Phuketin kentältä Koh Lantalle

parga

Ostettuna Aurinkomatkojen suorat lennot Phuketiin ja haluttaisiin olla yksi viikko Lantalla (kaksi sitten Khao Lakissa). Mutta käyköhän kovin raskaaksi, kun ensin takana pitkä yölento ja sitten kentältä satamaan ja kolmen tunnin laivamatka Lantalle. Kokemusta?? Millaisia ne laivat on - onko siellä ihan kunnon tuolit, joissa voisi vaikka torkahtaa?

Ja tosiaan pakko ensin mennä Lantalle, koska Khao Lakissa sitten sukua lomalla samaan aikaan ja vietetään yksiä juhlia siellä.

15

775

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Palannut

      Hei. Palattiin juuri lähes vastaavalta reissulta, joten suosittelen ottamaan Phuketista huoneen ainakin yhdeksi yöksi. Yölennon jälkeisessä koomassa ei tosiaan ole mikään nautinto jatkaa samantien matkaa. Me oltiin kaksi ekaa yötä Phuketissa ja sitten jo olikin kiva lähteä eteenpäin. Sovittiin vielä hotellissa, että saatiin jättää turhat kamat (talvivaatteet ja muu ylimääräinen) odottamaan niiden säilytykseen, joten saarireissulla pärjäsi pelkällä pikkurepulla. Jätettiin vielä pyykit hotellin pestäväksi, joten palatessa oli puhtaat paidat ja shortsit odottamassa.

      Yön yli kannattaa viipyä ihan senkin takia, että silloin ehtii selvitellä laivareissut ja varata ne valmiiksi. Me varattiin matkat katukojuista, hinnaksi tuli muutaman sata bathia ja kuljetus hotellilta sisältyi hintaan. Jos lähdet omalla taksilla satamaan ajatellen, että sieltä saa laivalipun halvemmalla, niin taksimatka syö mahdollisen säästön moneen kertaan.

      Laivoja on monenkokoisia, mutta yleisin noilla saariseissuilla on sellainen jolla meillä mennään Korkeasaareen. ( Viisastelijoille: olen reissannut muunkin kokoisilla, mutta ajattelin kertoa, että mitään Silja-luokkaa paatit ei ole.)

      Saarimatkoille tarjotaan myös pikavenettä, mutta sitä en suosittele yli tunnin matkoille. Niissä on kova meteli, ei kunnon istumapaikkoja, ei pääse kävelemään, eikä ole vessaa.

      Ylensä laivoissa riittää istumapaikkoja kaikille. Mutta jos olet lähdössä ihan lähipäivinä, niin ota huomioon, että siellä on nyt hi-season. Laivat on siis täyn-nä! Se ei tarkoita mitään SiljaSerenaden täyttä, vaan pahimmillaan tunnelma on sama kuin ruuhkabussissa.

      Liikkumisesta vielä: kun varaat laivalippua, niin matkatoimisto (= katukoju) tarjoaa sulle mielellään pakettia tyyliin: meno Lantalle, paluu sieltä ja kuljetus Khao Lakiin. Hintakin voi olla ihan kohdallaan, mutta en silti suosittele.
      Me otettin yksi "paketti" ja suunnitelmat muuttui perillä kun haluttiinkin palata eri reittiä. Niinpä ne maksetut paluuliput jäi käyttämättä. Eihän se ollut kuin muutaman kympin kustannus, mutta silti vähän harmitti oma tyhmyys. Opittiin siitä, että ei jatkossa otettu muuta kuin liput sinne minne oltiin juuri nyt menossa.
      Oikein hyvää matkaa teille!

    • Jaa palannut

      Oikein hyvä kirjoitus, kiitos siitä, mutta yksi pieni juttu jäi kaivelemaan...
      On oikein, että perillä on kuuri nyt Hi Season, MUTTA sepä ei tarkoitakaan kaikkein vilkkainta aikaa joka on PEAK SEASON, meinaan vaan että joku voi ihan oikeasti erehtyä, että on ruuhkaa paljonkin ja Low Seasonilla meinaan ei poppoota ole sitten senkään vertaa.

      • Joo palannut

        Hei. Kiitos oikaisustasi. Mutta oli sitten Hi- tai Peak, niin sillä ei ole merkitystä kun paikat oli välillä niin täynnä, että yhtään enempää ei olisi mahtunut.
        Ai mitkä paikat? Phuketin kadut ruuhka-aikaan, paatit, Patongin rannat ja ravintolat -ja tietysti bangla yöllä. Saarillakin oli toki porukkaa, mutta paljon vähemmän ja oli ihanan rauhallista. Poikkeuksena tietysti PhiPhi, jossa vaihdettiin paattia: kujat meitä turisteja aivan tukossa. Oltiin tosi tyytyväisiä kun ei oltu varattu majoitusta sinne. PhiPhi olisi kyllä kaunis, pitää vissiin mennä ajan kanssa lokakuussa. :-)


      • myös juuri palannut

        Kyllä Phuketissa tammi-helmikuun vaihde oli vielä Peak Sesonia. Johtui osaltaan myös kiinalaisten uudesta vuodesta, minkä takia kiinalaisia oli todella paljon -ja kaikkia muita kansalaisuuksia myös.
        Ikinä en ole nähnyt Phuketin kentän tuloaulaa niin täynnä kun 30.1. aamulla. Samaan aikaan oli laskeutunut ainakin kahdeksan konetta ja tuloaulassa "jonotti" tuhansia ihmisiä passintarkastukseen. Me oltiin jossain porukan puolivälissä ja odotettiin lähes kolme tuntia. (Ja taksikuski odotti ulkona saman ajan.)


