Sukista panta sääreen eli turvotusta

nuoruus takana

Tuleekos muilla sukista panta sääriin? Vaihtelee turvotuksen määrä jonkinverran.Kohtu poistettu viime kesänä ja turvotusta ollut jo ennen poistoa.Ikää kohta 43.Nyt alkanut myös kirvelyä ja kihelmöintiä alapäässä,sekä joskus ihan pieniä aristavia pintahaavaumia ja määrättiin maitohappobakteerikapseleita alapäähän ja vagifemiä myös.
Viikset alkaneet kasvaa myös.
Tosi harvoin näkee vaihtarioireissa mainintaa et olis säärissä turvotusta, kerrotaanko se sit vaan yleisesti turvotuksena????
Esivaihtareissa kai sitte aletaan mennä???

9

520

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaihtarit ne on jo

      ei nuo enää mitään esivaihtareita ole, jos kerran kohtukin on poistettu. Täys häkä päällä jo.

      • Munasarjat toiminee

        Jos munasarjat jätettiin, vaihtarit tulee suunnilleen normaaliaikataulussa.

        Turvotus voi johtua muistakin ongelmista, sopivalla nesteenpoistolääkityksellä sitä voi vähentää. Tuo "panta" on jo hyvä oire, lääkäri antoi minulle toisenkin ohjeen. Painetaan hetken sormella säärtä sääriluun päältä nilkassa. Kun sormi poistetaan ja kuoppa säilyy hetken, nestettä kertyy liikaa.


      • nuoruus takana
        Munasarjat toiminee kirjoitti:

        Jos munasarjat jätettiin, vaihtarit tulee suunnilleen normaaliaikataulussa.

        Turvotus voi johtua muistakin ongelmista, sopivalla nesteenpoistolääkityksellä sitä voi vähentää. Tuo "panta" on jo hyvä oire, lääkäri antoi minulle toisenkin ohjeen. Painetaan hetken sormella säärtä sääriluun päältä nilkassa. Kun sormi poistetaan ja kuoppa säilyy hetken, nestettä kertyy liikaa.

        Munasarjoja ei poistettu, vaan kohtu suurien myoomien vuoksi.lääkärille ja gynekologille olen maininut tästä turvotuksesta säärissä ja olen tehnyt tuota testiä et painan säären etuosasta ja kuoppa diihen usein jää. Vähän tilanne vaihtelee mut nilkoissa ja jalkaterissä ei turvotusta ole, pelkästään säären alaosassa. Molempien mielestä olen nainen ja turvotuksia esiintyy. Gyne oli myös sitä mieltä et olisin saavuttanut nyt esivaihdevuosioireet ja varsinaiset vaihtarit alkaisivat muutaman vuoden päästä aikaisintaan. Tiedä häntä sitten.. fsh arvo oli vuos sitte vaan 10 paikkeilla ja mitattiin silloin kun kuukautiset oli alkaneet.


    • ikä painaa nilkkoihi

      Mäkin olen huomannut tuon "panta sukista" -jutun ja ihmetellyt sitä. On sitä nyt jo jonkun vuoden ollut, nyt olen 47v. Olen normaalipainoinen eikä mulla kyllä pitäisi mitään ihmeempiä turvotuksia olla mutta jotakin toi nyt sitten kuitenkin on.
      Vähennä suolaa ja syö enemmän kasviksia. Näin yritän itse tehdä mutta vielä en ole onnistunut, sillä rakastan napsia sipsejä ja suklaata tämän tästä. Ei kai pitäisi. Liikuntaakin pitäisi varmaan lisätä.

    • nuoruus takana

      Luulin kyllä et tämäntyyppinen turvotus olisi yleisempää naisilla,varsinkin tuon gynen ja lääkärin väittämän mukaan et naisilla nyt vaan on helposti turvotusta.Mut ei tänne monikaan ole kirjottanut et olisi.Minullakin tuo oikkuilee ihan selvästi kierron mukaan et paljonko on turvotusta,tiedä häntä sitten et onko se edes pahasta kun tulee ja menee.Normaalipainoinen minäkin olen,teen työtä jossa seistään koko päivä.On tätä mullakin ollut jo yli vuoden.Mut kai tässä pärjätään,kuten tähänkin asti ja pitää tosiaan koittaa välttää liikaa suolaa.

