Saarijärven Kunnanhallitus torppasi Kuuskaista vetoisen Laajakai

Rehellisyys kunniaan

Löytyihän sitä edes yksi viisas kunnanhallitus tässä asiassa, joka katsoi tosiasioita.

Nyt laajakaistan toteuttamisen riipakivet kaatui ja Kuuskaistan, bulvaanien ja lobbarien venkoilu tökkäsi.

Tarvittavan laajakaistan toteuttaminen voidaan nyt alkaa puhtaalta pöydältä uudelleenparhaalla tulevaisuudessakin ajanmukaisella tekniikalla, todellisten asiatuntijoiden toimesta.

Urakoiden ja toteutuksen kilpailutus voidaan tehdä, jolloin toteutushinta lienee useita kymmeniä miljoonia taloudellisempi. Johtaa kunnille ja asiakkaille selvästi taloudellisempaan ratkaisuun.

Tämän tien ovat omaehtoisesti valinneet jo

Jämsä
Hankasalmi
Laukaa
Äänekoski
Kinnula
Muurame
Keuruu

ja nyt Saarijärvikin


Saarijärven kaupunginhallitus esittää uusia ehtoja laajakaistahankkeeseen

Maarit Vaaherkumpu
18:51 19:04

Saarijärven kaupunginhallitus esittää valtuustolle yksimielisesti, että kaupunki osallistuu maakunnalliseen laajakaistahankkeeseen, mutta vain ehdoilla, jotka poikkeavat 15 kunnalle esitetystä rahoitus- ja toimintamallista.

Hallituksen esityksessä osallistumisen ehdoksi määritellään, että Keski-Suomen kunnat ja maakuntaliitto valmistelevat valtion viranomaisten kanssa laajakaistahankkeen tavalla, joka on riskittömämpi ja kustannustehokkaampi kuin nyt esitetty toteuttamistapa.

Esityksen mukaan kaupunki myös edellyttää, että Verkko-osuuskunta Kuuskaista ei ole mukana Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:ssä eikä liiketoimintakauppaa tehdä esitetyssä muodossa.

Samalla on esityksen mukaan selvitettävä uusia mahdollisuuksia EU:n ja valtion tukien hyödyntämiseksi.

Hyväksytyn, muutetun päätösesityksen maanantain kaupunginhallituksen kokouksessa teki Saarijärven uusi kaupunginjohtaja Timo Rusanen kaupunginhallituksen käymän keskustelun pohjalta.


http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/saarijarven-kaupunginhallitus-esittaa-uusia-ehtoja-laajakaistahankkeeseen/1770807

57

927

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pelikaanit

      Mitäs nyt sanoo yliopiston tietäjä Dekaani ja Keski-Suomen Liiton puheenjohtaja?

    • Hyvä esitys

      Tuota esitystä voidaan kannattaa laajemminkin, mutta uusi operaattorikilpailutus on välttämätön, jos joku olemassa olevista operaattoreista takee hyvän tarjouksen.

      Kuuskaista on suljettava pois kilpailusta ja kumppanuudesta hankintalain edellyttämillä perusteilla.

    • Kuuskaista ulos

      Vankeutta tuli yksi vuosi ja kahdeksan kuukautta törkeistä petoksista Kuuskaistan edelliselle Toimitusjohtajalle. KSML tiesi asiasta 22.2.2014.

      KSML muistaa aina kertoa, että "Kuuskaistalla ei ole osuutta rikoksiin"

      Toisaalta kertoo kylä aika paljon Kuuskaistan arvoista, etiikasta ja rehellisyydestä, koska toiminta oli jatkunut yhtiön sisällä niin kauan.



      6netin petosasiassa päätös ensi perjantaina

      14.02.2014 17:50 Kommentit0

      Ensi perjantaina saadaan päätös 6netin petosasiassa, jossa syytettynä on kaksi seinäjokelaista miestä, joista toinen on Kuuskaistan entinen toimitusjohtaja. Käräjät eivät kuitenkaan koske Kuuskaistaa, vaan Kuortaneen kunnan hallinnoimaa kuntien runkoverkkoa 6nettiä, jonka kustannuksiin ohjattiin ATK-laitteita, jotka menivät ne tilanneelle henkilölle ja rahat hänen tililleen.

      Entinen toimitusjohtaja on myöntänyt syytteet ja on valmis maksamaan korvaukset, kun taas toinen syytetyistä, laitteiden myyjätahoa edustanut, kiisti kaikki syytteet, eikä katso olevansa korvausvelvollinen. Laskuihin oli ostajan toiveesta laitettu totuudenvastaiset tuotenimikkeet, joilla ne saatiin maksuun. Laitteiden tilaaja oli myös laskujen asiatarkastaja.

      Kunnat ja kaksi koulutuskuntayhtymää vaativat noin 300 000 euron korvauksia.uli törkeistä petoksista Vankeutta t

      http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/6netin-petosasiassa-paatos-ensi-perjantaina-1.1555929

    • Maamyyrä tietää

      Ei saanut Pihtiputaan mummo luvattua nopeaa laajakaistaa ja TV kuvaa 2006, vaikka Pohjoisen Keski-Suomen 8 kuntaa rakensi valokuituverkon 53 kylälle. Kaapelien päät törröttävät vieläkin käyttämättöminä kyläkoulujen ja kylien toimintatalojen pihalla käyttämättöminä.

      Näitä satoja kilometrejä rakennettuja kaapeleita ei otettu koskaan käyttöön.

      Nyt meneillään oleva Kuuskaista seikkailu on Pohjoisen Keski-Suomen kuntien osalta 3 kerta kaapelien piilotuksessa 10 vuoden sisällä.keski-Suomen Liiton, EU-tukien ja kuntien rahalla ja jättää sitten hanke kesken ja käyttämättä.

      Mahtaisikohan asiasta kiinnostua valtion talouden tarkastusvirasto ja EU:n tuen myötövä EU-viranomainen.


      Onkohan nuo maankaivutyöt niin tuottoista ja hyvää hommaa, että kaapeleita kannattaa kaivaa nyt jo kolmannen kerran TE- ministeriön,


      Pohjoinen Keski-Suomi saa nopeat yhteydet
      53 kylää tasa-arvoisiksi laajakaistalla
      Teksti: Satu Summa | 11.4.2006 12:09


      Telia-Sonera Finland ja Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelut Oy kertovat rakentavansa laajakaistayhteydet 53 kylään. Euroopan Unioni ja seudun kunnat tukevat rahallisesti hanketta nopeisiin yhteyksiin, jolloin kylien kotitaloudet, yritykset ja muut yhteisöt saavat mahdollisuuden hankkia käyttöönsä laajakaistayhteydet.

      Telia-Sonera Finland ja Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelut Oy kertovat rakentavansa laajakaistayhteydet 53 kylään. Euroopan Unioni ja seudun kunnat tukevat rahallisesti hanketta. Laajakaistan ulottaminen syrjäkylille merkitsee, että kylien kotitaloudet, yritykset, yhteisöt ja koulut pääsevät laajakaistayhteyksien saatavuuden kannalta samaan asemaan kuin taajamassakin.

      Hankkeeseen kuuluvat mukaan Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kinnula, Kyyjärvi, Pihtipudas, Saarijärvi ja Viitasaari. Kinnulaan ja Pylkönmäen kyliin yhteydet on rakennettu jo aiemmin.

      Nopeiden yhteyksien uskotaan merkitsevän kunnille piristysruisketta. Ulottamalla kiinteähintaiset, aina auki olevat laajakaistayhteydet kyliin edistetään kuntalaisten tasa-arvoa. Yhteydet valmistuvat tämän vuoden aikana.

      "Tämän Pohjoisessa Keski-Suomessa toteutettavan Soneran Kyläkaista -konseptin myötä jo reippaasti yli 100 suomalaista kuntaa on sopinut Soneran kanssa laajakaistayhteyksien ulottamisesta taajamien lisäksi myös kyliin", johtaja Telia-Sonerasta kertoo.

      http://www.tietokone.fi/artikkeli/arkisto/2006/53_kylaa_tasa_arvoisiksi_laajakaistalla

      http://www.itviikko.fi/ratkaisut/2006/12/22/kylakaista-tavoittaa-pihtiputaan-mummon/200624194/7

    • Ilkka Kepu

      Tuossa taitaa olla Kuskaistan entinen toimitus johtaja, Kuuskaistan ja Keski-Suomen kuntien sopimusneuvottelija ja sopimus osapuoli.

      Väärennykset sekä törkeä petos ja avunanto törkeään petokseen toivat ehdollista

      21.02.2014 12:55

      Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut seinäjokelaisen mieshenkilön väärennyksestä ja törkeästä petoksesta yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen.

      Vankeusrangaistus on ehdollinen, ja koeaika päättyy joulukuun lopussa 2015.