    • parga

      Kiitos paljon vastauksista! Meillä on tarkoitus varata laivamatkat valmiiksi netistä, koska sekin mahdollista näyttää olevan. Ja pikavenematka on jo hylätty lähinnä siksi, että aiemmilla Thaimaan reissuilla on sellaisella matkattu esim. Khao Lakista Similanille eikä ollut kovin mukava kokemus - aina siellä varmaan jonkin verran aallokkoa on.

      Mutta joo, voisihan sitä olla yhden yön Phuketissa ja sitten jatkaa Lantalle. Varmaan järkevintä tehdäkin niin, niin sitten seuraavana aamuna ehtisi jo aamulautalle ja olisi ajoissa Lantalla. Jos kentältä meinaa suoraan laivaan, niin ehtisi vasta klo 13.30 lähtevään ja viiden lopulla oltaisiin vasta majapaikassa.

      Kiitos paljon!

    • miten tämä

      Miten on jos ostaa Aurinkomatkoilta pelkät lennot Krabiin ja sieltä esim. taksilla Koh Lantalle.

      Onko kenelläkään täsä kokemuksia?

      • bussilla ja laivalla

        Hei. Krabin lennot on ihan ok, mutta koska Koh Lanta on saari on jossain vaiheessa joka tapauksesssa otettava paatti alle.
        Reissu on mahdollista tehdä noinkin päin, mutta jos olet aloittaja -ja olette loman lopuksi menossa sukujuhliin Khao Lakiin, niin suosittelen lähtöpisteeksi tuota Phuketia.
        Loman loputtua Khao Lakista ajaa aika paljon nopeammin Phuketin kentälle kuin Krabille. Maisemat bussin ikkunasta ovat kyllä hienommat Krabille mennessä, mutta nehän olette jo nähneet kun siirrytte Krabilta (Koh Lantalta) Khao Lakiin.
        Hyvää matkaa!


      • höpölöpö
        bussilla ja laivalla kirjoitti:

        Hei. Krabin lennot on ihan ok, mutta koska Koh Lanta on saari on jossain vaiheessa joka tapauksesssa otettava paatti alle.
        Reissu on mahdollista tehdä noinkin päin, mutta jos olet aloittaja -ja olette loman lopuksi menossa sukujuhliin Khao Lakiin, niin suosittelen lähtöpisteeksi tuota Phuketia.
        Loman loputtua Khao Lakista ajaa aika paljon nopeammin Phuketin kentälle kuin Krabille. Maisemat bussin ikkunasta ovat kyllä hienommat Krabille mennessä, mutta nehän olette jo nähneet kun siirrytte Krabilta (Koh Lantalta) Khao Lakiin.
        Hyvää matkaa!

        Eipä Lantalle menoon paattia tarvita.


    • miten tämä taas

      Meidän suunnitelmissa on olla koko 2 viikkonen Koh Lantalla. Hotelli ajateltiin varata itse olisi enemmän vaihtoehtoja. Matkanjärjestäjän suora lento Krabin kentälle on hyvä vaihtoehto. Ei tarvitse koukata Bangkokin kautta. Saarelle Krabilta mentäessä on 2 lyhyttä lauttamatkaa. Mutta taksin hinta mietityttää. Matka kuitenkin kestää varmaankin 2-3 tuntia. Löytyykö tästä kokemuksia.

    • heja lanta

      Paattia ei tarvita mutta on kyllä mukavin tapa mennä sinne ruåttalaissaarelle.

    • parga

      Kiitos kommenteista! Me on jo ostettu lennot Phuketiin ja juuri siksi mennään sitä kautta, koska se lähtö on sitten vaivatonta, koska Khao Lakista on suht lyhyt matka Phuketin kentälle. Toki jos pelkästään Lantalle mentäisiin tulisi Krabille lentäminen kysymykseen. Krabin Ao Nang on meille tuttu, joten karstikalliot on nähty :)

      Nyt kyllä ollaan kallistuttu siihen, ettei oltaisi Phuketissa yötä vaan suoraan Lantalle. Rankka päivähän se on, mutta ei voi mittään!

      • mie vaan

        Milloin menette? Meillä sama suunnitelma,28.2 ollaan Phuketin kentällä ja siitä taksilla viimoiseen sen päivän lautaa. Aattelin jos sattuu samlle päivälle, vois kimppa taksia ottaa.


    • parga

      Meidän reissu vasta joulukuussa :) Me vaan tykätään olla ajoissa liikkeellä :)) Ja iso porukka kun on kimpassa sitten Khao Lakissa niin siksikin päätettiin lennot ostaa ajoissa, että varmasti saadaan.

      Mutta jos viitsit, niin kerrotko sitten, tuntuiko meno kuinka raskaalta. Ja Koh Lantalta otetaan majoitusvinkkejä vastaan!

    • ehdotuksia1

      Maya Lanta tai Royal Lanta. Mayasta kokemusta 2013, Royalista viiden vuoden takaa. Mayassa huoneista upeat näköalat merelle. Hotelli on sopivan pieni ja viihtyisä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5105
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3207
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1345
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe