ammattiautoilu

RekkaKeijo

Onko kellään kokemuksia kun itse sain tuossa kuukausi sitten tajuttomuus kohtauksen jossa oli vähän käsien kouristelua ja nyt parin päivän aikana tuli 3 kertaa ajaessa raajoissa ihme tuntemuksia ja ja silmissä sumentumista. nyt lääkäri määräsi 3 kk ajokieltoa ja lisätutkimuksia niin onko nyt itsellä ammattikseen ajaminen ohi?siis eli onko kellään rekka roopella lähtenyt lisenssi taskusta kyseisten oireitten takiavaikka ei todettaskaan mitään epilepsiaa?

9

322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ammattiajo
    • 10+18

      Elä hyvä ihminen missää nimessä aja autoa, niin työ kuin omaakaan, jos lääkäri on määrännyt kiellon.

      Kohtaus kun tulee niin ruumita voi olla tiedossa. Ei siis kannata riskeerata ollenkaan, vaikka tuntuiski et ei tässä nyt oo mitää "tuntemuksia" ollut.

      Ja kaiken lisäksi jos jäät ajokiellon aikana ajamisesta kiinni eli saat kohtauksen ajokiellon aikana, vakuutusyhtiöt pesevät kätensä irti ja joudut itse korvaamaan vahingot. Fakta.

      Odottele tutkimuksia. Siinä selviää tarkemmin mistä on kyse. Jos epilepsiaa ei diagnosoida, saat luultavasti jatkaa autonkuljettajan työtä. Jos taas saat diagnoosin niin onhan autoalan työpaikkoja muitakin kun kuljetuspuoli.

      Minkä ikäinen olet?

    • RekkaKeijo

      Siis itse en ole tässä nyt ajelemassa. Vaan kun lueskelin internetin ihmeellisestä maailmasta että yksikin epileptinen oire on este ammattiautoilulle niin arvelin kysyä että onko kanssa kumppaneita jolla on ollut joku kohtaus että onko ammattiliikenne loppunut siihen? Itseä arvelluttaa kun olen yksityisyrittäjä että pitääkö laittaa kalusto myyntiin. Tuolta kun noita tekstejä lueskeleen niin siellä lukee näin

      Suomessa noudatetaan kuorma- ja linja-autojen, raskaampien ajoneuvoyhdistelmien sekä ammattimaisen henkilöliikenteen kuljettajien koh-
      dalla EU-direktiiviä ajokortin haltijan terveydellisistä edellytyksistä.
      Jo yksikin epileptinen kohtaus aiheuttaa pysyvän esteen ammattimaisen henkilöliikenteen harjoittamiselle ja raskaiden ajoneuvojen kuljet-
      tamiselle.

      Joten miten tarkkaan lääkärit tuota pykälää noudattaa?

      Ikää itsellä 30

      • Ikävä kyllä

        Joudut hankkimaan uuden ammatin.

        "Jo yksikin epileptinen kohtaus" siinä se pointti on, eli ei tarvitse olla epilepsia, vaan
        epileptinen kohtaus ja ammattiautoilusi on ohitse.


    • 10+18

      Oon pahoillani, jos joudut jättämään yritystoiminnan kokonaan.

      Kyllä se taitaa olla noin, että loppuikänen kielto ammattiajoon tulee jos tutkimukset(eeg ja magneettikuva) osoittavat, että sinulla on riskiä saada jatkossakin kohtauksia.
      Eli jos jossain kohti aivoja löytyy alue, joka altistaa kohtaukselle.

      Jos taas eivät pysty suoraan diagnoosia antamaan eli eivät löydä kohtaukselle syytä, niin antavat ainakin perusajo-oikeuden takas, mut ammattiautoilusta en osaa sanoa.

      Lääkäreiden on ammattinsa varjolla PAKKO noudattaa jokaista pykälää mitä on laissa määrätty. Heidän oma toimilupansa on vaakalaudalla jos lähtevät lieventämään diagnooseja tai sooloileen todistuksia.

      Et ilmeisesti ole tutkimuksissa käynyt? Osaavat yleensä heti sanoa, mikä on tilanne. Joten ei auta kuin oottaa mitä niissä kuvissa näkyy. Odottelu ja tiedottomuus on inhottavaa aikaa. Tsemppiä!

    • woolfs

      Et ole ainut jolla on lähtenyt ammattiajolupa.
      Sain yhden kohtauksen noin 21 vuoden iässä.
      ammatti meni ja se oli siinä..nyt 2 vuotta myöhemmin en ole saanut elämästä kiinni, vaikka olen töissä satunaisesti ollutkin..
      Elämän kiinni saaminen on työlästä, kun kortit ja muut viedään..no saimpa sentään autolla ajaa vuosi kohtauksen jälkeen, mutta ammatiton mies on ammatiton ja meno jatkuu tälleen viellä vuosia eteenpäin.

      t. Mies joka kirjoitti tänne ja pääsi jopa etusivulle.

    • vituttaa12345

      Kuka saatanan kusipää vastaa sitten uudelleen kouluttautumisesta? Vittu mua vituttaa niin ettei veri kierrä ku kaikenmaailman puoskarit laukoo tuomioiyaan ja loppuu rahan tulo siihen. Paska vitun perse päättäjät!!!!!!!!!!!!!!!

    • eläkkeellä42v

      No hommahan menee niin että olet vuoden päivät sairaslomalla,tai siis haet aina lisää jos et ole kykeneväinen entiseen työhösi.Saat sairauspäivärahaa,ja sitten se muuttuu kuntoutustueksi,joka on samansuuruinen.Sitten vakuutusyhtiöstä tulee uudelleenkoulutuspäätös,jos se myönnetään,ja jos sinulla on jotain mielessä mitä kykenisit tekemään jatkossa,ilmoitat minne lähdet opiskelemaan.Jos ei ole mielessä mitään,etkä tunne olevasi työkuntoinen huomioden muut sairautesi ja ikäsi,kerro se lääkärille ja hän kirjoittaa lisää saikkua,ja kuntoutustukea maksetaan yleensä 4 v.SItten tulee yleensä eläkepäätös,ja siinä on mainittu minkä verran voit tehdä palkkatyötä menettämättä eläkettäsi.Yleensä saa tienata jotakin alle tuhannen euron kuussa.Ei se elämä siihen pääty...

    • järkivoittaa

      En halua kohtauksen saavia ihmisiä liikenteeseen kuljettamaan linja-autolastillista ihmisiä tai tulemaan raskaalla rekalla autojonon päälle.
      Kysymys on ihmishengistä, muidenkin kuin kuljettajan.
      Henkilöautolla ajomahdollisuus on saatavissa takaisin, kun on ollut riittävän pitkä kohtaukseton aika. Ne, jotka ensimmäisestä kohtauksesta ajavat pöpelikköön tai muita päin tai kaatuvat saunankiukaaseen, ymmärtävät, että heidän elämäänsä rajoitetaan, kunnes hoito tehoaa.
      Uuden ammatin opiskelua varten on saatavissa tukea.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      338
      3398
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      227
      2088
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1662
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1507
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1366
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      288
      1271
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1111
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1101
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1087
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      150
      933
    Aihe