      • 43 v täti

        Kyllä se turvotus täälläkin on vaivana, vaikka suolaa olen vältellyt koko ikäni. Nyt vaihdevuosien ilmaantuessa kuvioihin kasvoissa on selvää turvotusta sekä vyötäröseutu alaspäin turpoaa milloin enemmän milloin vähemmän. Mutta esim vuosiin en ole voinut pitää sukkina kuin "kiristämättömiä" sukkia, sillä muut tuntuu heti ja ahdistavat ja vielä monen tunnin jälkeenkin on vielä tuo rengas jalassa.
        Minäkin olen normaalipainoinen ja jalkojen päällä koko päivän. En tiedä, mutta itse en koe tätä suurenakaan ongelmana sillä se on näistä vaihtari vaivoista vähäisin, että jos ei se tästä enempää turvota kannan tämän mielelläni jos vain muut vaivat jää samalla vähemmälle ja pysyvät siedettävinä.


    • Monia syitä voi olla

      itse fysioterapia alalla toimivana henkilönä ajattelisin niin, että elimistön palautumiskyky heikkenee iän myötä. Siis ihon ja pintakudoksen rakenne veltostuu ja näin ne sukan kuviot jää pitemmäksi aikaa näkymään. elimistön kollageenisäikeet hiljalleen jäykistyvät.
      toinen asia joka voi vaikuttaa turvotukseen, on laskimoverenkierron ja lymfakierron heikkeneminen. Vaikkei varsinaisia suonikohjuja tulisikaan, veri ja lymfaneste ei virtaa rajoista takaisin ylöspäin niin hyvin kuin nuorena.
      suolan vähentäminen toimii tiettyyn rajaan asti, mutta kyllä elimistö tarvitsee myös suolaa, ettei tule lihaskramppeja. Suola on magnesiumin ja kaliumin ohela tärkeää soluaineenvaihdunnassa.
      Vaan äkääpä surko tytöt, turpoaa ne ukkojenkin jalat ja yhtä lailla on renkulat nilkoissa kuin naisillakin. Ne ei vvan niin pistä silmään housunlahkeiden alta.

    • Ukkokuhilas

      Kyllä vain turpoaa ukkojen jalat siinä kuin akkojenkin jalat. Minulla joka olen ukko on jo monet vuodet jäänyt sukka panta nilkan yläpuolelle se panta syvenee vain kun ikää kerty olen 77 v nyt. Panta voi olla pahimmillaan puolikin senttiä syvä. Jalkoja paleltaa saunassakin ja niissä on aina paleltava tunne, vaikka kun kädellä koettaa, niin jalka on lämmin. Olen veri sairauksien tutkimus hoidossa ja minun HB oli laskenut 51:teen ja tromposyytitkin on alhaiset. Uskon kuitenkin, että kohtuullinen liikunta auttaisi. Minun on luovuttava normaali sukista. Voisi olla hyväksi jos suihkuttelisin jalkoja vuoroon kuumalla ja kylmällä vedellä. Meille tulee niin ukoille kuin akoillekkin näitä "riähkiä" vanhetessamme. Mutta usimmalla "riähkät" loppuu jo ennen kun mittarissa on 100 v.

    • taasfiksumpi

      Enpä ole koskaan ajatellutkaan tuota vaihtareista johtuvaksi! Vuosiin en ole voinut käyttää kun kiristämättömiä sukkia ja vihdoin viimein syy selvisi. No, ei se mikään ongelma ole koskaan ollut muuten kuin, että pitää katsoa mitkä sukat jalkaansa laittaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      58
      5841
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3697
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1968
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1789
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1199
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      967
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      52
      962
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe