatus tehonnut. Ei siinä vaan ne kasvatukset auta, kun nuori ajautuu vääriin piireihin. Ihmiset on erillaisia ja kaikkiin lapsiin ei vaan se kasvatuskaan auta. Ei se ole vanhempien syytä, jos lapsi ei osaa käyttäytyy. Kyllä se johtuu yleensä ihan muusta. Ei siis pitäisi vanhempia alkaa haukkumaa, jos lapsi ei osaa käyttäytyy.

2

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eväät pitää saada

      No kylläpä on taas varsinainen tyhjennys. Kasvatus sanana on erittäin huono kuvaamaan sitä toimintaa, mikä vanhemmille kuuluu. Ohjaus on paljon paree ja kertoo aiheesta enemmän.

      Sinun kohdallasi aiheen on vesittänyt se ankaruus, jolla ei ole mitään tekemistä oikean ohjaamisen kanssa,niin kuin aikaisemmat sukupolvet ovat valitettavasti kuvitelleet. Eikä myöskään köyhyydellä / rikkaudella / asuinalueella ... Kurjia geenejäkään ei voi syyttää siitä, että lapsi oppii opettamattakin aikuisen näyttämän mallin ja ajatukset elämästä.

    • mursumo

      Vanhempien tehtävänä on myös opettaa lapselle empatiaa, opettaa mika on oikein ja väärin, opettaa käytöstapoja jne. Vanhempien kuuluu asettaa lapselle rajat, että mitä saa tehdä ja mitä ei. Vanhempien kuuluu huolehtia lapsen turvallisuudesta, tarjota rakkautta, hoivaa ja välittämistä. Kyse ei siis todellakaan ole pelkästään tiukasta rajojen vahtimisesta. Jos lapsi kokee, että hänen tarpeita ei huomioida ja että hän ei voi saa kunnioitusta ja arvostusta omana itsenään, hänelle voi syntyä kapina, jolloin hän asettuu uhmaamaan tiukkoja rajoja kovasti.

      Jos lapsella on hyvä itsetunto ja hän on oppinut vanhempiensa kautta arvoja ja asenteita esim. päihteitä vastaan, niin nuori kykenee vastustamaan paremmin kiusauksia sortua huumeisiin jne.

      Välittävä vanhempi antaa nuorelle vapautta ja vastuuta, mutta hän seuraa, että keiden kavereiden kanssa hän liikkuu, haiseeko tupakalta, tuleeko sovittuna aikana kotiin jne.

      Totta kai voi käydä niin, että nuori lipsahtaa huonoille teille. On kuitenkin todennäköisempää, että pahoille teille joutuu nimenomaan niiden vanhempien lapset, joilla itselläänkin on ongelmia elämänhallinnan kanssa (esim. alkoholismi, parisuhdeongelmia, voimattomuutta kasvattaa lapsia).

      Murrosikäisetkin tarvitsee vanhempiaan. Murkkujen kanssa saa ja pitää keskustella ja viettää heidän kanssaan aikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3544
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2022
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1968
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1598
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1435
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1129
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      101
      1093
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      874
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe