Arjessa mukana

Onko ok?

Onko kokemusta, että vanhemmat olisivat seuraamassa lapsensa touhua/käyttäytymistä päiväkodissa? Varsinkin jos lapsella on esim.koti- ja päiväkoti rooli kovinkin erilainen.

5

218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoit

      Lapsi käyttäytyy aina eri tavalla hoidossa, jos vanhempi on mukana. Äidin tai isän on erittäin hankala olla huomaamattomasti joukossa, sillä lapsi voi esim. takertua tai luottaa vanhemman tukeen eri tilanteissa jos hoidossa ja kotona on erilaiset toimintatavat syömisen tms. kanssa. Koko ryhmänkin käytös muuttuu erilaiseksi kun paikalla on vieraita aikuisia.

      Ehkä kannattaisi ennemmin pyytää videopätkää lapsen hoitopäivästä. Siitä saisi todenmukaisemman kuvan, jos lapset ovat tottuneet kameran läsnäoloon. Ainakin perhepäivähoidossa kuvaaminen on yleensä mahdollista. Isossa ryhmässä voi olla vähän hankalampaa, jos kuvaaminen ei kuulu hoitajien dokumentointitapoihin.

    • yleisöäkö

      Eipä ole kokemusta, muuten kuin hoidon alkaessa, jolloin vanhemmat/vanhempi ovat lapsen mukana muutamana päivänä tutustumassa hoitoon. Ja niin kuin joku jo kirjoitti, niin lapset käyttäytyvät hyvin eri lailla päiväkodissa silloin kun vanhempi on paikalla. Ja tottakai se vaikuttaa myös koko ryhmän käyttäytymiseen, kun joku "vieras" on ryhmässä. Saahan sinne toki mennä seuraamaan, julkinen laitos kun on, mutta ihan oikeanlaista kuvaa lapsen käytöksestä ja roolista ryhmässä ei välttämättä saa. Eikä myöskään ryhmän toiminnasta, koska vaikuttaa se vanhemman läsnäolo myös kasvattajiin ja heidän käytökseensä.

    • hoi..jaa

      Ei ole kokemusta, ja jatkossa ei ole senkään vertaa, kun subjektiivista päivähoito-oikeutta ollaan rajaamassa. Vanhemmathan ovat töissä/opiskelemassa sen aikaa kun lapsensa ovat hoidossa.

    • Ei hyvä

      On ja se kokemus on pääosin huonoa. Lapset ovat villejä ja käyttäytyvät huonosti, kiukuttelevat ja riehuvat, kun omat vanhemmat tulevat paikalle. Alkaa omituinen sohw ja esiintyminen. Ei anna oikeaa kuvaa päiväkodin normaalista arjesta ja rutiinista.
      Vanhemmat ovat silmät pyöreinä "tällaistako tämä onkin"?
      Parempia kokemuksia on esim. vanhempain illasta, jonne harjoiteltu ohjelmaa ja useampi vanhempi paikalla yhtäaikaa.

      • ...

        pitäisi kuulua jokaisen päiväkodin toimintaan, vanhemman vierailu. Sekä lapselle että vanhemmalle tärkeä kokea lapsen päivä.Totta on että lapsi varmasti tällöin erilainen mutta. kun visiitti valmistellaan ja suunnitellaan sekä päiväkodissa että kotona niin tästä visiitistä on vain hyötyä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1733
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      175
      1350
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1148
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1128
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      52
      969
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      956
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      77
      937
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      870
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe