KAHVIPIRTTI 89 / 2014

Jätetään pirtti 88 muistojen joukkoon aloitetaan taas puhtain päiväkirjoin.
Pitkistä ketjuista on ollut toisaalla puhetta, olen niistä samaa mieltä, se vanha 200 viestiä riittää, ei ennätyksiä tästä asiasta;)
Pirtin ovet ja ikkunat auki, raitista ilmaa sisään, sitten kahvi valmistumaan, sen tuoksulla pirttiin löydätte.
Vaihdan nuo verhot nyt luonnonvalkoisiin, kauniita oksia niissä kiertelee, muistuttavat kevään tulosta, ovat sen verran ohuet, että valo sisään pääsee ja tietenkin aurinko, sitten kun suostuu paistamaan.
Paistaakin kun vaan jaksamme odottaa.
Kevät esikko ruukut toin pöytiin, lilan punaisina kukkivat, vanhaa vihreää pöytäkynttilöissä, liinat vaaleat, kynttilöiden värit raidoissa.
Ilme on taas pirtissä uusi ja raikas tuoksu kahvin tuoksun lisäksi houkuttaa pirttiin kurkkaamaan;)

Mitaleita vaan odotellaan, ei eilinen niitä lisää tuonut, mutta eihän se maailma kaada, pieni on maamme väkiluvultaan, ei kaikkeen voi parhaita riittää, osallistuminen tärkeintä.
Parhaansa yrittävät urheilijat ja mieli varmaan maassa heilläkin, kun voittoon ei yllä.

Pitääkin lannoittaa tuota peikonlehteä, se alkaa taas nuo siemen ja multa asiat puhuttamaan, tuli eilen jo lehtinen näistä asioista.
Kauniita kukkia kuvissa oli, suuri halu taas tilauksia tehdä, pitää itselle sanoa, malttia mummeli.
Kyllä sitä taas sortuu, onhan sitä jotakin kaunista mieli saada, omaksi iloksi, kenties toistenkin.
Se kasvun ihme on nähtävä ja koettava.
Toivoisinkin kaikkia teitä jotka asiasta tietoja omaatte, viestiä ja oppia meille vähemmän osaaville antamaan;)
Mielenkiintoista luettavaa, nämä kesää varten tehtävät puuhastelut ja rohkeutta kokeiluun juuri nämä omat koetut asiat antavat.
Siitä se kevät alkaa kuvioihin tulemaan, mieli liitää jo keväästä kesään, ihanaan vihreään, kukkien lumoon, lintujen lauluun,,,,,, no hidasta vähän tätä menoa ja malta talvi loppuun Skillan, näin kohta joku sanoo;)

Nyt lopetan tämän toivotuksiin, pirtin katto korkealla, seinät leveinä ja kynnys olematon, astu sisään ja viihdy, kaulin hymyn antaa ja kissat naukaisevat tervetulleeksi;)

210

991

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vähän valoisammalta näyttää tämä päivä aukeavan. pilvet rakoilevat. Muutoin on kuin kevät kelit ennen vanhaan. Voipihan siitä takatalvikin koittaa.

      Kovin valoisalta ei ole suomalaisten jatko kisoissa jatkunut. Tuskinpa siinäkään mitään yllätystä lienee. Paljon on uusia lajeja, joista nyt en paljonkaan ymmärrä. Niissä voi päästä yllättämään, kun harrastuspohja on kapeampi. Paljonhan on lajeja, joihin ei edes pääse alkuun, ellei ole ponsoria auttamassa rahallisestikin.
      Enpä usko Laten ennustuksiin kuudesta mitalista suomalaisille. Hyvä jos olen väärässä.

      Katselen kyllä kisoja, jos laji miellyttää, riippumatta siitä onko suomalaisia mukana tai onko menestysmahdollisuuksia. Ihan mielenkiinnosta urheiluun. Tosin alkaapa tulla jo "kisaväsymystänikin."
      Niin kuin on näitä merkkejä urheilijoilllakin. Suomalaisten viesti joukkueen valinta ei kaikkia miellyttänyt. Sukset kai menivät valmentajan kanssa ristiin, ja yksi palasi pikalähdöllä kotiin. Näin oli IS ainakin tietävinään. Mistäpä näistä syistä tietääkään.

      Jaa-a, eihän se urheilu kaiken kattava ole maailman menossa. Onhan paljon tärkeämpiäkin asioita. Laskettelen kuitenkin aikaani menemään urheilunkin merkeissä. Samapa tuo, missä katsomossa istuu.

      Hyvää jatkoa uuteen Pirttiin!

    • Päivää että pätkähtää ;)

      Niin on pirtti taas kotoisen oloinen,kiitos Skillan.

      Minä hermostun noihin kisojen selostajiin.On niin MÄKÄTTÄVÄ
      äänisiä etten jaksa niitä kuunnella;(
      En jaksa uskoa eetä meille mitaleit enää tulee,mutta toivon kuitenkin.

      Kohta menen taas tuonne kerhohuoneelle,sinne tulee Lähimmäispalvelun tyttö meitä laulattamaan ja leikttämää ja sitten kahvitellaan.Se on semmonen viikon kohokohta.

      Viime yönä täs tuo selkä ryppyili;(mutta alan tottua noihin kipuihini.En joka äläykseen tabuja ota.
      Se on aika kiva kivun lievittäjä se hevos geeli,vaikka haiseekin vähän aikaa.Mutta on niitä pahempiakin hajuja tässä maalimassa ;)

      Voikaahan hyvin.¨näkyillään...

      • Täytyy vain uskoa, kyllä niitä mitalleja tulee, väreistä en niinkään tiedä, eihän ennustuksesetsni puutu enään kuin neljä. Surku tuli, kun suosikkini Kaisa Mäkäräinen ampui toisenkin pummin.
        Katsotaan kisat loppuun sitten vasta luovutan.

        Kevättä minäkin odotan, jotain taas laitan isoon muovipurkkiin kasvamaan, olen kokeillut tomaatteja hyvin tuli, perunasato oli pienempi, mutta viimekesänä kylvin tilliä siitä tuli oikein hyvä sato, käytin niitä, ja vielä pakkasessa muutama nyssykkä.
        Jotain taas laitan, siinä meidän peltomme.
        Kevättä ilmassa 2,5 astetta, tuuli vähän tuulee, hiihtokeliä ei ole, ei luntakaan, ehkä vähän löytyy jos tarkkaan katsoo.


    • Iltaa.
      Oli pakko tulla kirjoittamaan,tämä on kiva juttu;Minä olen niin onnellinen lapsi,sanoi mun lapsi,kun herneen versoja kukkaruukusta napsi.

      Ostin viikolla "kuitti "paperia,niin siin rullassa on tommosia kivoja juttuja..
      näkyillään...

    • Iltaa Pirttiin!

      Tulin kurkistamaan tänne entiseen "sumppikuppilaan", jonka syntyhistoriaa en edes tarkkaan tiedä. Emäntä SkillaNin kyllä tunnen kun olen hänen kanssaan jopa tanssinutkin. On se kova tyttö rakentamaan tuo Skillan. Kahvipirttejä nousi johonkin aikaan sellaista vauhtia, että joka niemessä, notkossa ja saarelmassa oli ainakin yksi.

      Nyt on Pirtin kasvatti luotsina ja Hajupoika kuin kuninkaana. Minun on pakko lähteä palstalta kun "uudet voimat " rynnivät.

      Paljon kirjoitin
      runoilin, sanailin.
      Nyt on muste lopussa ruunen kynän
      ja suruisna jätän tään palstan hyvän.

    • SkillaN*

      Huomenta, nyt sitten parin asteen miinus merkintä mittarissa, voipi olla liukasta, kun tästä tallustamaan lähden.
      Rakentajaksi Ruuneperi risti, no onhan näitä pirttejä pykätty, kuka tietääkään miten monta, minä en ainakaan, tuo numerointi jossakin vaiheessa mukaan tarttui.
      Niin pitänee myöntää, että mukana on kirjoitellut joskus tämä nykyinen luotsimmekin, vaikka toista väitin, mutta tuskin pirtin kasvatti lienee, eihän pirtissä ketään "kasvateta"
      Itseänikään en osaa kasvattaa, miten muita, jos tarkoittanet pirtin sopuisaa henkeä kasvattajana, siinä asiaa;)
      Tuosta kuningas ajattelusta en tiedä, tuskin nyt kuitenkaan Hajupoika ja eipä taideta sellaista titteliä palstalla tarvitakaan.
      Pois lähtemisesi on tietenkin oma asiasi, mutta onko tarpeen antaa periksi, eikö muuten voi asioita sopia.
      Kauemmin, paljon kauemmin kuin minä olet palstalla ollut, hyvin kirjoitellut, vaikka aina et pirttiin kovin lämpimästi ole suhtautunut, silti toivon sinun miettivän palstan jättämistä.
      Aika kultaa ikävätkin muistot, eteenpäin vaan jatketaan.

      No tänään sitten naiset kuin miehetkin joutuvat urakkaansa suorittamaan, pidän peukkua naisille kuin miehillekin, katsomaan en ehdi, on noita velvotteita muualla.
      Niinpä ne herää viljelijän halut Latellakin, kyllä parveke hyvä kasvupaikka onkin, jos tilaa multa säkeille riittää.
      Multasäkkiä tässä pitää kohta katsella, samoin siemen pusseja, aika iso raha se on, jos siemenistä laittaa, valmiin asetelman rinnalla ja se kurkkiminen ja jännääminen lisäksi;)
      Olen noita marjoja popsinut pakkasesta, siinä ajatuksessa, että syksyllä taas uutta satoa saa pakkaseen.

      Niin ne saattaa mennä sukset ristiin urheilussakin, miksikä ei, ihmisistä aina on kysymys, tätä samaa nähtävissä palstallakin.
      Riita tulee pelkkien kirjoitusten voimalla, tuntemattomien kanssa, väliin miettii onko tämä tottakaan.
      Arvailua joka nikin takaa, kuka kukin on, minä en sitäkään taitoa omista, muutenkin, kun viestit eivät aina tavoita sitä kelle ne on tarkoitettu, sekavaa on.

      Onnellinen voi olla mistä vaan, muorin onnelliseen lapseen viitaten, ja sitä onnellisuutta pitäisi jokaisen etsiä lapsen tavoin.

      Koskematon päivä, mitä tuokaan tullessaan, kaikkea mukavaa toivon, hyvää jatkoa Ruuneperi, toivon että runoratsu elää edelleen.

    • Pimeää on vielä,mutta aamuvirkkujen aika on aalkaa päivän touhut- Ihmettelen,kun samat asiat oli minullakin eilen,vaihdoin vaaleat verhot,mieheni ihmetteli,joko nyt kevät verhot. Nyt se vaan minusta tuntui siltä ,että valoa lisää.

      Toinen aivan erilainen asia kangertaa mielessäni,jonka halua Teille purkautua.
      Jos me suuret ikäluokat emme olisi maksaneet eläkeitämme,minkähän takia
      kaikilla eläkeyhtiöillä on miljardiomaisuudet.
      Mistä ne on eläkerahastojen varat peräisin,jos ei suurilta ikäluokilta.

      Toivon tämän sopivan meille kahvipirttiin,vaikka meistä jokainen asian tietääkin,mutta nuoret usein noilla joillaan ketjuilla nälvivät, että he meitä elättävät..

    • 16+20
    • Huomenta! Aamuinen tervehdys Pirttiin - ja myös Ruuneperille kun on Pirttiin pistäytynyt.

      Älähän Ruuneperi, vedä hätäisiä johtopäätöksiä, näin "nuorempana" sanon. Olet varmasti tunnetuin kirjoittaja palstalla. Siksikin ei ole edes kummallista, että olet ollut "myrskyn silmässä." Näinhän näyttää tapa olevan. Osaltaan tietysti on syynä se, että olet nähnyt huolta palstan tilasta. Mielestäni olet tehnyt hyviä aloituksia, mutta väliin sellaisiakin, joita en ymmärrä. Enpä kaiva niitäkään esiin. Luulisin sinun olevan sen verran kokenut, että et pienistä hätkähdä. Miksi siis tässäkään tilanteessa?

      Kahvipirtin "kasvatti?" Luotsiko? En ole sellaista nähnyt, vaikka olen täällä jokaisen viestin lukenut. Sillä mitalla myös minä olisin eräänlainen "Pirtin kasvatti." Tosin vähemmän merkittävä. Myönnän toki olevanikin. Hyvähän täällä on ollut kirjoittamista verestellä ja opetella uudestaan, ainakin koneen käyttöön soveltamisessa. Eikä rähäköitä ole ollut. Mitä muuhun kasvattamiseeni tulee, lienen aika pitkälti "kasvatuskelvoton." Hyvin on SkillaN kahvipirttiä johdatellut aamun avauksillaan.

      Kisat ne jatkuvat ja tänään kohokohtia riittää. Mitä Merihuiskun mainitsemaan nälvimiseen eläkeläisistä tulee, olen kyllä kuullut tuon kaltaisia mainintoja. Ei hetkauta tippaakaan. Eläkkeemme olemme ansainneet ja sillä sipuli.

      Kappas vaan, aurinkokin taitaa pilkistellä esiin. Täytyypä lähteä rutiinihommiini!

      • op-jolla*

        Aina mun täytyy olla teitä muistuttamassa :-)))))) , kun niin muistamattomiksi oletta tulleet. Etteks te tosiaan muista fundsijan pitkiä hauskoja kirjoituksia pirtissä. Menkää tonne hakuun sieltä voi tarkistaa. Tässä alkuun laskin että viime vuoden huhtikuussa häneltä on 13 kunnon pituista kirjoitusta ja sen jälkeenkin. Syksyä kohti muistan vähentyneen.


      • Kiitos!

        Moitteet ovat hyvinkin paikallaa, kiitoksiin ei juuri aihetta.

        Käsittämättömyyksiin hyvinkin sorrun. Selitän tilanteen: Jos joku "kaivaa verta nenästään eikä oikein onnistu, riennän apuun, ämpäri kädessäni.

        Olen maalta ja nähnyt sian teurastuksenkin


      • op-jolla* kirjoitti:

        Aina mun täytyy olla teitä muistuttamassa :-)))))) , kun niin muistamattomiksi oletta tulleet. Etteks te tosiaan muista fundsijan pitkiä hauskoja kirjoituksia pirtissä. Menkää tonne hakuun sieltä voi tarkistaa. Tässä alkuun laskin että viime vuoden huhtikuussa häneltä on 13 kunnon pituista kirjoitusta ja sen jälkeenkin. Syksyä kohti muistan vähentyneen.

        op-ojolla*, heh!
        Tottahan nyt funtsijan kirjoitukset Pirtissä muistan. Muotoilin lauseeni huonosti, hänen"kasvattina" oloa en ole kyllä huomannut, en edes pientäkään pyrkimistä siihen.

        Kisat jatkuu, viestikarsinnat menivät suomalaisilta nappiin!


      • ynnämuu kirjoitti:

        op-ojolla*, heh!
        Tottahan nyt funtsijan kirjoitukset Pirtissä muistan. Muotoilin lauseeni huonosti, hänen"kasvattina" oloa en ole kyllä huomannut, en edes pientäkään pyrkimistä siihen.

        Kisat jatkuu, viestikarsinnat menivät suomalaisilta nappiin!

        Muistetaan, muistetaan. Kivoja ,pitkiä tarinoita ja sovinnollisia juttuja muistan lukeneeni. funtsijan kynästä lähtöisin.
        Nyt pitää jännätä naisten printtiä- saas nähä joko Laten ennustama mitali tulisi ?Yksi niistä- tai kaksi ?


      • op-jolla*
        ynnämuu kirjoitti:

        op-ojolla*, heh!
        Tottahan nyt funtsijan kirjoitukset Pirtissä muistan. Muotoilin lauseeni huonosti, hänen"kasvattina" oloa en ole kyllä huomannut, en edes pientäkään pyrkimistä siihen.

        Kisat jatkuu, viestikarsinnat menivät suomalaisilta nappiin!

        Tätä se on kun hosumalla lukeekin. Eilen tuo hosuminen kostautui kauppareissulla kun kasseilla lastatun pyörän kanssa nurin menin. Ylitin valoristeystä pyörätiellä, joka jatkui risteyksen yli. Juuri silloin alhaalta paistanut aurinko häikäisi huonot silmäni niin, että törmäsin risteykseni ylittämisen jälkeen rotvalliin ja siihen mummo levisi pyörineen

        Siinä kohtaa oli myös punainen keppi pystyssä lumiaura-autoa varten. Oishan se voinut huonolla tuurilla silmäänsä saada.
        Hetken huokailin maassa, kun siihen ehti avulias nuorimies auttamaan pystyyn. Onneksi ei kummemmin käynyt. Näkyi kyynärpäässä ja polvesta iho olevan rikki ja pari komiaa mustelmaa. Päätä en kopauttanut onneksi,
        Aina kypärä mulla päässä muttei eilen. Panin vaan lämpöisemmän myssyn päähän.

        ps. taitaa tällainen vapaana kasvanut edelleenkin aika kasvatuskelvoton olla, mutta siihen uskon että seura voi tehdä kaltaisekseen. Siinä pitääkin sitten olla tarkkana mikä itseensä tarttuu.


    • Runo SkillaNille

      Mä Sinulle kirjoitan pienen runon,
      merkiksi palstallesi tulon.
      Olet itsekin nätti kuin scillan kukka
      ihan tässä jalassa pyörii sukka.
      Tarkemmin scilla siperica
      melkein "hevon kuusessa" kasvama.

      Ei laukkaa runoratsu ihan aina
      ei tänäänkään keskiv taina
      ei hätiä meillä, piiloon suru
      olet suloinen aina, kullanmuru

      • op-jolla*

        Sydämessä tuntuu lämmin lemahdus, kun saa hyviä sanoja lukea. Lissee lissee toivon ma, myrskyyn en tahdo enää joutua.

        Ei jolla pieni myrskyä kestä
        se nurin kiepsahtaa
        ja kariin kolahtaa.
        Vaan purjehtijalla onneksi
        on uimataitoa moneksi.
        Ja kelluakin taitaa
        vaikk' aavalla ei ois laitaa.

        Maalla tukevasti on kati vai mikälie.


      • aidan takaa
        op-jolla* kirjoitti:

        Sydämessä tuntuu lämmin lemahdus, kun saa hyviä sanoja lukea. Lissee lissee toivon ma, myrskyyn en tahdo enää joutua.

        Ei jolla pieni myrskyä kestä
        se nurin kiepsahtaa
        ja kariin kolahtaa.
        Vaan purjehtijalla onneksi
        on uimataitoa moneksi.
        Ja kelluakin taitaa
        vaikk' aavalla ei ois laitaa.

        Maalla tukevasti on kati vai mikälie.

        Lemahdusko tuntuu ?
        sitähän sanotaan että
        viuhka käy kun vierestä viedään.


      • op-jolla*
        aidan takaa kirjoitti:

        Lemahdusko tuntuu ?
        sitähän sanotaan että
        viuhka käy kun vierestä viedään.

        aidan takana
        Koetko että sinulta viedään jotain, jos toista ihmistä kiitetään ja ystävällisyyttä osoitetaan. Minäpä en ole sellainen.
        Pystytkö itse SkillaNille noin kauniita sanoja sanomaan?


    • yxis

      Ruune kirjoittaa ja runoilee,
      aina mukavia juttelee,
      palsta outo oisi,
      jos ei Ruune valoa loisi!

      • Nyt sopii korkata tuli kultaa, ja hopiaa. Nurkkakaapin ovet ovat auki, Late tarjoilee.


    • Sydämmellinen Kiitos! LATE- Keitimme kahvit ja kääretorttua otimme..

      Onnea meille kaikille.!

    • siinäpä se

      Älä kuihdu ilonkukka
      jatka kukintaasi
      avaa terälehdykkeesi
      sinipunervaiset
      raikastavaa elin voimaa
      tuoksuttele…..
      kukkatertuistasi.

    • tämä palsta on aiemmin säästynyt asiattomalta ilkeilyltä, toivon, ettette laske kahvipirtin tasoa vain voidaksenne riidellä. teilla on sefun palsta sitä varten.

      • op-jolla*

        Totta, kiitos muistutuksesta. Vinoiluunkaan ei kannattaisi vastata.
        (viestini 18,09)


      • Mitähän mahtoi fundsija tarkoittaa. Kyllä pirtti ollut puhtaimpia paikkoja, enkä nytkään huomaa, että täällä kylvettäisiin vihan siemeniä. Viherpeukaloita täällä aika monta,
        nyt siemeniä ja multaa hankkivat.

        Urheilun ystävänä, on hieno olla tänään Suomalainen. Jatkossakin voimme vielä odottaa hyviä tuloksia, ehkä mitalleitakin.


      • hyvä Luotsi

        fundsija

        Tuo ajatus tuli mieleeni, kun huomasin "riitelijän" saapuneen palstalle runoineen. Joskus on kovasti kritisoinut Pirttiä aikaisemmin.

        Vaan ootellaan, ootellaan, kyllä sieltä pian "karvat" paljastuvat. Mihin seepra raidoistaan pääsee?


      • hyvä Luotsi kirjoitti:

        fundsija

        Tuo ajatus tuli mieleeni, kun huomasin "riitelijän" saapuneen palstalle runoineen. Joskus on kovasti kritisoinut Pirttiä aikaisemmin.

        Vaan ootellaan, ootellaan, kyllä sieltä pian "karvat" paljastuvat. Mihin seepra raidoistaan pääsee?

        Esitin tosiaan käsitykseni, että Pirtissä jutellaan asioista eikä keskustella. Tuo tapahtui yhden ainoan kerran, niin kuin "hyvä Luotsi" muistanee,


      • Tähäsn asti luin ja nyt tuli joku Ihmetoivotuksineen --ihan kun täälä sellaisia tarvittaisi .
        Täälähän toivotellaan jo oven avauksessa Terve tulleeksi .

        Nyt kun Ruuneperikin on tullut kauniin runon muodossa Sillanin Kahvipirttiin , otettaisikoos minutkin taas mukaan -
        Joskus aikojen alussa tämä olikin vaki paikkani --käydä kahveella -- olenhan kahvinarlomaanini - Ja sielä kulmakaapissa on varmaankin ihan konjakki pullo korkkaamatta -- kun, tuntuu, että täälä harrastetaan raittiutta --toivottavasti ei ihan" Raivo" raittiutta sentään

        Pelästyin jo avauspuheessa Sillanin kirjottavan ,että tämä kahveepirttikin on saanut moitteita liian pitkistä linkistä -- onneks sentää tämä on saanut olla rauhassa . (tähän asti ) - Tiedän, että Haju ei ainakaan tänne pääse , on sellanen emäntä joka pitää lempeällä ja kokeneella tavallaan pois pahat puheet
        Kaikkea hyvää --ja paljon mukavia lukuhetkiä jatkossakin ja kahvihetkiä tänne toivoo ullamirjami..

        Ihan tosi . vaan lääkkeeksi .


    • Onnea, Onnea vaan ja paljon, suomen naisille. Miehille vielä "kullan verran" enemmän. Hienoja suorituksia.
      Kyllä "Musti" oli kovasti ansainnut sen mitalin . Iivo on vielä nuori lisää hankkimaan, elämää enemmän edessä .
      Meillä talon isäntä otti konjakkikahvit naisten kunniaksi. Hämmästyi ettei hän arvannut että vielä toisetkin konjakit joutuu ottamaan miesten kullalle.
      Tämä oli oikea urheilun karkkipäivä kuten selostaja sanoi.
      Nyt sitten kilistellään pirtissäkin- kuohuvat esiin meidän hyville urheilijoille. Kippis ! Ja otetaan pirttiläiset myös meille itsellemme.
      Kippis uudelleen !

      • Moikka!

        Hyvä päivä on ollut, parempaa mitallisaavutusta ei voinut olla!
        Vielä kun jääkiekkomatsi oli parhaita mitä aikoihin olen nähnyt, ensimmäsestä Aaltosen tekemästä yllättävästä laukauksesta,
        olitiin ottelussa niskan päällä venäläisille:D
        Ikinä en ole vaihtanut kauppavaatteita niin nopsaan kuin 3 erän viimeisen minuutin aikana, 20 sekunttia enää ja sitten riemukas 3-1 voitto:D
        Tapaaminen oli kylällä pikaisesti, ei muuten kiirettä olis pitänytkään,...mutta nyt nostan kuohuvan maljan salut :D
        istun nyt rentoutumaan iltapäivän ja Emmerdalinkin nautittavan jännityksen jälkeen:D

        Lueskelin nauraen palstaakin, ja Ruunen kuin oikullisten kevätuulten kisailevaa kirmailua Scillanille.
        Facebook'issakin poikani tarjosi riemastuttavan kasetin Jope Ruonansuun pyttyistunnosta, voi että oli pakko nauraa ääneen sillekin!

        Kiitos Late ylimmäinen juomanlaskija, lasi kuohuvaa oli todella paikallaan tänään!
        *Onnea Suomen hiihtotytöille ja pojille! ja tosi Leijonille jatkoon


    • Erittäin hyvin suomalaisten suksi kulki! Laten ennakoima mitalisaalistus lähestyy, minusta jopa yllättäin. Jatko sitten näyttää, mitä tuleman pitää.

      Niiin...funtsijan huomautus. Melkeinpä nimittäisin "hätävarjelun" liioittelemiseksi. En minäkään huomaa huolenaihetta. Mitäpä siitä, jatketaan entiseen hyvään malliin. Urheilupäiväni on ollut niin rankka ja vielä muutakin puuhastelua on väliin mahtunut, että nytpä lähdenkin vielä ulos tuulettamaan päätäni. Jatkot seuraavaan päivään!

      • Ramoona*

        Äläpäs karkaa Ynnämuu skoolauksesta, kun tässä on oikein monen naisen voimin riehaannuttu kullan ja hopean kimalluksesta ! Ajatella, että sellaiset hiihtotähtisisarukset meillä , Niskasen Kerttu ja Iivo, sadaan nuorista varmasti monet kerrat kansakuntana olla ylpeitä ja iloisia. Vanhempansakin totesivat, että on heillä kultaiset lapset. Meillä kiritettiin Kerttua ja koira-Kerttumme oli ihan ymmällään, kun sen nimeä hihkuttiin .
        Harvoin myöskään jääkiekko on niin pitänyt pauloissaan kuin tänään.

        Nauratti niin, kun selostaja naisten sprinttihiihdon norjalaisista voittajista sanoi, että heidän raateluhampaansa oli nyt ylivoimainen. Venäjällä taitaa olla maansuru jääkiekon häviöstä ja saksalaisen kompurointia ja kaatumista Jauhojärven suksenkantoihin on puitu. Mistähän se lempinimi Musti oikein on peräisin. Huhhh, on tämä urheilu jännää kotikatsomossakin. Pitääköhän ottaa Merikukan ja miehensä tapaan konjamiinit, että rauhoittuu...kaipa se vaatii iltakahveenkin vielä.


      • miranda....
        Ramoona* kirjoitti:

        Äläpäs karkaa Ynnämuu skoolauksesta, kun tässä on oikein monen naisen voimin riehaannuttu kullan ja hopean kimalluksesta ! Ajatella, että sellaiset hiihtotähtisisarukset meillä , Niskasen Kerttu ja Iivo, sadaan nuorista varmasti monet kerrat kansakuntana olla ylpeitä ja iloisia. Vanhempansakin totesivat, että on heillä kultaiset lapset. Meillä kiritettiin Kerttua ja koira-Kerttumme oli ihan ymmällään, kun sen nimeä hihkuttiin .
        Harvoin myöskään jääkiekko on niin pitänyt pauloissaan kuin tänään.

        Nauratti niin, kun selostaja naisten sprinttihiihdon norjalaisista voittajista sanoi, että heidän raateluhampaansa oli nyt ylivoimainen. Venäjällä taitaa olla maansuru jääkiekon häviöstä ja saksalaisen kompurointia ja kaatumista Jauhojärven suksenkantoihin on puitu. Mistähän se lempinimi Musti oikein on peräisin. Huhhh, on tämä urheilu jännää kotikatsomossakin. Pitääköhän ottaa Merikukan ja miehensä tapaan konjamiinit, että rauhoittuu...kaipa se vaatii iltakahveenkin vielä.

        Älä muuta sano! Minäkin katsoin vain lopun jääkiekosta, mutta oli se jännä. Kyyneleet tuli ja kurkusta kuristi. Ajattelin rynnätä tänne Pirttiin heti, kun täällä olisi ollut jotain "rauhoittavaa", mutta onneksi jo nyt helpottaa muutenkin.

        Nyt on sitten pakko seurata, kuinka suomipojille käy jatkossa, mutta koville se varmasti ottaa.


    • op-jolla*

      Yllätysten päivä tänään mitalit ja voitto Venäjästä puolivälieräottelussa. Tässähän ahnettuu ihan, kun vielä hiiluu kiekkomitalikin edessä päin. Ruotsi on kova vastustaja, se on semmoinen Hannu Hanhi. Pahin olisi jos neljänneksi jäisimme. Peukalot pystyyn kun mitaleista taistellaan.

    • SkillaN*

      Huomenta torstai päivään, toivoa täysi oleva päivä, mitähän tänään juhlitaan?
      Eilen oli ilon päivä suomalaisille, se kultakin sitten saatiin ja kippistelyyn on ollut aihetta.
      Vaikka aamu onkin, minä tuonne nurkkakaapille suuntaan ja kaulimen kanssa kippistän, kun toiset vielä nukkuvat;)
      Kiitos Ruuneperi runosta, no siinä oli sitä runoilijan vapautta kirjoittaa noin kauniisti mukava kuitenkin myönteisesti kirjoitettua lukea.
      Runoilijoita useampiakin, kivoja kirjoitusten lomasta nekin.
      En jaksa niin paljon innostua, että vanhoja ketjuja hakisin ja niitä lukisin, tämä päivä on se mitä elän ja suunnittelen tulevia.
      Varmaan on fundsija kivasti kirjoitellut, uskon, kavattajiksi meistä monikaan ei itseään luokittelisi, kirjoitellaan vaan.
      Ehkä tuo "kasvatti" sopii pirtin kirjoittajiin kaikkiin, onhan muodostunut hyvin sopuisa ilmapiiri keskuuteemme.
      Riidasta luulen, että kukaan ei edes halua pirtin ketjua riitaisaksi tehdä, vaikenemalla sen estämme;)

      Noista eläkkeistä ja niiden kertymisestä, tuo linkin osoittama on yksi hyvä esimerkki siitä, miten eriarvoisesti meitä kohdellaan.
      Miten se tehokkuus ja viisaus siihen eläkkeeseen vaikuttaakin, voi kyllä kyseenalaistaa moisen tieto ja taito määrän.
      Eläkkeet kaikille samanlaisiksi, ansioista riippumatta, piste.
      Vieläkö työelämän lopettaneilla tämä eriarvoisuus pitää jatkua, pohtii tämä mummeli;)

      En ole tuosta "Mustista" kuullutkaan, siinä sen näkee miten paljon tärkeää ohi menee, jospa ei kovin vahinkoa tuottavaa kumminkaan;)
      Vieläkö meidän kannustus jääkiekko porukkaan intoa antaisi ja mitali siitäkin tulisi, aika hyvin sitten jo pullat uunissa olisi, peukut pystyyn kaikilla.
      Laten voiton tahto ja usko kukoistakoon meillä kaikilla.

      Tänään ja koko viikonloppukin vapaata harrastuksista, voin jännätä minäkin ja sitten kippistelyyn yhdyn, kun siihen aihe tulee.
      Eilinen olikin sellainen voiman koetus, että tämä päivä menee palautukseen, eräänlainen suoritus sekin;)
      Käykää nyt pirtissä iloa purkamassa, jakamassa sitä kaikille.

    • Huomenta, lunta alkoi tupruttamaan. Eipä entistä juuri ollutkaan muissa kuin kasoissa.