      Toinen seinäjokelainen mieshenkilö tuomittiin väärennyksestä sekä avunannosta törkeään petokseen yhden vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen.

      Vankeusrangaistus on hänelläkin ehdollinen, ja myös tässä tapauksessa koeaika päättyy joulukuun lopussa 2015.

      Käräjäoikeus velvoitti tuomitut yhteisvastuullisesti maksamaan korvauksena rikoksella aiheuttamistaan vahingoista Alavuden kaupungille, Ähtärin kaupungille, Kuortaneen kunnalle, Soinin kunnalle, Kuusiokuntien terveyskuntayhtymälle ja Seinäjoen koulutuskuntayhtymälle yhteensä vajaat 285 400 euroa korkoineen. Oikeudenkäyntikuluista he maksavat korvauksena 3 650 euroa.

      Niin ikään tuomitut määrättiin maksamaan yhteisvastuullisesti korvauksena rikoksella aiheuttamastaan vahingosta Alajärven kaupungille reilut 16 200 euroa korkoineen. Oikeudenkäyntikuluista kaksikko maksaa korvauksena 611 euroa.

      Tuomituista toinen on verkko-osuuskunta Kuuskaistan entinen toimitusjohtaja ja toinen on atk-alan yrityksen työntekijä.

      Kuuskaistalla ei ole tekemistä nyt käräjäoikeudessa käsitellyn asian kanssa, sillä oikeusjuttu liittyy runkoverkkopalveluita tarjoavaan 6nettiin.

      http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/vaarennykset-seka-torkea-petos-ja-avunanto-torkeaan-petokseen-toivat-ehdollista-1.1560530

    • paskaa

      puurot ja vellit sekaisin.
      Soneran hanke jota tuki EU ja Ely -keskus. Dsämit kylille ja kupareilla ns. laajakaista taloille. Hankkeen lopputulemana, Yhtiö purki kuparikaapelit kyläkeskuksiin. Soneran ilmoituksen mukaan asiakkaille ja tarjoaa langatonta. Tämä uusi laajakaista -hanke sai jopa tästä alkunsa kun Sonera aikeistaan ilmoitteli.

      • Silvor Sokka

        Saarijärven Kaupungin valtuusto torppasi lopullisesti Kuuskaistan laajakaista hankkeen äänin 23 - 12.

        Asiantuntemus, oikeus ja kohtuus voitti.

        Sitä minä vaan ihmettelen, että pitääkö sen valokuitu viestin kiertää niin monta kertaa maapallon ympäri tuli hännän alla, ennenkuin se osuu minun mökkin ratioon


    • mmkm kkk

      Ei mitään järkeä.10 vuoden päästä ei tarvita mitään laajakaista verkkoa.Tekniikka menee eteenpäin.

    • Sika ja susi säkissä

      Mikä on sellainen kyperkeskus, jonka Neittaanmäki lupasi Saarijärvelle Salusharjuun kylkiäisenä, jos Saarijärvi hyväksyy osallistua Kuuskaistan laajakaistaan?

      Mitä sillä tehhään. Tarvitseeko Saarijärvi sitä johonkin ja liittyykö se jotenkin meitin televisiokatseluun?

      Kuka sen rakentaisi Kuuskaista vai yliopisto. Pittääkö Saarijärven maksaa sekin?

      Pitäsi dekaaninkin ymmärtää, että on kunnan vaikeata ostaa semmosta sopimusta, mitä ei tiedä, mitä kaikkea se sisältää

      • Koijarit vastuuseen

        Onkohan tämä käsitettävissä niin, että kun Kuuskaista ei saanutkaan Keski-Suomen löysäkätisiltä kunnilta lisää ennakkomaksija, joita se olisi käyttänyt omarahoitus osuutena Päijät Hämeen ELY-keskukseen omarahoitusosuutena Padasjoen hankkeeseen, hakemus pitikin äkkiä vetää pois.

        Tälläisiin puliveivaamiseen ne on mennyt sekin 9 miljoonaa euroa, joita Keski-Suomen asiakastilaajat ovat etukäteen maksaneet ja kunnat avustuksina.



        Kuuskaista vetäytyy Padasjoen laajakaistahankkeesta

        16/12/2013

        Verkko-osuuskunta Kuuskaistan hallitus on päättänyt vetää pois Hämeen ELY-keskukselle jättämänsä Padasjoen kunnan laajakaistaverkon rakentamiseen liittyvän tukihakemuksen.

        Kuuskaistan laajakaistahankkeen peruuttamisen syynä on se, että hankkeen rahoitus ei toteutunut Keski-Suomessa aiemmin suunnitellulla tavalla, jossa samaa konseptia olisi voitu laajentaa Keski-Suomesta Päijät-Hämeeseen. Padasjoella Kuuskaistan kuiturakentaminen ei rahoitusneuvottelujen keskeneräisyyden vuoksi ehtinyt edes alkaa.

        Kuuskaistan vetäytyminen ei välttämättä merkitse Padasjoen suunnitellun valokuiturakentamisen kariutumista, sillä Padasjoen Yrittäjät ry:n Tiedon valtatie -valokuituhanke on Kuuskaistan vuosi sitten tekemästä tarjouksesta huolimatta selvitellyt samaan aikaan itsenäisesti verkon rakentamiseen liittyviä seikkoja ja rahoitusta. Valokuituhankkeen eteneminen Padasjoella ei näin ollen ole riippuvainen Kuuskaistan toimista.

        Tiedon valtatie -hanke keskittyykin nyt konkreettisen toteutettavuussuunnitelmaan, jonka on tarkoitus valmistua tammikuun puolivälissä. Todennäköisintä on, että Padasjoella nyt suunnitteilla olevassa mallissa verkko jouduttaisiin rakentamaan pala kerrallaan useamman vuoden kuluessa. Kuituverkon tulee myös olla taloudellisesti kannattava.

        http://kuitua.weebly.com/3/post/2013/12/kuuskaista-vetytyy-padasjoen-laajakaistahankkeesta.html


    • Voihan ruutanat

      Kun lukee tuon Hankasalmen kunnanjohtajan arvion laajakaista hankkeesta, niin ei voi kun hämmästellä Saarijärven kepun nuorisosiiven örvellystä esityksineen laajakaistan ajamiseksi yliopiston pelikaanit ja Neittaanmäki asiantuntijan heillä. Reaalitaloudesta he eivät tiedä yhtään mitään ja heidän vaatimuksensa ovat todella yksisilmäisiä.

      Ja tuosta kängistä on jopa yksi pyrkimässä EU-parlamenttiin. Ei sinnekkään nyt ihan kaikki koheltajat pääse.

      En ainakaan äänestä heitä mihinkään missään vaalissa.

      Kunnanjohtajan blogi
      Hankasalmi kehittyy - maakunta huolettaa

      Julkaistu 25.01.2014 15:24
      Kirjoittanut Matti Mäkinen

      Toinen esimerkki siitä, kuinka jotenkin sokeina ja liian luottavaisina ollaan kulkemassa eteenpäin tulevaisuutta kohden, on maakunnan laajakaista –hanke. No Hankasalmihan ei ole siinä mukana, joten mitä se minulle kuuluu, voi joku ihan oikeutetusti todeta.

      Mutta yhtä oikeutettua Hankasalmen ja sen kunnanjohtajan on olla siitä huolissaan, koska jos tuo hanke kaatuu epäonnistuneena pohjoisen Keski-Suomen kuntien syliin, niin mistä nämä enää löytävät tarvittavat rahat erikoissairaanhoidon kuluihin ja tuon Uuden sairaalan maksamiseen. On syytä pohtia sitäkin, kuinka paljon kunnalla voi oikeasti olla konsernivelkaa suhteessa kuihtuvaan tulorahoitukseen jne… Ja jos sitten Jyväskylän kaupunkiseutu joutuu jatkossa kannattelemaan taloudellisesti vielä nykyistä enemmän koko maakuntaa – niin kyllä siinä köyhtyy ja kuihtuu Jyväskyläkin ja Hankasalmikin.

      Hankasalmi oli aikoinaan ensimmäinen kunta, joka Laajakaista –hankkeen tullessa kunnassa päätöksentekoon analysoi todella tarkasti myös hankkeen taloudellisia mahdollisuuksia ja riskejä. Valmistelutekstissä kirjoitin silloin mm. seuraavasti ”Kuuskaistan tilinpäätöstietojen analysoiminen vuoden 2011 osalta johtaa siihen, että kunta käytettävissä olevien tietojen pohjalta ei voi lähteä taloudellisten riskien vuoksi takaamaan Osuuskunnan lainaa. Osaltaan tätä näkemystä vahvistaa vieraan pääoman merkittävä kasvu Osuuskunnan taseessa tulevina vuosina, mikä aiheutuu Keski-Suomessa jo tehdyistä kuntien laajakaistapäätöksistä, joissa Kuuskaista on hankkeen toteuttajana.”