      Nyt vasta avasin koneeni, eilisen poistumiseni jälkeen. Huomasin, että Ramoona kehotteli killistelemään onnistuneen päivän jälkeen. Sori, enpä hoitanut tätä parasta osuutta loppuun. Muutoinkin päivärytmini on sekonut. Kun eilen kävin Jumbossa hakemassa erään ostoksen ja täydensin muonavarastoani, jäi kävelyni autoiluksi. Sekös alkoi illasta painaa, täytyi lähteä iltapimeään rikettäni paikkaamaan. Sen tein kunnolla ja rojahdin nukkumaan. Tämä aamuni meni rokuliin, en ehtinyt sovittuun aikaani talon kuntokämppään. No eihän se nyt vielä ole perin vakavaa, ellei nyt ole oire lopullisesta vanhenemisestani.

      Olipa radikaali esitys SkillaNilla, tasaeläke kaikille ansioista riippumatta. Mikäpäs siinä, mutta sen toteuttamiseen en näe pienintäkään mahdollisuutta, kun realistisesti katson. Enkä usko sen olevan edes muutoinkaan mahdollista. Eri juttu on, että sopeutumiseläkkeitä, kultaisia kädenpuristuksia ja maksettuja lisäeläkeitä voisi karsia. Myös monissa muissa maissa toteutettu kohtuullinen eläkekatto voisi olla mahdollista. Jo nämäkin uudistukset ovat kovan väännön takana, jos edes pientä korjausta tulisi. Se mitä kaukainen tulevaisuus tuo, on päättäjien asia. Korkeimmat päättäjäthän ovat äänestäjät. Ainakin muodollisesti.

      Eipä muuta kuin kevyempiin huveihin, urheiluun. Siitä mistä olen kiinnostunut, näyttää tämän päivän ohjelma olevan kevyempi.

      • (Nyt nikitön)

        Luin Hesarista, että puoluetukeen menee 37 000 000 €uroa
        per vuosi. 37 miljoonaa € tuntuu paljolta tuosta mitään tekemättömästä touhusta, töihin tullaan joululomalta helmikuussa!

        Ja sitten ne valtaisat eläkkeet, monet päällekkäiset ja kultaiset kädenpuristukset!

        Voisiko Suomi säästää muussa kuin lasten koulutuksessa ja vanhusten hoidossa?


    • Lunta leijaa suurina riekaleina maata kohden. Taas hetken valkoisempaa.... suvikelejä ovat kuitenkin povanneet jatkossa.
      Mikäs siinä, otetaan mitä annetaan ja sillä siisti !
      Ymmärrän tuon ym:n "iltajuoksun". Noin se mieltä kaivaa täälläkin jos suunitelmat menee uusiksi. Kuten eilenkin. Eipä jääkaappia edemmäs eilen ehtinyt kisoja jännätessä.
      Tänään piti jo heti aamusta korjata tilanne ihan tuplaten tuli liikuntaa.

      Eilen oli haastattelu Sami Jauhojärvestä koti maisemissaan.
      Siinä hän kertoi tuosta Musti nimestä.
      Synnytyslaitokselta kotiuduttuaan isänsä näki eka kerran hänet ja totesi että musti on lapsi- tumma tukka ja ruskeat silmät.
      Siitä lähtien siis ikänsä on ollut Musti lempinimeltään.
      Siihen aikaa pohjoisessa ei laitoksella ravattu satojen kilometrien päähän vauvaa katsomaan- nähtiin sitten kun äiti ja lapsi kotiutuivat.

      Toista se on nyt ja kaupungissa. Tytärkin soitti kahden tunnin kuluttua vauvan saamisesta: ettekö aio tulla vauvaa ollenkaan katsomaan. Mehän heti riensimme kahden pikkuveljen kanssa,jotka olivat meillä hoidossa.
      Tosin siitäkin on jo 18 v aikaa.
      Merkillistä, Miten kaikesta on niin pitkä aika ???????? ?
      Kuka tietää mikä on "etenkehainen" Omat vanhemmat ja sen ajan ihmiset käyttivät sitä sanaa ahkerasti, aina jos oli tarvetta.
      Nyt pitänee siirtyä kisarintamalle ja keittiö osastolle. MOi !

      • miranda....

        "etenkehainen"? Olisiko joku muunnos etiäisestä? En viitsi goolailla. Toinen arvaus etten kehtaa, mutta outo olisi. Tilannekuvaus olisi auttanut paljon...ainakin jotain.

        Mutta minäpä tilasin Enkelikortit jo marraskuussa, koska luin niistä juttuja. Ei tulleet Jouluksi ja löysin toisen, josta tilasin. Sain ne tänään. Humpuukkia! Taas meni mummi "lankaan". Tai tiedä vielä, koska niitä piti lukea kortti per päivä ja sitten se Enkeli saapuu??

        Tuli mieleeni, kun eräs henkilö työpaikaltani esitteli uskontoaan (lahko), josta piti tilata myös joku opaskirjanen ja siinäkin (tilasin)oli näitä mantran lukuja ja hokemia, joita piti toistaa päivittäin.

        Minun lukuni ja hokemani loppui siihen, kun unessani alkoi tulla näitä hahmoja seinistäkin. Onkohan se jonkinlainen uusi tapa spiritismistä?

        Tuokin oli outo ilmiö minulle, että eilen, kun kerroin päivällä saaneeni pienoisen "slaagin" katsoessani sen lopun pelin jääkiekosta, mutta kun illalla katsoin sitä uudestaan tiivistettynä lähetyksenä, niin eihän se tuntunut missään..aluksi. Mutta sitten se loppu selostus huutoineen ja riemuineen, niin taas sama reagtio?

        Voi herttamaleijaa! Kuinka uskaltaa katsoakkaan jatkoa? Onko baarikaappi varmasti ladattu uudestaan? Minulla ei ole vettä vahvempaa kotona.


    • jjoutava

      Vauvoitumaanko sitä on nyt ruvennu? Yöllä heräsin huonoon oloon ja huomasin vatsan olevan kova kuin pallo. Nousin ylös ja join lämmintä vettä mukillisen ja kävelin jonkin aikaa keittiöstä eteiseen ja takaisin.

      Tulihan se sieltä, pitkä röyhtäisy. Muistanhan miten vauvat oli itkuisena ja pystyasennossa niitä pidettiin kunnes tuli röyhtäisy, siitä vauva taasen nukkumaan.
      Tähänkö on tultu, vauvan ominaishoidot pätee nyt meihin.

    • Kurkkasin tännekin samalla kun verkkopankkiin laskuni maksoin.
      Meinasin onnitella meri-kukkaa tuosta vauvasta, luen niin harppomalla kiireesti näitä. Palasin kuitenkin lukemaan uudelleen kun ajattelin että johan sullakin pian ne lapsenlapset voisivat vauvoja saada tässä ikäluokassa kun jo ollaan. Ja niinhän se olikin hieman vanhempi vauvauutinen.
      Niin, nuo synnytyspaikat harvenevat maaseudun harvaan asutuilla alueilla. Matkat pitenevät ja vauvojen syntyminen matkalla on jo lisääntynyt.
      Turussa ei lumihiutaleita näy, joten pyörällä asioille lähden eilisestä kolarista huolimatta. Mustelmat ovat vaatteiden alla ja kipeille lihaksille pyöräily olkoon lääkettä.

    • Että kehtaatkin kysyä noin vaikeata sanaa, murrejuttuja, luulisin.
      Terveisiä meri-kukalle. Tämä päivä taitaa mennä menojaan ei mitään erikoista kilpailua suomalaisittain, yksi joku Pellinen aamulla pääsi jatkoon jonkonlainen töyssylasku sekin oli.
      Mutta iltapäivällä hienot mitallienjakotilaisuudet. Kultaa, ja hopeeta Suomeen. Siinä Nuoruus, ja kokemus toivat hyvän tuloksen.
      Sisko, ja veli saivaat samana päivänä mitallit.
      Olen veikannut 6 mitallia Suomeen yksi on jo lähellä, erehdyin naisten 30 km hiihdon tyylistä, luulin perinteiseksi, mutta onkin vapaalla. No olen sisukas, en periksi anna.
      Luminen on maisema pari senttiä lunta yön aikana, taitaa aste olla pakkasen puolella.
      Varmasti nurkkakaapissa on sopivat lääkkeet "slaageihin"
      Ja iltapäivällä kannattaa ottaa juhlan kunniaksi.
      Voi olla, että illemmalla käyn lähikaupassa, ei huomenna taida taas ehtiä.
      Juhlitaan kun on juhlan aika.

    • Kylläpä harppomalla luetkin op- jolla. Olihan minulla syksyllä niitä oikeitakin vauva-uutisia. Pojan poika sai pienen Amandan joka on nyt n.7 kk. Eihän sitä nyt kaikkea ehdi lukea, vaikka moneen kertaan asiaa huhuilin. Suurin osa täällä on jo isomummeja ellei siitä ohikin, minä vasta viimevuonna. Joten ei uutinen siinä mielessä muuta kuin omassa mielessä suurikin asia.
      Vielä 2 vanhempaa isäehdokasta olisi- eipä näytä heillä kiirekkään olevan.
      Kyllä sietää nyt olla varovainen ulkona. Maa on jäinen ja nystyräinen ,rapa ja sohjo on kokkareiksi jäätynyt.Ei kannattasi
      kaatua.Mustelmat jos menee rikki, edessä on paljon pahempaa
      näillä ikäkymmenillä. Vaikeita paranneltavia.

      Pitäähän se edelleen paikansa, että vauvan pitää röyhtäistä ruuan jälkeen. Syödessä mennyt ilma ei jää vaivaamaan.
      Vauvasta-Vanhukseksi. Hiljattain oli elokuva jossa Tea Ista näytteli vanhaa muistamatonta. Nyt ei enää näyttele, se on kaiken loppu.
      Olikohan nimeltään Hyväntekijät-muistaakseni. Heippa.

      • Taas Late pyörähti tuosta ihan silmien edestä, eipä taakseen vilkaisut.
        Annan Sinulle kolmen pisteen vihjeen. Se on tuttu liki jokaisella joskus.
        Nyt pitäisi tietää jo helposti.. teilläkin hameväki saattaa tietää
        Varmaa pirtit naispuoliset tietävät ja ovat nauttineetkin siitä..........
        Minkään etiäisen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.


      • meri-kukka98 kirjoitti:

        Taas Late pyörähti tuosta ihan silmien edestä, eipä taakseen vilkaisut.
        Annan Sinulle kolmen pisteen vihjeen. Se on tuttu liki jokaisella joskus.
        Nyt pitäisi tietää jo helposti.. teilläkin hameväki saattaa tietää
        Varmaa pirtit naispuoliset tietävät ja ovat nauttineetkin siitä..........
        Minkään etiäisen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

        Ettet nyt vain liikaa kehuisi hameväkeä, ainakaan etukäteen.


    • M-K.n "etenkehaiseen." Joku lupaa, antaa ymmärtää, että hän tekee jonkun asian. Laiskan sutjakkana ja välinpitämättömänä asia kuitenkin jää hoitamatta, tai ainakin huonosti ja vetkutellen hoidettuna.
      Tämä on muistikuvani, olen kuullut ko. sanan, mutta enhän ole varma.

    • op-jolla*

      M-K :n kysyi tiijetäänkö mikä on etenkehainen. Enpä ole ikinä kuullut, mutta arvataan. Oisko se suomeksi etten kehaise.
      esim. etenkehaise, mut tuli koko motti puita pilkottua.

      Kerro jo M-K mitä se tarkoittaa.

      • miranda....

        op-jolla

        Jotain arvailuja minäkin jo ounastelin tuossa Enkelikorttien höpsötyksestä, mutta edelleen olen vakuuttunut, että "etiäisistä" on ollut puhe?

        Anopillani niitä oli usein, mutta olen kuunnellut yö-Puhe-radiota, jossa oli näitä Lapin "ihmeitä" omakohtaisina kertomuksina. Outoa oli minulle, vai onko?

        Juurihan kirjoitin, että näin unessani "näkyjä", mutta olen myös itse tietämättäni tällaisesta "Enkelistä" rukoillut, että saisin johtajani hylkäämän Mersun. Sain sen.

        Samoin tyttäreni 11-v, joka "rukoili", että pääsisi Floridaan meidän ystävän luokse, niin viimeisenä päivänä täyttämänsä Kalle Ankan kilpailuun hän voitti Floridan matkan 4-henkilölle! Sekin oli uskomtonta?

        En halua tästä Pirtistä saada mitään utopisten uskovaisten palstaa, joten baarikaappi täyteen nyt tulevia kisoja varten.

        Meri-Kukka voisi nyt valaista tuon oudon sanan merkityksen, jos edes tietääkään?


    • Mitä mitä mitä,, tottakai tiedän, sellaisena kun lapsuuskodissani käytettiin. . Se ei ollut etiäistä eikä kehumista- Ym oli lähinnä oikeaa, etenkehainen, laiskottaa, ei viitsi, joistakin henkilöistä sanottiin että hän on niin etenkehainen tekemään mitään. sillä asia ei hoidu..
      Itselläkin on joskus sellainen olo, ettei viitsisi tuolista nousta ,siitä se tulikin mieleeni, laiskottaa on etenkehainen olo, ei viitsisi mitään..
      Hyvin paljon käytetty sana lapsuudessani. En osaa sanoa onko sillä karjalaisuuden kanssa tekemistä- murretta kuitenkin.
      Ainakin Skillan olisi tiennyt.Kai.

    • SkillaN*

      Huomenta viikonlopun alkuun ja valitettavasti ei edes minulle tuo sanonta tuttu ole, meri-kukka,aika usein laiskottaa kyllä;)
      En ole myöskään kuullut enkeli korteista mistä miranda kerroit, taidan olla ulalla monesta päivänkohtaisesta.
      Joillakin on kyky nähdä enne unia, yritän minäkin joitakin unia miettiä ja tarkkailla, ei vaan ole yhteyksiä mihinkään unen tapahtumaan sattunut.
      Hyvä vaan, olisi kauheaa tietää jotakin unien näkyjä todeksi muuttuvan, yleensä ne unet kielteisiä on mitkä mieleen jää.
      Iso-mummina oloon olen jo niin tottunut, että en väliin muistakaan, mikä olotila se onkaan, hyvä että lapsien syntymä päivät edes vielä muistan.

      Oikeassa olet ynnämuu, utopisen ehdotuksen tein, mutta joskus tuntuu, että jotain suurta pitää heittää, kun aina vaan noita suuri eläkkeitä esiin tuodaan ja valtava tuokin puoluetuki on, onkohan sitä aina jaettu?
      Ehkä nuo vaalien ehdokkaat siitä osansa saavat, miten vaalit pitäisi toimittaa, ettei yhteiskunnalle niin isoa kulua aiheuttaisi, aikamoinen ruljansi sekin.

      Onnea vaan meidän voittajille ja Latellekin, kun ennustuksesi piti, niin pitää vahvasti uskoa aina, voitto se lopulta tulee.
      Pronssi oli muutaman sentin päässä, kun aika erikoisesti Pellinen ja pari muuta maaliin tuli, harvemmin palkintoja saa, jos pitkällään maaliin tulee;)
      No se jääkiekko ainakin vielä jännitettävänä, nyt haluan sanoa, että kulta siitä tulee, ainakin hopea, jos ei sekään niin pronssi kuitenkin, voi sentään, katsotaan ja pidetään peukkuja, näin se on iskenyt minuunkin tuo urheilujen jännitys;)

      Hyvänen aika päivä on tässä istuessa valennut, nyt päivän laiskottelu fiiliksin oleilemaan, miten se olikaan, etenkehainen nyt haluan olla;)
      Päivän kulutusta teille kaikille.

    • Huomenta! Päiväkin alkaa valoisempana - 4 pakkasessa.

      Luin netistä Iltasanomien kirjoituksen. Jauhojärvi on käynyt selvittämässä saksalaisen kaatumista heidän luonaan. Asia lienee tullut selväksi, se kuuluu "pelin henkeen" että vahinkojakin tapahtuu, eikä aiheuta sen kummempia toimenpiteitä.
      IS mukaan Jauhojärvi sanoo:" Krjukov horjahti ja menetti vauhtiaan.Jos näin ei olisi tapahtunut, se olisi voinut maksaa kultamitalin. Onhan kaveri sentään sprintin olympiavoittaja."

      Reilusti selvitetty ja todettu Jauhojärveltä, venäläisen horjahtamiseenhan hänellä ei ollut mitään syytä. Rapatessa roiskuu, sanotaan, mutta hyvään suoritukseen onneakin tarvitaan.

      Ruotsiotteluhan se on seuraava kohokohta. Sanoisin, että siinä voi käydä miten tahansa. Nyt päivän hyötyosuuteeni, töihin!

      • Puskasuleima

        Valosaa oj, ja jostakip pilven takaa kurkkii utelias aurinko et onkos Suomelle tullul lisää juhlittavaa.
        Huhu kertoo, et yks tehtaammyymälä on sulkemassa ovensa, ja tääl kysellään et missähäs semmonen Kaffepirtti on.

        Joku oli käynyk kolamas tehtäämmyymälän ovee, mut eivätten ollup päässys sisään. Ku tehtaammyymälästä myyrääv vaa siivosti ja kohtuurella lystii pitäville asiakkaille, eikä semmottii kuntei löyrym mualt ku Kaffepirtist.
        Meinavattej juur pistää ranttaliks ja uhkavatten
        ilmiantaa virkavallalle, kun mölinän takaa kuulu ylikonstaapeli J.K.Oravan ääni: - Mitäs mekkalaa tääl piretää? Menkän nyk kiiruust kotja tai miä jourun pirättämää teitit. Tai jos teitil on palijor rahaa, nim menkäs seuraaval laival Tallinnaa, mut lakkakah häiriköimäst tääl kotinurkil tai tulee tuperrapinat.

        Väki väheni ennästysvauhtii, ku joku oli tiätävinää, et Suami hakkaa tänääl lisää mitalei. Joku selittiki ylikonstaapeli J.K. Oravalle, et he olivattenki kattomas, jos Tehtaammyymäläst
        sais eres yhrem putelin, kun Ruattii pitäs lohoruttaa, ku se hävii Suamelle jonku ottelun kuus-nolla.

        Miä menen kans kattomaa! Terve!


      • Puskasuleima kirjoitti:

        Valosaa oj, ja jostakip pilven takaa kurkkii utelias aurinko et onkos Suomelle tullul lisää juhlittavaa.
        Huhu kertoo, et yks tehtaammyymälä on sulkemassa ovensa, ja tääl kysellään et missähäs semmonen Kaffepirtti on.

        Joku oli käynyk kolamas tehtäämmyymälän ovee, mut eivätten ollup päässys sisään. Ku tehtaammyymälästä myyrääv vaa siivosti ja kohtuurella lystii pitäville asiakkaille, eikä semmottii kuntei löyrym mualt ku Kaffepirtist.
        Meinavattej juur pistää ranttaliks ja uhkavatten
        ilmiantaa virkavallalle, kun mölinän takaa kuulu ylikonstaapeli J.K.Oravan ääni: - Mitäs mekkalaa tääl piretää? Menkän nyk kiiruust kotja tai miä jourun pirättämää teitit. Tai jos teitil on palijor rahaa, nim menkäs seuraaval laival Tallinnaa, mut lakkakah häiriköimäst tääl kotinurkil tai tulee tuperrapinat.

        Väki väheni ennästysvauhtii, ku joku oli tiätävinää, et Suami hakkaa tänääl lisää mitalei. Joku selittiki ylikonstaapeli J.K. Oravalle, et he olivattenki kattomas, jos Tehtaammyymäläst
        sais eres yhrem putelin, kun Ruattii pitäs lohoruttaa, ku se hävii Suamelle jonku ottelun kuus-nolla.

        Miä menen kans kattomaa! Terve!

        On tuo Ynnämuu yhtä jämtti ja kaukaa viisas kuin Late Vaankin.
        Molemmat ovat osanneet veikata Suomen mitalisaaliin, ainakin kumpikin on ilmaissut näkemyksenään, että mitaleja tulee. Onhan niitä tullut.
        Ynnämuu arvioi, että Ruotsi-ottelussa voi käydä miten vain, ja niinhän siinä kävi!

        Jatkakaa vain kaikki, joilla on joko tietoa tai kaukonäköisyyttä, tulosten ennustelua.
        Se on lukijasta paljon läheisempää ja mielenkiintoisempaa. On se niin mukava lähikaupassa kehua tuttavilla, jotka ovat varsinaisia urheiluasiantuntijoita.

        Että kiitos ennusteista ja terveisiä koko Kahvipirtin väelle, satunnaisille poikkeajille
        ja myös ohikulkijoille!


    • Sepä vasta varsinainen asiantuntija veikkaukseni oli kun kirjoitin, että voi käydä miten vaan. Lähentelee sääennustusta: jos ei sada, voi olla pouta!
      Näinhän siinä kävi, parempi voitti. Harmi että se sattui olemaan Ruotsi.

      Katselin eka erän Kanada - USA ottelua. Vikkelästi lätkä liikkui, ehkä rlivakamminkin, kuin Suomen ottelussa. Eipä ilman hikoilua suomalaisille pronssi tule, tulipa vastaan kumpi tahansa. Jospa jätän nytkin tarkemmat ennustelut pois. Kyllähän tietysti enalyysin tekemiseen loistavat edellytykseni olisivat. En ole yhtään lyöntiä kiekkolätkään tehnyt, puhumattakaan pelailusta. Näinhän parhaat asiantuntijat syntyvät, kun en ole mitenkään urautunut asiaan, tässä tapauksessa kiekon lätkimiseen. Tässä tapauksessa en paljasta ennakkotietojani. Noloahan se olisi, jos peli olisi selvä jo ennenkuin pelaajat ehtivät tsempata itsensä uuteen ponnistukseen, pelikuntoon.

      Kyllä Late ehdottomasi on mitalit paremmin veikannut, sori, tiennyt. Läheltä pitää kuuden metallin tili joukkueelle. Saapa nähdä, jos näin käy, en ole kateellinen paremmalle tietäjälle.

      Hyvää yötä teille! Uurastan vielä ja katson kolmannen erän menossa olevasta ottelusta.

      • Hyvää huomenta. Vettä sataa, ja ulkolämpötila on 2,2.

        Kaiken maailman ötiäiset, mötiäisit ja mutiaiset ovat olleet kimpussani. Joku herätti minut paljon ennen kuutta ilmoituksella, että pitäisi alkaa pakata. Muutetaan kotiin.
        Minä pöhkö uskoin, kun olin ihan unenpöppörössä. Kömmin keittiöön ja laitoin viisi ja puoli kupillista tulemaan.
        Kahvinkeittimen rähinää kuunnellessani alkoi ajatus lentää.
        Ymmärsin kysyä itseltäni, että kukahan minut herätti ja mihin kotiin täältä nyt muutettaisiin.
        Ei voinut olla mummulan vintti eikä rivarin pätkä, kun kummassakin on uudet omistajat.
        Eiköhän asia selviä, kun mieheni herää. Hänellä on vakiovastaus: - Se on taas niitä elonkeraisia uniasi.
        Mitähän elonkeraista siinä on, että alkaisi purkaa ja pakata tavaroita, kantaisi niitä rappusia alas ja toisia ylös?
        Koko muuttotouhu kruunattaisiin sitten sillä, että tyhjäksi jäänyt asunto saisi kokea perusteellisen siivouksen ihan kellarikomeroita myöten.

        Onneksi asunnonvaihto oli unta.
        Nyt lähden kaatamaan itselleni neljännen mukillisen juhlamokkaa, kun en raatsinut avata presidenttipakettia.

        Innokasta urheilunkannustuspäivää!


      • Ramoona*
        Venlastiina kirjoitti:

        Hyvää huomenta. Vettä sataa, ja ulkolämpötila on 2,2.

        Kaiken maailman ötiäiset, mötiäisit ja mutiaiset ovat olleet kimpussani. Joku herätti minut paljon ennen kuutta ilmoituksella, että pitäisi alkaa pakata. Muutetaan kotiin.
        Minä pöhkö uskoin, kun olin ihan unenpöppörössä. Kömmin keittiöön ja laitoin viisi ja puoli kupillista tulemaan.
        Kahvinkeittimen rähinää kuunnellessani alkoi ajatus lentää.
        Ymmärsin kysyä itseltäni, että kukahan minut herätti ja mihin kotiin täältä nyt muutettaisiin.
        Ei voinut olla mummulan vintti eikä rivarin pätkä, kun kummassakin on uudet omistajat.
        Eiköhän asia selviä, kun mieheni herää. Hänellä on vakiovastaus: - Se on taas niitä elonkeraisia uniasi.
        Mitähän elonkeraista siinä on, että alkaisi purkaa ja pakata tavaroita, kantaisi niitä rappusia alas ja toisia ylös?
        Koko muuttotouhu kruunattaisiin sitten sillä, että tyhjäksi jäänyt asunto saisi kokea perusteellisen siivouksen ihan kellarikomeroita myöten.

        Onneksi asunnonvaihto oli unta.
        Nyt lähden kaatamaan itselleni neljännen mukillisen juhlamokkaa, kun en raatsinut avata presidenttipakettia.

        Innokasta urheilunkannustuspäivää!

        Elonkerainen...en ole sanaa kuullut käytettävän ja siispä googletin. Ensivaikutelma oli jostain eloisasta, eläväisestä - siis elämän kera olevaisesta. Tällainen Kalevalan ote tuli vastaan, jossa se näyttäisi merkitsvän päinvastaista, mutta sana "elikkä" onkin käsittääkseni siinä merkityksessä "tai". Ei tule nyt mieleen, mistä kohtauksesta tuo voisi olla, mutta saattaa viitatata tyttöjen turhamaisuuteen, hehän Kalevalan tanhuvillakin kantoivat kaulan helmilöitä. Tosi ärsyttävä muuten tuo sana elikkä, jotkut aloittavat sillä aina selostuksensa, mutta nythän nähtiin, mistä se on peräisin ja sehän onkin kulttuuria !

        Olitpa elonkerainen, elikkä elottomana,
        elä kullalle kumarra, hopialle horjukana!
        Kylmän kulta kuumottavi,
        vilun huohtavi hopea."
        - Kalevala

        Minusta tuo katkelma sopii hyvin näin kisojen motoksikin, ei pidä ahnehtia kultia ja hopeita ,pronssissa on lämpöä. Sehän on muinainen korumateriaali, minullakin on pronssisia kalevalakoruja.
        Kuulin kisojen alussa, että mitalit ovat kaikki hopeaa, osa vain kullalla, osa pronssilla silattuja.

        Ihanaa kuitenkin, kun joku kutsuu kultasekseen tai laulaa "Sinä kullanmurunen, kullan puhtahimman. Minä vaskenpalanen, vasken ruosteisimman. Minä kultahan kun sulan, vältän ruostumisen pulan."

        Mitaleita jännätessä, olkoot mitä metallia tahansa !
        Sumuinen päivä täällä, kompassia olisi aamulenkille oikeastaan tarvinnut, mutta koiralla on hyvä suuntavaisto.


    • SkillaN*

      Tuuli puhaltaa ja lunta viskoo, lämmön puolella taas mittari, siis talvinen sää kaikesta huolimatta.
      Lauantaiaamua tässä alan minäkin viettämään, siivoillen tietenkin, matot jo tuonne tuulen tuiverrettavaksi kannoin ja vuodevaatteet myös, on niin helppo imuroida, kun kaikki mahdollinen on pois viety.
      Lunta viskoo vielä kovin vähän, joten matot ei kastu.

      Viimeisiä päiviä kisa tunnelmissa saamme viettää ja taas jännitetään, jääkiekkoa ja hiihtoa, hyvä mitali olisi pronssikin, jos siihen jaksaisivat, kova on vastus.
      Minun mielestä olisi vähän pidemmälle pitänyt Jauhojärven ohittaa, tuli niin lähelle, melkein suksille, mutta ei kai sitä tahallaan tehnyt ja vauhti oli takana tulevallakin kova, hyvä että sopivat reilusti.

      Eihän pirtin nurkkakaappi ihan yleisessä käytössä ole, vain sisään tuleville oikeille kirjoittajille, hyvä että eivät sisälle osanneet.
      Onhan sitä sille nautinto aineelle joskus aihettakin, kohtuus kuitenkin aina ja pirtissä sekin osataan;)
      Viisasten juomaa se alkoholi, hyvin käy kipistelyyn ja lääkkeeksi verenkiertoon.

      Hiljaista on ollut pirtin oven käynti, kai kiireen lisänä nuo kisat vielä kummittelee, miten se aika sitten ensi viikolla vietetäänkään, kun ei urheilua niin runsaasti ole.
      Palsta on rauhoittunut mielestäni, aloituksia tulee ja kai se vielä vilkastuu kirjoittelu, kun normaali elämä alkaa;)
      Rekisteröinti pakkoa taisi luotsimme jossakin ketjussa vilautella, no sepä sopii, aina olen tällä omallani kirjoittanut, en ole vaihdellut, sama tuttu vaan mukana kulkee, pirttiin en viitsi kirjautua, kai minut jo viesteistäni tunnetaan.
      Kyllähän se siistisi viestien sisältöä, kun jollakin tapaa tunnistettaisiin.

      Nyt pitää jatkaa tuota siivoamisurakkaa ja sitten leivon täytekakun, vävy täyttää vuosia sen kunniaksi tytär pyysi tekemään, saapa nähdä onnistuuko?
      Kivaa päivää kaikille, johan tuo päivä alkaakin valeta, pituutta on päivälle tullut.

    • miranda....

      Skillanilta täytyy heti pyytää anteeksi, kun kehoitin baarikaappia täyttämään. Ei tarvitse minun takia ja eilen tuskin kukaan skumppaa joikaan, oli se hienoinen pettymys suomipojille ja meille jännääjille.

    • SkillaN*

      Hei miranda, sinähän kuulut pirtin vahvuuteen, joten turhaa anteeksi pyytelet;)

      Eihän tuo taida tyhjäksi mennä, vaikka käypäläisiäkin kävisi, yritin olla vitsikäs, yleensä pirtissä tarjolla oleva ei lopu.

      Hitsi, kun meinasi kakun pohja palaa, nyt joudun kuorimaan mustempia kohtia, niin se on jos hyvää yrittää, varmaan susi tulee.
      Laitanpa paremman täytteen, jospa ei palaneelta maistuisi.
      Munia ei riittävästi uuden tekoon ja kaupalle en viitsi lähteä, saa kelvata.

      Lunta sataa nyt ihan kunnolla, ei hätiä, matot lattialla;)

    • katleijanen!

      Vielä piipahdus Kahvipirttiin ennen kolmenkympin hiihtoja. Ihme ja kumma illalla oli maa valkoinen ja nyt vain muutama lumiläiskä siellä täällä. Tiet ovat sulat mikä on liikkumisen kannalta hyvä. Kaksi astetta plussaa, joten aikamoinen aamusumu oli. Kun taas aurinko paistaisi niin jopa pian pajunkissat alkaisivat kellertää.
      Sanos Skillan mitä minä vieraanvaraksi.

      • sama kat..

        kumma kun loppu tippui pois, tässä jatko:

        ..leipoisin pakastimeen, että olisi tarjottavaa yllätysvieraille. Ainakin yhtä lajia pitäisi olla.


      • sama kat.. kirjoitti:

        kumma kun loppu tippui pois, tässä jatko:

        ..leipoisin pakastimeen, että olisi tarjottavaa yllätysvieraille. Ainakin yhtä lajia pitäisi olla.

        Harvoin pirtissä sellaisia vieraita käy joka ei kaapin antimia ota, raivoraittiitkin voi ottaa, on siellä alkohoolittomiakin juomia. Ja ohikulkijakin, jos on väsynyt, voi piipahtaa, ja ottaa tuikun murheeseen. Tavarat on kaikki hankittu paikkakuntani alkohoolitehtaan ylijäämävarastosta, ilmaiseksi antavat.
        Kisat käynnissä vielä tänään ja nuomenna, vielä on toivoa saada mitalli, tai pari.
        Naiset kohta aloittaa 30 km vapaan, ja iltapäivällä kiekkomiehet ottelevat pronssista. Huomenna miesten 50 km vapaa, olisiko taas iivon päivä.
        Pitää vain lujasti uskoa, ei sieltä mitään ilmaiseksi saa.

        Nyt taas vesikeli,3 astetta lämpöä, tuuli vähän tuulee, lunta vähäm näkyvissä.


    • Nea*

      Moikka ! Kohta naisten hiihdot alkaa, että laitan vain pikkuisen
      viestin nyt.
      Katleijanen kyseli mitä pakastimeen yyllätysvieraiden varaan,
      itselleni on tuttu omenahillolla tai mansikoilla täytetty
      kääretorttu.
      Siitä saa kätevästi vaikka leivoksia, laittamalla jäätelöä
      ja marjoja päälle.
      On vielä koht. kevytkin, ei rasvaa.
      Hyviä leipomisia kaikille!

      • katleijanen!

        Kiitos miksei tuo tullut mielee heti. Pullataikinan teko vain oli päälimmäisenä. Kääretorttu on helppo ja nopea tehdä. Sitten jäähdyttää sen parvekkeella ja varovasti terävällä veitsellä leikkaa sen paloiksi, ettei tarvi koko kääretorttua sulatella jos vain yksi vieras kerrallaan sisään ovesta astuu.


    • Merilii
      • Myöskin Katri Helena ja Paula Koivuniemi ovat tuon Miljoona miljoona miljoona ruusua levyttäneet.


    • Merilii

      Suomi johtaa 2 - 0 USA:ta pronssiottelussa. Toin skumppapullon, valmiiksi jäähdytetyn
      ja laitoin nurkkakaapin kylmiöön. Pian kilistetään!

    • hurskainen

      Enpä olisi uskonut, että Suomi taistelee vielä olympiapronssin jääkiekossa. Viimeinen minuutti menossa ja Suomi johtaa 5-0. Peli päättyi, kiitos Suomi!

    • Jii huuuu !!!!!!!

      Suomen kiekko onnistui,nyt kippistetään pirtissä kuohuvaa ;)))

      Kippis ja kulaus ja suomipojan rakkaus;))

      En voinut koko peliä katsoa ,hermo ei pitänyt;)pakko oli kääntää välillä pois.

      Aamulla kun heräsin oli maa ja talojen katot valkeina ja pihalla valkeaa,nyt on taas vihreänä nurmikko.
      Vettä lotkottanut koko päivän.

      Nyt on muorin hiukset taas ojennuksessa,kampaaja kävi päivällä ja leikkasi hiukset.

      Että SKOOL vain .
      näkyillään...

      • Kaikki vain kilistämään maljoja, KIPPIS!
        Hieno oli jääkiekko ottelu, Suomi ylivoimainen. 5-0, Suomi kaatoi jättiläisen.
        Huomenna yritetään lisää miesten 50 km v tyyli. Luotetaan Iivoon.
        Nyt viisi mitallia, yhtä puuttuu sano piru kun hyttysiä luki.


    • Tulihan se pronssi jääkiekossa. Yllätys oli se, että usan joukkue kärsi rökäletappion! Harvinainen oli myös norjalaisten naisten selvä kolmoisvoitto. Hyvä hiihto kuitenkin Niskaselta. Laten esittämä tavoite kuudesta mitalista taitaa olla yhtä vailla. Onhan mieten 50 km huomenna.
      Saapa nähdä, tapahtuuko ihmeitä.

      Käyn nurkkakaapilla ja taidanpa napata tuplavodkan. Ei kai kukaan viitsi siitä pahoittelemaan ja morkkaamaan ryhtyä. Onhan se kovaa puuhaa kestää mukana penkkiurheilijanakin, niinpä näillä perusteluilla irroittelenkin.

      Huh,huh hups! Hyvee ol, onnittelut kiekkoilijoille yllättävän täydellisestä, rohkeasta pelistä!

      • Kappas vaan! Juuri ehti Late vilahtaa pois. Tulihan tarkennus mitalitavoitteeseen.


    • Mahtavaa, Kiitos Leijonat,... kippis kuohuvalla lasillisella:D

    • Nyt odotamme suurinta kilpailua 50km miehet taitaa jäädä haaveeksi voitto-

      Ystävät Hyvät Sunnuntai aamua kaikille, meillä porisee uunissa Karjalanpaisti.
      jos vaikka!!!!!.
      Elämässä täytyy olla jännitystä se tuo elämään väriä...
      Luin tuolla eilen Blokeja useamman henkilön kirjoittamia,minusta niistä saa
      mukavia asioita ja aivan asiallista... Esim: vanhusten yksinäisyydestä,
      Esim:vähän yli puolet säästää loppu elämää varten.Jos ihminenon kymmeniä vuosia työtä tehnyt,niin kyllä yhteiskunta saisi loppuelämästä huolta pitää...
      Yhteiskunnan pitää huolehtia vanhuksista ja tehdä se hyvin ja on kertynyt
      omaisuutta,että he olisivat huolehtimaan.....Työntekijän velvollisuus..pyrittävä
      varmistamaan hyvä loppuelämä....

    • SkillaN*

      Sunnuntai aamun rauhaa, hiljaisuus ympäröi, ei kuulu kuin omien korvien suhina.(kiusa sekin)
      Eilinen meni niiden kakkujen kanssa turatessa, olihan se kauppaan mentävä ja uusi kakun pohja tehtävä.
      Onneksi se onnistui ja nyt on kaksi isoa kakkua tarjolla, tytär kyllä jo anoi, että kahta ei tarvita.
      Taidan viedä toisen käsityö kerhoon, eikös se ole laskiaistiistai ensi viikolla, juhlitaanpa vaikka sitä kakun kera.
      Otin palaneet pinnat pois ja täytin ja koristin ihan näyttäväksi, ei se maku varmaan huono ole.
      Tulipa pieni lenkki siinä ohessa kun kaupalle kuljin.

      Katleijan kysymykseen jo Nea* vastasikin, kyllähän vehnästaikinasta saa vaikka mitä, kanelipullia, hillopullia, herttaisia rinkilöitä ja munkkejakin ilman sokeria pakkaseen laitettavaksi.
      Piirakat ei oikein hyvin pakkasta kestä, ainakaan nuo kaupasta ostetut, murenevat lämmetessään, voi olla vain minun tuuriani tämäkin.

      Vera Telenius laulaa tuon Miljoona ruusua minusta karhealla, kokemusta omaavalla äänellä konstailemattomasti, toki moni muu myös, mutta hänen laulustaan tykkään.

      Olipa se onnistunut tuo eilinen kisa päivä, kultaa ei tullut, mutta pronssi oli yhtä hyvä, niin liikuttuneita oli nämä konkarit, jotka kisailut jättävät.
      Ihan aitoja onnen kyyneleitä tuo voitto sai aikaan, siinä sitä itki itsekin.
      Toinen onnittelun aihe oli tuo Kertun aikaan saama neljäs sija, mitalia ei siitä tullut, mutta yhtä hyvältä tuo mahtava hiihto tuntui, on siinä tyttö.
      Toivottavasti Iivo Niskanen ylttää tänään yllättämään, aika mahdottomalta kyllä tuntuu, mutta mittavasti on hänkin virunut, peukut pystyyn.
      Jospa tuo Laten mitali arvio pitäisi paikkansa.

      Kiva saada uusi kirjoittaja pirtin suojiin tervetuloa merilii, aina uudet oman värinsä meidän kivaan kirjoittaja kaartiin tuo, lisää vaan kaivataan;)
      Eipä tarvitse pahoitella ollenkaan ynnämuu, kyllä tuo on ihan sallittua sellaisen pelin jälkeen, ihan minäkin sain sydämen tykytyksiä, vaikka en kovin urheilun ystävä olekaan.

      Nyt tänään sitten juhlitaan vävyn 60-vuotis päivää, vähän tynkä juhlat on, heidän piti mennä Espanjaan juhlia pakoon, mutta ei onnistunutkaan.
      No voihan viiden vuoden perästä uusia senkin jutun, silloin jo eläke ukkona,,,, voi sentään, minäkään en itseäni tunne sen vanhemmaksi, kohta nuoremmat ohi menee.

      Onkohan lopettajaiset yhtä hienot, kuin avajaiset tuolla kisa paikassa.
      Toivottavasti koti löytyy nyt arjen tullen näille joilta koti kisojen alta meni, kaikilla ei sielläkään hyvin ole, ei missään muuallakaan, aina on näitä joille ei päivä aina paista.
      Kivaa viimeistä kisa päivää urheilijoille ,kuin myös penkkiurheilijoille;)

      • Ei se Laten ennustus käynyt toteen, Paras suomalainen oli kyllä Iivo Niskanen, mutta vasta 10. Hyvä hiihto kuitenkin nuorelta hiihtäjältä, 32,8 sek voittajasta, on vähän noin pitkältä matkalta. Heikkinen 15. teki ehkä virheen nykäisi reiluun johtoon liian aikaisin, voimat hupenivat. Hyvä Suomu!

        Lämmintä täällä 4,4 astetta, täytyy tehdä pieni lenkki, ja katsoa onko sinivuokkoja näkyvissä.


      • tinnittääkö?

        Pallstan emäntä Skillanin mainitsema korvien suhina eli tinnitus voi eräillä ihmisillä muuttua mieltä raastavaksi häiriöksi.
        Jo vuosia sitten etelä-karjalaislääkäri kehitti jonkunlaisen menetelmän tähän korvien tasapainoelimienhäiriöön. Tätä esitettiin telkassakin ehkä Akuutti ohjelmassa.
        Lääkäri käänteli hoitopöydällä olevan potilaan päätä puolelta toiselle.

        Joillakin potilailla tinnitys väheni. En tiedä, vieläkö tuota menetelmää käytetään. Olennaista ilmiössä on päänsisäisen meluhaitan sijoittuminen sisäkorvan alueelle.

        Tällä hetkellä oma tinnitystasoni on vaimeaa, mutta monitaho-aaltoista sirinää. Olen virheellisesti pitänyt sitä aivojen virtapiirien taustakohinana.
        Muistan pikkupojasta alkaen, miten häiritsevää tuo sisäinen melu oli. Kuin matalataajuisten kellojen mouruntaa.


    • Moikka Kahvipirttiin!

      Niin mukavan rauhallinen sunnuntai on meneillään. Sää nyt on sama leuto, eikä liukkauskaan vaivaa:D Pientä kodin kohennusta olen tässä viikolopunaikana häärinyt, talvikamppeita osan vienyt jo eteisen henkareista.

      Äsken innostuin hoitamaan yhden ompelutyön, joka jäi kesken, urheiluko vei mennessään, mutta totesin kuinka mukavaa on istua omassa rauhassaan, ja käsin ommella:)

      Vähänhän sitä enää onkaan korjattavaa, verrattuna aiempiin vuosiin, mutta tuttua ja tarpeellistakin silti.
      Katselin telvis-ohjelmistoa ja yllätyin ilosesti, tuo klassikko Ylpeys ja ennakkoluulo tuleekin sopivasti, enkä näitä näyttelijöitä olekaan nähnyt. Kirjana se on tuttu aihe, mutta laatufilmi silti **** :)

      Olympialaisten päättäjäiset alkuillasta, ja ohi on:D
      Iloisia ollaan Teemu Selänteen ja Leijonien puolesta, ettei viimeinen matsi jättänyt ikävää muistoa!

      Mukavaa sunnuntaita,... ja riemukkaita päättäjäisiähetkiä!

    • Noin on kohta paketissa kisat, loppujuhlia vaille. Luonnonkauniit upeat maisemat koristi hiihtoreittejä ja olivat ilo katsojan silmille !

      Tuo tinnitus saattaa johtua menieren taudista. Siihen hoitona on tuo pään pyöritys, niin ettei niska liiku yhtään vaikka kylkeä käännetään. joka asentoon. Se saa välikorvassa olevat sakat liikkeelle ja helpottaa tilannetta.
      Kun itselleni tuli tuo ensimäinen kohtaus,olin tosi huonovointinen . Pyörrytti,,oksensin, enkä päässyt aamulla ylös vuoteesta,kun kaikki pöyri ympärillä.
      Päivä meni maatessa sairaalassa ja neurolla tutkimuksissa. Kun lääkäri näytti tuon asento hoidon -sielläkin se käytiin läpi- siitä on apua.
      Nyt kun tietää tuon, tunnistan hyvin milloin se on tulossa. Silloin Käyn läpi muutaman kerran nuo liikkeet. Ikäänkuin etukäteen. Sitten tilanne on taas hyvä.
      Ei hätää kun sen kanssa oppii elämään.
      Lääkehoitoakin siihen on . Mutta periaatteella: ilman lääkeitä niin kauan kun voi.
      Voi ne korvien soimiset johtua monestakin syystä, eikä kaikelle ole edes keksitty syytä.

      Hienoa kuitenkin tuo eilinen suomen pronssi. Yhtä mitalia vaille jäi Laten veikkaus, mutta aika hyvin arvattu/tiedetty.
      Useita vuosia sitten kävimme Sotshissa. Jossain kuvassa vilahti tuo Hotelli Helmi jossa silloin olimme.
      Paljonhan se on muuttunut, rakennetaan, niinkuin jokapaikassa.

      Joskus näyttivät uusia pikkutaloja pitkät rivit. Kertoivat että nämä ovat uudet kodit niille, jotka joutuivat lähtemään kisakylän rakentamisen takia pois kodeistaan. Näin sanoivat, miten sitten lienee ?
      Nyt odottelemaan seuraavia .. ken meistä elää hän näkee.
      Leppoisaa kisan päätöspäivää kaikille.
      Saadaan pian uusi viikko aluilleen ja päästään eroon helmikuusta ensi viikonloppuna.

    • Hyvää iltaa! Laten arvio suomalaisten mitalisaaliista oli hyvä, ansaitsee 9 . Vähemmäksi veikkailin, vaikka en julkistanut mitään tarkempaa.

      Aika hupelosti keskityin kisojen seuraamiseen. Siihenpä "kaikki vapaani" meni. Hyvinhän siellä kaikki meni. No, kisat olen katsonut ja ehkä jatkossa sitten voipi aikaansa muuhunkin käyttää.

      Pitemmittä selosteluitta, hyvää yötä!

      • Olynpialaiset päättyivät, hienoihin loppunäytöksiin, samalla Norjan naiset ja Venäjän miehet saivat kolmoisvoitoillaan sellaiset puitteet mitallienjakoon, ettei varmaan ikinä saajat unohda niitä.
        En koskaan ole nähnyt näin hienoja kisoja ja suorituspaikkoja. Kaikki kisat sodanjälkeen olen kuunnellut ensin radiosta, loput katsonut televisiosta, yhtään kisaa ei ole jäänyt väliin.
        Maisemat olivat upeat, kaikki meni hyvin, suomalaiset pärjäsivät mukavasti.
        Hyvä Suomi!


    • katleijanen!

      Huimaus on itselle tosi tuttu asia tuolta 70-loppuvuosilta, jolloin sellainen itselleni ilmaantui. Korvakin soitti kiusallisesti. Korvalääkäri kysyi vaan että soittaako korva nykymusiikkia vai klassista, se siitä. No kuulokin sitten meni huonoksi eräänä yönä. Korvalääkäri taas että virusperäinen sisäkorvatulehdus. Ei tutk. eikä hoitoa.

      Alkoi tulla huimaus- ja pahoinvointikohtauksia. Henkilökunnan lääkäri teki diagnoosin Menierin tauti, sellainen on hänen miehelläänkin, verenkiertolääkettä määräsi.
      En oikein tyytynyt tuohon. Kysyin sitten työpaikkani korvalääkäriltä että jos minulla on acusticus neurinoma (kuulohermokasvain), johon lääkäri sanoi lievästi närkästyneenä, laitan lähetteen korvaklinikalle KOSKA TE sitä niin epäilette, ei nuo kuulokäyrätkään sitä tue. TYKS:ssa dg. varmistuikin varjoainekuvauksen ja lumbaalipunktion avulla ja kasvain leikattiin Töölön neurokirurgian klinikalla -80. Se on kovin harvinainen syy huimaukseen, siksi jää helposti diagnosoimatta.

      Huimaukseen syitä on muitakin kuin korvaperäiset. Korvaperäisistä tavallisin ja viattomin on 'Hyvänlaatuinen asentohuimaus' (BPPV).
      Asentohuimaus johtuu sisäkorvan kaarikäytäviin kertyneestä sakasta ja siinä hoitona on nämä pään asentohoidot.
      Menierin taudin syy ei ole tämä. Sen aiheuttaa nesteturvotuksen kehittyminen sisäkorvaan, jonka syytä ei vielä ole selvitetty. Korvaperäinen huimaus on tyypiltään kiertohuimausta kun taas esim aivoverenkierrosta johtuvat huimaukset epämääräisempiä. Vanhalla ihmisellä verenkierron säätely on hidastunut luonnostaan, jolloin esim. aamulla liian äkkinäinen ylösnousu voi aiheuttaa huimausta, kun verenpaine ei ehdi mukautua kuten ennen.

      Tämä on taas tämmöistä luennointia, josta minua on tuolla pirtin ulkopuolella välillä moitittu, mutta kun tuo huimaus nyt oli täällä esillä niin kirijottelin vähän siitä.

      • No niin siinä hyvää tietoa huimauksesta, tinnituksesta, ja kaikenlaisesta päänpyörityksestä, asiantuntikoilta meri-kukalta ja katleijaselta.
        Onneksi ei ole pahemmin huimannut eikä korvissa muuta vikaa kuin huono kuulo, siihen sain nyt nejäviikkoa sitten kuulolaitteen, apua siitä on ollut, on siinä vähän totuttekemista, mutta oppia ikä kaikki.
        Eipä olisi uskonut helmikuuta näin leudoksi, lupaavat vielä loppukuunkin lämpöiseksi.
        Nyt ei lunta, kun pieni kasa tammikuun aurauksista pihalla.
        Kevättä kohti mennään. Hyvää yötä!


    • T V tuijottaja.

      Nyt varmaan oli hyvä yhteishenki meidän urheilijoilla,kun pelasivat niin yhteen henkeen,toinen toisiansa tukien....
      Onkohan Kojokoskella sellainen voima saada toisilleen hyvä yhteishenki.(uskon)
      Arvokkaat juhlat kaikin puolin,toivomme ettei mitään ikäviä jälkimaininkeja perästä
      tulisi.
      Kaiken aikaa sujuvasti kaikki on pyörinyt ja Latenkin ennustukset toteen kävivät..
      Kaikki kunnia myös Suomelle,parastansa panivat.
      Toivomme onnen murusia jatkossakin.

    • SkillaN*

      Huomenta, taas uusi viikko alkamassa ja lopulla viikkoa jo talven unhoon jätämme, saa nyt sitten nähdä miten käy.
      Monesti talvi on jatkunut yöpakkasilla vielä maaliskuussa, vaikka kevät kuukausi onkin, eihän nyt mikään vuodenaika ole paikoillaan ollut.
      Vähän arveluttaa, että minkälainen kesä tuleekaan.

      Kisat on ohi ja elämää palaa kisojen jälkeiseen elämään, kyllä niistä vielä kauan puhetta riittää, hienot kisat olivat.
      Kyllähän puitteet mahtavat ja varmasti maksoivat, mutta kaiketi myös tuottivat.

      Tuo "tinnitys" sellaiseksi kai tätä musiikkia korvissani voisi sanoa, on kuin sähkölangat tai joku sähköön yhdistetty virta surisisi.
      Olen ajatellut, että sitä ei voi mitenkään korjata, kiitos siis neuvoista, vaikka en osaa käännellä päätä, etteikö niskakin liiku.
      Huimausta ei ole, kuulokin erittäin hyvä (joskus liiankin hyvin kuulen) tuo suhina ajoittain ärsyttää.
      Lääkärissä en ole käynyt ja onhan tämä vaiva jo kauan ollut, puuhatessa ei huomaa, sitten hiljaisuuden tullen se herättää.
      Toivottavasti ei kovemmaksi kehity.
      Taas kerran voi ihmetellä miten tietävää on pirtin kirjoittaja väki, kiitos valistuksesta, "tinnittääkö," meri-kukka ja katleijanen., yritän opetella nuo liikkeet.

      Tuli se katsottua 50:pin hiihto ja harmi Heikkiselle, kun ei kestänyt loppuun asti, lujille otti itsensä, kun ei haastatteluunkaan jaksanut, aika rääkkiä on.
      Niskaseen uskoin ja eipä pettymystä tuottanut, hyvä sijoitus se kymmeneskin on, noin isosta määrästä, samoin Heikkisen 15:sta kaikkensa antaneena.
      Pakko ajatella noiden norjalaisten kanssa, että onko kunto todella tuollainen, kuten naisten hiihdossa näytti?
      Hienoa, että venäläisille meni tämä viimeinen hiihtolaji, upea päätös kisoille ja heille, kolmoisvoitto.
      Urheilua sitten taas ensi viikonloppuna, ellei lumet kaikki sula;)

      Meillä täällä viisi astetta lämmintä ja vesi tien reunoilla lilluu, aurat silti vaan jyrräävät, olematonta lunta työntävät, ettei vaan budjetoitu raha jää käyttämättä, no kai sitä jotakin sohjoa on kertynyt.
      Yksi kuusi tuossa tien toisella puolen ja orava kipitti juuri sen suojiin, ihme että ne nuo autot väistelevät ja hengissä pysyvät.
      Linja-auto pysäkki tässä ikkunani kohdalla, matkoille lähtijöitä siitä purkaantui laukkujen kanssa, siirtyvät tuonne liikenne asemalle, toiselle puolen taloa, on siinä välissä kyllä puisto, mutta näin vilkkaasti minä voin seurata kaupungin elämää.
      Olen odotellut milloin rupeavat rakentamaan seniori taloa, tuolle kadun toiselle puolen, tontti on ollut tyhjillään talouskoulun purun jäljiltä jo kolmisen vuotta.
      Siihen aion minäkin sitten pyrkiä, jos niin kauan vielä elän, että rakentamaan ehtivät.

      Mutta nyt pitää taas jättää pirtti ja siirtyä tähän oikeaan elämään, mikä pitää sisällään nämä tavanomaiset harrastukset, mukavaa kisojen jälkeistä aikaa teille toisillekin, ehkä vähän tyhjältä tuntuu;)

    • Huomenia täältäkin päin.

      Lyhyeksi jäi uneni noin 3tuntia.

      Tuon tuttua minullekin tuo korvien sointi,on väliiä kuin olisi kappa itikoita korvissa.
      Korvalääkäri aikoinaan tutki ja olin Tilkassakin tutkittavana.Ravintolamelu on minun korvat särkenyt,sanoi lääkärit.
      Kuulolaitteen kanssa on pitänyt oppia elämään.
      Onneksi kun on työperäinen vaiva,saan ilmaiseksi sen kojeen.
      Muuten maksaisi maltaita;)

      lämmintä on 4c näyttää mittari.
      Mikähän tulee Salpausselän kisoista ensi viikonloppuna,taitaa mennä vesihiihdoksi ja uimahypyiksi.:)

      Nyt lähden kauppaan.
      Jääkaapissa ole paljon muuta kuin valo.

      näkyillään...

    • Nea*

      Lämmintä on täälläkin, kun katsoin mittariin niin hämmästyin,
      6 astetta!
      Innoissani lähdin lenkille, mutta kun seuraava lakea aukeni,
      niin tuuli meinasi viedä ojaan, vaikka kävellen olin matkassa.
      Käännyin suosiolla takaisin, sainkin sitten nojata tuuleen
      kun se työnsi selästä.

      Eilen illalla katsoin sitä kotikatsomon : Raja- näytelmää.
      Oli aika raskasta katsottavaa ainakin ensimmäinen osa.
      Nuortenkin elämä tuntui oudolta, herätelläänkö siinä ihmisiä,
      että enemmän katsottaisi nuorten perään, mihin seuraan menevät.

      Myös dementoituva mies vaati vaimoltaan mahdottomia,
      olisihan voinut tehdä hoitotestamentin.
      Nyt hän vaati, että jollei hän tunne vaimoaan, niin vaimon täytyy hänet tappaa.
      Kamala vaatimus.
      No, näytelmiä on monenlaisia, toivottavasti muuttuu
      hiukan onnellisemmaksi kaikkien osalta.

    • Kisat ovat ohi. Oikeastaan olen helpottunut, hyvät olivat kisat ja järjestelyt kai meni moitteettomasti. Kehujakin on osallistujilta kantautunut. Kuitenkin sitä hyvää ja seuraamista ehdin saada tarpeekseni. Taidanpa jättää jälkipuinninkin, vaikka pientä ehkä olisikin.

      Kyllä lumi on lähtenyt melko tarkkaan, 7. Tuuli kyllä puistelee kulkijaa. Eiköhän vielä nähtäne lumikelejäkin, kovin olisi aikaista, jos tähän talvi päättyisi. Tosin vajaa viikkohan on aikaa, kun on kevät kuukausi ja auton käyttäjät saavat halutessaan kesärenkaatkin vaihtaa.

      Tiinnitystä korvissani en ole havainnut kuin tilapäisesti. Kuuloni on kyllä heikentynyt, erikoisesti silloin kun on muutakin hälinää. Huippauskin on tuttu, ei tasaisessa menossa, mutta jos olen pitkään kyyryssä pää alaspäin ja äkkiä oikaisen selkäni, voi olla menoa. Tämä on pari kertaa tapahtunut. Kirjastossa hain pitkään alahyllystä kirjoja ja kun rivakasti nousin pystyyn, rähmällenihän putosin. Ehti siihen tulla pari kirjastovirkailijaa ja muitakin katsojia. Ambulanssia esittivät, mutta pystyin heti torjumaan. Siinäpä hetken odottelin kunnes nousin ylös. Kyllä se hieman nöyryyttävältä tuntui. Eikä sen kummempaa, matka jatkui. Kylläpä sen muistutuksen opikseni otin. Eikä se vaivani estä lyhytaikaista kyyristelyä.

      Täytyypä jatkella muita puuhiani. Hei vaan!

    • SkillaN*

      Huomenta, edelleen lämmintä, yön ajankin pysyi lämmön puolella, kolme astetta tällä hetkellä.
      Voi surkeutta, kertoivat jo lintujenkin erehtyneen tänne pohjoiseen reviirejään valitsemaan, luulen että takaisin vielä joutuvat menemään, talvi ei näin vähällä meitä jätä.
      Kieltämättä kevään tuntua ilmassa ja sepä jo kukkatilaus lehtisiä laittoi katselemaan.
      On ne niin kauniita nuo kukat kuvissa, aina ei onnistu samaa itse toteuttamaan, ikuinen optimisti ole, aina vaan yritän.

      Kisoista palanneet urheilijat saivat hyvän vastaanoton kotiin saavuttuaan, iloisia vastaanottajia ja urheilijoita.
      Varmaan Kojonkoskella on myönteinen asenne urheilijoihin ja se yhteishenkeä kasvattaa, rauhallisen oloinen kaveri hän on.
      Arhinmäki nyt vähän "munasi", mutta enpä nyt suurta arvoa tuollaiselle laittaisi, sattuuhan sitä joskus harkinta kyky pettämään.
      Luulen että suurempia mokia on aiemmin sattunut, oikeudessa istuneita ja muuta sellaista, kuitenkin paikoillaan tanakasti pysyneet, puolestani annan" töttöilyt " anteeksi Arhinmäelle, vilpittömästi sitä pyysi.

      Raja näytelmää minä myös kummeksuen katsoin, varsinkin näiden nuorten tyttöjen toiminta ihmetytti, myös tuo miehensä vaatima kuoleman aikaansaaminen tuntui pahalta, miksi tälläistä esille tuodaan, esimerkiksikö tarkoitetaan.
      Katselijoita on monen sorttisia, joku asioiden kanssa painiva voi hyvinkin rohkaistua, mutta jos niin kuitenkin on, että asioista on puhuttava, lupa on kuitenkin oman pohdintansa esille tuoda.
      Haluan uskoa, että tuollaisia nuoria on vähemmistö, joka tuon näytelmän henkilöiden tavoin ajattelee ja toimii.
      Kirjailijalla varmaan hyvä tarkoitus herätellä ajatuksia, meillä jokaisella oma ymmärtäminen ja tulkinta.
      Katsellaan nyt miksi kehittyy, niinhän sitä sanotaan, että ei keskeneräistä pitäisi arvostella.

      Tuo kumartelu saattaa aika monelle olla huimausta aiheuttava, olen minäkin pienissä määrin sellaista kokenut, etupäässä kyllä pilkkujen lentelyä silmissä.
      Äkkinäiset liikkeet myös sellaisia tuntemuksia aikaan saa.
      Kyllähän ikä monen kuntoon jotakin vaikuttaa, mutta ollaan onnellisia, että järki pelaa, ainakin jollakin tapaa;)
      Huomista ei onneksi tiedä.

      Pahalta näyttää tuo kisojen järjestely siellä muorin maisemissa, lumi sulaa kovaa vauhtia, nyt pitäisi äkkiä pakastaa ja oikea kunnon lumisade tulla.
      Lupailivathan sää immeiset sään kylmenevän, mutta ehtiikö tähän hätään.
      Tuuli heiluttelee puiden oksia, kuivattaahan se ainakin vähän ilmaa, tuoko mukanaan muutoksen säähän jää nähtäväksi.

      Nähtäväksi jää myös tämän päivän saldo, jotakin kuitenkin on suunnitelmissa, niitä nyt toteuttamaan rupean, varmaan samoin teistä jokainen;)

      • hurskainen

        Kävin ulkona iltayöstä katsomassa mistä tuo iänkaikkinen räminä pihalla on kotoisin. Onneksi tuulenpuuska ei repäissyt hurskaisten tönön kattoa irti.
        Sen sijaan kevät-ahavan kuivattavaksi jätettyjen klapi pinojen päällä olleet pellit olivat lentäneet pois ankaraa räminää pitäen.
        Sateita ei ollut luvassa, joten ylätaivasta siinä vilkaisin. Toisin kuin palstan emännän taivaankannelta tuuli oli pyyhkäissyt pilvet taivaanmäkeen.

        Päivällä sulanut lumen viime jämä oli jäänyt ohuen routapeiton helmalle. Jäätynyt hiukan, riitteessä muoviämpärillisen verran vesilammikkoa oli.
        Tähdet kiiluivat, saattoi siellä planeetta-levykin rauhallisesti möllöttäen paistaa. Siis Matin päivä, 24.2 oli viimeisiä minuutteja vaille nokittua kauraa.

        Unihan siitä kohta vaateriin päästyä tuli ennekuin oli edes äkkiä. Mitään dramaattisia uniaiheita alan ammattitaho, unikakkiainen ei näyttänyt.
        Goisatkoon turpeinen tämän kerran sitä enemmän, tällä kertaa säikyttelemäti.


    • jjoutava

      Tinnitus oli minullakin vaivana ja lueskelin ohjeita aikanaan´. Sellainenkin neuvo oli, ei sille mitään voi viisainta olla kuuntelematta kyllä se siinä unohtuu.

      Sepä olikin paras neuvo kun ei ole kuulevinaan niin eihän se vaivaa. Nyt tiedän ja kuulen jo korvassani pientä tinnitusta, mutta en ala siihen kiinnittämään huomiota kyllä se siitä taas unohtuu.

      • katleija

        Tuolla ylempänä kerroin kuulohermokasvaimestani. Minulla kun se kuulo yhdessä yössä aleni paljon ja tilalle tuli senpäiväinen soitto, sirinä ja suhina, että kun töihin menin tuntui kuin puolipäisenä olisin ollut.
        Sen viisituntisen leikkauksen jälkeen kun heräsin, ympärilläni oli valkotakkisia jotka kiinnostuneena alkoivat testata leikatun puolen korvan kuuloa.
        Olivat aivan haltioissaan kun kuulin sillä korvalla sen verran kuin aikaisemminkin. Leikkaukseni oli tehty ihan uudella menetelmällä, jolla haluttiin säilyttää olemassa oleva kuulo. Entinen menetelmä oli vienyt kokonaan kuulon.
        Se vähäinen kuulo säilyi, mutta soitto jäi. Ihmisen elimistö on ihmeellinen. Se soittokaan ei enää häiritse, sillä tajunta on sen aika mainiosti pystynyt sulkemaan sivuun. Kyllä minä sen pystyn kuulemaan jos kuuntelen. Niinkuin Skillankin kertoi nukkumaan mennessä sen kuulee parhaiten.

        Mitäs tänään tehtäisi ja mitäs tänään syötäisi. Jospa menisinkin kokeilemaan uutta uimapukua tuonne Suomen suurimpaan uimahalliin. Mikä ettei siellä voisi nauttia keittoaterian niin ei tarvitsisi keittopuuhiinkaan tänään ryhtyä.