      Esimerkiksi tämä sama päätelmä olisi ollut tehtävissä jo silloin, kun Keski-Suomen Liitto kilpailutti Kuuskaistan laajakaistahankkeen toteuttajaksi, mutta nyt takuuvastuun ja muiden kustannusten mielekkyyden pohtiminen jäi kilpailuttajalta (Keski-Suomen liitto ) kunnille itselleen. Vain Hankasalmi, Joutsa ja Jämsä päätyivät sitten jättäytymään itse sivuun. Laukaata sekä Äänekoskea ei Kuuskaistan alue koskenut.

      Kun Kuuskaistan rahoituskuviot kävivät lopulta, kuten ennakoitavissa oli, mahdottomiksi, niin laajakaistahanketta ollaan nyt toteuttamassa kuntien oman yhtiön kautta. Käsitykseni mukaan rakentamiskustannukset, liittymismaksujen/kuukausimaksujen suuruudet tai tarvittavan vieraan pääoman määrä eivät ole laajakaistahankkeessa kuitenkaan muuttuneet nyt juuri mitenkään. Vaan hanke on vain siirtymässä Kuustakaistalta kuntien omistamalle yhtiölle.

      Itse kyllä silloin pelkään, että ei se toiminta pelkällä omistajavaihdoksella noin vain kannattavaksi sitten muutu. Siksi Hankasalmi ei ole hakeutumassa mukaan uuteenkaan yhtiöön – tai ainakaan minun mielestäni siihen ei ole mitään uusia perusteita.

      Saarijärven uusi kaupunginjohtaja Timo Rusanen on nostanut hyvin esille laajakaistahankkeen kokonaiskustannuksia julkisuudessakin. Toivottavasti jokainen kunta pohtii huolella hankkeen tosiasiallista kannattavuutta ja sen riskejä vielä kertaalleen. Jos Kuuskaistalla ei ole takanaan juuri yhtään voitollista tilinpäätösvuotta alkuperäisellä toiminta-alueellaan ja Keski-Suomen malli on rakennettu aikalailla samalle pohjalle, niin miten sellainen malli voi tulevaisuudessa kantaa? Jos sen joku pystyy selittämään, niin sitten Hankasalmenkin kanta voisi olla toinen.

      Vuoden 2014 alussa olen siis varsin luottavainen Hankasalmen omiin tulevaisuuden näkymiin. Kaikkein eniten huolissani olen taas siitä, mitä maakunnan tasolla nyt oikein tapahtuu. Maakunnallisesti johdettu sairaanhoitopiiri on sukeltamassa Uusi sairaala –hankkeensa kautta melkoiseen riskiin – toki mahdollisuuksiinkin – ja viime kädessä tuon hankkeen kustannuksista vastaamme vain ja ainoastaan me jäsenkunnat. Tästä annamme Hankasalmen lausunnon maanantaina kunnanhallituksessa.

      Keski-Suomen liiton (taas muuten maakunnallinen elin) kilpailutuksen kautta on valtaosa Keski-Suomen kunnista pakkoraossa ottamaan omalle vastuulleen suuren taloudellisen ja toiminnallisen riskin sisältävän laajakaistahankkeen. Toki suuren mahdollisuudenkin.

      http://www.hankasalmi.fi/kunnanjohtajan-blogi/kunnanjohtajan-blogi/hankasalmi-kehittyy-maakunta-huolettaa

      • Forza Matti!

        Tuo pitäisi toimittaa kirjattuna sirniövskille,pelikaanille ja muille kuuskaista-tifoseille.


      • haivei
        Forza Matti! kirjoitti:

        Tuo pitäisi toimittaa kirjattuna sirniövskille,pelikaanille ja muille kuuskaista-tifoseille.

        Niin ja turha on Saarijärveä syyttää Kuuskaistasta..kaikista kunnista yli puolet asukkaista on Kuuskaistan valokuitua vastaan.
        Ei Kivijärven Kyyjärven Kannonkosken eikä muunkaan pikkukunnan sivukylille eikä keskustoihinkaan tule muuttoryntäystä vaikka ois minkälainen piuha vedetty.
        Yhteispalvelupisteethän on nyt muotia...jokaiseen kuntaan palvelupiste niille joilla on hengenhätä yhteytensä kanssa...kauppareissulla voi hoitaa koska ei se maitopurkki eikä kahvipakettikaan tule tule sitä piuhaa pitkin.
        Ihan naurettavaa ajatella että valokuitu kulkisi joka pusikossa. Kuka sen edes huoltaisi sen 32 vuotta?????


    • koskaanetmuuttuasaa

      Huoh. Siellä lepää kallista kaapelia maassa joutilaana. Hölmöläisen hommaa on kyllä tällainen.
      Tulee mieleen pohjoiskorean pilvenpiirtäjähotellihankkeet. Sielläkin on komea hotelli puolitekeleenä ollu jo kymmenen vuotta.

      Ööpöläiset kuvittelee, että mokkulayhteyksillä tulee toimeen tulevaisuudessa. Ei se niin mene. Sitämukaa, kun kuparit kääritään, myös mökin mummot siirtyvät käyttämään mokkulan jaettua yhteyttä. Kyllä yhteydet sitten takkuaa. Älkää nyt sitten patut ihmetelkö, kun palvelut siirtyvät hiljalleen sivistyksen pariin. Saarijärvestä on tulossa hiljalleen ulkoilmamuseo. Pääsylippuluukku vain rajalle. Eipä tarvii enää matkailla kauas venäjän takamaille nähdäkseen rappiota.

      Kyllä Saarijärvi on sarvikuonojen maa...

      • Rusakka

        No eikös se Saarijärven lasikaistalaisten guru, yliopiston pelikaani taannoin käynyt Siperiassa edistystä oppimassa. Olikohan Sampo vai muu totuuden käyrätorvi, jossa kirjoitteli, että koko Siperia voisi olla keskisuomen busineskumppani?


      • Takahikiällä
        Rusakka kirjoitti:

        No eikös se Saarijärven lasikaistalaisten guru, yliopiston pelikaani taannoin käynyt Siperiassa edistystä oppimassa. Olikohan Sampo vai muu totuuden käyrätorvi, jossa kirjoitteli, että koko Siperia voisi olla keskisuomen busineskumppani?

        No mikä ettei. Kyllä siellä on rahaa.

        Mutta oli miten oli. Kyllähän sinäkin näpyttelet mielelläsi mielipiteitäsi tänne nettiin, eli käyttäjä olet. Mitäs sitten tuumaat, kun yhteys heikkenee. Missään nimessä se ei tule paranemaan sitämukaa, kun lankoja kääritään rullalle ja käyttäjät yhä lisääntyy.

        Julkiset palvelut siirtyy sinne, missä tiedonkulku toimii. Ei tämmönen takapajula kyllä houkuttele yrityksiäkään. Vanhainkoti saarijärvestä tulee.


      • kaistakuu
        Takahikiällä kirjoitti:

        No mikä ettei. Kyllä siellä on rahaa.

        Mutta oli miten oli. Kyllähän sinäkin näpyttelet mielelläsi mielipiteitäsi tänne nettiin, eli käyttäjä olet. Mitäs sitten tuumaat, kun yhteys heikkenee. Missään nimessä se ei tule paranemaan sitämukaa, kun lankoja kääritään rullalle ja käyttäjät yhä lisääntyy.

        Julkiset palvelut siirtyy sinne, missä tiedonkulku toimii. Ei tämmönen takapajula kyllä houkuttele yrityksiäkään. Vanhainkoti saarijärvestä tulee.

        Olen ihan varma että ei siirry sivukylille nuoria yrittäjiä.kartottakaa ensin esimerkiski ne jotka haluavat jonnekkin Ahovastingille , Hilmonkoskelle tai Mulikkaan jonkun tuottavan firman laittaa.
        Saarijärvi on kunnioitettavasti päätöksensä tehnyt.
        Kuuskaistan piuhat näkyvät jo sammalten seasta. Ei siinä ole yritettykään muuta kuin kerätä hyväuskoisilta rahaa. Kyllä siinä kuntien päättäjätkin jossain aloitusvaiheessa tekivät suunnattoman suuren virheen lähtemällä ollenkaan tähän vouhotukseen mukaan. Kenelle muuten kuuluu korvausvasttuu? Enää ei voi uskoa valtuutettuihinkaan. Mennään kuin pässit narun perässä JA KIIRE ON HITONMOINEN!!