      • jjoutava
        katleija kirjoitti:

        Tuolla ylempänä kerroin kuulohermokasvaimestani. Minulla kun se kuulo yhdessä yössä aleni paljon ja tilalle tuli senpäiväinen soitto, sirinä ja suhina, että kun töihin menin tuntui kuin puolipäisenä olisin ollut.
        Sen viisituntisen leikkauksen jälkeen kun heräsin, ympärilläni oli valkotakkisia jotka kiinnostuneena alkoivat testata leikatun puolen korvan kuuloa.
        Olivat aivan haltioissaan kun kuulin sillä korvalla sen verran kuin aikaisemminkin. Leikkaukseni oli tehty ihan uudella menetelmällä, jolla haluttiin säilyttää olemassa oleva kuulo. Entinen menetelmä oli vienyt kokonaan kuulon.
        Se vähäinen kuulo säilyi, mutta soitto jäi. Ihmisen elimistö on ihmeellinen. Se soittokaan ei enää häiritse, sillä tajunta on sen aika mainiosti pystynyt sulkemaan sivuun. Kyllä minä sen pystyn kuulemaan jos kuuntelen. Niinkuin Skillankin kertoi nukkumaan mennessä sen kuulee parhaiten.

        Mitäs tänään tehtäisi ja mitäs tänään syötäisi. Jospa menisinkin kokeilemaan uutta uimapukua tuonne Suomen suurimpaan uimahalliin. Mikä ettei siellä voisi nauttia keittoaterian niin ei tarvitsisi keittopuuhiinkaan tänään ryhtyä.

        Ymmärrän hyvin kertomuksesi ja ilon onnistumisesta hoihossa, huomaan myös sinun tietävän tuon äänen sivuun sulkemisen. En kuulolaittesta ole ollut kiinnostunut kun tiedän ne vaikeudet sen käytössä ja olen kuitenkin kohtalaisesti kuuleva.

        Nuorten puheesta en oikein aina saa selvää ja korvalääkäri sanoi ettei korkeat äänet kuulolaitteella palaudu. Yks hankaluus on sulkeutuminen omaan maailmaansa eikä yritäkään kuunnella toisten puhetta jos ei aivan suoraan minulle puhuta.

        Siitä taas on seurauksena jos itse alan puhumaan puhun aivan eri seipäistä kuin toiset ovat puhuneet.


      • katleija
        katleija kirjoitti:

        Tuolla ylempänä kerroin kuulohermokasvaimestani. Minulla kun se kuulo yhdessä yössä aleni paljon ja tilalle tuli senpäiväinen soitto, sirinä ja suhina, että kun töihin menin tuntui kuin puolipäisenä olisin ollut.
        Sen viisituntisen leikkauksen jälkeen kun heräsin, ympärilläni oli valkotakkisia jotka kiinnostuneena alkoivat testata leikatun puolen korvan kuuloa.
        Olivat aivan haltioissaan kun kuulin sillä korvalla sen verran kuin aikaisemminkin. Leikkaukseni oli tehty ihan uudella menetelmällä, jolla haluttiin säilyttää olemassa oleva kuulo. Entinen menetelmä oli vienyt kokonaan kuulon.
        Se vähäinen kuulo säilyi, mutta soitto jäi. Ihmisen elimistö on ihmeellinen. Se soittokaan ei enää häiritse, sillä tajunta on sen aika mainiosti pystynyt sulkemaan sivuun. Kyllä minä sen pystyn kuulemaan jos kuuntelen. Niinkuin Skillankin kertoi nukkumaan mennessä sen kuulee parhaiten.

        Mitäs tänään tehtäisi ja mitäs tänään syötäisi. Jospa menisinkin kokeilemaan uutta uimapukua tuonne Suomen suurimpaan uimahalliin. Mikä ettei siellä voisi nauttia keittoaterian niin ei tarvitsisi keittopuuhiinkaan tänään ryhtyä.

        Ps.
        Tuli vaan tuossa mieleen että jos tuo kohina ja soitto nyt loppuisi niin voisi olla uusi totutteleminen siihen hiljaisuuteen. Varmaan tuntuisi ihan oudolta. Olenhan tätä jo 34 vuotta kuunnellut.


      • katleija kirjoitti:

        Tuolla ylempänä kerroin kuulohermokasvaimestani. Minulla kun se kuulo yhdessä yössä aleni paljon ja tilalle tuli senpäiväinen soitto, sirinä ja suhina, että kun töihin menin tuntui kuin puolipäisenä olisin ollut.
        Sen viisituntisen leikkauksen jälkeen kun heräsin, ympärilläni oli valkotakkisia jotka kiinnostuneena alkoivat testata leikatun puolen korvan kuuloa.
        Olivat aivan haltioissaan kun kuulin sillä korvalla sen verran kuin aikaisemminkin. Leikkaukseni oli tehty ihan uudella menetelmällä, jolla haluttiin säilyttää olemassa oleva kuulo. Entinen menetelmä oli vienyt kokonaan kuulon.
        Se vähäinen kuulo säilyi, mutta soitto jäi. Ihmisen elimistö on ihmeellinen. Se soittokaan ei enää häiritse, sillä tajunta on sen aika mainiosti pystynyt sulkemaan sivuun. Kyllä minä sen pystyn kuulemaan jos kuuntelen. Niinkuin Skillankin kertoi nukkumaan mennessä sen kuulee parhaiten.

        Mitäs tänään tehtäisi ja mitäs tänään syötäisi. Jospa menisinkin kokeilemaan uutta uimapukua tuonne Suomen suurimpaan uimahalliin. Mikä ettei siellä voisi nauttia keittoaterian niin ei tarvitsisi keittopuuhiinkaan tänään ryhtyä.

        Tuulista ja pilivistä uamupäevee!

        Nii om mahotonta tuo tuulen nujakka, että ihan sisälle asti kuuluu. Satanna ee oo yölläkääk, ku asfalttikkii on ihan kuiva. Kyllä on lumet suanna meelläkiik kyytiä, tasanem mua on ihal lumetonta. Kuv vähäsen kuvittelloo, suattaa nähä jo vihreetä pihanurmikolla.

        Meijän kukkapenkissä on kakssii juurakkoo sinivuokkoo, ee nää nuppuja, ku joku eläväene on pistelly parempiin suihisa lehettii, ihaav viimestä myöte. Kaepa ne sieltä vielä aaringon paesteessa alakaa kasvoo. Soetin kaapungi puutarhurille ja kysyin, mikä lie ollu tihulaesena, arvelj rusakoeta. Vua ee ollu ikinä itekääk kuullu moesesta. Lupasin sitte myöhemmällä ilimotella, mitenkä juurakot jakseloo. Mutta aeka hienolle tuntuu, ku ollaan tässä vaeheessa vuotta.

        Myöpä lähetäännii tästä käämään" kirkolla", eli iha oekeesti kaapungilla, olokoon tää sepustus nyt tämäm mittane. Voekee hyvin kaekki, tuulesta huolimata! PM


      • RouvaYlikypsä kirjoitti:

        Tuulista ja pilivistä uamupäevee!

        Nii om mahotonta tuo tuulen nujakka, että ihan sisälle asti kuuluu. Satanna ee oo yölläkääk, ku asfalttikkii on ihan kuiva. Kyllä on lumet suanna meelläkiik kyytiä, tasanem mua on ihal lumetonta. Kuv vähäsen kuvittelloo, suattaa nähä jo vihreetä pihanurmikolla.

        Meijän kukkapenkissä on kakssii juurakkoo sinivuokkoo, ee nää nuppuja, ku joku eläväene on pistelly parempiin suihisa lehettii, ihaav viimestä myöte. Kaepa ne sieltä vielä aaringon paesteessa alakaa kasvoo. Soetin kaapungi puutarhurille ja kysyin, mikä lie ollu tihulaesena, arvelj rusakoeta. Vua ee ollu ikinä itekääk kuullu moesesta. Lupasin sitte myöhemmällä ilimotella, mitenkä juurakot jakseloo. Mutta aeka hienolle tuntuu, ku ollaan tässä vaeheessa vuotta.

        Myöpä lähetäännii tästä käämään" kirkolla", eli iha oekeesti kaapungilla, olokoon tää sepustus nyt tämäm mittane. Voekee hyvin kaekki, tuulesta huolimata! PM

        Tuonlaistahan se kuuleminen oli kuin jjoutavainen kuvailee, ei saanut selvää oikein noista nopeasti puhuvien sanoista. Televisiossa paljon ohjelmia mistä ei myöskään juuri mistään saanut selvää. Viime keväänä omalääkäri lähetti työterveyskeskukseen kuulokokeisiin. Sitten sain lähetteen korvalääkärille Järvenpäähän, siellä tutkittiin uudestaan ja samat tulos vasen korva kuuli paremmin oikeassa korkeat äänet huonosti. Vasempaan korvaan sovitettiin muotti, jonka pohjalta laite tuli sopivaksi, ja parinviikon kuluttua sitä sitten sovitettiin, ja kokeiltiin korvalääkärin kanssa. Siinä on sellainen vipulaite josta säädetään äänen laatu, ja voimakkuus, ne asetettiin kohdalleen. Niitä voi itsekkin säädellä erilaisiin tilanteisiin sopivaksi. Eihän se normaalia kuuloa vastaa, mutta hyvin tulen nyt toimeen. Kyllä nuo laitteet ovat myös kehittyneet vuosikymmenien saatossa. Tyytyväinen olen.

        Taisi tuo Arhinmäki olla väärästä puolueesta, kun niin hanakasti kerrottiin tuosta tilaisuudesssa sattuneesta kömmähdyksestä. Eihä se mikään virallimen tilaisuus ollut. juhlittiin hyvistä saavutuksista. Varmaan moni muukin siellä joi ilmaista viinaa, sellainenkin on taitolaji.
        Ehkä nyt pääsemme eroon noista olympiatouhuista ja pirtin elämä normalisoituu.
        Toisaalta voidaan ihmetellä tätä talvea, ensin joulukuu aika lämmin, tammikuu normaali ja nyt aivan poikkeuksellinen helmikuu, ainakin täällä A Kiven maisemissa
        En minä ainakaan muista tällaista, varmaan talvi vielä tulee, mutta lyhyeksi jää.
        Tuonne pihalle kun menee, vaikka roskapussia viemään, niin pikkulinnut laulaa, ja suvituuli soi.


      • katleija
        jjoutava kirjoitti:

        Ymmärrän hyvin kertomuksesi ja ilon onnistumisesta hoihossa, huomaan myös sinun tietävän tuon äänen sivuun sulkemisen. En kuulolaittesta ole ollut kiinnostunut kun tiedän ne vaikeudet sen käytössä ja olen kuitenkin kohtalaisesti kuuleva.

        Nuorten puheesta en oikein aina saa selvää ja korvalääkäri sanoi ettei korkeat äänet kuulolaitteella palaudu. Yks hankaluus on sulkeutuminen omaan maailmaansa eikä yritäkään kuunnella toisten puhetta jos ei aivan suoraan minulle puhuta.

        Siitä taas on seurauksena jos itse alan puhumaan puhun aivan eri seipäistä kuin toiset ovat puhuneet.

        Minulla on onneksi terveessä korvassa erinomainen kuulo, joten vammaani eivät muut huomaa. Vaistomaisesti valitsen istumapaikkani niin ettei huonon korvan puolella ole ketään. Linja-autossa on hankalinta, siksi ihannepaikka jos ikkuna on vasemmalla puolella. : ))


    • Hyvä kävelykelihän täällä on, jalkakäytävätkin ovat kuivahtaneet. Voipa olla että tämä talvi päästiin helpolla.

      Sen verran kisojen jälkipuintiin siihen, että Arhinmäen pronssijuhlat kiekkoilijoiden kanssa kyllä karkasi turhan räväkäksi. Onhan hän sen itsekin myöntänyt. Vaikka tapahtunut on tapahtunut, sitä ei voi muuttaa.
      Kyllä hän tulee saamaan muistuksia tästä, tahrahan siitä takkiin on muodostunut. Ministerillä ei ole edes koskematonta yksityiselämää, näin se menee. Jollain tapaa ymmärrän tähän yli ryyppäämiseen johtaneen tilanteen ansaittujen kehujen kerhossa, mutta eipä harkintakyvyn pitäisi silti karata. Eikä siihen auta lieventävien esimerkkien hakukaan vastaavista menneisyydestä. Se on kohdalla nyt, ehkä siitä oppi jää.

      Opiskeluahan se elämä tässä vanhemmitenkin. Tai pitäisikö sanoa, että pientä kamppailua siitä, että säilyttäisi edes ne entiset kyvyt ja taidot. Kun se ei täysin onnistu, antaa mahdollisimman vähän kerrallaan periksi. Kyllä se suunta monessa asiassa tulee esille. Näin sitä joudun "päivittämään" ja turhat luulottelut jättämään. Vielähän tämä elämänmenoni kuitenkin luistaa, vaikka tehot eivät täysinä olekaan.
      Ja nyt puuhiini, jotka olisin ripeänä hetkessä suorittanut, mutta nyt se vaatii aikaa. Onhan sitä...

      • jjoutava

        Kun nyt kerran on puheena tuo Paavon möhlä niin vielä senverran mainitten että kateellisia ovat kaikki tyyni nämä arvostelijat.

        Onhan se nyt selvää että jos mies on päässyt sinne Leijonaporukkaan mukaan juhlimaan ja vielä niin onnistuneesti että melkein sammuu niin onhan siitä kateellinen kuka hyvänsä. Minäkin niin olen kateellinen että korvissa vinkuu.


    • Kiitos Veera Teleniuksen Miljoonista Ruusuista .

    • Jos minäkin vielä hämmentäisin tuota Arhinmäen soppaa..
      Kun ajattelee millaisia fyysisesti erittäin kovakuntoisia kavereita nuo pelaajat ovat, Sietävät juominkeja ihan eri sarjassa kuin joku tottumattomampi.
      Kuten P. Arhinmäki kertoi hän käyttää yleensä harvoin ja vähän mitään. Silloin kaikki tehoaakin paremmin.
      Kukahan on ilmiantanut tapauksen- olisi pitänyt pitää kaverin puolta kun kerran joukkoon otettiin.
      Mediahan on julma kuka sen kynsiin joutuu.
      Alan olla samaa mieltä jjoutavan kanssa että kateellisten meininkiä.

      Itsellä on vielä kuulo tallella. Kun kerroin tuosta menieren taudista, onneksi se ilmaantui vasta muutama vuosi sitten.
      Päässä lisääntyy tuo humina- suhina -soiminen, mitä se nyt onkaan. Siitä tiedän että kohtaus lähenee ja ennakkoon teen nuo toimenpiteet.
      Koska lääkitystä kierrän viimeiseen saakka.
      Suhinat ja soimiset häviää vähäksi aikaa kokonaan joten ihan hyvin näin menee. Nyt kun tiedän mistä johtuu ja mitä tehdä.
      Vaihtoehtona tuolle soimiselle on vaan totutella siihen ja elää sen kanssa kuten olette sanoneet.
      Onhan se kuulo aika tärkeä ihmiselle. Samoin näkö.

      Kohta lumet ovat häipyneet. Minusta ikävä juttu. olisi nyt ollut kunnon talvi. Kaikki kasvit ovat ihan sekaisin- pitääkä kasvaa vai eikö .
      Ja tosiaan puput syövät jos jotain maanpinnalla töröttää.
      Tässäkin on vaihtoehto yksi. Otetaan mitä annetaan ja sillä sipuli.
      Ei purnaukset lunta tuo.
      Heippa.

    • No niin...sainpa sankarityöläisen homman hoidettua. Pihalle oli toimitettu roskalava, johon voi tarpeettomia ja suurehkoja rojuja heitellä. Niinpä jynssäsin kellarikomeroni ja tarkka kun olen, kaikkea olin kasannut ajatuksella, että "jospa sitä hyvinkin tarvitsee." Niinpä sain punnita huolella, mille kamppeelle vielä jatkoajan annan. Kylläpä sieltä kolmasosa katosi. Voihan olla, että muutaman päivän alan noitua, että olisi pitänyt tarkemmin katsoa.

      Katellisen puheeksi en myönnä, mitä tulin kiekkojuhlista kirjoittaneeksi, mutta ei haittaa, jos sellaiset merkit katsoo löytäneensä .Se mitä M-K kirjoitti, pitää kyllä paikkansa, vähäisesti ryyppyhommiin perehtynyt haksahtaa liioitteluun herkemmin, kuin kokeneemmat ja tässä tapauksessa vielä rautaisen kunnon omaavat kiekkoilijat. Sen että kuka antoi jutun tulla esille, on nyt turhaa pohdiskelua. Arhinmäki on myöntänyt töppäilynsä. Juttu on voinut levitä mistä tahansa ja paikkansa pitävänä sitä suojelee lähdesuoja.
      Onhan aika yksinkertaista ajatellakin, ettei tuon kaltaisista kekkereistä jostakin juttu vuoda, jos on vähänkin ainesta lehtien otsikoihin.

      Ei minunkaan pitkä elämäni ole niin hukkaan mennyt, etten olisi pääsyt perehtymään ryyppyjuhliinkiln. Olen ollut herrojen ja narrienkin seurassa, nähnyt monenlaista sortumista ja järjetöntä koheltamistakin. Oppii niistäkin jotakin. Tietysti täysin oppinutta ei minusta silläkään alalla tullut. Ja on kyllä joskus niuhottajaksi ja sappivaivaiseksi nimitettykin. En ole täysin raitis, mutta jossain on rajani. Asiasta olen tarvittaessa muistuttanut. Niin nytkin.

      Vaan aurinkopa paistaa, sen näen ikkunastani. Leppoisaa jatkoa!

    • Heippa hei pirttiin.
      Sameaa keliä on ja väsymyskin päällä. Piskin kans maattiin ennen ruokaa ja ruuan jalkeen ja sulhokin siinä välillä..eikös elämä tunnu aikas mukavalta, kun lepäilee vaan kivutta ja säryttä. Niin paitsi tuo tinnitus virisee vasemmassa korvassa koko ajan, en oikein tiijä, koska se on alkanut vaivaamaan, mutta viimeset 20v ainakin on soinut ja vinkunut. Siihen on nii tottunut.
      onkohan jää tilanne oikein huono, etteikö uskalla mennä järven jäälle, edes kävelemään. Pitäis käydä vähän tavaroita viemässä ja puita peittelemässä pihalla. Sais piskikin juosta vähän vapaana.

      Hyvää kevään jatkoa kaikille
      Hei hei

    • SkillaN*

      Huomenta, nyt taas keskelle viikkoa, niin ne päivät vierii.
      Pieni pakkanen, pari astetta hieman kuivemman näköistä on, lunta ei näy muualla kuin auraus kasoissa.
      Luin lehdestä, että latujen tekijä joutunut lehmusten leikkuuseen mistäpä sitä latuja tekisi, kun ei lunta ole.
      Tuon" tinnityksen" suhteen en ole käynyt lääkärissä, kun olen kuullut/luullut, että siihen ei hoitoa löydy.
      Olen tavallaan sen hyväksynyt, mutta joskus tuntuu kuin äänekkäämpi olisi ja silloin vähän ärsyttää, no pitää keksiä jotain kuulemisen estettä;)

      Älä mene jäälle wiiwidear, varma pitää olla jään kestävyydestä, mökkisi on siis saaressa?

      Tuo Arhinmäen tempaus on saanut turhan suuren huomion, mutta niinhän se on, kansan pitää saada oma huvinsa ja aina näkyy jotakin aihetta löytyvän, miten jaksavatkin mokomasta.
      Maailmassa on niin paljon todellista huolta ja harmia, miksi ei energiaa sellaisen hoitoon ja kuntoon saamiseen mediakin huomiotaan suoltaisi.
      Mitään suurta ei tuossa kyseisessä tapauksessa menetetty, kyseisen ihmisen maineeseen vaan lommo, mutta silläpä nyt onkin hyvä ähätellä.

      Minä olen unia nähnyt monen edestä ja niin ikäviä, sekaisia, miten sellaisia uniin tuleekaan, helpotus herätä ja huomata uniksi.
      Kai sitä päivällä liikaa asioita pohtii, unissa sitten jatkaa.
      Nyt näyttäisi siltä, että pois on pilvet karanneet täältäkin, ehkä auringon tänään näemme, tuulikin tyyntynyt.
      Nuo yhteyden pidot kirjoitellen joskus vaan jäävät, ei kai aika riitä, tai "asiat" loppuvat, niin ne hiipuu ystävyydet livenäkin, elämä muuttaa muotoaan, uudet tuulet puhaltaa.
      Feisbookissa en jaksa kirjoitella, kyllä tämä aamuinen kirjoittelu riittää, jostakin on irti sanouduttava, en tosin sinne ole kotiutunutkaan.
      Lukemassa käyn toisten kirjoitukset, kun ilmoitus niistä sähköpostiin tulee.

      Pupuille ja muille kasvia syöville nyt helppoa nautiskella esiin tulevia alkuja, kun lumen paljous ei esteenä, toivotaan nyt, että vielä kukkaan kasvavat onhan juuristo elossa.
      Oikullinen on tuo sää tänä talvena ollut, mitenkähän on onnistunut metsän eläinten talviunet, tiedä vaikka ärtyneenpiä ovat, kun niin vähän unta ovat saaneet.
      Miten karhujen poikasten kanssa on käynyt, samoin Saimaan norpilla ankeat oltavat, vaikka lunta yrittivät pesäpaikoille kolata.
      Luonnossa ei armoa tunneta, jos ei liioin muuallakaan.


      Nyt kuitenkin tätäkin päivää aloittamaan, aina vaan valoisampana päivä koittaa, se ei ole vielä miksikään muuttunut, taitaa silloin maailman kirjat sekaisin mennä, jos pimeys meidät ympäröi.
      Herätkää nyt jo kaikki päivän viettoon;)

      • Iltapäivän kavihetki!

        Tarpeen se onkin, kuunneltuani Välikysymystä kuntarakenne uudistuksesta 2 1/2 t.. Nyt kun puheenvuorot menivät jo yli kestokykyni, kaadan 3 kupillisen hyvää kahvia, ja sulattelen kuulemaani:D Ei ole epäilystäkään, etteikö Keskustan puheenvuorot olleet tällä kertaa puoluetta vain edistäviä, tyypillisin ed. Pekkarisen lähes naurettava yksipuolisuus, jonka hän suurieleisesti käänsi edukseen lopulta hyväksymällä yhteisnäkemyksen.
        Samoin oli oman takkinsa puhdistaminen tärkein ed. Kiviniemelle, jonka Heinäluoma kuittasi keskeyttämällä venyneen turhuuden! Saihan ed. Zyskowitskin aiheellisen huomautuksen ylimielisestä huutelusta, juuri puhettaan pitävältä kansanedustajalta (varma en ole kuka hän oli, kun keittiössä kuuntelin), jonka hän otti aivan oikein vastaan ja hiljeni.

        Sitävastoin ihailin Hallinto ja kuntaministeri Henna Virkkusen
        maltillista ja kevyesti informoivaa tiedonjakoa jo meneillään olevista tukitoimista kuntien vaikeassa tehtävässä.

        Perjantaihin menee saako hallitus luottamuksen, se jää nyt nähtäväksi. Veikkaanpa että saa silti:)

        Ihanaa vaihtaa illemmällä kanavaa, viihde houkuttaa ja vaikka Emmerdal'kin, kun Valerie tulee kotiin, ja hoitelee Majatalon emännän tehtävät jälleen naisellisen "med glans" loistokkaasti:D
        Muut onkelmat Eerikkinsä kanssa menevät taas huvittavuuden piikkiin!,.. terve


    • Katselin ja kuuntelin välikysymyskeskustelun osittain muiden puuhieni lomassa. Sikäli kun käsitykseni sain edes suunnilleen kohdalleen, ei mitään erikoista uutta tullut. Saman kertaus alkaa väsyttää. Tottahan hallitus luottamuslauseen saa, miellyttipä se tai ei. Ei "rintamiin" sellaista järisyttävää rakoilua löytynyt.

      Jotenkin se päiväni solahti lähes huomaamattomasti ohi. Markettireissulla tapasin vanhan työkaverin, eipä oltu kahteenkymmeneen vuoteen nähty. Siinähän muisteltiin ja terveystietojamme vaihdeltiin. Eipä häntä muu kiinnostanut kuin oma selviytymisensä vaivojensa riuduttamana. Eihän siinä mitään erikoista olekaan, niinhän se maailma usein supistuu ja käpristyy kun terveys rapistuu. Jotenkin jäi haikea oloni jäljelle. Tunsin hänet ennen iloisena ja riehakkaanakin kaverina, jota ei pienet huolet painaneet. Niin voi muutos käydä itse kullekin.

      Tässäpä tämä tällä kertaa. Katsellaan...

    • 13-10

      Kaikki tyhjää ja nollaa --- kaikki.

    • Ehtoota tuas ;)

      Ei Valerie tullukkaa;)

      Kävin Kelassa.Lupasivat 3viikon päästä asioideni selviävän.

      Aurinko meillä opaistoi tänään.
      Kevät keikkuen tulevi ;) hieno oli ilma.

      Taloyhtiön konttorilta oli asukasohjaaja käymässä.Saimme purnata talon asioista.
      Saa sitten nähdä onko mitään apua meidän purnauksista.

      HYvää ollan jatkoa.
      näkyillään...

    • sini-sirkku ek

      Niin, sääliksi kävi odottajia, nyt sai Eerikki sydäsurua, niinkuin ennakoikin, - rakkaus voi haavoittaakin.

      Saat nähdä Valerie tulee takaisin häntä koipien välissä, ei kukaan vieras mies diivailevaa kauan katsele:D

    • Liisa S.

      Valerie tulee sitten maitojunalla kotiin, hänhän on impulsiivinen
      ja tekee spontaaneja päätöksiä. Puheääni ja ääntäminen hänessä on kaunista.

      Tai sitten Valerie nai jonkun rikkaan rantahuvilan omistajan,
      käy hänen kanssaan Emmerdalissa sen pariskunnan luona, joka adoptoi pikku Kylen, ja kutsuu koko perheen Espanjaan asumaan. Tarjoaa heille osuuden ravintolasta, jossa itsekin työskentelee. Kutsuu Amyn - ja ehkä Erik myös saa kutsun vierailulle... ja heidän kuoltuaan saa Amy asua poikansa kanssa. Happy end.

    • ;D Ei vois paremmin olla Amyn kannalta, onhan hän äitiä vailla jo kiintynyt Valerie'hin, mutta jos nyt kokonaan hylkää Eerikin, en enää ymmärrä moista!

    • SkillaN*

      Huomenta jälleen, uusi päivä alkamassa, uudet puuhat mielessä.
      Tehokasta päivää tässä suunnittelen, keittiökalusteiden hankinta tai maalaus tässä suunnitelmissa.
      Sain eilen uudet ikkunalaudat ja tiskipöydän kannen ja hyvältä näyttävät, ainoa vika, että aina sitten vaatisi maalia ja muuta korjailua ympäristö.
      Näin eläkeläisen pussista ei vaan euroja niin paljon löydy, että kerralla kaiken uusisi.
      Hiljaa hyvä tulee, on sellinenkin sanonta;)

      Niin ne sarjat vetävät mielen liikkumaan ja jännitystä seuraa, ei aina käy kuin saduissa, loppu ei välttämättä onnistunut olekaan.
      Kyllä siinä käsikirjoittajalla on taitoa oltava, että palaset yhteen sattuu.
      Hullusti on asiat, kun kaikki vaan nollaa, jospa jostakin uusia lukemia eteen tulisi, 13-10, joskus tuoltakin voi tuntua.

      Katselin minä myös sitä välikysymys keskustelua, kyllä se sitä samaa on, jokainen vaan esiin haluaa, varmaan menee tuokin välikysymys nurin, eikä selvyyttä tule.
      Mielestäni tuo velan kuriin saaminen on asia mikä pitää saada kuriin, mutta ei tuota summaa yhdellä kertaa pitäisi maksaa, mikä suunnitelmissa on, liian tiukalle kansa joutuu, nimen omaan nämä pienempi tuloiset.
      Rahakkaat osaavat puolensa pitää.
      Kyllähän aika kova kilpi on ministereillä oltava, ei auta vähästä mieltään mustaksi saada, ei aina ihan asiallista ole tuo opposition mielen ilmaukset.
      Kova halu kuitenkin sinne ministerin istuimelle taitaa monellakin olla.

      Nyt on alettava nämä remontti hommat, miettimistä on, mikä olisi viisain ratkaisu kohdallani, kokemus on vähäinen.
      Jospa vielä maalirahat saisi jäämään, vähän keittiön seiniäkin siistimäki saisi, no sitten erottuisi vuorostaan katto, valmiiksi ei kai saa näin pikkuhiljaa alkaen koskaan tule.
      Mukavaa päivää toivottelen kaikille, mitä nyt sitten viihdykkeeksi keksittekin.

    • Ramoona*

      Ihanaa, aivan tuoretta kahvia tarjolla, emännän käden kosketus saa aromit täyteen tuoksuun ja näin vielä vilahduksen Skillaninin kaulahuivista , kun hän pyyhälsi päivän touhuihin.

      Vai on remontti meneillään, kyllähän jo pienikin pintasilaus antaa uutta ilmettä, telkkarikin pursuaa kaikenlaisia kodin stailausohjelmia ja vinkkejä. Niinhän se tahtoo olla, että kun on uuden sohvatyynyn hankkinut, vanha sohva näyttää nuhruiselta, tapetit eivät sovi väriskaalaan ja lattiakin kaipaa ainakin hiomista. Ehkä vähemmällä pääsisi, jos itseään uudistaisi, laittaisi uutta väriä ja mallia hiuksiin, uutta pirteää kostyymiä ylleen.

      Kevään korvalla jotain piristystä haluaakin, ja minulla on tapana hankkia ainakin uusia koristetyynyjä, saa helposti virkistystä ja väriä sisutukseen. Värikäs kukkakimppu täytyy myös aina olla keittiön pöydällä, perjantaisiivouksen kunniaksi ostettu, nyt on tulppaanien aika. Viherkasvejakin tulee uusittua, viimeksi tarttui mukaan Peperomia, hauskan terhakka juomukaslehtinen , muorinkukka taitaa suomeksi olla. Yrttiruukut jo nauttivat valon lisääntymisestä.

      Nyt on alkanut puhuttaa ehdotus, että lasten pitäisi huolehtia vanhemmistaan, monessa maassa on sellainen jo lainsäädännössä. Tarvitseeko se lakia, eikö sukupolvet ole aina toisistaan huolta pitäneet, kulloistenkin voimiensa ja taloudellisen tilanteen mukaan. Seuraavat sukupolvet eivät varmasti kiitä tästä velanotosta, koko kansan kontollahan se on, vaikka valtionvelasta puhutaan.

      Ei nyt enempää politiikkaa, tulossa on taas miellyttävä ulkoilupäivä . Talvi taitaa olla mennyttä, laskiaismäkeen tuskin lunta riittää. Toivottavasti sipulikukat eivät ennen aikojaan ala maan pinnalle pyrkiä, pajunkissat jo pörhistelevät ja siitepölyjä on allergisten riesaksi. Me mennään tänään kuuntelemaan hiihtolomalaisten kokemuksia pohjoisen hangilta ja leivon laskiaispullia viemisiksi.

      • Helmikuu vetelee viimesiään, yleensä kylmin talvikuukausi onki yllättäen lämpimin mitä minä muistan. Ei tule mitään laskiais- mäenlaskusta. Täytyi ihan kalenterista katsoa milloin laskiainen oikein on, yllätys yllätys, se onkin jo tulevana sunnuntaina.
        Pulkat ja suksetet saa jäädä monelta lapselta, ja meiltä lapsenmielisiltä odottelemaan ehkä seuraavaa laskiaista. Harmaalta näyttää ilma, lämpöasteita nytkin 2 astetta, tuuli liki olematonta.
        Nuo remonttihommat tulevat mieleen aina kun kevät lähestyy, onneksi silloin kun tähän asuuntoomme muutettiin sen kunto oli hyvä, ei paljon tarvinnut korjailla, ikkunat maalasin sisäosiltaan, kuuluu asukkaiden itsekorjattaviin. Onnekksi oli taito vielä tallella, näyttää vieläkin kuin eilen tehdyiltä. Olenkin päättänyt, ei enään mitään remonttia, tosin eilen sijoitin vielä yhden taulun eteisen seinään. se on arvokas, nuorimman pojan tyttären maalaama vaarille.
        Jos joku tykkää mustikkapiirakasta, eilen leivottua toin tarjolle, ellei niin haen illalla pois, on se niin hyvää.
        Kyllä tämä Nurmijärvi edelleen kasvaa, aivan tuohon sadanmetrin päähän aloittivat kerrostalon rakentamisen vuodenvaihteen jälkeen.
        Väkiluku noin 42000 asukasluvultaan Suomen suurin maalaiskunta, saa nähdä miten ne kunta, ja soteuudistukset vaikuttaa, toivottavasti pysyy itsenäisenä, mielestäni kaikki palvelut toimii. Eikä ne muutkaan lisäpalvelut kauemmaksi karkaa.
        Tänään täytyy tuonne harmauteen mennä, roskapussi täynnä, ja kaupassakin täytyy käydä.
        Puhuvat, että muuttolintuja palailee liian aikaisin, tästä ikkunasta kun katson ei niitä ole näkynyt, talitiaisia, harakoita, ja variksia niitä näkyy.
        Minä taidan mennä näkymättömiin, joten tämä tälläkertaa.


      • ilmastonmuutostako?
        LateVaan kirjoitti:

        Helmikuu vetelee viimesiään, yleensä kylmin talvikuukausi onki yllättäen lämpimin mitä minä muistan. Ei tule mitään laskiais- mäenlaskusta. Täytyi ihan kalenterista katsoa milloin laskiainen oikein on, yllätys yllätys, se onkin jo tulevana sunnuntaina.
        Pulkat ja suksetet saa jäädä monelta lapselta, ja meiltä lapsenmielisiltä odottelemaan ehkä seuraavaa laskiaista. Harmaalta näyttää ilma, lämpöasteita nytkin 2 astetta, tuuli liki olematonta.
        Nuo remonttihommat tulevat mieleen aina kun kevät lähestyy, onneksi silloin kun tähän asuuntoomme muutettiin sen kunto oli hyvä, ei paljon tarvinnut korjailla, ikkunat maalasin sisäosiltaan, kuuluu asukkaiden itsekorjattaviin. Onnekksi oli taito vielä tallella, näyttää vieläkin kuin eilen tehdyiltä. Olenkin päättänyt, ei enään mitään remonttia, tosin eilen sijoitin vielä yhden taulun eteisen seinään. se on arvokas, nuorimman pojan tyttären maalaama vaarille.
        Jos joku tykkää mustikkapiirakasta, eilen leivottua toin tarjolle, ellei niin haen illalla pois, on se niin hyvää.
        Kyllä tämä Nurmijärvi edelleen kasvaa, aivan tuohon sadanmetrin päähän aloittivat kerrostalon rakentamisen vuodenvaihteen jälkeen.
        Väkiluku noin 42000 asukasluvultaan Suomen suurin maalaiskunta, saa nähdä miten ne kunta, ja soteuudistukset vaikuttaa, toivottavasti pysyy itsenäisenä, mielestäni kaikki palvelut toimii. Eikä ne muutkaan lisäpalvelut kauemmaksi karkaa.
        Tänään täytyy tuonne harmauteen mennä, roskapussi täynnä, ja kaupassakin täytyy käydä.
        Puhuvat, että muuttolintuja palailee liian aikaisin, tästä ikkunasta kun katson ei niitä ole näkynyt, talitiaisia, harakoita, ja variksia niitä näkyy.
        Minä taidan mennä näkymättömiin, joten tämä tälläkertaa.

        Nurmijärvellä ei tunneta väestönpako-ongelmaa. Vielä kestää kuitenkin tämän vuoden tuo alle 42.000 asukasta.
        Taitaa entinen pääministeri Vanhanenkin siellä asua. Aleksiskiven pitäjänä myös tunnetaan. Tais Alekka siellä syntyäkin.
        Siihen aikaan Nurmijärvellä oli salomaita metsästäjän liikkua, karhunkin talvipesänsä laittaa.
        Jostakin iltalehdet hakevat tietojaan, ennustuksiaan. Jo kuukaisi sitten kertoivat lööpeissään hyvin aikaisesta kevääntulosta.
        Mitä keväästä 1929 tuleekaan aikaa. Silloin helmikuun lopulla Etelä-Suomessa jo voitiin kylvää kuivahtaneisiin peltoihin.
        Takatalvi teki tyhjäksi sen työn. Amerikassa jättilama teki paljon pahaa samana vuonna. Paljon ihmisiä menetti kaiken, omaisuutensa ja henkensäkin.

        Mutta nyt on nyt. Eikö tuota kylvettäne vappuna jo uusilla vastoilla?


    • Tervehdys palstalle pitkästä-aikaa.

      Olen yrittänyt lenkkeillä,makoilla, täällä sulat katukäytävät ei ole pelkoa
      liukastumisesta.. Yritän vahvistaa luustoa,kun lopettivat ,luiden vahvistus piikin.

      Muuten 30v sitten oli minun muistini mukaan helmik samanlainen, tuli mieleeni,kun tein silloin tärkeitä elämän järjestelyitä. En ole minua huvittanut
      sarjoja seurata. Telkkaria kyllä noi asia -ohjelmat ja tietenkin "kauniit ja rohkeat!."

      OVIKELLO SOI-HEI.

    • Ehtoota vuan ;)

      Kyllä tämä muori nyt sekoilee;)olin jo perjantaissa,mikähän kiire mulla on;)

      Onneksi ystävättäreni selvensi missä mennään.

      Nyt on mentävä,ovikello soi.
      näkyillään...

    • Velmuilija

      Kuinka moneen viestiin tuolla toisaalla vastaat Skillan.
      En löytänyt ainakaan rekisteröitynä moneenkaan, mutta entä lauseenpätkällä? kun näin hyvin olet selvillä palstan tilasta.

      Enpä ole lukenut enkä kirjoittanut pirttiin, huomasin vain otsikossa sanat...
      " Pitkistä ketjuista on ollut toisaalla puhetta, olen niistä samaa mieltä, se vanha 200 viestiä riittää, ei ennätyksiä tästä asiasta;)"

    • SkillaN*

      Viikonlopun alkua taas aloitellaan sää yhtä keväinen, no huomenissa jo ollaan virallisestikin ekassa kevät kuukaudessa.
      Multapussit ja siemen valikoimat jo ilmentyneet kauppojen hyllyille suuremmilla määrillä, selvä kevään merkki sekin.
      Multapussit jo ostinkin, kun ovia tyttären kanssa kävimme katselemassa ja ne tilasinkin.
      Ostin verhokiskoa myös, aion laittaa parvekkeelle roikkuvat verhot, rullaverhojen sijaan, aurinko paistaa koko päivän (silloin kun paistaa) kuumuus on suuri.
      Suunnitelmia vaan päässä pyörii, pitäisi jo jarrua painaa;)

      Kalevalanpäivä tänään, liput liehuvat suomalaisen kulttuurin merkki päivänä.
      Suomalaisiakirjailijoita löytyy paljon, heille kiitos sen puolen kulttuurista, paljon muutakin kulttuurin saralta voimme poimia
      Kansan perinteet pitäisi säilyttää, ne osa kulttuuriamme, eipä taida montakaan itkuvirsien taitajaa enää löytyä?
      Nuorihan kulttuurimme vielä on.

      Voi sentään Velmuilija, milläpä minä nyt tuohon voisin vakuuttavan vastauksen antaa?
      Kerron nyt, että käyn lukemassa noin pikaisesti aloituksia joka aamu, joskus päivälläkin, mutta en kirjoittele muualle palstalle lauseen pätkin, joskus muutamin lausein, hyvin, hyvin harvoin.
      Tämä on tietenkin sinun halustasi kiinni, uskotko vai et, minä tiedän tosiasian.
      Joskus aikoinaan kirjoittelin jonkun verran, mutta sain vettä niskaani ja päätin olla ulkopuolinen käypäläinen, pirtissä voin kirjoitus haluni purkaa.
      Ei minulla ole suurempaa haluakaan kirjoittaa palstalle, tietoni ja taitoni tuntien, en mitään "suurta" aikaan saisi, en viitsi laittaa uhkauksia pois lähdöstä en muutakaan, kinaamaankaan en halua ruveta, siksi ei viestejäni palstalla näy.

      Ihmeellinen on tämä ohi mennyt talvi ollut, tai oikeammin koko vuosi, miten jatkuu?
      Olenko pessimisti, kun ajattelen, että kyllä se vielä talvi tapansa näyttää, tulee sotkemaan kevään tulon.
      Eilen näin kurkiauran, kai kurkia olivat, ettei sitten joutsenia, aurassa kumminkin lensivät, voi niitäkin miten käy jos kylmät tulee.
      Olihan se 30-luvun lama kova paikka suomalaisille myös.

      Ramoona mainitsit noista lasten vanhemmistaan hoitoja maksamaan joutumisista.
      En haluaisi rasitteeksi muodostua tuolla tavoin, lapsilla on omat vaikeutensa, ei kaikille edes työtä riitä ja velvoitteet omien lapsien menoista vaan kasvavat.
      Onhan tämä ikäluokka eläkkeensä maksanut, luulisi niitä voitavan käyttää, jos tarvetta ilmaantuu.
      Minulla ainakin tuota verojen maksua on riittänyt, tuskin sen edestä olen kuluttanut. mitään helpotusta en mistään ole saanut, en kyllä ole pyytänytkään.
      Se vapaa ehtoinen vanhemmistaan huoltaminen on ihan eri asia, monelle ilokin, toivon kuitenkin kohdallani selviäväni ilman tuollaista velvoitetta.

      Nytpä luonto piti huolen, että laskiaisriehat jää pitämättä, no odotetaan Kyöpelivuoren reissua;)
      Eipähän tässä muuta tällä kertaa, jäädän katselemaan miten kisat siellä muorin maisemissa onnistuu?

      • zzzxxxvvv

        Kenen niistä tyttäristäsi kanssa kävit? Miksi vähennät lastesi määrää, no saapihan netissä valehdella!


      • SkillaN*
        zzzxxxvvv kirjoitti:

        Kenen niistä tyttäristäsi kanssa kävit? Miksi vähennät lastesi määrää, no saapihan netissä valehdella!

        Valehdellako, no ei sellainen ole tarpeellista, olen synnyttänyt yhden tyttären ja pojan, joten muuta en voi kehuskella, en valehdella.

        Olen aina yrittänyt totuuden tietä kulkea ja valheesta en muista joutuneeni kiinni, kaiketi harhaan olen johtanut sekavilla viesteilläni, pahoittelen.


      • olet surkimus
        zzzxxxvvv kirjoitti:

        Kenen niistä tyttäristäsi kanssa kävit? Miksi vähennät lastesi määrää, no saapihan netissä valehdella!

        zzzxxxvvv
        Miksi tuollaista lähdet summamutikassa arvailemaan, kirjoittamaan? Onko tapanasi kytätä ihmisten kirjoituksi, sitten lytätä. Saatko siitä oikein kiksejä?


    • merihuisku

      Erittäin vaihe rikasta elämää,harrastaa meidä "SkillaN" Hyvähän on ,kun näyttää meille esimerkkiä elämän myenteisyydestä.
      Kenenkään ei pitäisi seinien sisälle jäädä,siinä todella käpertyy ja syrjääntyy...

      Tuolla innostuune lueskele,jos jonkunlaista viihdettä ja Blogia--
      kerrotaan jollakin, jopa aivan todeten .yksinäisyys vie helpommin hautaan...

      Eipä muuta lenkille ja juttusille ihmisille, tuntemattomatkin tuleva tutuiksi...

      Hetan ohje tälläinen tänä-aamuna.Nyt Kääretortun tekoon..Hyvää Viikonloppua....

      • Saapas nähdä kumpi meistä kirjoittaa, Puskasuleima vai minä.

        Heti alkuuun huomasin kirjoitusvirheen. Olin kirjoittanut miestä. Puskasuleima olisi naputellut miästä, joten minähän tässä heti alkajaisiksi möhlin.
        Sää täällä on todennäköinen: luulin jo, että ruohikko vihertää, mutta siinäpä onkin kaunis sammalmatto.

        Eilen olimme hammaslääkärillä, ja samaan aikaa sinne tuli muuan rouva pienen tytön kera. Kun pääsimme sisään, kääntyi pikkuneiti ympäri, ojensi kätensä miehelleni ja tervehti. Sitten olin kättelyvuorossa minä. Sen jälkeen vielä esittelimme itsemme, ja
        sattui niin hauskasti, että miehelläni oli sama nimi kuin tytön vaarilla.
        Olemme me ennenkin maailman ihanimpia lapsia nähneet, mutta tämä pikkuneiti oli kertakaikiaan kuin aurinko. Vieläkin hymyilyttää, ja rinnassa ailahtaa lämpimästi, kun muistelemme häntä.

        Ensi torstaina menen uudelleen samaan paikkaan. Tuskin kuitenkaan niin hyvä tuuri kävisi, että pikkuneiti osuisi taas samaan aikaan.

        Tunnin päästä alkavat Salpausselän kisat. Rupesi heti ramasemaan, kun ajattelin, että telkkari on loppupäivän äänessä. Taidan mennä nokosille, jos vaikka tauti tarttuisi ja petikaverikin ottaisi kauneusunet...

        Moikka! Pidetään peukkuja, että Suomeen tulee jkunen mitali.


      • miranda.....
        Venlastiina kirjoitti:

        Saapas nähdä kumpi meistä kirjoittaa, Puskasuleima vai minä.

        Heti alkuuun huomasin kirjoitusvirheen. Olin kirjoittanut miestä. Puskasuleima olisi naputellut miästä, joten minähän tässä heti alkajaisiksi möhlin.
        Sää täällä on todennäköinen: luulin jo, että ruohikko vihertää, mutta siinäpä onkin kaunis sammalmatto.

        Eilen olimme hammaslääkärillä, ja samaan aikaa sinne tuli muuan rouva pienen tytön kera. Kun pääsimme sisään, kääntyi pikkuneiti ympäri, ojensi kätensä miehelleni ja tervehti. Sitten olin kättelyvuorossa minä. Sen jälkeen vielä esittelimme itsemme, ja
        sattui niin hauskasti, että miehelläni oli sama nimi kuin tytön vaarilla.
        Olemme me ennenkin maailman ihanimpia lapsia nähneet, mutta tämä pikkuneiti oli kertakaikiaan kuin aurinko. Vieläkin hymyilyttää, ja rinnassa ailahtaa lämpimästi, kun muistelemme häntä.

        Ensi torstaina menen uudelleen samaan paikkaan. Tuskin kuitenkaan niin hyvä tuuri kävisi, että pikkuneiti osuisi taas samaan aikaan.

        Tunnin päästä alkavat Salpausselän kisat. Rupesi heti ramasemaan, kun ajattelin, että telkkari on loppupäivän äänessä. Taidan mennä nokosille, jos vaikka tauti tarttuisi ja petikaverikin ottaisi kauneusunet...

        Moikka! Pidetään peukkuja, että Suomeen tulee jkunen mitali.

        Venlastiina

        Herätit mieleeni muiston noista lapsukaisista. Olimme tyttäreni kanssa reissussa hänen lastensa kanssa ja olikohan 1-2 v poika, joka oli väsynyt! Vaatekauppa oli hänelle pitkästyttävä, mutta siellä olikin hänen mielestään ihana myyjä?

        Silmät aukesi ja poika hymyili, kuten paraskin "naistenmies"! Unesta ei tietoakaan.

        Koska meistä se oli niin ihmeellistä, niin menimme samaan kauppaan uudestaan seuraavana päivänä. Etsimme saman myyjän ja ihme? Pojan naama oli taas, kuin aurinko?

        Onkohan se jo synnynnäistä mihin ihastuu ja suorastaan rakastuu?

        Ihania nuo rohkeat lapset, jotka spontaanisti tulevat juttelemaan vieraille. Toivoa voi, että nämä vieraat ymmärtävät sen.

        Onkohan täällä mummeja/pappoja, joiden lapsenlapset ovat jo "umpirakastuneita" tarha iässä? Minulla niitä on kaksin kappalein.

        Tytön ihailija postit kiellettiin eka luokalla, koska se häiritsi kaikkien koulunkäyntiä, joka oli ihan oikein. Nyt en tiedä, kun on jo kolmannella?


    • Päivän kauneusunet olen rötköttänyt, en kyllä vaikusta ole huomannut. Mäkeä Selällä hyppäävät, syrjäsilmällä vilkaisen. Enpä nyt ota niin aktiivisesti osaa näihin kisoihin, kuin niihin "suuriin.". Poisjääntejäkin ovat ilmoitelleet.

      Kyllä minäkin lähes kaiken 70 tuotannon luen. Onhan se monin verroin nopeampaa kuin kirjoittaminen - ainakin minulle. Aika nopeaa "juoksutusta" lukiessani käytän, mutta kyllä siinä ehtii tarkastuksen tehdä. Vähän on kuitenkin sellaista, johon pysähdyn miettimään, koska en ole huomannut siihen aihetta ja kiinnostustani. On kuitenkin "tärppejäkin" kuten sanotaan. Kirjoittamisiini suhtaudun siten, mikä nyt mielialani sattuu olemaan. Aivan väkisin vääntäminenkään ei ole mistään kotoisin, jos viesteissä on jo kaikki sanottu, mitäpä siihen pelkkää joota sanomaan. Joskus on niin, että asia ei yksinkertaisesti kiinnosta, tai sitten on niin kimurantti käsittely etten tiedä vastausta. Hyvin usein voin tulkita jonkun kirjoituksen juttuna. Se on siinä, eikä muuta kaipaa.

      Koska olen "työtä vieroksuvan" asemassa, on syytäkin vältelläkin tekemästä totista, työtä ainakaan täällä "vastuullisen työn nimissä" jonkun tuotantotavoitteen takia. Kirjoittelempa sen mikä elämän menoon soveltuu ja mihin kiinnostukseni riittää. Tällaista vääntelyä tänään! Hei!

    • Olen ollut, tai ainakin kokenut olevani kuin lintu, jolla on ilmaa siipiensä alla.
      Arvatkaapa miksi? Siksi kun voi liidellä vapaasti eri ketjuissa,e ikä kukaan skunkki jäljitä.
      Jotain hyvää se paljonpuhuttu Luotsimme on saanut aikaisiksi:)
      Minä kyllä tykkään keskustelun rönsyilystä. En oikein tahdo pysyä asiassa, vaan menen sivuraiteille, joten varsinainen virallinen asiakeskustelu alkaa elää "kaksoiselämää".
      Täällä se ei haittaa, sillä Pirtti on ja pysyy minun turvasatamanani .
      Lämmin tervehdys teille kaikille!

    • Saunaterveiset täältä kisakaupungista.

      Kyllä kansaa on tullut tuonne kaupungille.

      En kyllä monttuun lähde,töllöstä katselen.
      Täytyyhän sitä Jannea kannustaa täällä kotonakin.

      Ilma on ollut oikein keväinen,hyvä niin.

      Hyvää illan jatkoa pirtin kävijöille.
      näkyillään...

    • hamppari veli

      Asuin Lahdessa Rautatiekadulla joskus 40v. sitten, Nuoremman veljeni kanssa käytiin töissä Tornatorilla ihan siinä ennen sen sulkemista.
      Olisin päässyt uudelle tehtaallekin töihin, mutta lähdin seikkailemaan pässi tilapäisiin töihin. Veli säästi lainaa ottaen ensin osakkeen, sitten ok-talon Nastolasta.
      Mukava, valoisa kaupunki oli Lahti asua.

    • Minäkin olen vähän "hamppari", eli kiertänyt maailmaa, mutta Lahti on entinen kotikaupunkini.
      Tykkäsin paljon, mutta hyvä oli asua muuallakin.Parasta kuitenkin synnyinseutu, missä nyt vietämme ikivanhuuspäiviämme.

    • hampari velikuulemma

      Etelä-Karjalan kautta se kevät ja kesä meille tulee. Luovutetulta Karjalan alueelta lähtemään joutuneet sanoivat syyllä; meillä oli kesätkin pitempiä.
      Lumitalvina siellä on usein tuplaten lunta pääkaupunkiseutuun verrattuna? Viime syksynä ensin satoi etelärannikollemme lumipeitteen.

    • SkillaN*

      Huomenta maalikuun ensimmäiseen aamuun.
      Miten tuntuukin niin kuin olisi unen näköä koko viime kesäisen jälkeinen aika, ja nyt sitten jo kevääseen taas päästy, aika kiitää vauhdilla.
      Pimeä märkä syksy, vähäluminen talvi lyhyine pakkasineen, nyt luntakaan ei ole sulamaan asti, tuleeko kevät ryskyen, vai vieläkö talvi yllättää.
      Eipä taida varmuutta asiaan, ennen kuin sen näemme.

      Lahden kaupunkia on kiitelty, ei ole kokemusta, mutta helppo uskoa, asuuhan muorikin siellä;)
      Noista muistoista, miten ne usein kultaantuu ja olen tuon kuullut minäkin, miten ennen Karjalassa oli sitä ja sitä, niin varmaan olikin, viljavat pellot ja koivikkohaat, varmasti rakas kotiseutu ja ikävöinnin kohde monelle vieläkin.
      Mitä tuohon anlis3 sanomaan "rönsyily" sitä harrastan kovasti ja pirtissä se on ollut niin helppoa, ei aina joku ilkeile, kieltele ja vielä hyvin ymmärretäänkin.
      Näin se jutustelu livenäkin tapahtuu, asiasta toiseen siirrytään.

      Noita ynnämuun "tärppejä" joskus palstaa lukiessa huomaa, tekisi mieli vastatakin, mutta sitten ajatus kuolee, kun ei se mitään niin arvokasta olisikaan.
      Tyhjää toistoa jo aivan tarpeeksi.
      Voisihan sitä ottaa jonkun uuden nikin, ei rekisterissä olevan ja sitten kokeilisi miten sujuu.
      Ei vanha enää uusia konsteja opi, näin mennään loppuun asti ja pirtissä ainakin vielä on onnistunut, ainahan joku jotakin väliin hihkaisee, mutta pitäisi sivuuttaa huomiotta.
      Tarve tulee joskus tarttua ja jopa selittelemään ruveta, sen tiedän turhaksi.
      Ehkä jollakin hampaankolossa jotakin on ja se pitää esille tuoda, myös väärinkäsityksiä sattuu, ihmisiä vaan ollaan.
      Ymmärtäjiäkin aina löytyy;)

      Huomenna laskiaissunnuntai, nyt sitten vaan mielikuvin mäkeä lasketaan, voihan sitä pitkiä pellavia huudella vaikka seuratessa mäenlaskua Salpausselältä, tai muuten ulkoillen, ehkä huomiota liiaksi saisi jos lenkillä huutelemaan ryhtyisi;)
      Toisaalta, pitäisikin joskus oikein poiketa normeista, ollaanhan me suomalaiset turhan vakavia väliin.
      Mukavaa lauantai päivää ja kevät kuukauden alkua.

    • satunnainen m kävijä

      Tänä aamuna pitkään aikaan poutainen aamu. Pakkasta muutama aste. Hieno aamu vaikka kävellä ulkona koiran kanssa tai ilman.
      Nykyään voi netistä näppäillä 10 päivän paikkakuntakohtaisen sääennustuksen. Vähän aikaisemmin tuo ennustus näytti -10 C enemmän mitä sitten toteutui, ei sekään huonoon suuntaan, kun lauhempaa sitten olikin.
      Tulee mieleen se vanha hokema; mikä näyttää liian hyvältä, ei sitä sitten olisikaan - toivottavasti säästymme pahalta takatalvelta.

      Suht hyvin nukkuneena ja ilman kipuja sai herätä. Liikkuminen käy vaivatta. Se ei aina kaikille ole yli 70v itsestään selvyys.
      Kunnalliseen hammashoitoon pääsyyn on niin pitkä odotusaika, että nyt on tilattava aika yksityisvastaanotolta, vaikka matka sinne tuplaantuukiin.

      Hyvää lauantaita ja viikonloppua kaikille palstalaisille.

    • Nea*

      Kaunis ja tuuletonkin päivä, sen huomasin tehdessäni pikku-
      lenkin aamupäivällä.

      Ihmettelin, kun kävely tuntui niin kepoisalta mennessäni,
      kunnes katsahdin jalkoihini, kevyet lenkkitossut saivat aikaan
      ihmeitä.
      Kyllä kengätkin vain määräävät tahdin!

      Sydän kyllä hypähti kun yht"äkkiä fasaani lähti syvästä ojasta lentoon kamalasti räpättäen.
      Huono on heillä lentokyky, mutta pärjäävät silläkin.

      Aurinkoa ei ole näkynyt aikoihin, mutta nyt senkin ihmeen taas näkee. Maiseman kauniiksi valaisee.

      Hyvää viikon loppua SkillaN:ille ja koko Poppoolle!

      • AURINKOISTA iltapäivää!!!

        Tuommoinen ihmeellinen valoilmiö on koko päivän hiljalleen liikkunut tuolla taivaan kannella. HIENOA kerrassaan. Reilu pari tuntia olimme ulkona haravoimassa pihamaata, on syksyn jälkeen koivu tiputtanut huonoja oksiansa maahan, niitä poistimme, vähän muitakin roskia. Puutarhakeinussa istuskelimme haravoinnin jälkeen, olipa ihanaa kuunnella kevään ääniä, monenlaisia. Ja kun sauna on lämmitetty, joku kävi jäähyllä ulkona keinussa. Näin meillä maaliskuun eka päivänä. Ja pari kärpästä olivat vironneet ikkunassa, ruutujen välissä.

        Kukkapenkeissäkin näkyy ihmettelemistä:krookuksen lehdet ovat jo monta senttiä pitkiä, n.2-4 senttiä. Ja tulppaanin lehdet ovat viruneet samoin, n.5-6 senttiä. Mutta n. viikko sitten huomasin sinivuokon juurakosta, että kaikki lehdet oli syöty kaikki. Edellisenä päivänä vielä kaikki oli tallella ja seuraavana päivänä ei ollut mitään jäljellä, tyhjät lehtien tyngät vain.

        Nyt tuolla puutarhassa, tontin perällä käy melkoinen kuhina, terijoen salavien oksilla keikkuu vaikka kuinka monta harakkaa ja varista, voisi kuvitella kosiopuuhien olevan menossa, joku kilpailu kuitenkin.

        Mitähän tuolla Krimillä vielä tapahtuukaan, hirvittää. Ylimääräiset uutiset kertoivat Venäjän presidentin pyytäneen lupaa lähettää joukkojaan sinne.siitä ei hyvä seuraa, pysyisi vaan omalla maaperällään,

        Aurinko on vielä korkealla, viitisen minuuttia jatkuu päivä tähän aikaan vuodesta!!Lumet ovat sulaneet ihan kokonaan pelloilta ja teiltä, jossain kasoissa vielä näkyy. Kohtahan sitä saa pyykinkin kuivumaan ulos, voi sitä tuoksua!

        Onpa komia auringonlasku, enteilee aurinkoista huomista päivää! Toivotaan ainakin niin. Mukavaa jatkoa viikonlopulle! Ja muutama aste lämmintä lisää ulkoilmaan, toivoo paulamaria.


    • Liisa S.

      Aurinkoista oli meilläkin tänään, helpotuksenhuokaus pitkän hämärän jälkeen! Ilostuminen menee ihmisen läpi valossa.

      Hups! Hessa Hippiäinen sekä perässään juokseva MiukuMauku hypähtivät syliini, tässä nyt kehräämme ja kirjoittelemme yhdessä . Pirtin turvallisessa tunnelmassa kisuliinit näyttävän viihtyvän yhtä hyvin kuin me muutkin. Täällä ei tarvitse pelätä mitään.

      Meidän nurkilla on yöllä imeisesti ollut pakkasta, päätellen hernekeittokattilastani, joka oli yön yli parvekkeella. Ei se jäätynyt ollut, mutta tosi kylmänä oli.
      Mittarissa on 2°C, - tai oli aamulla, kun kävin parvekkeella.

      Hyvää jatkoa Kahvipirtille!

    • SkillaN*

      Sunnuntaiaamua ja sen hiljaisuutta toivottelen.
      Sataa jotakin, kai se märkää on, kun mittarissa nolla, maa on kylläkin valkoisen harson päälleen saanut.
      Alakuloisen näköinen sunnuntai alkamassa, kai ilmakin suree laskiaisen vieton estymistä, onhan nyt laskiaissunnuntai.

      Illalla kun rupesin nukkumaan, juuri uneen pääsin, kun joku auto kaahasi ohi talon ja piti kamalaa melua, taas juuri nukahtamassa, sama homma, piti nousta katsomaan, eipä syyllistä näkynyt, mutta kylläkin poliisiauto ja sitten ei muuta enää kuulunutkaan.
      Lienee ajaja tavoitettu ja loppui hurjastelu.
      Tavalleen en autojeni ikkunani ohi ajoa edes huomaa, mutta löytyipä herättelijä;)

      Kyllä tuo takatalvi pelkoja aiheuttaa mieleen, ei todeksi voi tätä tilaa hyväksyä.
      Pelkoja myös tuo Krimin tilanne aiheuttaa, miksi ei vielä tänäkään päivänä osata asioita selvittää, vaikka kaikki tieto ja taito tavoitettavissa.
      Se valta ja sen näyttäminen on tärkeää, uhominen ja voiman näyttö, olkoon se sitten vaikka sodan sytyttäminen, ei juurikaan kysellä, kuka sitä haluaa.
      Ainahan se tullessaan tuo tuskaa ja puutetta, kuka siitä eniten kärsii, kansa, harvoin päätöksien tekijät.

      Kyllähän hyvä kenkä jalassa on kepponen astella, sitä vaan on näillä kymmenillä niin vaikea löytää, kaikki kengät on "sisään ajettava" ennen kuin astelu hyvältä tuntuu.
      Kaikkea harmia tuo jalan asennon muuttuminen ja ne nuoruudessa käytetyt kengät ovat aikaan saaneet.
      Eipä kovin usein haravointia ole maaliskuun alussa tehty, pälviä korkeintaan katseltu.
      Tuossa kuusessa tien tuolla puolen olen minäkin jotakin pikkulintujen kisailua katsellut, kai se kosio hommaa alkaa olla.

      Nuo meidän mirrit niin tyytyväisinä kiikussa nukkuvat, huomaa, että hellimistä on saaneet, vähän silmiään raottivat ja unia jatkoivat.
      Tuo parveke mainio säilytys paikka talven aikaan, mahtuu suurempiakin kylmää tarvitsevia juttuja.
      Minä ostin eilen verhon parvekkeelle, kisko laitetaan kattoon ja siinä sitten verho kulkee, pakko on jotain laittaa, kesällä liian kuumana hehkuu.
      En tykkää niistä rullaverhoista, niitä kaikilla näkee.
      Teenpä parvekkeesta kesä asunnon;)

      Päivän kuluttamiseen nyt rupean, kisoja kaiketi seurailen ja sitten illalla elokuvien pariin, ainakin Teemalta niitä tulee, hyvää laskiaissunnuntaita teille kaikille.

    • SkillaN*

      Olipas kumma, kun pirtti ei ylös hypännytkään, jokohan nyt sitten ?

    • MERIHUISKU1

      Hyvää laskiais Sunnuntaita pirttiin pitkiä pellavia, varokaa suksenpohjat tarttuu pälviin lunta on harvassa paikassa.
      Kengistä puheenollen minulla ei ole aikasemmin lenkkikenkiä ollut,kun ei ne olevinaan nättejä ole.
      Mutta kuinka ollakkaan ,lonkkaleikkaukseni jälkeen mieheni sai puhuttua ympäri,menimme Prismaan ja löysin tosi nätit mustat lenkkarit tukevat ja istuvat
      kävelen nykyisi noin 5km päivässä...Alkaa kova kuume ollakin mökille ja
      sinnehän 2kk kuluttua jo saadaankin nauttia ja rapsutella. Toivokaamme ettei
      tule noita sodan uhkia....

      Kaunista ja hyvää alkanutta kevättä kaikille-

    • Huomenta.
      Minulla oli eilen pyykkipäivä.
      väsyin niin etten jaksanut edes pirtissä käväistä.
      Aamupäivä meni tuolla kaupungilla ravatessa.