      • Haloo kuuluuko haloo
        kaistakuu kirjoitti:

        Olen ihan varma että ei siirry sivukylille nuoria yrittäjiä.kartottakaa ensin esimerkiski ne jotka haluavat jonnekkin Ahovastingille , Hilmonkoskelle tai Mulikkaan jonkun tuottavan firman laittaa.
        Saarijärvi on kunnioitettavasti päätöksensä tehnyt.
        Kuuskaistan piuhat näkyvät jo sammalten seasta. Ei siinä ole yritettykään muuta kuin kerätä hyväuskoisilta rahaa. Kyllä siinä kuntien päättäjätkin jossain aloitusvaiheessa tekivät suunnattoman suuren virheen lähtemällä ollenkaan tähän vouhotukseen mukaan. Kenelle muuten kuuluu korvausvasttuu? Enää ei voi uskoa valtuutettuihinkaan. Mennään kuin pässit narun perässä JA KIIRE ON HITONMOINEN!!

        No ei varmasti siirry nuoria yrittäjiä kylään, missä ainut tietoverkko on kohta aasi expres.


    • Muukkosen analyysi

      Olipa kerran laajakaistahanke Keki-Suomessa
      16.11.2010 11:22 Matti Muukkonen

      Laajakaistahankkeen tuottamasta autuudesta



      Hankkeen kustannukset

      Osassa kunnista kuntalaisille on luvattu jo, että nyt rakennetaan laajakaistat kaikille. Tämä lupaus on tehty sillä tiedolla, mitä kuntien kustannuksiksi alkuvaiheessa saatiin. Tällöin havaittiin, että hankkeessa kuntaosuudet esimekiksi pohjoisessa Keski-Suomessa olisivat noin 300 000 - 400 000 euron tienoolla, joka kuntien taloustilanteesta huolimatta ei olisi mahdottomuus, vaikka kuntien keskimääräiset investointibudjetit vuosittain ovat noin 700 000 euroa per vuosi, kun kysymys on noin 1 500 asukkaan kunnista.

      Kuntien maksuosuus ei kuitenkaan ole koko totuus, vaan hanketta on tarkasteltava laajemmin. Otetaanpa esimerkiksi vaikkapa Kyyjärven kunta, jonka tunnen luonnollisesti parhaiten. Kyyjärvellä laadittiin suunnitelma tai pikemminkin selvitys, jossa muodostettiin kirkonkylän ympäristöön ns. markkinaehtoinen alue. Yhteensä runkoverkkoa havaittiin tarvittavan 103 kilometriä, josta luonnollisesti osa voidaan korvata maassa jo olevalla kuntien omistamalla seutuverkolla. Tämän verkotuksen avulla päästäisiin suoraan seinään, vaadittun enintään kahden kilometrin etäisyyteen sijaan, potentiaalisissa 338 kiinteistössä. Näin runkoverkon ja liittymien rakentamisen kokonaiskustannuksiksi tulisi 1 771 600 euroa, josta kunnan (22 %:n maksuosuusluokka) kustannukseksi tulisi 389 752 euroa. Valtio ja Eu maksaisivat hankkeesta 44 %:a eli 779 504 euroa ja operaattori 34 % eli 602 344 euroa. Ei kuulosta mahdottomalta. Hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa.

      Kuntien, valtion ja Eu:n sekä operaattorin kustannusten lisäksi tai paremminkin operaattorin kustannusten kattamiseksi asiakas olisi velvollinen maksamaan arvonlisäverottomana 1 100 euroa liittymismaksua (1 353 euroa sis. alv. 23 %), mikäli liittyminen tapahtuu runkoverkon rakentamisen yhteydessä. Sen sijaan myöhempi liittyminen maksaisi 2 200 euroa arvonlisäverottomana (2 706 euroa sis. alv. 23 %) sekä 17,20 euroa jokaiselta metriltä joka ylittää 100 metrin etäisyyden runkoverkosta. Näillä maksuilla luonnollisesti operaattori rahoittaisi oman osuutensa kustannusten kattamista.


      63 euroa ei sinänsä kuulosta kovinkaan suurelta maksulta, mikäli ei tarkastella tämän alueen kotitalouksien taloustilannetta. Keskimäärin jokainen kyyjärveläinen tienaa nimittäin vain noin 750 euroa bruttona kuukaudessa, joka tarkoittaa noin 650 euron nettotuloja, josta laajakaistan osuus olisi melkoisen suuri kun vielä huomioidaan asumiskustannusten vievän summasta yli puolet. Varsinkin yksinasuville laajakaistan ottaminen olisi siten täysin mahdotonta taloudellisesti. Meidän ihmisillä ei kertakaikkiaan vain ole varaa tällaiseen "palveluun" tilanteessa, jossa työttömyys on vakava ongelma ja ikääntymisen myötä kunnat joutuvat aloittamaan massiiviset leikkaukset.

      Myöskään kunnille hankkeen kustannukset eivät jäisi muutaman sadan tuhannen investointiin, sillä rakentaminen edellyttää kunnilta takaussitoumusta operaattorin osuuteen. Tämän vastineeksi on neuvoteltavissa vakuutena luonnollisesti verkko, mutta pahimmassa tilanteessa reilun 600 000 euron takausvastuu voisi realisoituessaan horjuttaa jo kunnan taloutta, sillä on muistettava, että yhden veroäyrin tuotto tällä on noin 185 000 euroa.

      Eikä takausvastuut jää tähän. On nimittäin niinkin, että valtion tuettu hanke koskee nimenomaan vain haja-asutusaluetta. Kaupallinen alue ja mökit jäävät tämän tuen ulkopuolelle. Tätä aluetta esimerkiksi Kyyjärvellä olisi jopa 609 kilometriä, joka taas olisi kustannuksiltaan lähes 10,5 miljoonan euron urakka. Koska kysymys ei kuitenkaan ole aidosti kaupallisesta alueessa, tarvittaisiin tässäkin kuntia apuun nimenomaan takausten muodossa. Mikäli kaikki kaupallisen alueen kiinteistöt (583 kpl) ja mökit (136 kpl) saataisiin laajakaistaverkon piiriin, syntyisi siitä kunnalle noin 9,5 miljoonan takausvastuu, joka ylittäisi miljoonalla jo kunnan vuotuisen budjetin. Jos taas tyydyttäisiin 60 %:n kaupallisesta alueesta ja 20 %:n mökeistä, pienenisi takausvastuu noin 2,6 miljoonaan, joka vastaisi enää kunnan vuotuista sivistystoimen ja keskushallinnon budjettia. Olipa takaus 2,6 miljoonaa, 10,5 miljoonaa tai jotain siltä väliltä, olisi se kohtalokas kunnalle vaikka kuoletus tehtäisiin useampivuotiseksi.

      Hyvä idea, hankala toteutus

      Tässä mallissaan kunnilla ei vaan yksinkertaisesti ole taloudellista mahdollisuutta lähteä toteuttamaan hanketta. Valitettavaa on nimittäin se, että tämä yksittäinen hanke saattaa kauhuskenaarioiden toteutumisen yhteydessä viedä vielä joukon viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä vastuuarviointiin, mikäli jokin menee mönkään. Se pitäisi kaikkien tiedostaa.


      http://mattimuukkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/52072-olipa-kerran-laajakaistahanke

      • 4G, 19,90 E/kk

        4G:ssä data liikkuu liukkaasti

        DNA Business 11.3.2014 06:03

        Nopeasti laajeneva 4G-verkko tuo mukanaan uuden laatutason mobiilipalveluihin, kun data liikkuu langattomasti yhä nopeammin. 4G on monelle yritykselle myös hyvä ja vaihtoehtoinen ratkaisu kiinteän laajakaistan sijaan.


        Nopea 4G-yhteys älypuhelimessa tai tabletissa helpottaa ratkaisevasti liikkuvaa työtä. Palvellakseen kaikkia käyttäjiä 4G-verkon on ulotuttava yhtäjaksoisena maan joka kolkkaan, ja signaalin on oltava riittävän voimakas, jotta nopea tiedonsiirto toimii niin sisä- kuin ulkotiloissa. DNA haluaa tarjota mobiilidatassa parhaan asiakaskokemuksen, joten panostukset verkon rakentamiseen ovat sen mukaisia.

        3G-verkon nopeudet ovat nousseet aina 42 Mbit/s asti, mutta 4G vie palvelun kokonaan uudelle tasolle. Teoreettinen maksimi on peräti 150 Mbit/s, ja eron huomaa myös käytännössä. Nopeus ja viiveettömyys takaavat, että uudenlaisia palveluita voidaan tarjota mobiilisti. Data siirtyy molempiin suuntiin vauhdikkaasti ja ominaisuudet riittävät esimerkiksi korkealaatuisen liikkuvan kuvan katseluun.

        Verkon rakentamista vauhdittaa se, että tiedonsiirto mobiiliverkossa kasvaa kiihtyvää tahtia. DNA:n tekninen johtaja Tommy Olenius kertoo, että viime vuoden aikana mobiilidatan käyttö kaksinkertaistui. 4G:ssä luvut olivat tätäkin hurjempia.