      Kisat on tänään vielä,ensiviikon loppuna on sitten Puijon kisat.

      Saas nyt nähdä minkälainen kesä tulee.Pääseekö parvekkeelle nukkumaan,viimekesänä en jaksanut siellä nukkua,niin oli kuumaa.

      Voikaatten hyvin.
      näkyillään...

    • Liisa S.

      Pimeämpää näillä nurkilla on kuin eilen, aamulla parvekkeen mittarissa 0° ja nyt 1°, joten hiukan on viileämpääkin.

      Vieraita varten salaatin tekoon, laitoin kalavuoan valmiiksi,
      mutten vielä uuniin.

      Hyvää, rauhaisaa sunnuntaita!

    • Ehtoo päevee ;)

      Hyvä kun nuo kisat loppuu,;)

      Männöö semmoseks töllöttämiseks.

      Eihän nuo kaukana ole tästä kämpältä.Kilometrin verran linnuntietä.Möly kuuluu tänne asti.
      En vain jaksa lähteä sinne monttuun.Aikoinaan kun asuttiin siinä melkein vieressä niitä tuli seurattua enemmän.

      Harmaa on päivä ollut ja satoi jotain välillä,märkää plussan puolella mittari.

      Pulun peijoonit tuppaa tuonne siivouspartsulle.Eilen yks asukas keräsi munia sieltä niiden pesältä.Pohdittiin;keitetäänkö vai paistetaanko? ;)
      Ei kyllä tehty mitään,vain biojätteisiin vietiin.

      Nyt maistuu iltakahvi.
      näkyillään...

    • Iltaa ja siinähän päiväni on hupaisesti mennyt. Urheiluunkin aika paljon paneuduin. Kohtalaisestihan suomalaiset Salpausselällä pärjäsivät. Ei kuitenkaan mitään yllättävää huippusuoritusta. No, ampujahiihtäjä Mäkäräinen pysyi hyvin muiden suomalaisten tahdissa.

      Kävelylenkilläni tarkastin joen jään vahvuutta. Olihan siinä pieni läntti sulaakin. Eikö vain, pari sorsaa jo siinä uiskenteli. Eivät varmaan tehneet pitkää muuttomatkaa talven aikana. Joku kevään merkkihän tämäkin.

      Enpä ota vinkkiä päivän uutisista tänne. Niistä on varmasti jokainen kuullut. Katselijan ja seuraajan osaan jään, koska mitään merkittävää sanottavaani ei ole. Pieneltähän se olo tuntuu maailman melskeissä.

      Pitääpä illan uutiset vilkaista ja sittenhän päiväni alkaa olla pulkassa, näinhän sanotaan. Jatkoja!

    • SkillaN*

      Niin se on aamu taas, sumuisena päivä alkaa, nollassa mittari.
      Sanonpa, että pitkiä pellavia, vaikka ei mäkeen pääsekään, jos olisimme muorin asuinpaikkaan menneet, ehkä lunta mäessä olisi ollut;)
      No huomennahan se onkin laskiaistiistai, mutta elin jo tiistaita, tunnetusti hätäinen olen.

      Uutisia en tänä aamuna ole kuunnellut, toivon kovasti, että tilanteet on rauhoittunut ja puhumalla koittavat sovintoon päästä.
      Ei sitä tarvita kuin yksi virhe liike ja siitä se alkaa, näin on käynyt ennenkin.

      Lenkkikenkiä löytyy minunkin kaapista, mutta lenkit on jäänyt vähäisiksi, häpeä tunnustaa.
      Kenkien nätteydestä en sano mitään.
      Kyllähän se nilkka kauniimmalta näyttäisi korkokengissä, mutta unohtaa on pitänyt nekin.

      On se tuo urheilu mennyt välineurheiluksi, suksia kokeillaan ja voidellaan ja aika useasti ne väärät sitten kisaan lähtee.
      Toista oli silloin, kun miehet oli rautaa,,,
      Ensi viikon lopulla sitten muorin lapsuus kaupungissa kisaavat.
      Oli se ennen sekin toista, kun Puijon kisoihin kaikki kiirehtivät, oli iso tapahtuma sekin.
      Katselin kun varis risu nokassa lensi, pesän teko niilläkin, aikaisin pesii varis yleensäkin, olisiko säästä johtuen kiirehtinyt sekin.

      Eipä tässä nyt oikein juttu luista, pääsette vähemmällä, kun ei tarvitse pitkiä satuiluja lukea.
      Pienoinen haluttomuus näkyy muillakin olevan, kovin on kirjoittajat lyhyt sanaisia, tai ei näy ollenkaan, no elon merkit joiltakin..
      Hyvää ja mukavaa viikonalkua teille ja näkyillään, muorin tavoin;)

    • jjoutava

      Välineurheilijana menin uusia lenkkareita etsimään, löysinkin mieleiseni Kuomat tarrakiinnityksillä. Pakkasta oli silloin ja osasyyllinen onkin suojautuminen kylmältä - sen jälkeen ei pakkasia siten olekaan ollut.

      Tärkeä syy oli myös kenkien koko, ne ovat numeroa 47 eikä sitä numeroa läheskään aina löydy. Ovathan Kuomat myös mainiot lenkkeilykengät. Pehmeäkumipohjat pitäväi liukkaallakin. Ihmisellä pitää vain olla viisautta, ei niitä tyhmemmät löydä vaan hakevat jotakin ihmeominaisuuksia tossuihinsa.

      Kuoma on mielestäni hyvä merkki talviurheilupukeutumiseen.

    • Liisa S.

      Huhhuh, hyvää huomenta, vedensekainen räntäsade ulkona, nyt ei päivä paistakaan, mutta huomiseksi sääpoika kaunista lupasi, joten elellään siinä toivossa.

      Sain aivan mykistävän uutisen kuulla eilen, kun tyttäreni soitti ja kertoi opiskelutoverinsa miehen Jukan soittaneen hänelle ja kertoneen vaimonsa Marin kuolleen. Olin vähän aikaa aivan että ei voi olla totta! Alle 5-kymppinen niin terveen ja elinvoimaisen oloinen tyttö, jonka olen tavannut siellä syntymäpäivillä ja juhlissa usein. Kummallista on nyt kaikki!
      Aivoveritulppa lienee syynä.

      Täytyy nyt vain irrottautua taas tuonne ulkoelämään, sadevaatetus ja ne lenkkitossut, onneksi ne ovat niin paksupohjaiset, etteivät sorarakeet tunnu jalkapohjissa.

      Hyvää päivänjatkoa pirttiin!

    • jjoutava
      Katsoin google/kuvista Kuoma jalkineita ja siellähän ne sininkin tarralenkkarisi olivat. Tukevan näköiset jalkineet. Runsas mallisto sillä valmistajalla näyttää olevan.Totesin niitä tehtävän Kuomiokoskella, joka paikka näyttää sijaitsevan Lahden ja Varkauden välillä. Kotimaisiin talvijalkineisiin osataan tehdä kunnon pohjat, joilla liukkaillakin selvitään.

    • uuswanha

      Google kertoo Kuomiokosken olevan entisessä Ristiinan kunnassa, nyk Mikkeliä. Kun ajaa VT-15 itään päin siellä loppupäässä on tienviitta Kuomiokoski.
      Upea lohijokikin tuolta alueelta löytyy, eli pieni turistirysä Kuomiojoki nimellä.

      • Tänään tasan 7 vuotta, kun kirjauduin Suomi 24 palstoille. En nyt viitsi katsella milloin pirttiin ensikerran astuin, Sama vanha nikki ollut koko ajan, Late Vaan. Hyvin olen sillä toimeen tullut, ei pahempia mokia sattunut, eikä kovinpahoja moitteitakaan.
        Enhän minä mikään ahkera kirjoittaja ole ollut, mutta aika moni minut tunnistaa. Aloituksia harvoin olen tehnyt, kyllä nuo aloitukset minulle riittää, mitä palstoille tulee, eihän niitä kaikkia edes jaksa lukeakkaan.
        Myös facebookissa käyn melkein päivittäin. Siellä voi littyä omaan ystävä ja tuttava piiriin. Siellä ei niinkään kirjoitella pitkiä vuodatuksia lyhyesti kavereille sanotaan sanottavat, Lyhyin vastaus on, jos tökkää kaverin sanontaan tykkää kohtaan. Peukalonkuva tulee näkyviin. Siellä pelailen myös erilaisia pelejä.

        Tämä päivä ollut pilvinen, ja aamulla satoi vähän räntää, maa oli taas vahänaikaa valkoinen. Huomenna saattaa aurinko paistaa, ja on vähän lämpöäkin enemmän.
        Nyt ei kannata politiikasta paljon puhua, toivotaan, että kaikki kääntyy parhain päin, me emme täältäkäsin voi muuta tehdä kuin toivoa, ettei mitään korjaamatonta sattuisi.


      • LateVaan kirjoitti:

        Tänään tasan 7 vuotta, kun kirjauduin Suomi 24 palstoille. En nyt viitsi katsella milloin pirttiin ensikerran astuin, Sama vanha nikki ollut koko ajan, Late Vaan. Hyvin olen sillä toimeen tullut, ei pahempia mokia sattunut, eikä kovinpahoja moitteitakaan.
        Enhän minä mikään ahkera kirjoittaja ole ollut, mutta aika moni minut tunnistaa. Aloituksia harvoin olen tehnyt, kyllä nuo aloitukset minulle riittää, mitä palstoille tulee, eihän niitä kaikkia edes jaksa lukeakkaan.
        Myös facebookissa käyn melkein päivittäin. Siellä voi littyä omaan ystävä ja tuttava piiriin. Siellä ei niinkään kirjoitella pitkiä vuodatuksia lyhyesti kavereille sanotaan sanottavat, Lyhyin vastaus on, jos tökkää kaverin sanontaan tykkää kohtaan. Peukalonkuva tulee näkyviin. Siellä pelailen myös erilaisia pelejä.

        Tämä päivä ollut pilvinen, ja aamulla satoi vähän räntää, maa oli taas vahänaikaa valkoinen. Huomenna saattaa aurinko paistaa, ja on vähän lämpöäkin enemmän.
        Nyt ei kannata politiikasta paljon puhua, toivotaan, että kaikki kääntyy parhain päin, me emme täältäkäsin voi muuta tehdä kuin toivoa, ettei mitään korjaamatonta sattuisi.

        Aamupäivän räntäsade sai keräämään uimavarusteet, kun ulkoilu ei vetänyt ollenkaan. Virkistävää olikin ja antaa niin oivan ruokahalun, että nukahdin tunniksi syötyäni.

        Iltapäivä kuluikin villasukkien kantapäiden parsimisessa, samoin hyvät villapolvisukkani sain nyt korjauksen jälkeen vaatehuoneen koriin. Eiköhän jo pärjää puuvillasukillakin, jos ei vilu yllätä.

        Tuli niin mieluinen kutsukin Luukin kartanoon täällä Espoossa. Lapsuuden toverini täyttä 80 vuotta ja vastaanotto on siellä. On ne aina herttaisia tapaamisia, kun nyt keksin millä häntä ilahdutan:D

        Tämän illan kruunaa filmi Amelia Erhart'ista, vastanäyttelijänä iki-ihana Rickhard Gere, katseluaikakin klo 21.00 on sopiva.

        Tuo kriisi Ukrainassa senkun jatkuu vain, hyvä, ettei tuo luult vasti provokaatio saanut leimahtamaan siellä. Onhan sitäkin tilannetta pakko seurata, tiedotusvälineiden myötä.

        Leppuisaa illanviettoa vaan!


      • marja-liisa....
        LateVaan kirjoitti:

        Tänään tasan 7 vuotta, kun kirjauduin Suomi 24 palstoille. En nyt viitsi katsella milloin pirttiin ensikerran astuin, Sama vanha nikki ollut koko ajan, Late Vaan. Hyvin olen sillä toimeen tullut, ei pahempia mokia sattunut, eikä kovinpahoja moitteitakaan.
        Enhän minä mikään ahkera kirjoittaja ole ollut, mutta aika moni minut tunnistaa. Aloituksia harvoin olen tehnyt, kyllä nuo aloitukset minulle riittää, mitä palstoille tulee, eihän niitä kaikkia edes jaksa lukeakkaan.
        Myös facebookissa käyn melkein päivittäin. Siellä voi littyä omaan ystävä ja tuttava piiriin. Siellä ei niinkään kirjoitella pitkiä vuodatuksia lyhyesti kavereille sanotaan sanottavat, Lyhyin vastaus on, jos tökkää kaverin sanontaan tykkää kohtaan. Peukalonkuva tulee näkyviin. Siellä pelailen myös erilaisia pelejä.

        Tämä päivä ollut pilvinen, ja aamulla satoi vähän räntää, maa oli taas vahänaikaa valkoinen. Huomenna saattaa aurinko paistaa, ja on vähän lämpöäkin enemmän.
        Nyt ei kannata politiikasta paljon puhua, toivotaan, että kaikki kääntyy parhain päin, me emme täältäkäsin voi muuta tehdä kuin toivoa, ettei mitään korjaamatonta sattuisi.

        Hei!

        Pistäydyn taas pirttiin pitkästä aikaa. Jotenkin käyn aina kiireellä lukemassa pirtin touhut, ja lähden sitten itse jotain touhuamaan.
        Vaikea on siellä Ukrainassa tilanne. Olisi kaikkien eden mukaista että se saataisiin selvitettyä ilman väkivaltaa. Kaikki nämä tämmöiset tilanteet johtuu jääräpäistä, jotka ei osaa ajatella muuta kuin itseään. Ei koskaan mitään myönnytyksiä, eikä sovitteluja. Ajellaan vaan rautaa rajoille. Nytkin jos siellä pahemmaksi menee, niin kaikki seuraamukset tulee koko euroopalle. Jo pelkkä ruplan kurssin laskeminen vaikuttaa jo Suomenkin vientiotuloihin, ja sitä mukaa Suomalaisiin yrityksiin, jotka ovat muutenkin jo tarpeeksi tiukoilla.
        Puhumattakaan siitä, jos siellä ihmishenkiä menee, ja ihmisiä loukkaantuu loppuiäkseen. Hirveää kärsimystä viattomille .
        Miten viisaat koulutetut ihmiset tekee tämmöistä? Ja vielä valtaapitävät, joiden luulisi olevan sieltä terävämmästä päästä.
        No eipä sille tämmönen tyhmä mökin akka mitään voi, muuta kuin kauhulla sivusta seurata.

        No muuten ei mitään kummia kuulu. Kevät etenee etuajassa. Vähätkin lumet sulaa, ja tiaiset tekee jo pesiään. Taimia olen koulinut joka päivä jotain. Ja uusia kylvänyt. Yli kuusikymmentä karkkilaatikollista on jo taimia sisällä, ja vielä on paljon kylvämättä. Samettikukat, asterit, daaliat ja muut nopeat kylvän vasta loppukuusta.

        Ja pientä pintaremonttia on tehty tässä sivussa. Vähän uusittu seinäpintoja, ja lattioitakin joihinkin huoneisiin. Nyt on hyvä aika tehdä, kun ei ole muita kiireitä, ja tulee perusteellinen kevät siivouskin tehtyä samalla.
        Sitten kun saan kaikki taimet kannettua kasvihuoneeseen, pesen vaan ikkunat, muutan verhot, ja puhtaat matot, niin kesä voi tulla meillekkin.

        Vielä otan kantaa noihin kenkä juttuihin. Minäkin löysin ne hyvät Kuomat jo monta vuotta sitten. Ja rakastuin niihin täysin. Mutta sitten kävi niin, että aina kun olin ulos lähdössä, niin kengät oli jo viety. Ukkokin oli huomannut niiden mukavuuden. No ostin itselleni toiset punaiset, niin niitä sain sitten pitää vapaasti. Kahteen vuoteen ne ei mennyt jalkaan, kun nilkka oli niin turvoksissa, sen katkeamisen jäljiltä, mutta nyt ei ole enää paksuja kinttuja, ja kengät sopii mainiosti. Voi tätä onnea! Kun saisi nuo jalat vielä liikkumaan ninkuin ennenvanhaan, niin kelpaisipa elellä. Mutta se on varmaan turhatoivo, mennään vaan kömpimällä!


    • Vanhempi pastakirjoittaja olet, LateVaan. Kirjauduin 2008 syksyllä. Jonkun verran kirjoittelin ennen sitäkin. Aikomukseni oli kyllä käyttää samaa nimimerkkiä, mutta "ynnämuusta" kilpailtiin ja olin välillä estynytkin.
      Kun sain viestin läpi, rekisteröin sen välittömästi. Tänne 70 palstalle käytän aina tätä nikkiäni. En viitsi ruveta pelleilemään. Jos en voi näin sanottavaani kirjoittaa, pidän mölyt mahassani.

      Eipä noita ongelmia ole merkittävästi tullut. Mitä nyt alkutaipaleella pientä kisailua, totuttelua "talon tavoille." Ei nekään ole painamaan jääneet. Jonkun verran olen kirjoitellut muuallekin. Teen sen toisella nimmarilla. Vähenemään päin sekin intoni on mennyt. Kyllä on käynyt mielessäni, että kauankohan tätäkin puuhaa jaksan ja viitsin. Toistaiseksi kuitenkin ainakin vähän juonessa roikun mukana. Voisihan sitä kirjoittamista suunnata toisinkin ja kokonaan toisenlaisissa merkeissäkin. Saattaapi jäädä sekin valintani tekemättä.
      Realismia on sekin arvioni, että miten "työkuntoani" riittää. Onhan minulla lisäksi muitakin harrastuksia. Aivan pelkäksi peukalon pyörittäjäksi en vähällä antaudu.

      Näinpä tämä meni omien mielialojeni kerronnaksi. Onhan siinäkin hyväpuolensa. Tuskinpa se ketään loukkaa, siitähän nyt pitää olla tarkkana, ettei vain naapurin mieltä pahoita.)) Hyvää jatkoa teille!

    • SkillaN*

      Huomenta, harmaana taas tämäkin aamu aloitellaan, eilen satoi räntää, oikea markkina keli.
      Tulee kovin harvoin markkinoilla käytyä, vaikka tuossa läheisellä torilla myyntikojut on.
      Samat kyllästymisen oireet meinaa päälle painaa kuin ynnämuulla, tämän kirjoittelun suhteen.
      Onhan tätä kauan jaksanutkin, saapa nähdä milloin tulee se hetki, väsymys tai into loppuu.
      Onko se kevätväsymys jo iskemässä?

      Voi hyvä ihme tuota Marja-Liisan taimimäärää, no paljonhan sinne pihaasi mahtuu, varmaan taas komeana kukka tarhana hehkuu.
      Vieläkö orkideasi kasvavat, kysyn vaan, kun olisi jotakin kukkaa noille uusituille kukkalaudoille hankittava, onnistuisiko ne orkideat minullakin.
      Mullanvaihto ja siementen laitto minullakin edessä on, pienissä määrin kumminkin.
      Tilasin muutaman amppelin taimet netistä.


      Katsoin tuon elokuvan minä myös, mistä sini-sirkku mainitsi, rohkea nainen tämä päähenkilö.
      Tuo Facebook ei ole minun intoa nostanut, pelejäkään en osaa pelata, pitäisi joutaa paremmin perehtymään.
      Pirtissä oppii maantiedettäkin, en ole kuullutkaan tuollaisesta Kuomiojoesta,, tulipa Kuoma kengät myös katsastettua, olen niitä kyllä ihmisillä jaloissa nähnyt, nimikin nyt selvisi;)
      Eipä sattunut viitostien varteen tuo kenkätehdas.
      Hyvän näköisiä kenkiä ovat.

      Kuolema ei katso ikää, nuorillekin noutaja saattaa tulla, odottamattomat lähtemiset ovat omaisille raskaita, tämän olen kokenut.
      Nuoren ja lapsen kuolema vielä surullisempaa.
      Kauan vei, ennen kuin siitä selvisi, nyt sitten omaa lähtemistään joskus pohtii.
      Eipä sitä pohtimaan asti pitäisi ryhtyä, mutta kyllä se vaan mielessä piipahtaa.

      Tänään meille tulee oikea laulun opettaja kouluttamaan laulamisessa, onhan se piirin kuorojen konsertti lähestymässä, miten sekin onnistuneen, kuuluu siihen 50- vuotis juhlintaan
      Laulun voimalla tämä päivä, miten teillä toisilla?

      • marja-liisa...

        Kiitos kysymästä Skillan! Hyvin ne orkideat jaksaa. Kaksi valkoista kukkii parhaillaan, ja kaksi lilan väristä lopetti kukintansa, ja leikkasinkin ne jo kantoon. Ne viimekeväiset pikkutaimet on kasvaneet aikuisen kokoon, mutta vielä ei kukkavanoja näy. Ehkä kun saadaan vähän auringon paistetta, niin nekin siitä innostuisi.
        Ei ole paljon aurinko pilkahdellut, aina vaan on pimeää ja pilvistä. Ei olisi tullut taimien kasvatuksesta yhtään mitään jos ei keinovaloa olisi ollut. Mutta kun tuolla ikkunoiden päällä on neljä puolitoista metristä kukkavalo loisteputkea, niin johan saa taimia narrattua, että aurinko paistaa.

        Tänään koulin jo kaikki tomaatit, loput ahkeraliisat, ruukutin yrttejä, ja kylvin punaista ja sinistä kesäleimua. Että niin ne hommat pikkuhiljaa edistyy, ja kiirettähän ei olekkaan, ollaanhan vasta maaliskuun alussa, vaikka ulkona näyttää jo siltä, että olisi vappu tulossa.

        Joten jatketaan vaan harjoituksia!


    • Ramoona*

      Lauluharjoitukset minunkin viikkooni kuuluvat, tosin nykyisin vain sikspäkkinä eli kuuden ryhmänä yleensä laulelemme. Monasti on kirkkokuoroonkin "kosittu", mutta se sitoo niin paljon juuri pyhien aikaan , etten ole siihen lupautunut. Isossa kuorossa olen kyllä moneen otteeseen elämäni aikana laulanut, käynyt laulujuhlillakin ja kuorolaulu on vahvasti kodin perintöä, jälkipolvienkin rakastama.Laulua ja soittoa saamme aikaiseksi aina sukujuhlissa, isommissa ja pienemmissä, omin voimin, mikäs sen paremmin yhdistää ja nostaa juhlamieltä.
      Harmi vaan, että ei ole lähipiirissä yhtään haitarin soittajaa, se sopisi niin hyvin kesäiseen saaristoon. Viime kesänä teimme Puumalasta retken Saimaalle hörylaiva Wennolla, ja koko matkan ajan nuori mies viihdytti meitä toivekonserttina haitarilla. Katusoittajille annan aina rahaa, saisi olla enemmän elävää musiikkia kauppakeskuksissa, puistoissa ja kahviloissa.

      Kirjoittamisen into on minullakin laimentunut, ei tunnu olevan mitään asiaa enää aloituksen tekoon. Palstariidoille en paljoa korvaani lotkauta, mutta kyllähän ne yleistä ilmapiiriä ja viihtyvyyttä vähentävät. Luotsin muistan minäkin palstalla rauhallisena, joviaalina miehenä , ihan kirjailijatason tuotoksia häneltä olemme vuosien varrella saaneet täällä lukea. Toivon kaikkea hyvää hänen työlleen täällä, uskon että se ajan kanssa tuottaa hedelmää. Eihän täältä tyystin poissa malta pysyä, ettei ihan vieraannu.

      Kalenterissa on laskiaistiistai, mutta mahdollinen peffamäkiseurani on jo koulun penkillä ja kurahousut pitäisi olla, jos aikoisi huruutella jotain nyppylää alas. Pyhänseutuna huviteltiin lapsenmieleisesti isolla porukalla kylpylän altaissa, putouksissa ja liukumäessäkin, siinä sitä mummillekin laskiaisriehaa ihan kylliksi.Laskiaispullatkin maisteltiin ja vietiin lomalta palanneille jo viime viikolla, ei niitä kaloripommeja enää tällä viikolla tohdi nauttia. Hernerokkakin jää syömättä, olenkin siirtynyt tekemään pakasteherneistä raikasta hernesosekeittoa. Joskus tulee ulkoilmatapahtumasta ostettua soppatykissä haudutettua rokkaa, ettei maku ihan unohdu.

      Paastoon laskeutuminen olisi nyt ajankohtaista, ja hyvää tekee keventää muutenkin ruokavaliota kevättä kohti. Nyt suositellaan myös ekopaastoa, pidättäytymistä kaikesta turhasta kuluttamisesta. Vaatekaapin kevätsiivous paljastaa aina jotain sinne unohtunutta käyttökelpoista, kunhan vaan pitää huolen, etteivät vaatteet "kutistu" kaapissa. Täällä on kengistä puhuttu, ja kyllähän hyvät ulkoilujalkineet on parhaita sijoituksia. Kun on mainoslinjalle lähdetty, suosittelen kotimaisen Sievin tehtaan jalkineita, elämäni parhaat kumisaappaat olen sen mallistoista löytänyt ja mieheni isoine jalkaterineen on suorastaan sen tehtaan mannekiini. Juhlakengät ovatkin asia erikseen, niiden pitää olla kauniita , mutta eihän sekään välttämättä merkitse epäterveellisyyttä, pitää vain etsiä sopiva lesti ja kysellä asiantuntijoilta hyvässä kenkäkaupassa.

      Reipasta laskiaistiistaita, vaikka loskassa loiskutellen !

    • Hyviä huomenia kahvipirttiin! Vieläkin vain pilvistä on sää täällä eteläreunalla ainakin, vasta iltapäivään on auringonpuolikkaita sääkarttaan merkitty.

      Kirjautumassa pitäisi käydä, sillä postissa varmaan on paljon kaupallista mainosta jonka aina aika-ajoin tarpeettomana poistan.

      Syntymäpäiville olen lähdössä, pääsen nyt kyydissä, joten siinä mielessä helppoa matkalle lähteminen.

      Hei vaan!

      Kävinkin ensin kirjautumassa ja poistin koko aukean verran kaupallisia viestejä, mutta lisää vain olisi pitänyt ehtiä poistaa, toinen aukeama avautui. Toiste sitten lisää.

    • Tervehdys kaikille ja hyvää laskiaista. Ehkä tuota mäenlaskua pitää siirtää- nyt voisi vaan ravassa kieriskellä.

      Ihmettelen minäkin tuota valtaisaa kukka määrää. Varmaan itse kasvattaja hukkuu tuonne kauniiden kukien sekaan keskikesällä. Työtä se vaatii.

      Samoihin aikoihin itsekin kirjauduin, rekatuna, lähinnä tänne pirttiin. Sitä ennen kirjoittelin muulla nimimerkillä, Joten kahdeksas vuosi on jo pitkällä.

      Katselin myös talvilenkkareita. Pohjat olivat, melkein valmiit liukuesteet. Niin oli hyvät kuvioinnit ja riittävät urat. Melkein kuin auton talvirenkaissa- tai jopa paremmat. Niillä melkein mummu kuin mummu pysyisi pystyssä.
      Yhdethän ne ovat polvet ja lonkat ei passaisi katkoa eikä murjoa niitä.
      Kun liukkautta näkyy vaan riittävän.

      Surullinen ja vakava on tuo maailman tilanne. Noin se valta ja kunnian himo saa ihmisen käyttäytymään.
      Putin tahtoisi saada oman ohjailtavan "valtakunnan" itselleen ,jäisi nimi historian lehdille. Kun toisilla on EU hänelläkin jotain...........
      Kyllä me sodan ja sen jälkeisen ajan muistaneina ihmisinä aina kavahdamme
      tuota itänaapuria. Niin arvaamaton on. Toisaalta apua ovat pyytäneet- ota heistä selvää. Onkin paljon monisäikeisempi soppa, kuin mitä me täällä palstalla osaamme kehitellä !
      No, siitäpähän viisaat selvittelevät, minkä voivat.

      Nyt onkin päiväkahvin aika, joten kippis ja kulaus, kahvia nimittäin !
      Kääretorttua viipaleen seuraksi kahville. nam, nam.
      Heippa !

    • Päivää,että pätkähtää ;)

      Nyt minulla on ihan sydän sykkyrässä.
      Meillä oli tuolla kerhohuoneella esiintymässä JERMU kuoro ja hanuristi Heillä mukana.Kyllä oli kivaa kuultavaa.
      Laskiais kahveet hillopullien kera saimme.
      On se tuo haitarin soitto sitä suomalaista mussiikkia;)

      Harmaa on sää.
      Minulla tuo vasen takajalka vaan keljuilee,vua haitanneko tuo mittää,kun sen tietää;)

      Männään päivä kerrallaan,
      näkyillään...

      • muori67

        Ihanaa, että sun sydän on sykkyrässä noin ihanista tapahtumista, kun minä taas meinasin saada sydärin kaupustelijoista. Siis suorastaan raivostuin!

        Asun rivitalossa ja näin, että "kauppiaita" on liikenteessä ja olin varautunut, että ovikelloa soitetaan, joten käyn ilmoittamassa, että en osta mitään.

        Vaan, mitäs tapahtuikaan? Ovi vetäistiin auki ilman ovikellon soittamista (ei ollut lukossa, koska olin kotona) ja mitä olisikaan tapahtunut, jos en olisin ollut kotona, vaan naapurissa tai kaupassa, jolloin harvoin (nyt aina)suljen oveni???

        Samanlainen tapaus sattui jokunen vuosi sitten, kun kaupustelijat tulivat ovelle, vetäisten sen vain auki? Minä olinkin "tupakan loppuja" tuulettamassa ja täyttelin ristikoita!

        Voin sanoa, että molemmissa tapauksissa kuului huutoni kaikkialle naapureihin, joka tämänpäiväisen tapahtuman jälkeen vain tuplaantuu!

        Mielestäni asia on aiheellinen huutaa ja ajaa kaupustelijat huis´nevadaan, sillä asumme vanhusten talossa, josta moni on rollaattori, tai vaikeasti liikkuvia asiakkaita, mutta pitävät ovensa auki, jos naapuri piipahtaa kylässä.

        Onhan täälläkin varkauksia jo tapahtunut, mutta itse olen oppinut, että en mene edes naapuriin, jos en sulje oveani.

        entinen miranda


    • Hintriika*

      Lie aika ilmoittaa, että hengissä täällä vielä ollaan. Se aika, minkä olen internetissä viettänyt, on kyllä mennyt aika tarkkaan Ukrainan tilanteen seuraamiseen. Ei ole paljon naurattanut.

      Eihän tilanne ohi ole vieläkään - mitä tahansa voi tapahtua; yksi yltiöpäinen laukaus, ja sota on tosiasia. Toivottavasti niin ei pääse tapahtumaan.

      Parina päivänä on sadellut lunta, mutta kun mittari on plussan puolella, niin eihän siitä talvikeliä tule. Sohjoa mikä sohjoa. Tänään luin lehdestä, että jo viikko sitten on Kittilässä tehty havainto västäräkistä. Vähäsen kesään? Kyllä ovat maailmankirjat sekaisin muuallakin kuin Krimillä. En kehtaisi västäräkkejä siitä syyttää.

      Ei nyt huulenheitto luista, jos ei laskiaiskelkkakaan. Mutta ilmoittauduttu on. Toiste enemmän, toivon mukaan paremmalla mielialalla.

      Voikaatte!

    • SkillaN*

      Huomenta keskiviikkoon ja kerhopäivään.
      Tilikokous. eipä taida kovin paljon väkeä kertyä, ei juurikaan kiinnosta hallinnon hoito moniakaan.
      Luotto on hyvä, ja hyvin on hoidettukin asiat. ei valittamista, olisipa valtion talous samalla mallilla.
      Pilvinen on sää, mutta toivossa ollaan, että aurinko pilkahtaisi.