        "Uusien käyttäjien, päätelaitteiden ja tukiasemien myötä 4G-liikenne kasvoi yli kymmenkertaiseksi. Kun nopeudet sen mahdollistavat, palveluita myös käytetään enemmän.”


        Uusi taajuus myös maaseudulle

        DNA rakentaa huippunopeaa liikkuvaa laajakaistaa kaikille suomalaisille. 4G-verkon osalta rakentaminen käynnistyi ensimmäisten joukossa 2011. Nyt verkko kattaa jo noin 40 kaupunkia ja palvelee yli kahta miljoonaa suomalaista. Kolmen vuoden kuluttua peitto on sama kuin GSM-verkossa nyt, joten 4G:stä tulee aidosti valtakunnallinen verkko.

        4G-verkon laajentamista helpottaa olennaisesti uuden 800 Mhz:n taajuusalueen käyttöönotto. Matalammalla taajuudella rakentaminen on kannattavaa myös maaseudulla, jossa investointi muutoin tulisi liian kalliiksi.
        "Näköpiirissä on myös 700 Mhz:n taajuuden ottaminen mobiilikäyttöön. Jos asiat etenevät suunnitellusti, luvat tulevat haettaviksi parin–kolmen vuoden kuluttua ja 4G-verkon suorituskykyä voidaan edelleen kasvattaa", Olenius sanoo

        http://www.taloussanomat.fi/dna/2014/03/11/4gssa-data-liikkuu-liukkaasti/20143437/325


      • joku4321
        4G, 19,90 E/kk kirjoitti:

        4G:ssä data liikkuu liukkaasti

        DNA Business 11.3.2014 06:03

        Nopeasti laajeneva 4G-verkko tuo mukanaan uuden laatutason mobiilipalveluihin, kun data liikkuu langattomasti yhä nopeammin. 4G on monelle yritykselle myös hyvä ja vaihtoehtoinen ratkaisu kiinteän laajakaistan sijaan.


        Nopea 4G-yhteys älypuhelimessa tai tabletissa helpottaa ratkaisevasti liikkuvaa työtä. Palvellakseen kaikkia käyttäjiä 4G-verkon on ulotuttava yhtäjaksoisena maan joka kolkkaan, ja signaalin on oltava riittävän voimakas, jotta nopea tiedonsiirto toimii niin sisä- kuin ulkotiloissa. DNA haluaa tarjota mobiilidatassa parhaan asiakaskokemuksen, joten panostukset verkon rakentamiseen ovat sen mukaisia.

        3G-verkon nopeudet ovat nousseet aina 42 Mbit/s asti, mutta 4G vie palvelun kokonaan uudelle tasolle. Teoreettinen maksimi on peräti 150 Mbit/s, ja eron huomaa myös käytännössä. Nopeus ja viiveettömyys takaavat, että uudenlaisia palveluita voidaan tarjota mobiilisti. Data siirtyy molempiin suuntiin vauhdikkaasti ja ominaisuudet riittävät esimerkiksi korkealaatuisen liikkuvan kuvan katseluun.

        Verkon rakentamista vauhdittaa se, että tiedonsiirto mobiiliverkossa kasvaa kiihtyvää tahtia. DNA:n tekninen johtaja Tommy Olenius kertoo, että viime vuoden aikana mobiilidatan käyttö kaksinkertaistui. 4G:ssä luvut olivat tätäkin hurjempia.

        "Uusien käyttäjien, päätelaitteiden ja tukiasemien myötä 4G-liikenne kasvoi yli kymmenkertaiseksi. Kun nopeudet sen mahdollistavat, palveluita myös käytetään enemmän.”


        Uusi taajuus myös maaseudulle

        DNA rakentaa huippunopeaa liikkuvaa laajakaistaa kaikille suomalaisille. 4G-verkon osalta rakentaminen käynnistyi ensimmäisten joukossa 2011. Nyt verkko kattaa jo noin 40 kaupunkia ja palvelee yli kahta miljoonaa suomalaista. Kolmen vuoden kuluttua peitto on sama kuin GSM-verkossa nyt, joten 4G:stä tulee aidosti valtakunnallinen verkko.

        4G-verkon laajentamista helpottaa olennaisesti uuden 800 Mhz:n taajuusalueen käyttöönotto. Matalammalla taajuudella rakentaminen on kannattavaa myös maaseudulla, jossa investointi muutoin tulisi liian kalliiksi.
        "Näköpiirissä on myös 700 Mhz:n taajuuden ottaminen mobiilikäyttöön. Jos asiat etenevät suunnitellusti, luvat tulevat haettaviksi parin–kolmen vuoden kuluttua ja 4G-verkon suorituskykyä voidaan edelleen kasvattaa", Olenius sanoo

        http://www.taloussanomat.fi/dna/2014/03/11/4gssa-data-liikkuu-liukkaasti/20143437/325

        Ei voi muutako kehua dna 4g:tä 2pykälää kenttää ja noin 10/10 yhteys ja vakaa. Elisa/saunalahtea joutuu säätämään kovasti ennenku saa vakaaksi, mutta dna sopii peruskäyttöön ja isompaakin. Kivijärvellä meinaa välillä käyttäjistä johtuen ilmeisesti nopeus heitellä, mutta varmaan kohta tulee lisää tukiasemia, niin on entistä nopeampi.


      • joku4321
        4G, 19,90 E/kk kirjoitti:

        4G:ssä data liikkuu liukkaasti

        DNA Business 11.3.2014 06:03

        Nopeasti laajeneva 4G-verkko tuo mukanaan uuden laatutason mobiilipalveluihin, kun data liikkuu langattomasti yhä nopeammin. 4G on monelle yritykselle myös hyvä ja vaihtoehtoinen ratkaisu kiinteän laajakaistan sijaan.


        Nopea 4G-yhteys älypuhelimessa tai tabletissa helpottaa ratkaisevasti liikkuvaa työtä. Palvellakseen kaikkia käyttäjiä 4G-verkon on ulotuttava yhtäjaksoisena maan joka kolkkaan, ja signaalin on oltava riittävän voimakas, jotta nopea tiedonsiirto toimii niin sisä- kuin ulkotiloissa. DNA haluaa tarjota mobiilidatassa parhaan asiakaskokemuksen, joten panostukset verkon rakentamiseen ovat sen mukaisia.

        3G-verkon nopeudet ovat nousseet aina 42 Mbit/s asti, mutta 4G vie palvelun kokonaan uudelle tasolle. Teoreettinen maksimi on peräti 150 Mbit/s, ja eron huomaa myös käytännössä. Nopeus ja viiveettömyys takaavat, että uudenlaisia palveluita voidaan tarjota mobiilisti. Data siirtyy molempiin suuntiin vauhdikkaasti ja ominaisuudet riittävät esimerkiksi korkealaatuisen liikkuvan kuvan katseluun.

        Verkon rakentamista vauhdittaa se, että tiedonsiirto mobiiliverkossa kasvaa kiihtyvää tahtia. DNA:n tekninen johtaja Tommy Olenius kertoo, että viime vuoden aikana mobiilidatan käyttö kaksinkertaistui. 4G:ssä luvut olivat tätäkin hurjempia.

        "Uusien käyttäjien, päätelaitteiden ja tukiasemien myötä 4G-liikenne kasvoi yli kymmenkertaiseksi. Kun nopeudet sen mahdollistavat, palveluita myös käytetään enemmän.”


        Uusi taajuus myös maaseudulle

        DNA rakentaa huippunopeaa liikkuvaa laajakaistaa kaikille suomalaisille. 4G-verkon osalta rakentaminen käynnistyi ensimmäisten joukossa 2011. Nyt verkko kattaa jo noin 40 kaupunkia ja palvelee yli kahta miljoonaa suomalaista. Kolmen vuoden kuluttua peitto on sama kuin GSM-verkossa nyt, joten 4G:stä tulee aidosti valtakunnallinen verkko.

        4G-verkon laajentamista helpottaa olennaisesti uuden 800 Mhz:n taajuusalueen käyttöönotto. Matalammalla taajuudella rakentaminen on kannattavaa myös maaseudulla, jossa investointi muutoin tulisi liian kalliiksi.
        "Näköpiirissä on myös 700 Mhz:n taajuuden ottaminen mobiilikäyttöön. Jos asiat etenevät suunnitellusti, luvat tulevat haettaviksi parin–kolmen vuoden kuluttua ja 4G-verkon suorituskykyä voidaan edelleen kasvattaa", Olenius sanoo

        http://www.taloussanomat.fi/dna/2014/03/11/4gssa-data-liikkuu-liukkaasti/20143437/325

        Ei voi muutako kehua dna 4g:tä 2pykälää kenttää ja noin 10/10 yhteys ja vakaa. Elisa/saunalahtea joutuu säätämään kovasti ennenku saa vakaaksi, mutta dna sopii peruskäyttöön ja isompaakin. Kivijärvellä meinaa välillä käyttäjistä johtuen ilmeisesti nopeus heitellä, mutta varmaan kohta tulee lisää tukiasemia, niin on entistä nopeampi.