      Vähän rauhoittunut on kai tilanne tuolla Krimillä, ehkä järki kuitenkin voittaa, toivotaan.
      Onnea Lahjuskalle nikin rekistöröinnistä, nytpä ei sinuna voi ainakaan kukaan esiintyä.
      Meillä ne eiliset laulamiset meni hyvin, nuori opettajamme hio pieniä rytmin löytymisiä ja tunnetta laulamiseen tahkosi lisää.
      Kyllähän naiset sen tunteen löytävät, mutta mites miehet, se suomalainen mieshän ei tunteiden ilmaisuun sorru, no onnistui se jotenkin.
      Hanurilla meitä säestetään, tuota muorin ihastusta kyseiseen soittoon saamme joka tiistai;)

      Kauan olemme pirttiä pystyssä pitäneet, kuten meri-kukka ja Late kertoivat, lyhyeltä se aika näin taakse katsoen tuntuu, mutta miettikääpä aikaa kahdeksankin vuotta eteenpäin.
      No eletään päivä kerrallaan suurempia miettimättä.
      Montahan meitä on pirtin alusta mukana olleita.

      Noiden mainosten kanssa on postin puolella ihmeissään ja hyppivät ne palstallakin silmille, ei auta kuin postista hävittää ja on siellä ihan uhkauksien kanssa, niitä ei auta aukoa, pois vaan.
      Paaston aika se alkaa, ainakin ortodoksit sitä toteuttavat, en tiedä miten luterilaisille vaikuttaa.
      Lehdessä oli ilmoitus, että punainen risti tuo kontin kaupan edustalle puolen kuun aikana, silloin voisi kaappia tyhjentää.

      Pitää käydä kukkakaupassa, jollei pistokkaita ystäviltä kerry, kukkalautoja on täytettävä, vaikka viherkasveilla.
      Kyllä se niin on, että taitoa on joillakin kukkasten ja muidenkin kasvien hoitoon ja sitä löytyy Marja-Liisalta.
      Silmissä nään kauniit orkideasi ja pihapiirisi kesä aikaan, upeaa, no työtä se kyllä vaatii sen tiedän.

      Nyt on loppu laitettava taas tälle kirjoittelulle, on kerhoon jouduttava, hyvää päivän jatkoja teille kaikille.

    • Huomenia vaan! Hiukan selkeämmältä näyttää.

      Eilenpä en ehtinyt Pirtissä pistäytyä, vaikka toisin ajattelin. Jotenkin se aikani loppui. Viimeinen "kiire" oli se, kun juutuin katsomaan kannabis- iltaa. Sittenpä olikin jo myöhäinen.

      Tulihan kannabis keskustelussa asiaankin. Varsinkin kun en ole mitenkään erityisemmin perehtynyt ongelmaan. Sitä ei ole lähipiirissäni ilmennyt. Ihmeen nopeasti on käyttö ja viljely lisääntynyt ja tullut jopa suuren joukon hyväksymäksi. En ole koskaan vetänyt kannabissauhuja. Kukaan ei ole edes tarjonnut.

      Ehkäpä juuri siksi en kannata kannabiksen hyväksymistä. Tämä tietysti voidaan tulkita huumorilla sanoen siten, että olen vain kateellinen, koska en ole saanut nauttia tämän aineen jalostavasta ja innoittavasta vaikutuksesta. Lääketieteellinen, tarkoin rajattua käyttöä tietenkin voin hyvin puolustaa. Niinhän se on muidenkin huumaavien aineiden kohdalla. Diapamia olen muutaman viikon popsinut lääkärin määräämänä. Se nyt oli sellainen tilanne, että minulle kasaantui tehtäväkuorma turhan raskaaksi. Verenpaine hyppäsi lääkärin mukaan hengenvaaralliselle tasolle. Kyllä se lääkitys siihen tepsi, vaikka höntti olohan siitä tuli. Itse siitä lääkityksestä luovuin heti toipumisen jälkeen. Olin ainakin mielikuvissani huomannut jo jotain riippuvuuden tunnettakin.

      Jaa-a...enpä tuohon Ukrainan tilanteeseen tartu. Sitä hoitaa ammattilaiset. Kyllä siellä näyttää jotain selkiintymisen merkkejäkin olevan. Olen kyllä seurannut näitä asioita. Ehkäpä järkevä ja yksinkertainen neuvo oli erään tutkijan neuvo, että nyt jäitä hattuun! Hysteriaa muistuttava suurentelu ja mielikuvitusten yhdistely ei edes terveydelle hyväksi.

      Hintriikkakin on näyttäytynyt, hyvä. Mitenkähän se kuuluisa Kemin lumilinna räntäsateessa kestää? Ei ole sattunut silmääni siitä tietoja.

      Eipä muuta kuin jatkoja. Lähes aloittamaton päivä on edessä.

      • Heippa vaan!
        Minut on nyt oikein banneroitu. Eikös olekin komeaa?
        Miltäs se tuntuu olo siellä laillisessa maailmassa?


    • Postissa taas kävin ja vähensin kaupallisia viestejä yhden aukeallisen, mutta uusi avautui vielä. Jatkan sitä myöhemmin.
      Tietenkin ( kai ) kaikkikin voisi poistaa, mutta haluan jonkun viestin säilyttää.

      Syntymäpäivillä vanhukset puhuivat siitäkin ajasta, jolloin meikäläinen on ollut pieni. Ihmettelin heidän hyvää muistiansa ja kertomuksiansa niin kaukaa historian hämystä. Olin kuulemma ollut kovasti omatoiminen tyttö, ja lauloin mielelläni.
      Jotkut ominaisuudet pysyvät, en tiedä paranevatko ainakaan minun kohdallani, vai mihin suuntaan muuttuvat, mutta tärkeintähän onkin se ilo, mikä siihen laulamiseen aina liittyy.

      Toivoisin itsekin pysyväni hyvämuistisena ja kykeneväni omatoimisuuteen aivan vanhaksi asti. Se on sen kuntonikin ylläpidon päätarkoitus. Muuten en miksikään Metusalemiksi tänne maan päälle haluaisi jäädä.

      Hiukan haikea olo jää vanhuksen tapaamisesta, onkohan viimeinen kerta, kun nähdään.
      Myöskin vanhojen aikojen muistelu tuo mieleen haikeutta.

      http://www.youtube.com/watch?v=5mi_vn1-3mY

    • Iltaa.

      Tulin tuomaan markkinarinkelin,kun kävin päivällä markkinoilla.

      Nyt väsyttää niin turkasesti.
      En jaksa enempää .
      näkyillään...

    • hurskainen

      Koko 70 palsta viettää alkukevään siestaa. Nämä harmaat päivät eivät innosta ihmisiä joukolla liikkumaankaan.
      Ulkotöitä yritän tehdä. Taitoa on jäljellä mutta voimia enää kymmenys jäljellä. Ei kannata enää riehkaista itseään entiseen tahtiin. Se johtais vaan tosi uupumiseen.

      Me burn'outin kokeneet saamme olla varovaisia. Henkinen ja fyysinen uupumus uusiutuu helposti.
      Talvi oli parasta toipumisaikaa syksyn tupsimisista toipumiseen. Lumitöiltä säästyttiin lähes kokonaan. Isompiin projekteihin otan ammattilaisia hommat hoitamaan.

      Onneksi ei enää ole tressaavia herätyksiä monia. Riittää 7 tuntia pätkittäiseen yölepoon...kun luonto kutsuu parin tunnin välein vessaan.
      Näille ihmisille kunnon päikkärit pitävät homman vielä hallinnassa, ilman unilääkkeitä.
      Pitää olla kiitollinen kohtuullisestakin terveydestä. Väliin nuorempia ilmavoimiin lähtijöitä on joka sormelle meidän isossa kinkeripiirissä.

      Jaksamisia kaikille!

    • Kirjoittelen hiukan yhteiskunnasta,onhan varmasti mätää. Politiikot voisi jotain
      tehdä vanhusten elämän helpottamiseksi..Esim:.pienentäkää vähän palkkojanne.
      Varmaan kuitenkin on niin, ette jaksa syödä koko palkkaa.

      Olemme Suomessa, ehkä äänestys muuttuu vaarien ja mummujen mietiskellessä.
      Voihan käydä äänestyksen jälkeen aitiopaikalle tuleekin eri henkilöt ja
      Teidän Filesointi menee tuuliin ja omiin mieliinne pysyvästi..
      Lukiessani vielä vanhempien aatoksia,kuin me tuli tunne antaa ulos tämä aihe...

    • SkillaN*

      Kokeilen

      • SkillaN*

        Huomenta näin torstain yli hypätyn päivän jälkeen.
        Voitte uskoa, että joitakin turhia sanoja eilen aamulla tuli, pitkän viestin aikaan saaneelta, kun hyrrä vaan pyöri.
        No eihän tuo maailman suurin suru ollut, mutta kun tämä koneella istuminen ei tyhjän vuoksi innosta, kiireinenhän olen;)

        Niin se meni torstai ja viikon loppuun valmistaudumme, monta suunnitelmatonta päivää edessä.
        Keskiviikkona kerhon jälkeen olin niin tarmoa täynnä, että kellarista kukat ylös kannoin ja vaihdoin mullat, nyt sitten vielä sisäkukat, muutama ruukku.
        Alkaa vaihe, että joka aamu kurkkaan, onko eloa elottoman näköisissä rangoissa.

        Tuo vanhusten asiat putkahtaa milloin milläkin lailla esille, nyt sitten lapsia yritetään ajatella mummojen ja ukkien menoja maksamaan, missä määrin on kai kovasti hakusissa.
        Sellaisen viestin kyllä olen ymmärtänyt, että lapsille säästämisen suhteen pitäisi eläkeläisten itse kuluttaa omaisuuttaan.
        Ei minulle vaikea ajatus ollenkaan, en ihmeemmin ole pystynyt säästöjä keräämäänkään, jää mitä jää, kunhan omillani hautaan pääsisin.
        En haluaisi olla rasitteena kenellekään, korkeintaan yhteiskuntaa rasittaisin lainvoiman verran, onhan sitä verojakin kerätty yli oman tarpeen.
        Vaikeaa on oikeudellista päätöstä tästäkään asiasta tehdä, niin eri elämän tilanteissa elämme.

        Päivä unia en nuku ollenkaan, sitten illalla torkun telkkarin ääressä, kuusi tuntia hyvää unta riittää ja taas mennään reippaana päivä loppuun.
        Liisa.sal puhui tuon muistin säilymisistä, minulla ei kyllä ole muistissa mitään vanhaa, sattuu monta kertaa, kun joku kysyy, että muistatkos kun,,,, en muista.
        Hyvä kuitenkin, että muistan tämän päivän asiat vielä hoitaa.
        Ei sitä tiedä päiviensä loppumista nuoretkaan, lähtö voi tulla nuorillekin, vaikeampaa kuitenkin ymmärtää kuin vanhuksen kohdalla.

        Kannibis ohjelmaa en katsonut, mutta kantani on kielteinen kaikkiin huumaus aineisiin, vähänkö harmia on aiheuttaneet jo nyt niiden käyttäjät.

        Mutta nyt lopetan näiden mielipiteitteni ilmi tuomisen, vaikutus taitaa olla hyvin pieni, sen kyllä ymmärrän;)
        Vietetään kiva perjantai päivä;)


    • katleijanen!

      Nyt ei hymyilytä ystävät!
      Pakko kertoa tämä kun asia on nyt päälimmäisenä. Olen joskus 90-luvulla laitattanut etuylähampaisiin kuoret, joten ei ole paikan paikkaa niihin hampaisiin tarvinnut laittaa sen jälkeen. Eilen söin mysli-iltapalaa ja tunsin "kiven" suussani. Ei ollut kivi vaan oli etuhampaan kuorikko, apua.
      Kamala näky oli kun peiliin katsoin. Hampaan paikalla oli vaan kapea tappi. Kun kuori laitetaan hammas hiotaan sellaiseksi.
      Onneksi en niellyt sitä hammasta. Nyt toiveena on saada se takaisin paikoilleen. Sain ajan klo 10.15. Pieni reissukin edessä tiistaina, eipä olisi kiva olla matkalla reikähampaisena, voisihan vahingossa tulla vaikka hymyiltyä.

      • onneks ei vihlo

        Hammaslääkäreille pääsy takkuaa eripuolilla maata. Meilläkin päin sekä yksityisille, että kunnalliseen hammashuolto n. kuukauden jonot.
        Hammasteknikoille pääsee nopeasti, mutta, ne eivät hoida tyypillisiä hammashoitoja, edes särkytapauksia.


      • Olen jo jonkin aikaa ollut julkisen hammahuollon piirissä ja tyytyväinen olen ollut saamaani hoitoon. Siirryin sinne kun hammaslääkärini jolla olin käynyt jo nelisenkymmnentä vuotta jäi sairauseläkkeelle.
        Aamulla pääsin pian soittoni jälkeen vast.otolle ja nyt taas kelpaa hymyillä. Hammashoitolasta olin saanut ostopalvelulähetteen yksityiselle ja koska lähete oli vielä voimassa eikä puoli vuotta ollut umpeutunut niin hyvin kävi. Helppo homma se olikin. Hammaskruunu sementoitiin uudelleen paikoilleen.


    • Meinasi tulla minulle "ohari"
      Onneksi luin noita lippuja,lappuja,kaikki pitää ylös kirjoittaa.
      Oli meno kokeisiin.Olin vain niin huolettomana,kunnes tajusin katsoa noita lappujani.Sakothan ne kuulema laittaa tuolta PÄKSISTÄ jos et mene käskettyyn aikaan.(siis Päijät Hämeen keskussairaala),en myöhästynyt kuin 10min.

      Harmaa o päivä ollut taas.
      Se on saunailta meikä tytöllä.

      näkyillään...

    • Nea*

      Jostain tulee hyvä kahvin tuoksu, siihen suuntaan jalkani
      väistämättä minut tuo.
      Aivan, täällä on joku pirttiläisistä keittänyt , onpa vielä
      suklaa-banaanikakkuakin.
      Otan ruusumukin ja kaadan kohta puolilleen, maitoa myös,
      kukas sieltä tuleekaan, askeleita kuulen, menen kohta avaamaan
      kun ovi on joskus vähän tiukka.

      Nostetaan kuppi kahvia ylös, skol, huomisen Naistenpäivän
      kunniaksi!

    • Hyvää iltaa Pirttiin! Teen nyt vain ilmoitukseni, että hengissä olen ja tohisen. Eikä ole fyysisiä ongelmia, tuskinpa järin vakavia "henkisiäkään ." Olen vain sotkenut itseni muihin asioihin ja kirjoitteluni ei nyt luista.
      Katsotaan nyt jatkoa, ehkä se tästä. Hei!

    • Tulin kuitenkin, vaikka aion vasta huomenna piipahtaa, kiireitä ollut, oli keskiviikkona sellainen sukulaisten tapaaminen kotokylässäni. Tuli yllättäen yhden veljeni pojan perhe Kanadasta käymään. sinne velivainaan kotiin kokoonnuimme, parikymmentä Ilolaa paikalla muutama tunti meni syödessä, kahvitellessa, ja puhekin luisti, Suomeksi ja Englanniksi.
      Siellä Kanadassa 34 vuotta asunut poika löysi vaimonsa sieltä, hyvin siellä pärjännyt
      tämänvuoden lopuulla jää eläkkeele. Muutaman kerran käynyt Suomessa, aina olemme tavanneet, ja meilläkin ovat käyneet. Se oli sellainen mukava tapaaminen.
      Eilen oli paljon muita kiireitä, piti hoitaa lääke asioita, nyt olen itse jo muuttanut reseptiasiat sähköiseksi ja aloitin myös vaimoni reseptien muuttamisen. Sitten kävimme hammaslääkärillä, tutkivat vaimoni kaluston, oikein rännken kuvauksen tekivät.
      Kaluston remontti selviää myöhemmin.
      Tänään sitten kävin siellä apteekissa, hain itselleni sekä puolisolleni lääkkeitä ne olivat nyt kummankin niillä sähkösillä resepteillä, pian niitä sai.

      No huomenna se naisten päivä, ajattelin nyt tuoda kimpun ruusuja, siellä niitä voi huomenna ihailla, ja jopa kotiinkin viedä.
      Kun en osaa oikein hienoja kakkuja tehdä, toin rusinapullaa,
      Hyvää Naistenpäivää! Late.

    • Yks jonk nim ei pys

      kiitos late -- avasin tämän rakkineen eka kerran tänää ja googlessa oli että
      on tänään se naisten päivä -- taas tuli moka ,mutta annan olla sen aloituksen jonka kerkisin laittaa . Parempi myöhään kun ei milloinkaan --- no ei se sopinut tämäkän -- mutta Huomena on sitten ihan oikeesti se meidän NaistenKansainvälinen päivä.
      Onneksi olkoon

    • SkillaN*

      Lauantai aamua ja hyvää naistenpäivää meille kaikille.
      Tekemistä on vielä naisten työelämässä, että se palkkauksen tasa-arvo saataisi kohdalleen, muuten mielestäni suomessa naisilla on hyvä olla.
      Tokihan meilläkin jossakin naisia huonosti kohdellaan, mutta noin yleisesti ottaen naisilla on myös sananvaltaa, muuallakin kuin hellan edessä.
      Meillä on kautta aikojen löytynyt hienoja, vahvoja naisia, presidentistä alkaen, pienten mökkien kaiken kestäviin naisiin.
      Olen jostakin lukenut, että mies on perheen pää, mutta kuitenkin nainen sitä päätä pyörittää;)
      Tulkoon nyt tässä kiitettyä myös suomalaista miestä, vakaa ja vankkumaton, turvallinen on suomalainen mies, helppo on naistenkin olla ja elää.
      Meille kaikille hyvää jatkoa ja missä parantamista löytyy, se korjataan;)

      Aina parempi ajoissa asiat huomata, silloin ei kovasti vikaan mene ja aatto juhlista jaloin;)
      Onko ynnämuu ehken innostunut pensseliä heiluttamaan, se olisi haastetta mielelle, kädelle, ainakin minä joskus aikojen alussa tuskaa sen maalaustelineen edessä tunsin.
      Se oli sitä luomisen tuskaa, kun ei millään meinannut jälkeä mielen mukaan syntyä.
      No olenkin tämän tuskan purkanut johonkin muuhun, mutta joskus mieli käy aatoksessa, että jospa vielä.

      Nyt on olotila odottava, niitä kaapin ovia odottelen ja jännään, miten istuvat paikoilleen.
      Minun mittaus taitoni ei mitenkään varman päälle ole ja siksi jännitys kasvaa.
      Kaihtimet parvekkeelle myös ostin, jospa kesällä aurinko kuumasti paistaa, vähän varjoa paisteelle haluan.
      Kukat sain vaihdettua eilen multaan, oksia on juurtumassa, jos vaikka saisin uudet kukkalautani kukkivilla kukilla täyteen.
      Tätä pientä puuhastelua riittää joka päivälle, vaikka yhden ihmisen huushollia pyöritän, siinä ohessa joku myssy ja tossu synnytyslaitokselle syntyy.
      Olivat iloisina lähetyksemme vastaan ottaneet, näin riittää hommia käsityökerholaisille, kun ei sukkien tarve ole ajankohtainen.

      Sakkohan se tulee, jos tilattua aikaa ei noudata, onneksi ilman selvisit muori.
      Seinäkalenteriin laitan menoni, ei varmaa että muistan siitäkään katsoa, mutta vielä on onni mukana kulkenut.

      Kahvin laitoin tuoksumaan, jospa vaikka joku tuoksun tuntisi ja sisään astuisi, kuten Nea* eilen.
      Hyvää naisten päivää ja kiitos onnitteluista Late ja aivan ihania nuo ruusut, niiden katselusta nautimme;)
      Nyt pyykkikone rallattamaan.

    • Kansainvälinen päivä

      Nyt vietetään kullä ihan Kansainvälisesti tätä naistenpäivää, ei vain suomalaisten naisten.

    • Tänne piipahin Laten tuomien ruusujen tuoksuun kahvia juomaan toisen kupillisen, oikein rusinapullasiivun kanssa. Ihan muistuu äitikullan pullalendi mieleen,...hän kun mieluimmin leipoi komeita rusinapitkoja, kuin pikkupullia.

      Sisko kyllä pani paremmaksi,.... ne satakuntalaisen emännän 4:llä letitetyt pullapitkot oli niin" kommeita", että poikani mutusteli 4 viipaletta hyvän meijerivoin kanssa, minua jo hävetti, mutta sisko vaan nauroi, että antaa pojan nyt syödä!


      Kiitos naistenpäivän kahvihetkestä muisteloineen!

      • Hyvät kotimaiset ja kansainväliset siskot! Olkoon onneksi tämän Kansainvälisen Naistenpäivän johdosta.
        Meidän talossa ei liputettu, ja katselin koulun lipputankojen suuntaan. Ei liehunut siniristi sielläkään. Googletin Suomen liputuspäivät, eikä kansainvälisiä naisia ole noteerattu sielläkään!
        On se nyt törkeää, että tässä on kai ruvettava organisoimaan mielenosoitusmarsseja ensi vuodeksi.
        Kun koko maailman naiset marssivat samanaikaisesti, kantavat kotimaansa lippua ja kylttejä, joissa lukee: "Kaikkien maiden naiset liittykää yhteen!", kyllä se vähän hätkähdyttää.

        Pirtissä minua hätkähdytti pöydällä oleva upouusi sinivalkoinen muoviämpäri, joka oli täynnä ruusuja.
        Kukkaämpärin vieressä oli myös tuliterä sinivalkoinen pesuvati kukkuroillaan riusinapullia!

        Olen kirjoittanut menneessä ajassa, mutta kyllä minä jätin sinne kaikki ruusut ja söin vain yhden rusinapullan.
        Oli se hyvää. Kiitoksia. Kiukkukin laimeni hiukan, mutta kyllä mielestäni tämä liputtamattomuus jonkin mullistuksen tarvitsee. Samalla voitaisiin teettää päätös Saamelaisten kansallispäivän ja Maailman alkuperäiskansojen kansallispäivän muuttamisesta maamme virallisiksi liputuspäiviksi.

        Hei! Aurinko kannattaa esitystäni! Se loimahti paistamaan täysillä, ja tuuli kävi puhaltamassa taivaan siniseksi!


    • Hyvää naisten päivää ja aina parempaa jatkossa!

      Kyllä SkillaN arvaili oikeinkin. Kesäkelejä varten jonninmoista suunnittelua, alkutyötä kyhäilen. Eihän näistä enempää tiedä, tuleeko sutta tai sekundaa.

      Eilen monta tuntia tuhraantui, kun hain tärkeäksi tullutta paperia. Löytyihän se viimeinkin ja tietysti viimeisenä jo poistettavaksi tuomittujen kasasta.

      Nyt täytyy valmistautua luuhaamaan kyläreissulle. Hei vaan!

      • Rva Ylikypsä

        Täältäkin eteläiseltä Pirkanmaalta oikein hyvää naisten päivää!!!! Ja terveisiä saunasta! Eipä voinut m,ennä keinuun jäähylle, on nääs niin voimakas tuuli. Mutta kylläpä kuivui pyykit hyvin tuulisessa säässä, silitinkin jo, onpa aivan ihana tuoksu kun illalla köllähtää petille. Täällä on koko päivän tuulla hujottanut tosi kovasti, hyvä kun ei tuuli tempaissut lakanan nurkasta ennenkuin ennätti saada narulle.

        Olen monta kertaa kirjoittanut pirttiin, mutta enpä ole saanut lähtemään, kone on jotain epäillyt meikäläisen persoonaa. Eikä se ole varmaa vieläkään. Vähän on kyllästyttänyt moinen teksti.

        Näinköhän tämä keli kevääksi jää, talvesta ei tietoakaan: puissa on ISOT silmut, tulppaanin lehdet n. kymmensenttiset, krookukset pian aukeavat jne. Kärpäsiä liikkuu ruutujen välissä, ei taida kovasti olla siellä evästä, voi surku.

        Nyt suolet huutaa siihen malliin, että on saatava "pötyä pöytään". Komiaa iltaruskoa odotellessa, huomenna pitäisi olla kaunis ilma, huom. PITÄISI. Sitä toivoo ainakin paulamaria


    • Terveiset keväiseltä Smoolannin rannikolta ja hyvää naisten päivää Kahvipirttiin!

      • SkillaN*

        Kaunista sunnuntaiaamua, melko vähän pilviä näkyy, aurinkokin esiin tuli, pakkasta pari astetta.
        Kiitos MdK-MdK terveisistä, teillä siellä jo kevät varmaan pitkällä?

        Kansainvälinen se naisten päivä on, mutta nämä omat olot päälimäisenä, vaikka hyvin tiedän muun maailman naisten ongelmistakin.
        Olen mukana sellaisessa avustus järjestössä pienellä panoksella, missä juuri naisten asemaa yritetään parantaa, opetetaan tekemään töitä, mistä kasvavaa hyötyä heille olisi.

        Kahden viikon päästä Marian päivä, jos lunta Mariana katolla, on vappuna vaolla, saapa nähdä vieläkö lunta saadaan.
        Kyllä tämä kevään aikainen tulo ihmetyttää ja epäilyä herättää, näinkö mennään kesään.
        Joku ennuste on ennustanut toukokuusta kuumaa ja kesäkuussa alkaisi suomalainen kesä, näin jos menee hyvä on.
        Viisainta olla vielä pois sieltä kiikusta Paulamaria, jäät on vielä järvissä ja kevät ilma aina aika oikullista.

        Harakka pariskunta tuossa tyhjällä tontilla tepastelee, sula maa, kai sieltä jotakin syötävää löytävät.
        Toinen hyppäsi kuuseen, löytäneekö sieltä oravien kätköjä.
        Lehdestä luin, että lokit on jo näihin maisemiin tullut, onhan tuo virta läpi talven auki, mutta muualle muuttavat talveksi, yksi kevään merkki tuokin.

        On se muuten kumma, että aina vaan joku on hukassa minullakin, paljon teettää etsiminen töitä, vaikka kaikella on oma paikka olevinaan, kuka ne oikein hukkaan laittaa;)
        Tämä elämä alkaa sitä olla, että lähdet jotakin toisesta huoneesta hakemaan, kun kohteeseen pääset, saat miettiä mitä piti hakea.

        Tuon häpeän minä myös poikani pienenä ollessa koin, hän oli niin perso karjalan piirakoille, kälyni luokse kun mentiin ja pöydässä piirakoita oli, kyllä hän pian tarjolla olleen lautasen tyhjäksi sai.
        On ne kyllä niin suussa sulavia, että mieli tekee santsata kaikkien.

        Eipä tässä nyt oikein tuo kirjoitus taas tunnu maistuvan, loppuako enteilee, no tulee sekin joskus, jäädäänpä odottelemaan, mutta hyvää sunnuntai päivää toivon kaikkien teidän viettävän, kevään merkkejä tarkalla silmällä katsellen;)


    • Kaunista aurinkoista aamua pirtiin, useassa paikassa eilen oli suurta juhlaa kaikkialla maailmassa. Illalla kertoi eräs venäläinen kukkakauppias,että eräs mies osti 40 kimppua kukkia,joten antelias on mies.
      Hyvähän on kun jotain hyvääkin sillä rajan tuolla puolen oli kerrottavana..
      Minä natin mieheni laittamasta ruuasta,joskus on kivaa näinkin.

      Aivan arkisia minun lempi ruokiani laittoi,kuten peruna kakkaroita -jauhlihapihviä-
      sekä munvoita. Sopivia ruokavaliooni.
      Kun Latekin kertoi lääkkeistä,niin avaudun minäkin ,jos se mua helpottais,joudun nyt jatkuvalle kortisoonikapseli kuurille,kolmen viikon välein 130e maksaa.joten pian lääkekatto täyttyy ja lopt vuodesta jää rahaa muuhunkin. Eipä siellä mökillä muuta tartte, kui voita kaveri kalaa kantaa järvestä..
      tälläisiä höpötteli heta..

      • Rva Ylikypsä

        Sununtaeuamupäevee lukijoelle!

        Aarinko ee paesta ihan kirkkaasti, jottaeh haetuvija on eessä aenakiit tällä hetkellä, eekä ihan kirkkaalle näätästä tuollakaat tuule yläpuolella. Ja tuulta riittää vielä tällekkiip päevälle: lipputankoo nujjuuttaa samalla laella ku öölössäkkii päevänä, kyllä siellä Keisariin sukuviiri sua liikettä, kommeesti keekkuu kaeke aekoo.

        Ee myö nyt aleta vielä puutarhakiikussa istuksimmaa enemmälti, ee veekkone, eekä sillonkaa kerennyk kylymä hytisyttämää, olj riittävästiv vuatetta piällä.

        Taetaa ollak kosiopuuhat menneillään nuilla tinttilöellä, variksilla ja harakoella, nii on vilikasta tuo liikehtimine tuolla ulukona.

        Meellä pukkoo kohta kessee piälle ja New Yorkissa sattaa jonnaep päevänä lunta. Tuskim männöö kaava, ku krookukset alakaa kukkimaa tuolla aaringonpuoleesella seenustalla olevassa penkissä, öölössä päevänä ee vielä näkynnä väriä sieltä lehtiiv välissä. Pittää niitä käävä joka päevä tarkistamassa, kovasti kiinnostaa, varsinniit tähä aekaav vuojesta!

        Jäe päevälehel luku keske, meenoon tästä lähtee jatkamaa. Mukavoo sunnuntaeta toevottelloo paulamaria


      • kesää odotellen
        Rva Ylikypsä kirjoitti:

        Sununtaeuamupäevee lukijoelle!

        Aarinko ee paesta ihan kirkkaasti, jottaeh haetuvija on eessä aenakiit tällä hetkellä, eekä ihan kirkkaalle näätästä tuollakaat tuule yläpuolella. Ja tuulta riittää vielä tällekkiip päevälle: lipputankoo nujjuuttaa samalla laella ku öölössäkkii päevänä, kyllä siellä Keisariin sukuviiri sua liikettä, kommeesti keekkuu kaeke aekoo.

        Ee myö nyt aleta vielä puutarhakiikussa istuksimmaa enemmälti, ee veekkone, eekä sillonkaa kerennyk kylymä hytisyttämää, olj riittävästiv vuatetta piällä.

        Taetaa ollak kosiopuuhat menneillään nuilla tinttilöellä, variksilla ja harakoella, nii on vilikasta tuo liikehtimine tuolla ulukona.

        Meellä pukkoo kohta kessee piälle ja New Yorkissa sattaa jonnaep päevänä lunta. Tuskim männöö kaava, ku krookukset alakaa kukkimaa tuolla aaringonpuoleesella seenustalla olevassa penkissä, öölössä päevänä ee vielä näkynnä väriä sieltä lehtiiv välissä. Pittää niitä käävä joka päevä tarkistamassa, kovasti kiinnostaa, varsinniit tähä aekaav vuojesta!

        Jäe päevälehel luku keske, meenoon tästä lähtee jatkamaa. Mukavoo sunnuntaeta toevottelloo paulamaria

        Joko olet Skillan käynyt tutkimassa kesäpaikallasi kukkapenkkejäs? Ja miten kesäkissat ovat talven pärjänneet? Olen aina lukenut onki ja marjareissuistasi.


    • Tuulista päivää! Juuri tulin kävelyreisulta, kyllä tuuli aika ramakasti nujuutti. Sorsia uiskenteli jo pieni lauma joessa. Aukihan joki oli, reunamilla vain pieniä jään riekaleita.

      Melkolailla tyhjäkäynnillä muutoin mennä puksuttelen vielä tätä aikaani eteenpäin. Nyt kävin netin tarjonnasta seurailemassa uutisia erilaisista näkökulmista. Kyllähän uutista löytyy, mutta jääköön nyt vain lukemakseni ja erilaiset "totuudet" hautumaan. Kuitenkin, kun on ollut sanonta " että kirjoitettu sana on totta", epäilen vahvasti, että se ei pidä paikkaansa. Olen kyllä jo aiemminkin huomannut, että samasta asiasta esitetään monta totuutta.

      Eipä tuo esittämäni tietysti ole uutuudella pilattu. Kunpahan kertoilin, koska muuten tämä viestini olisi jäänyt turhan lyhyeksi. Savon kielen taitajalle, kyllä on virkistävää lukea painettuna oikeeta immeisten kielen heleskyttelyy.
      Hyvää jatkoa ite kullekkii!

    • HUH HUH.
      Tulihan katsottua taas tuo JURASSIK Park.

      Minulla on valokuva missä pitelen tuon hurjan hampaasta kiini.
      Kävimme kerran siellä studioilla,jännää oli.