    • ksml

      Olipas varsinaista soopaa tämän jutun alkukommentit! Millaisella yhteydellä muukkonen ja Saarijärven rusanen nettiä käyttävät? Luulen että jos he joutuisivat elämään noin pari tuntia päivässä pelittävällä (eikä yhtään tiedä , mihin kellon aikaan yhteys pelaa) , maksimissaan kolme megaa tuottavalla 3 geellä, olisi toinen ääni kellossa. Millä oikeudella te valokuidun vastustajat (joilla ilmeisesti langaton pelaa) kiellätte meiltä muilta valokuituyhteyden?

      • mnmhökö

        Ei kukaan ole kieltänyt.
        Itsellä toimiva 4G-yhteys, jonka kautta katsotaan mm. F1-kisat yms ja toimii.
        Tällainen yhteys on tulossa laajemmallekin alueelle pohjoiseen Keski-Suomeen.
        Siksi on varmaan vaikea perustella valokuidun hurjan kallista hintaa kun edullisesti saa oikeasti toimivan langattoman laajakaistan.
        Tästä ainakin minun kohdallani on kyse.
        Jokainen saa laittaa minun puolestani vaikka millaiset valokuitulangat, jos haluaa ja maksaa sen itse.


    • rehellisyys kunniaan

      Sillä oikeudella, että minä itse maksan oman tilaamani yhteyteni, aikaisemmin 3G:n ja nykyisin 4G:n. Data liikkuu liukkaasti.

      Jos känisijä haluaan mökkiinsä valokuidun, niin maksakoon tilauksensa itse. Ei siihen tarvita kunnallisveroina kaikilta pakkokerättyä rahaa, myös mobiilinkäyttäjiltä pakkoverotettua rahaa, eikä saa antaakkaan.

    • Turpo Urpo

      Saarijärvellä rehellisyys on saamassa ilmaa siipien alle.

    • mokkulat jo täynnä?

      http://murobbs.plaza.fi/yleista-keskustelua/1150938-3g-4g-maissa-koko-helvetin-suomen-alueella.html

      Syyskuun alusta saakka takkuillut aika monella ja laajalla alueella. Onko mokkulan kannattajat huomanneet mitään ongelmia?

      Hyvä pointti tuossa ylempänä että miksi valokuidun vastustajat estävät hyvän nettiyhteyden niiltä ketkä sen tarvitsevat.

      Kyllä tää kuitu pitäisi rinnastaa juoksevaan veteen ja viemäröintiin. Kyllähän sitä vettäkin varmaan moni pumppasi aikoinaan omasta kaivosta kun "perkele tää riittää ihan hyvin".

      Maailma muuttuu... se on kuitenkin pakko myöntää, ettei Kuuskaistassa alunperin toimineet henkilöt ole kauhean hyviä olleet, sillä useampi kusettaja mahtui porukkaan, mutta nyt pitäisi olla sekin puoli kasassa.

      Toiminut kuitu on kuitenkin kokoajan erittäin hyvin. Pakkohan sen on kun kaikki kuusiokunnat, koulut, terveyskeskukset ja monet alueen yrityksetkin on saman kuidun varassa. Ei sitä voi pimeäksi päästää :)

    • Näin se menee

      Paljon puhutulla Saarijärven tukialueella liittyjiä olisi vain 195 ja liittymän rakentamiskustannus olisi 36500 Euroa, koko investointi 7,0 miljoonaa euroa.

      - koko Saarijärven alueella liittyjiä 650 ja liittymän rakennuskustannus olisi 22900 Euroa. koko investointi 14,7 miljoonaa. Se olisi melkein puolet Saarijärven kaikista vuotuisista verotuloista noin 31 miljoonasta eurosta.

      Saarijärvellä on asukkaita sentään 10 000 joista varmaa veronmaksajia noin 5000. Joten digipellet maksakoon itse Kuuskaistansa kanssa haluamansa liittymän 22900 Euroa ja sitten käyttökustannukset kuukausittain.

      Vastaava tilanne on muissakin Keski-Suomen rupukunnissa kunnissa, jotka vielä veuhtoo Kuuskaistan kupattavana.

      Noilla kustannuksilla Sotet ja muut sotkutkin ovat vain talouden hyttysen surinaa.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12478292

    • Moskovan Tiltu

      Järviradio pyrkii ”Moskovan Tiltuksi” ja ”Venäjän Trollitehtaaksi” Suomessa. Sitten Järviradio olisikin ihan ”hollitupa”.
      Mistähän ne Moskovasta osasi ottaa yhteyttä Järviradioon?

      Järviradiohan loppasi hyvin agressiivisesti Kuuskaistan laajoja kaistoja ”ainoana oikeana autuutena” Keski-Suomeen Uuraisten ja Saarijärven valtuustojen päättäessä hylkäyksestä.

      Kuuskaistan pääloppareina lähetyksissä esiintyi Jyväskylän Yliopiston Dekaani Pekka Neittaanmäki ja Keski-Suomen Liiton johtaja Anita Mikkonen.

      Lainaus

      ”Kotimaa 20.8.2014 klo 11:58 | päivitetty 20.8.2014 klo 18:07

      Järviradio aikoo selvittää pikaisesti lupa- ja valvontaviranomaisten suhtautumisen Venäjä tänään -yhtiön kanssa tehtävään yhteistyöhön. Ympäri Suomea kuuluva paikallisradio on tehnyt alustavia tunnusteluja mahdollisuudesta tarjota ohjelma-aikaa venäläisyhtiölle.

      Vistbackan mukaan Järviradiolle on tullut Moskovasta yhteydenotto, jossa on tiedusteltu radion kiinnostusta yhteistyöhön. Alustava ajatus on se, että venäläiset tuottaisivat suomenkielistä uutisohjelmaa, joka lähetettäisiin Järviradion taajuuksilla. Järviradio kuuluu laajasti Keskisessä Suomessa ja suurimmissa kaupungeissa kuten Helsingissä ja Tampereella.

      Venäjä tänään -yhtiö havittelee omaa radioasemaa Suomesta. Sen mahdollisuuksia toimiluvan saamiseen on epäilty.”

      Järviradio selvittää lupaviranomaisten kannan Venäjä-yhteistyöhön

      Tutkija: Venäjän ääni on perintöä Neuvostoliiton ajoilta

      http://yle.fi/uutiset/kyberturva-asiantuntija_limnell_suomi_on_hybridisodankaynnin_kohteena__tata_ei_pida_hyssytella/7371020

    • Liitteet Tiltulta
    • Bäckman ja Kuusinen

      Ja jäljet johtavat Trollitehtaalle

      Johan Bäckman ajaa Venäjän valtiollisia uutisia Suomeen
      26.8.2014 - 16.45


      Johan Bäckman on mukana hankkeessa, joka pyrkii tuomaan Venäjän valtiollisen uutistoimiston uutisia Suomeen.

      RADIO   Venäjän valtiollinen uutistoimisto haluaa Suomeen omat radiouutiset.

      Venäjän valtiollinen uutistoimisto ”Venäjä tänään” suunnittelee käynnistävänsä suomenkielistä radiouutistoimintaa Suomessa. Lähetyskanavaksi etsitään Suomessa toimivaa radiokanavaa.

      – Neuvotteluja radiouutisten käynnistämisestä käydään parhaillaan, kertoo Moskovasta tiistaina tavoitettu, radiouutisten perustamisessa mukana oleva Johan Bäckman .

      Suomessa Yle on kertonut aiemmin, että Venäjä tänään haluaisi Suomesta kokonaisen radiokanavan. Liikenne- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) on tyrmännyt tällaiset aikeet suorin sanoin.

      Venäjän hallituksen kannattajana tunnetun Bäckmanin mukaan Suomessa asiasta on uutisoitu virheellisesti.

      – Kyse ei ole minkään kokonaisen radiokanavan perustamisesta, eikä se olisi varmaan mahdollistakaan. Mediassa on ollut väärää tietoa aiheeseen liittyen.

      Bäckmanin mukaan uutistoimiston tavoite on, että suomalaisessa paikallisradiossa alettaisiin lähettää 3–5 minuutin suomenkielisiä radiouutisia muutaman kerran päivässä.

      – Uutisissa keskityttäisiin sellaisiin Venäjällä tapahtuviin asioihin, jotka koskettavat jollain tavalla suomalaisia kuten Venäjän ulkomaankauppa, Venäjän hallinnon ja tullin päätökset ja niin edelleen, listaa Bäckman.

      Bäckmanin mukaan uutisten yhteistyökanavasta ei ole vielä varmuutta.

      – Periaatteessa olemme valmiita yhteistyöhön kaikkien kanavien kanssa, jotka ovat halukkaita. [Pohjanmaalla toimiva] Järviradio on ainakin ilmoittanut olevansa halukas yhteistyöhön. Järviradio lähettää jo Voice of American -uutisia niin miksei se voisi lähettää Venäjä tänään -uutisiakin, Bäckman kaavailee.

      Bäckmanin mukaan toimitusta perustetaan parhaillaan. Tarkkaa aikataulua uutislähetysten aloittamiselle hän ei osaa tässä vaiheessa vielä kertoa.

      Written by: Emmakaisa Jokiniemi


      http://helsinginuutiset.ly.prod.wunder.io/artikkeli/234540-johan-backman-ajaa-venajan-valtiollisia-uutisia-suomeen

    • ksml

      Saarijärvi on kivikauden kylä ja siellä viestitellään savumerkeillä - niin hidasta tuntuu olevan tiedon kulku. Vai onko ymmärryksessä vika? Verkko-osuuskunta Kuuskaista ei ole enää valokuidun toteuttajana Keski-Suomessa, vaan Keski-Suomen valokuituverkot Oy, jossa Kuuskaistan Palvelut Oy:llä on 10 %:n osuus, palvelut Oy:llä ei siis ole päätösvaltaa, Miks sitten Palvelut Oy on mukana? Koska se tietää missä rakennetttu ja kuinka paljon, mitä vielä puuttuu ja miten rakennetaan - yksinkertaista.

      Saarijärven päättäjiä on Rusanen johtanut harhaan, valtuutetuilla ei ollut käytössään edes oikeita laskelmia, joissa ei ole kysymys 14 miljoonasta - tai sitten he eivät osanneet niitä lukea. Rusanen vaikuttaa jopa Uuraisten päätöksentekoon - millä motiivilla? Onko Uurainen liittymässä Saarijärven kaupunkiin?

      • kalterit kutsuu

        Höpö höpö...
        Kuuskaistan Palvelut Oy vedättää kuntia niin paljon kuin pystyy.
        Seutuverkko kunnissa on jo valmiina valokuiturunkoverkko,silti uusia kaapeleita vedetään parhaillaan samaan ojaan kuin jo olemassa olevaa hyödyntämiskelpoista kaapelia.

        Tämäkö on sitä asiantuntemusta?

        Rusanen on ensimmäinen joka uskalsi tuoda epäkohdat esille,ja siitä hänelle hatun nosto.

        Kerropa paljonko Saarijärven verkolle olisi tullut hintaa,kun olet niin perillä asioista?

        Ja mihin hävisi miljoonaluokan etumaksut niistä kunnista mihin verkkoa ei ole rakennettu juuri ollenkaan?

        Vastauksia kiitos.


    • 14+18

      Saarijärvi ja muut peräkylät ovat pistäneet päänsä pensaaseen. Jos halutaan saada jonkinlaista yritystoimintaa kuntaan, niin tarvitaan nopeat tietoliikenneyhteydet. Myöskin maatalousyrittäjille ovat kunnon tietokoneyhteydet nykyään välttämättömät. Langattomat yhteydet toimivat silloin, kun ei ole ruuhkaa, mutta menevät tukkoon aina silloin tällöin.

      Tässäkin asiassa pätee vanha viisaus: Joka ei pysy pinnalla, se hukkuu. Siinä ajassa, kun on riidelty jostain Kuuskaistasta ja ties mistä, niin olisi jo rakennettu kunnon yhteydet isompiin kyliin.

      Mutta mitäpä me täällä Jyväskylän seudulla näistä tuppukylien murheista välitämme. Mikäli Keski-Suomeen ylipäänsä tulee mitään uutta yritystoimintaa, niin se tulee seuduille, missä yhteydet toimivat. Te siellä metsässä saatte tyytyä kasvattamaan kuusipuuta Äänekoskelle, kun ette kerran osaa pitää huolta asioistanne.

      • jsjkkkkk

        Yhteys toimii loistavasti ja maksaa 14,90 / kk.

        Nopeus vaihtelee 22-33 megaa. Täysin riittävä ja hintaansa nähden hyvä.

        Tämä 10 km:n päässä keskustasta Saarijärvellä.


    • minä

      Nii varmaa 20 megaa :/ kaskun ei 100 megaa?
      Alkaa pikkuhiljaa kyllästyttää nää mokkula idiootit .
      Langaton ei OLE eikä TULE koskaan olemaan ratkaisu toimiviin yhteyksiin !

    • Makesoft

      Jännittävää keskustelua... Laitetaan nyt kuitenkin vähän faktoja mukaan. Maalla oli ihan toimiva puhelinverkko ja modeemi toimi jotenkin, mutta sitten puhelinverkko käärittiin kasaan. Sen jälkeen kokeilin kolmea erilaista mokkulaa, eikä siitä tullut yhtään mitään. Nyt on Kuuskaistan toimittama valokuituverkko ja se toimii loistavasti. Jos pitäisi valita langattomien tekniikoiden ja valokuidun välillä, niin valinta on todella helppo. En ottaisi tietokonekäyttöön langatonta verkkoa missään tapauksessa mihinkään muuhun kuin langattomaan tukiasemaan, johon tulee piuha kiinteästä valokuituverkosta. Langaton tukiasema tarvitaan puhelimille ja tableteille ja muille wifi-härpäkkeille.

      • rahaa on

        Eikä maksanut paljoa yli" kymmenen" miljoonan? Oisitko maksanut omasta pussista?


    • TorppoTörppönen

      Niin se torppasi Viestintävirastokin varmaan

    • Juudas.rusakko

      Nyt Saarijärvi haluaa antaa kaiken anteeksi Kuuskaistalle. Rusanen tuo vielä KSVV:n konkurssikypsän verkkoyhtiön kaupunkiin hommiin. Sitten on Maakuntaliittoon hoidettu suhteet takaisin.

    • EttäTälleiNäin

      Mielipidekirjoitus 31.10.2017 03:00 Keskisuomalainen, lainaus

      Miten tässä näin kävi?

      Vastaus otsikon kysymykseen oli etukäteen tiedossa. Keski-Suomen laajakaistahanke oli alun perin epäkelpo, ja siitä varoiteltiin. Kuntien kukkaroille silti haluttiin.

      Verkko-osuuskunta Kuuskaista on Keski-Suomen käräjäoikeudessa tuomittu palauttamaan liittymien ennakkomaksuja Jyväskylälle, Saarijärvelle ja Viitasaarelle miljoonia euroja.

      Pohjanmaan käräjäoikeus päättänee osuuskunnan saneerausohjelman hyväksymisestä marraskuussa. Yksityiset ennakkomaksajat jäänevät näppejään nuolemaan, ehkä kaupungitkin. Mahtavatko käräjäoikeudet keskustella keskenään?

      Kymmenen kunnan Keski-Suomen Verkkoholding Oy /Keski-Suomen Valokuituverkot Oy on vakavissa ongelmissa. Löytyykö konkurssin välttämiseksi muita keinoja kuin jatkuva vierailu omistajakuntien kukkaroilla? Kyseessä on kymmenien, satojen miljoonien eurojen hukkainvestointi. Liittymien määrä ei riitä verkon ylläpitoon.

      Vuodesta 2011 alkaen Keski-Suomen laajakaistahankkeen toteutusta on kyseenalaistettu. Miksi kuntapäättäjämme käyttävät holtittomasti valtaa ja veronmaksajien rahoja epäkelpoon hankkeeseen?

      Entinen Kyyjärven kunnanjohtaja Matti Muukkonen totesi jo 16.11. 2010: "Tässä mallissaan kunnilla ei vaan yksinkertaisesti ole taloudellista mahdollisuutta lähteä toteuttamaan hanketta. (..) Tämä yksittäinen hanke saattaa kauhuskenaarioiden toteutumisen yhteydessä viedä vielä joukon viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä vastuuarviointiin, mikäli jokin menee mönkään. Se pitäisi kaikkien tiedostaa."

      Hanketta tekohengitettäessä arvostelijoita on syytelty ja käytetty monia salauksen, harhautuksen ja kunnallispoliittisen kikkailun keinoja. Ei ole väärin todeta, että valtionhallinnon valmistelijoita on yritetty kytkeä hankkeen tukemiseen kyseenalaisin menetelmin jopa lainmuutosten valmistelussa. Valtiontalouden tarkastusvirasto on ainoana heristänyt sormeaan hankkeelle.