      Niin on päivä taas illassa,hienopäivä olikin.Tein piiiiitkän lenkin ja sain taas paapoa noita immeisten koiria;)

      En ole lukenut mitä juttuja täällä on luen huomenna;)
      näkyillään...

    • SkillaN*

      Koskematon viikko alkamassa, sää näyttää hyvältä, aurinko nousemassa, tulee kaunis päivä.
      On nämä aamut ihania, pirteänä kuin peipponen päiviäni saan aloitella, yö on kaiken vaivan korjaava, illalla aina tunnen raihnaisuuteni ja väsymyksen.
      ET-lehdestä luin, miten vähällä unella joku pärjää, neljä tuntia, tuntikin riittää, eikä mitenkään vaikuta elämän laatuun.
      Minulle kuusi tuntia riittää päivän jaksamiseen, niin erilaisia olemme, minulle nämä aikaiset aamut ovat mieleisiä, toisia taas illat miellyttävät.

      "Kesää odottavalle" vastaan, en ole koko talvena kesäpaikassa käynyt, nyt pieniä toiveita ensi viikon lopulla käynnistä on.
      Luulen sinne mentyä yllätyn kukkapenkkien suhteen. varmasti krookukset ovat hyvällä alulla ja pionikin voi alkuja työntää, paikka on niin suotuisa.
      Kissoja olen monesti miettinyt ja uskon, että lämpöisen talven vuoksi siellä odottavat tuloamme.
      Tuo kalalla käynti myös mielessä useinkin, mutta on vähän hankalaa se lammelle meno, ison mäen päältä on laskeuduttava ja ylös tulo vaatii voimia.
      Saapa nähdä onnistuuko tulevana kesänä.
      Olisi ollut hyvä mahdollisuus käydä useammin paikalla sään vuoksi, mutta aika ei ole antanut myöten, aina joitakin menoja viikonloppuina.
      Ikä lisää vaivoja kalakaverille, kuin myös minulle.

      Minulla nuo lehdet ovat pian luettuja, otsikot luen ja jos joku mielenkiinnon herättää katson tarkemmin.
      Paljon jää varmaan huomioimatta, mutta en jaksa kiinnostua lehtien antiin, joku lukee mainoksetkin, varmaan siinäkin jään jotain ilman.
      Kärsimättömyyteni olen ilmaissut ja nyt odotin koneen aukeamista, totesin sen kestävän kaksi minuuttia, minusta se tuntuu ikuisuudelta.
      Mitä onkaan kaksi minuuttia päivän kestossa?

      Mitä muori katsoi, en ole kuullutkaan tuollaisesta ohjelmasta, saati nähnyt?
      Tein taas eilen havainnon, kun hypin kanavalta toiselle, joka puolen sarjoja alle kuusitoista vuotiailta kiellettyjä ja niitähän minä en katso, pelkkiä murhia ja muita kauheuksia esittävät.
      Uutiset jo sisältävät kaikenlaista, miltä silmäni haluan sulkea, taidan aikamoinen pelkuri olla.
      Olikohan se Inhimillinen tekijä missä aikuiset huostaan aikoinaan otetut kertoivat lapsuudestaan, aivan kauheita elämän kokemuksia pienillä lapsilla ollut.
      Mistä kaikesta tälläiset johtuukaan, pettymyksistäkö, mikä saa ihmiset unohtamaan lapsensa alkoholin vuoksi.

      Kalliita on piikkisi merihuisku, kolmen viikon ajanko apua niistä saat?
      Pian varmaan mökille pääsette tekin ja kalaa riittää;)

      Mistäpä sitä aina uutta kerrottavaa löytyy, olen varmaan sataan kertaan samoja kirjoitellut minäkin, mutta haitanneeko, yhtä köyhää on anti muuallakin.
      Elämässä kiinni olevan merkkejä kuitenkin nämäkin.
      En jaksa kovin pitkiä kirjoituksia lukea, jos ne yhteen pötkyyn on kirjoitettu, jaksottelu auttaisi, tekisi niistä mielenkiintoisempia.
      Kivoja ei kyllä ne muutaman sanankaan viestit ole, hyvä ei mikään;)

      Mutta nyt, päivän touhuihin ja niitä on taas täksi päiväksi runsaasti, illalla siten helposti uni tulee;)

      • hurskainen

        Palstaemännän kone on ehkä Windows XP kun noin hitaast aukeaa. Raskin v iedä viimein sen alan miehelle varaosiksi, kun siitä hiukan korjattavaa jo oli.
        Hiukan ja hiukan. Joku emolevy veteli vehkeessä viimeisiään. Ainakin yli 100 € olisi uusi maksanut. Pian tähän "kasimalliin" tottuu.

        Pihamaan aurinkoisen osan jäärippeet olisivat mahtuneet teevadille aamulla. Nekin pian sulivat. Seinällä olevassa mittarissa 7 C. Maassa varmaan vähemmän.
        Iltapäivälehdessä otsikko: Erikoisin kevät 50 vuoteen. Tarkoitti varmaan aikaisuudessaan.
        Viiskytävuotta sitten osuu vuoteen 1964. Olin 24v. Uusi työpaikka. Tais olla "hollolanlahlessa. Ei mitenkään mitään muistikuvaa kevään kulusta.


    • Hintriika*

      Tervehdys taas täältäkin suunnasta. Sinistä taivasta näkyvissä, jos on pilviäkin. Saas nähdä, kummat voittavat päivän mittaan. Tehtaan piipusta savu juoksee hurjalla vauhdilla vaakasuoraan. Yöllä tuuli rymisteli parvekkeella muovisäkkeihin laitettuja baden-badenien runkoja. Plussaa yli kolme astetta.

      Lumilinna on kovilla. Perjantain rankan vesisateen jäljiltä se oli viikonvaihteessa huoltotöiden vuoksi kiinni, paitsi hotelli. Kovasti yrittävät pitää sen määräaikaan eli 8.4. saakka auki. Sisältä seinämät kyllä kestävät, mutta rumaksihan sade tekee sen päältäpäin.

      Sanomalehden minä luen aika tarkkaan. Mainokset ja urheilu tosin jäävät lukematta. Aikakauslehdistä en ole oikeastaan koskaan löytänyt minua kiinnostavaa luettavaa. Ainoa paikka, missä niitä näkisi, on lääkärien vastaanotolla, mutta harvoin viitsin niihin edes tarttua.

      Tietokoneen ruudulta lukeminen on aika työlästä. Tuo, mistä SkillaNkin sanoi, on tärkeä asia. Jos tekstiä ei ole jaettu selviin kappaleisiin, niin lukematta jää. Se on yhtä mössöä. jonka lukeminen suorastaan hengästyttää. Paperille painettua tekstiäkään ei jaksa lukea ilman kappalejakoa, mutta vielä pahempaa se on netissä. Välilyönti kappaleiden väliin, niin helpottaa!!!

      Ynnämuun huomio "totuuksien" erilaisuudesta on hyvä huomio. Nytkin Ukrainan tapahtumien myötä on kyllä saanut lukea melkein yhtä monta totuutta kuin on uutisoijaakin. Siitä pitää vain yrittää järkeillä oma totuutensa, johon nojata.

      Minulta vierähti hiihtolomaviikko (meillä viime viikko) melko liikkumattomissa askareissa. Virallisia touhuja ei loman vuoksi ollut, ja jotenkin jäivät epävirallisetkin tekemättä. Jokohan tänään saisi itsensä kuntosalille... tuntuu, että olen saanut jäykkäkouristuksen. Jotain tarttis tehrä.

      Ensin aampalalle ja sitten mietintä käyntiin. Toivottavasti ei jää pelkäksi mietinnäksi.

      Varokaa, ettei tuuli vie!

      • Päivää, vaikkei paistakaan, mutta sen verran valoisalta näyttää, että aurinko varmasti lymyilee ja hymyilee jonkin pilven takana.

        Lueskelin oikein ajatuksella Pirtin vieraskirjaa ja nautin.
        On mukavaa, että teillä kaikilla on monenmoista puuhastelua ja ajatuksia. Musiikkivinkit ja linkit otan innostuneena vastaan ja joskus uppoudun pitkänpitkäksi aikaa musiikin keinuteltavaksi.
        Siinä unohtuvat kivut ja kolotukset -- tosin myös joskus niitten harvojen tärkeitten asioitten hoito joita vielä(kin) on.
        Mutta eipä ole maailma sentään kaatunut.

        Yritän olla ruikuttamatta potemisiani, kun se nuori mies, jonka tapasin ensi kertaa 62 vuotta, kaksi kuukautta ja viisi päivää sitten, on ruvennut muistamaan, kuka on lääketieteen ja kirugian sattumakorpraali.
        Hän kuvittelee velvollisuudekseen vahtia ja hoivata ja kysyä, olenko ottanut aamulääkeet ja iltalääkkeet, auttaa kengät jalkoihini ja ylemmyyttään yrittää napata yhteisen läppärimme nenäni alta.
        Tosin hän kyllä oikeastaan työskentelee tällä laitteella. Hän kuuluu kotikylänsä historiikkia kirjoittavaan toimikuntaan, ja
        minä olen totta puhuen oikein iloinen siitä, että hän on tosissaan alkanut kirjoittaa.

        Minustahan se entinen tuleva Nobel-kirjailija piti tulla, mutta ehkä sentään saan puolisoltani nimikirjoituksen, jos nätisti pyydän ja otan kiltista lääkkeeni säännöllisesti.

        Anteeksi mahdolliset ja mahdottomat lyöntivirheet.
        Voikaa hyvin!


    • Rakas edesmennyt anoppini vastasi usein kysymykseeni
      "Mites täällä voidaan?" ettei hän ala ollenkaan kivuistaan tai sairauksistaan kertoa, koska sitten ei ehdittäisi jutella mistään muusta, niitä on niin paljon. Ja sitten hän kertoi, että jo Mobilatilla voitelu aamuisin kestää niin ja niin pitkän aikaa.

      Sama alkaa olla minullakin 'kupletin juoni', parempi itsellekin pysytellä aurinkoisemmissa tunnelmissa kuin omissa kivuissaan, tosin aikaisemmin kiusannut niskakipuni on nyt loppunut ja siirtynyt ajoittaiseksi vasemmanpuoleiseksi iskiaskivuksi. Joka aamu voimistelen sen pois.

      Niin ei pitänyt puhumani... huoh! :D

      Mutta toisaaltahan sanotaan puhumisen auttavan, joten puhutaan kivuistakin, ehkäpä lievenevät.
      Ja liike on lääke, se ainaskin on varmaa. Tärkeätä on kai kuitenkin se, miten sen liikkeen tai ne liikkeet tekee.

      Kahvin hyvä tuoksu ja hörppääminen myöskin tekee terää!

      Hyviä jatkoja! t. Liisa.

    • Ehtoota.

      Pilvinen on ollut päivä.

      Seurasin tuossa naapurissa,kun harakka koetti tehdä pesää.
      Ei meinannut oksat irrota.Täytyy huomenna katsoa saiko se hommantehtyä;)

      minä sain tänään niitä vauva kuvia,on Hän NIIN IIHANA:isomummi on ihan myyty;)

      Voikaa hyvin.
      näkyillään...

    • Olipa lämmin, puolittain aurinkoinen päivä, 10. Paras kävelykeli tänä vuotena. Saatoipa jäädä paikalleenkin vetkuilemaan ja ikään kuin pientä ihmettä ihastelemaan.
      Venlastiinan mainitsemaa kirurgin sattumakorpraalia en kyllä tiedä. Puskajussien yhden sattumakorpraalin kyllä tiedän ja muistan. Minähän se. Tuskinpa sotilaattiset oppini ja taitoni siihen merkittävään asemaani riittivät perusteluksi.

      Kirjalliset taitoni tunnetuksi tekivät. Pyynnöstä ja kahvikupin palkkiolla väsäilin pojille lomahakemuksia ja kyllähän siihen mielikuvituksen lentoa tarvittiinkin, kun loman välttämättömyyttä perusteltiin. Kaipa merkittävimmän kirjallisen työni tein siellä sotaopissa. Kirjoitin koko komppanialle sotilaspassit, tietysti kortistosta poimimani tietojen perustella. Vaikka pidänkin sitä suurimpana kirjallisena näyttönäni, ei sillä edes Finlandia palkintoa olisi voinut havitella, puhumattakaan Nobelista.

      Muutoin kirjoittamistani voi verrata marjojen putsaukseen käytettyä tuultamista. Tiedätte tietysti: lakana tai muovi levitetään tantereelle, odotetaan sopiva tuuli ja marjat riputellaan astiasta kädet ylös nostettuna. Tuuli vie roskat ja marjat painavimpana putoavat lähes suoraan alas. Niinpä se on kirjoittamisessakin. Jos päässä myllertää myrsky, sinnehän sanat sinkoavat hatelikkoon, vaikka varastossa olisi eväitä parempaankin. Jos taas on päässä toiminta on kovin tyyntä, eihän koko touhulla ole mitään merkitystä, sama kasahan siihen alle muodostuu. Tosin sotilaspassien kirjoittamiseen sellainen keli oli sovelias.

      Enpä arvioi, millainen kirjoituskelini oli tänään. Ei ainakaan täydellinen. Vielä se mieleni maassa matelee, vaikka en sairaudeksi tunnusta. Koetan pärjäillä niillä eväillä, mitä on kulloinkin!

    • Onnittelen ,muori67, niistä vauvan kuvista.
      Kun ounastelen sinulla olevan lähiaikoina näytettävää ystäville ja ehkä tuttavillekin, niin kysyn, tiedätkö, kuka on 'lännen nopein vetäjä'?
      Vastaus. mummi, joka vetää lastenlastensa kuvat laukustaan.

    • SkillaN*

      Huomenta kauniiseen aamuun, aurinko jo korkealla, tuulikin herännyt, ihana päivä tulossa.
      Kelpaa tallustella laulu harjoituksiin.

      Hurskainen olet ihan oikeassa, kaksi vuotta vanha on koneeni ja XP on käyttöjärjestelmäni,( olikohan se noin), muuta en ymmärräkään ja ihan pelkään kaikkia muutoksia.
      Niitä tuntuu taas tulossa olevan, minä teen sen mitä kone käskee, muuhun tarvitsen apua.
      Asetan nuolen joskus Avast merkin päälle ja se kertoo "kaikki hyvin" ja minä olen tyytyväinen;)

      Kiva kuulla niitä lumilinna maisemien terveisiä, harvakseltaan niitä käyt kertomassa Hintriika, mutta hyvä vähäkin;)
      Olen aistivinani, että kovin innostuneita ei kirjoittajat ole koko palstalla, viestien määrä vähentynyt, vaikka aloituksia tehdäänkin, vanhuusko väsyttää, vai mielenkiinnon puute.
      Varmaan nuo "bannaukset" jotenkin myös häiritsevät, eipä tiedä milloin tulee minun vuoroni.
      Sittenpä älyän poistua;)

      Liisa.salin anopin sanonta, että ei sairauksista puhuta, pätee monessa kohden, mutta kyllä sen ymmärtää, jos kaiken aikaa kolottaa, eipä muu mieleen tule.
      Meillä kerhossa joskus meinaa mennä pelkästään vaivojen valitteluksi, pakko on silloin vähän hillitä.
      Onhan vanha sanonta, ken vaivojansa valittaa, on vaivojensa vanki, mutta kyllä se näillä kymmenillä melkein joka päiväinen on tuo vaivojen tunteminen, ei mahda mitään.
      Että lupa on valittaa.

      Kyllähän tämä kirjoittelu jonkun laista aivo voimistelua on, mutta joskus tuntuu, että sanomista ei juurikaan, tapa vaan on tullut tähänkin puuhaan.
      Maailman tapahtumistakin on aivan turha kirjoitella, miksikään ei muutu meikä mummon sanomisista.

      Mutta nyt lopetan, puoli kymmenen on oltava asemissa ja tässä yöpaita päällä vielä istun, voikaa hyvin, tulkaa kahville;)
      Muorille, myytyjä ollaan, aina vaan vauvat hymyn aikaan saa.

    • Aamupäivää kaikille !
      En ole ehtinyt lukea, vain ihan viimeisiä viestejä. -- kunhan ilmoittaudun.

      Parit 70- kymppiset tuli käytyä viikonloppuna,, sieltä ne vaan perästä kömpivät samalle kymmenelle.
      Toiset juhlat olivat Kouvolassa. Juhlailtana kävimme teatterissa joukolla :
      Kuu järven yllä. Oli hyvä kaikenkattava kuvaus Katri - Helenan elämästä. Noin se varmaan on, hän ei vaan ole tehnyt numeroa (julkisesti) negatiivisestä palautteesta.
      Mutta ainahan sitäkin jokainen varmasti saa.
      Ellei muuten niin kateus on valtaisa voima.
      Hyviä laulajia, ja niin sopiva "rooli katri- helena", oli ilo olla selaisessa musikaalissa.

      Toisilla juhlilla oli "tupa tupaten täynnä" juhlavieraita. Kivaa on tavata sukulaiset ja tutut- vaihtaa kuulumisia ja nähdä toistenkin vanhentuvan.
      Se on se laji jossa ei koskaan ole yksin- tuo ikääntyminen ja rypistymien !

      Hiukan silmäilin viimeisiä viestejä. Totesin että kovimpa ankarasti ym. on
      kritikoinut itseään. Kirjoituksista päätellen reilusti liioiteltu.
      Tuon puolukan tuuletuksen sen sijaan tiedän. Siten lapsuudessa ne aina "puhdistettiin. Sadoin litroin kun kerättiin, piti puhdistuksenkin joutua.

      Tulipa mieleen yksi tosi tarina lapsuudesta. Puolukkametsässä olimme- aina piti lasten osallistua marjojen poimintaan.
      Siellä marjojen perässä kulkiessä sattui silmään miesten flaneliset alushousut,jotka seisoivat puuta vasten . Lahkeissa olevat narut oli sidottu tiukalle joten marjat pysyivät lahkeissa. Housut oli täynnä puolukoita.
      Marjasaalis oli yllättänyt paljoudellaan ja astiat loppuneet.
      Muistan kun äitini tuhahteli; noita marjoja en minä ainakaan söisi................
      Housujen pitäjä kyykki jossain lähellä lisää haalimassa.......
      Oli hänellä tuuletettavaa ainakin. Lieneeköhän myynyt marjojaan ????

      Kesä meinaa väkisin päälle painaa- mitenhän sitten kun pitäisi olla oikea kesä
      Hiihdetäänkö vai luistellaan

      Kai tämä alkaa ilmoitautumisesta jo käydä ? Kaunista ja keväistä päivää kaikille !

    • Päivää ja vieläpä kohtalaisen hyvääkin!

      Olen tyytyväinen itseeni, kun pistin heti aamusta töpinäksi ja lopetin jahkailun. Pakkasin kesäkumit tavarakonttiin ja hurautin rengasliikkeeseen.
      Nyt on kulkuneuvoni alla kesän merkit. Täällä tuppaa olemaan ruuhkia ja jonotusta. Ekana olin, eikä peräänkään muita tullut. Samahan se, jos liukkaita tulee, kyllä paikallaan auto pystyssä pysyy. Onhan minulla vara valita kelit.

      Taisit tulkita väärin kirjoitukseni, Meri-Kukka. Enhän ankarasti kritisoinut itseäni, enkä myöskään vähätellyt. Meikeinpä päin vastoinhan kuvailin asiaa. Totta se on, että sotapalveluksen aikana merkittävät näyttöni kirjoittajana tein.(tietysti omassa sarjassani) Samalla käsialalalla kirjoitettujen lomahakemusten ilmestyminen konttoriin johti sotaherrat jäljilleni. Lähes sadan passin kirjoittamisen sain tehtäväkseni. Siinä en liioittele, että minulla oli ja on edelleen hyvä ja selkeä käsiala. Se johtuu siitä, että olen vasuri ja hehän eivät vanhan tietämän mukaan olleet "täysipäisiä." Oli pakko opetella kirjoittamaan oikealla. Se oli valtava määrä "kaunokirjoitusta", jota harjoittelin, kunnes täydet pisteet alkoi heltiämään. Ja se taito on säilynyt.
      Niin...kun kirjoitin sotilaspassit, varmasti joka iikka luki sen ja näyttipä rehvastellessaan kaverillekin. Tiedän myös, että monet ovat maininneet, että passin kirjoitti "tavallinen mehtätyömies." Mistäkö tiedän? Vuosikymmenien aikana moni on tullut mainitsemaan. Aikanaan se nousi korostetusti esille, kun monet ivasivat "kirjurin uraani", jotkut muuten vaan, jotkut itseään parempana pitäneet kateuksissaan. Eipä se hetkauttanut, vakiovastaukseni oli:- " Pitäähän komppanian konttorissa olla joku kirjoitustaitoinenkin ja nyt he ovat sen löytäneet!" Kyllä se siitä lähti sutjakasti menemään. Korpin natsojani kerran eräs sotahullu kessu esitti poistettavaksi. Eihän minulla ollut muuta sanottavaa kuin "ei haittaa."Eikä todella olisi haitannut, mutta eihän se toteutunut.

      Olen jonkun verran kirjoitellut muutenkin, mutta eihän ne yllä vertailussa edellä kertomaani tulokseen. Mitä muutoin itseni aliarvioimiseen tulee, en sitä merkittävästi koe. Kunhan nyt toivottavasti suunnilleen pyrin realistisesti paikkani ihmisyhteisössä ymmärtämään.
      En häkelly palvontaan, jos joku korostelee ylen palttisesti rikkauksiaan, nerokkuuttaan ja taitojaan. Tyhmän oloisena voin sujuvasti kuunnella ja jos jatkuu kauan, ensimmäisen haukotukseni jälkeen nostan kytkintä. Enkä alistuneena tai muutoin mitättömäksi piestynä. Mahtuuhan maailmaan näitä.

      Kappas vaan, pitkäksi venähti vastaus M-K:lle. Jatketaan hymysuin, olemmehan joskus aiemminkin pikkasen "kisailleet."
      Hyvää jatkoa päivälle! Koska ilimoja näyttää riittävän, poikkean ulos "palloilemaan."

    • Ulkonahan nyt tulee rapsuteltua pihalla auringonpaisteessa. Kahvitauolle olenkin juuri tullut, ja kyllä maistuu. Syksyllä jätin syysleimujen varret talventörröttäjiksi, ne kun kaunistavat huurteisina, ja samoin koristevadelman oksat.
      Niitä nyt katkottuna niputtelin, mutta vielä en terassin lattianpesuun ala.
      Siinä istuinkin tovin ja kuuntelin luonnoääniä,...kaukaa raakkui varis yhtäjaksoisesti, pikkulintujen sirityksen säestämänä, lokin kimeää huutoa kuului korkealta, kyllä rinta täyttyi elämän sykkeestä ympärilläni.

      Raittiinilman huumaamana.

    • Moi ! En tainnut tulkita väärin mitään....noinhan minä ajatelinkin,kuin sanoit.
      hyvin mielenkiintoinen paketti siellä tekstiä naputtelemassa......
      Eikä voi ottaa tarkemmin selvää mikä on miehiään kirjoitusten takana, paitsi että
      kisaillaan vaan ystävällisesti jos aihetta löytyy........
      Joskus en osaa sanoa ,mitä oikeasti tarkoittaa. Tai tarkoittaa muuta kuin kirjoittaa, tai kirjoittaa ja ei tarkoita..... ihan miten päin vaan kukakin tahtoo.
      Nyt oli selvästi sanottu- eikö vaan.

    • Terve vaan!
      M-K: lle
      Mikä mahdollisesti olen miehiään? Enhän tiedä, jäävi olen kertomaan, arvio tulisi väärältä taholta. No ...72/176, aikalailla muistutan ihmistä...
      noo...jos joku komeaksi nimittäisi, sitä pitäisin voimakkaasti liioiteltua.

      En palaa kirjoittamaani. Olen jo liian kanssa itseänikin kehunut. Sinusta olen saanut sellaisen käsityksen, että hyvin sujuvasti, lupsakkaasti ja monipuolisesti tekstiä soljuu.

      Niin kuin havainto erikoisesta marja- astiasta, alushousut. Hätä ei lue lakia, sanotaan. Olin kerran aika pitkällä tieltä sienireissulla. Kun en uskonut suureen saaliiseen, eteeni putkahti oikein hyvä haaparousku paikka. Astiasta tulikin pula. En nyt kalsareitani riisunut, mutta runttahomma pusakkani sai kelvata. Kyllä siihen pari ämpärillistä mahtui kun vetoketjun nykäisin kiinni ja toisella hihalla tukin kaula -aukon.

      Tietysti ystävällisestihän tässä kisaillaan, jos virikettä tupsahtaa. Eikä näitä kovin vakavasti kantsi ottaa. Meneehän väliin niinkin, että toisin tulee kun tarkoittaa. Näin se nytkin minulta karkasi. Ajatus oli parista lauseesta, mutta kun lentoon lähti, ei jarruja löytynyt, ex tempore veti.

      Vaan tästäpä eteenpäin, hyvää loppu päivää kaikille!

    • Kyllä nyt ynnämuu ja meri-kukka 98 ova ehtineet paljon kirjoitella, kimpikin kova ulkoilemaan, ja patikoimaan. No sattuuhan noita elämänvarrelle paljon tapahtumia , onneksi on muisti vielä tallella, niin voi muillekkin kertoa.

      Minullekkin yhtenä aikaisena kesäaamuna, lähdin siellä Mujejärven mökillä liikkeelle sorsheissa ja tossut jalassa. oli lämmin ei siinä muita vaatteita tarvinnut. Aikomus oli vain kävellä lammen ympäri, kilometrin käveltyäni tulin naapurin metsään joka oli hakattu melko tarkkaan isommista puista paljaaksi.
      Oli aurattu sinne ikäänkuin vakoja siellä kasvoi paljon korvasieniä "Murkuloita" minulla ei mitään astiaa tiedossa, mutta apu oli lähellä.
      Vastaan käveli naapurin isäntä,harmittelin kun ei ollut mitään mihin sieniä keräisin.
      Hän kerto paikan missä on keväiset muovisäkit, olivat istuttaneet tilalle uutta metsää ja laittant säkit tienreunaan havujen alle. Ison kasan keräsin niitä korvasieniä säkkiini, ja ei muuta kuin mökille.

      Osa valmistettiin siellä, ja loput kuivattelin ja toin kotiin sinne Vantaanrantaan.

      Tuo armeja sujui minultakin mukavasti, oli tuttu komppanianpäälikkö oli samassa kylässtä asunut kuin minäkin ihan naapurissa.
      Ollut vanhemman veljeni kanssa sodassa samoissa paikoissa. Oli luutnannti, siellä Santahaminassa kononnut yliluutnantiksi, ja oli ykköskomppanian päälikkö.
      Ei hän hän minua tuntenut, mutta kyseli kuitenkin olenko samoja veljeksiä kuin hänen tuntemansa, tiesi meitä olevan yks toista tusinaa. Sanoin olevani se ensimmäinen siitä toisesta tusinasta.

      Minulla oli tosi helppo reissu armeejassa kaikenlaisia komennuksia sain heti alku ajalla Tein upseereille maalausremontteja, Olin tekemässä vihtoja herroille, hammaslääkärin apulaisena pariviikkoa,
      Sitten kysyi, haluanko lähteä Lahteen lääkintäsotamies kouluun, no sinne viisi viikkoiseen oppin lähdin.
      Tultuani takaisin komppaniaan jouduin lääkintämieheksi Santahaminan sairaalaan loppu ajaksi. Se oli hieno komennus.
      Oliko se nyt viisi viikkoa ennen kotiin lähtöä, sain korpinnatsat.
      Nyt olen reservissä lääketieteen, ja kirunkian sattumakorpraali.
      Kuitenkin: Late Vaan.

    • Tervehdys taas! olen tälläinen "tuulella" käypä ihminen, siinä mielessä että välillä tulee pirttiin pistäydyttyä useinkin. Sitten taas menee viikkoja tohistessa jotain muuta. Joutavaakin- ei kuitenkaan Jjoutavan kanssa.

      Tuosta Virike sanasta tuli mieleen esim. kananmunat. Kanoille pitää olla virikkeitä- niinhän ne sitten munivat virike munia ;vai munivatko ?
      Ja sopivatko siellä ahdingossa toteuttamaan virikkeitään, epäilen minä .
      Sioille pitää nykyopin mukaan olla myös haasteita, kaikenlaista.
      Koirille omat tabletit tai läppärit, joilla ne pelaavat pelejä. Eivät sitten turhaudu ja tule vihaisiksi. Eivätkä käy ihmisen kimppuun.
      Mitähän pirtin kissoille keksitään ? Muuta kuin pankolla pötkötystä ?
      Nämä kaikki ovat viisaampien sanomia, minä vaan huuli pyöreenä ihmettelen mihin maailma on menossa . Varoja voisi mieluummin sijoitella vaikka
      orpoihin lapsiin , heidän hyvinvointiinsa.

      Aina virikkeellisen ja haasteelliset ihmisetkin ovat mukavia.
      Niin emmehän me toisiamme tunne. Tärkeintä onkin se mitä siellä "komeuden" sisälä asustaa. Ulkokuori vaan peittää sen sisällä olevat ajatukset ja teot.
      Tai kirjoitukset. Joiden perusteella kyllä saa aika hyvän kuvan ihmistyypistä ja hänen maailmankuvastaan !

      Itse olen saanut "Nootin"monesti , on kuulema ihan liian vilkas mielikuvitus.
      Lapsethan siitä pitävät. Tyttären kanssa sujuu suunsoitto loistavasti ja monen muunkin kanssa.
      Enää elämä ei ole niin turhan tärkeää. Silloin työaikana työnsä piti suorittaa hyvin
      hoitaa lapsensa ja kotinsa.
      Nyt voi helittää. Toki omat asiansa pitää hoitaa nytkin, se on tietty.

      Neljännen polven kanssa voi nyt alkaa leikkiä .Käyttää mielikuvitusta ja luovuutta..
      Meidän nuoruudessa ei naiset armeijaan menneet. Nythän sinne tuntuu olevan ennätus tunkua. Olisihan se ollut mielenkiintoista ja haasteellista.
      Eikä toista elämääkään ole eikä tule.
      tervehdys koko pirtin poppoolle !

    • Liisan mieleen tuli

      sellainen sana kuin spontaani = välitön, tahaton, intuitiivinen, oma-aloitteinen, impulsiivinen

      Itselleni nämä viestien kirjoittelut ovat usein juuri spontaaneja, jostain edellisen viestin tunnelmasta saattaa tulla se pieni kipinä.
      Olen kai siksi aina pitänyt Meri-Kukan viesteistä.

      Pirtin kisuliinejä silittelen, hyvin kaikki ovat niitä hoitaneet, silitelleet ja ruokkineet, siksi näyttävät niin hyvinvoivilta Hessa Hippiäinen ja MiukuMauku.

      Enpä silloin lapsena koulukaupungistani palattuani, - kun kuulin, ettei Hessaa enää ole, - tiennyt, että vanhana saan sitä hoivata Pirtin lämpimissä. Harmaa kaunissilmäinen mirri, jolla on pitkä raidallinen häntä ja taito hyrrätä.

    • SkillaN*

      Hei teille innokkaat, huomasitteko ollenkaan, että uusi pirtti on avattu;)
      Eipä tuolla taida niin väliä olla, mutta ketju jo aika pitkä, siksi aina uusin.

      Uuteen ja melko tyhjään pirttiin pyydän siirtymään, numero on 90.

      Hyvin nuo viestit täältäkin löytyi, mutta selvempi, että yksi pirtti käytössä, ei vaan pääse kukaan sanomaan, että koko palstan pirtti valloittaa;)
      Pistäkääpä viestit uusiksi,,,,

    • Ehtoota ;)

      Kyllä nyt on minulta mennyt into uutisia katsoa.

      Semmosta sekasotkua koko maaliman asiat.
      Voi helskutti sentään,etten pahemmin sano.

      Onneksi on tuossa "töllössä"vara kääntää kanavaa.

      Saas nähdä kuinka paljon sitä lunta riittää meille.
      No satakoon,eihän ole pakko ulos mennä.

      Kait emäntämme kohta laittaa uuden pirtin.

      näkyillään...

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      67
      2023
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1377
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      81
      1310
    4. 50
      1217
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1012
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      1009
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      930
    8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      891
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      888
    10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      883
    Aihe