      Viranomaisten on syytä selvittää, mihin kuntien ja yksityisten etukäteistilaajien rahat ovat oikeasti menneet. Pitää myös selvittää mahdolliset lainrikkomukset ja ryhtyä toimiin niiden johdosta. Laajakaistahanke pilaa Suomen mainetta korruptoitumattomana maana.

      Hannu Luotola

      Saarijärvi

    • aidosti.hämmästynyt

      Kuka ottaa selvän tästä sotkusta: Kuuskaista, Keski-Suomen Verkkoholding ja Valokuituverkot, Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelut, Ukkoverkot... mitä vielä?
      Piilotetut verkot, rahastusta, oikeusjuttuja, harhautusta.
      Kuitua nurkalle vai onko se langaton parempi?

    • ho.hoi.päättäjät

      Tässä tilitietoja jotka on poimittu julkisista tilinpäätöstiedoista.
      TEM: Yrityksen vaikeuksissa oloa tarkastellaan komission antamien tulkintaohjeiden mukaan pääsääntöisesti konsernitasolla. Jos tarkastelu esimerkiksi osoittaa, että tukea hakeneen yrityksen emoyhtiö on taloudellisissa vaikeuksissa, ei tukea voida myöstää ko. tytäryhtiölle. Säännön tarkoituksena on estää tilanne, jossa vaikeuksissa oleva yritys perustaisi tytäryhtiön, jonka kautta tukea kanavoitaisiin vaikeuksissa olevaa liiketoimintaa.


      Keski-Suomen Verkkoholding Oy:n ja Keski-Suomen Valokuituverkkojen konsernin tilanne vuoden 2016 tilinpäätös tietojen mukaan.

      Tase 2016:

      Oma pääoma

      KSVV: 24 567613,88 € Holding: 248221,54 €

      Yhteensä: 24 815835,42 €

      Vieras pääoma

      KSVV: 1 509390,67€ Holding: 28 711747,00 €

      Yhteensä: 30 221137,67 €

      Konserni:

      Oma pääoma - Vieras pääoma= -5 405302,25 €

      Kumulatiivinen voitto/-tappio

      KSSV:-1 219649,69 € Holding:-159000,21€

      Konserni: -1 378649,9 €

      Konsernilla on omaa pääomaa 0 € ja vierasta pääomaa – 5 405302,25 € ja kumulatiivista tappiota on 1 378649,9€. Tämä tarkoittaa sitä, että yhtiö on menettänyt kaiken pääomansa.

      • Ei.hyvä

        Korjaus yllä olevaan taulukkoon. Konsernissa ei sisäisiä siirtoja lasketa, joten oma pääoma on rutkasti miinuksella.Joten kaik on mennyt.


    • konkkanokka

      Silloinhan yhtiön pitää hakeutua konkurssiin! Mitä tilintarkastajat sanovat?

    • päättömät.päättäjät

      Lueskelin, että KSVV:n liikevaihto v. 2016 oli 693 723€ ja henkilöstökulut 353 086€. Huomion arvoista on vielä että vajaa 26 000 000€ kuntien takaamia lainoja muutettiin sijoituksiksi vapaan omaan pääomanrahastoon. Tällä vunklaamisilla saadaan nyt KSVV:n tilinpäätös näyttämään hyvältä. Millä maksellaan lainojen lyhennykset ja korot. Alennusmyynti kuitutarjoukset pitäisi myös jollain tavalla maksaa. Kunnilta pyydellään todennäköisesti taas lisää rahaa? Älkää kunnat menkö lankaan, vaan teettäkää konsernitilinpäätös, niin näette missä mennään. Kuntien valituksia on 7 hallinto-oikeuksissa, ja näillä päätöksillä tulee olemaan suuret merkitykset tämän yhtiön tulevaisuuden näkymissä. Nyt kannattaa kyläkuntien miettiä tarkasti että lähtevätkö perustamaan kyläverkkoja.

    • arkadianmäeltä

      Miten toi tilikuvio Kuuskaistaan liittyy?

    • Höynäytetyt

      Kuuskaistan velat ja vastuut siirrettiin yhdellä eurolla KSVV:lle. Tässä on koko jutun alkujuuret, joita nyt yritetään elvyttää kuntien rahoilla.

      • KunnatMaksaaViulut

        Niin ja siirto operaation kummisetinä hääri Mauri Pekkarinen ja Lauri Ihalainen Eduskunnassa Arkadianmäellä


      • Sylttytehdas

        Merkillinen kokous Eduskunnassa 12.12.2013 Keski-Suomen laajakaista hankkeesta

        Mauri Pekkarinen ja Lauri Ihalainen olivat kutsuneet Eduskuntaan kokouksen koolle asiaan liittyen.

        Kuntien edustajina olivat Teppo Sirniö, Petäjävesi, selvitystyöryhmän puheenjohtajana ja Timo Rusanen, Jyväskylä, selvitysryhmän jäsen.

        Mukana ainakin olivat olleet edustajat
        - Kuntarahoituksesta
        - Inspira Oy
        - Viestintäministeriöstä

        Käsiteltäviä asioita oli tiettävästi
        1. Mauri Pekkarinen pohjusti hankkeen tärkeyttä ja Lauri Ihalainen kannatti Pekkarisen esitystä
        2. Teppo Sirniö esitteli hankkeen etenemistä
        3. Inspiran edustaja kertoi Keski-Suomen Valokuitu yhtiön järjestelyistä ja että olisi 2 vaihtoehtoa.

        Vaihtoehto 1:
        Kuntien antamat takaukset suoraan kuntien omistamalle verkkoyhtiölle.
        Kunnat takaavat verkkoyhtiötä omistusosuutensa suhteessa yhteensä 100 %
        Ongelmana on 100 % takaus verkkoyhtiölle kunnalta, joka vaarantaa tulevan valtion tuen yhtiölle.
        Kuuluuko kunnan toimialaan?

        Vaihtoehto 2: Takaukset väliyhtiön kautta
        Kunnat takaavat väliyhtiötä omistuksensa suhteessa yhteensä 100 prosenttia.
        Etuyhtiön laina heikentää verkkoyhtiön taloutta.


      • KatsoLinkit

        Laajakaistalle vankka kannatus Keski - Suomen Kepun piirikokouksessa

        Laajakaistayhteydet puhuttivat Keski-Suomen piirikokouksessa. Kokouksessa nimettiin myös eduskuntavaaliehdokkaita. Kuva: Saara Koskinen

        Pirjo Kontio12.4.2014

        Keskustan Keski-Suomen piirin vuosikokouksen yleiskeskustelu käytiin toimivien laajakaistayhteyksien rakentamisesta koko Keski-Suomen alueelle. Asiasta tehdään kunnissa päätöksiä lähiviikkoina, ja se on todellinen kuuma peruna maakunnan alueella.

        Keskusteluissa tuotiin esille, että nopea ja luotettava laajakaistaverkko on yhtä tärkeä kuin perustiestö, sähköverkko sekä vesi- ja viemäriverkosto.

        Yhteiskunnan, teknologian, liiketoiminnan ja ihmisten toimintatapojen muutos on nopeasti kasvattamassa verkkojen kapasiteetin ja nopeuden tarvetta yli satakertaiseksi. Nykyisin käytössä olevat ”mokkula- yhteydet” eivät tule pian riittämään palvelujen saamiseen.
        Tästä syystä Keskustan Keski-Suomen piiri vetoaa kokouksen kannanotossaan maakunnan kuntapäättäjiin valokuituverkon rakentamista koskevien myönteisten pääomitus- ja lainantakauspäätösten tekemiseksi.

        Piirihallituksen esitys kymmenestä ehdokkaasta jäi voimaan ja ehdokkaiksi nimettiin Tuulia Ikkelä-Koski (Jyväskylä), Anne Kalmari (Kivijärvi), Satu Koskinen (Karstula), Joonas Könttä (Jyväskylä), Pertti Lehtomäki (Multia), Samuli Mattila (Uurainen), Petri Neittaanmäki (Jyväskylä), Lauri Oinonen (Keuruu), Aila Paloniemi (Jyväskylä) ja Mauri Pekkarinen (Jyväskylä). Loput neljä ehdokasta piirihallitus nimeää myöhemmin.

        Saara Koskinen Suomenmaa

        http://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/52215/e75cc6e33b

        http://www.suomenmaa.fi/image-3.187494.669a24d8fe?size=1024x640


      • Iinin_Bedu

        Mitäs mannekiineja nuo ovat


    • ReilunKaupan

      Kukaan ei kerro miten taataan siellä kalliisti ostetun kuidun päässä toiminta . Jos letku roikkuu ilmassa ilman jatkoyhteyttä niin mitä sitten tehdään ?

    • shshsh

      Noin niitä juonia punotaan. veronmaksajien rahoilla tietenkin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      375
      4819
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1924
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      68
      1662
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1576
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      257
      1510
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1420
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1396
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1387
    9. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1274
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    Aihe