Älsbytalo -> 2011-2013 rakentamisen kustannusarvio+asumiskokemus

Oma tupa, oma lupa..

Älsbytalo on energiatehokas, n. 120 m2 kolmen henkilön talouden sähkönkulutus on jäänyt vuositasolla hieman alle 10 000 kw. Ulkoinen habitus perinnetalo -malli, mikä makukysymys tykkäätkö vai et. Rakentaminen noudattaa täysin rakennusmääräyksiä. Yksitasoisen 121,5 m2 talon autotalli (erillinen) hinta 2011 oli n. 160 000 euroa (etelä-suomi). Lisävalinnatoihin ja oheiskuluihin varattava n. 50 tuhatta euroa (vesi ja viemäriliittymät, sähköliittymä, viranomaisluvat jne.) tontti.
Päästään etelä-suomessa hintahaarukkaan alimmillaan 285 tuhatta euroa. Vaatii jo hieman omaakin työpanosta. Älsbytalo on talotoimittajana yksi suurimmista. Toimintatapa on muuttunut huimasti sitten 2000 luvun nettikirjoittelusta, huolto pelaa hyvin, myyjät ammattitaitoisia. Oletan että "vanhat jäärät" kun vaihtuivat nuorempaan sukupolveen Älsbytaloilla, rupesi puhaltamaan uudet tuulet. Tilasimme jo toisen Älsbytalon joka valmistui 2013, molemmissa olemme asuneet ja tähän tuoreempaan jäämme pysyvästi. Ensimmäisen vuoden takuutarkastus pitää itse huolehtia, tilaamalla vuositarkastus, jossa käydään läpi talon kokonaisuudessaan huoltomiehen kanssa. Käynnistä tehdään paikan päällä raportti, jossa allekirjoitukset osapuolilta. Mikäli jatkossa huolettavaa, ilmoitus talotehtaalle, niin homma toimii hyvin. Muutamalla tuttavalla myös älsbytalo, ovat olleet tyytyväisiä.

13

354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nalle Poo

      En usko ikipäivänä että Älvsbtalon rakennustavat täyttävät rakennusmääräyksiä. Meidän taloa ei ole kiinnitetty sokkeliin yhtään mitenkään. Olen siinä ymmärryksessä että pitäisi kiinnittää. Jos kaikki muut talot kiinnitetään, miksi Älvsbytaloa ei tarvitse?

      On paljon muitakin yksityiskohtia joita ei korjata ellei asiakas vaadi. Meillä esim liesituulettimen poistoputki oli PVC-muovista kurttuputkea. Vikakuvia on kymmenittäin. Ei korjattu juuri mitään.

      • oma tupa oma lupa

        Suomessa on määräyksiä noudatettava, muuten ei nouse minkään talotoimittajan talo eikä pitkäntavaran huushollit, näin se menee.


      • Nalle Poo
        oma tupa oma lupa kirjoitti:

        Suomessa on määräyksiä noudatettava, muuten ei nouse minkään talotoimittajan talo eikä pitkäntavaran huushollit, näin se menee.

        Kerotko ihan lyhyesti miten älvsbytalojen tilaelementit on kiinnitetty perustuksiin?

        Rakennustarkastustoiminta on aina ollut pelkkää rahastamista kunnalta. Niin on yhä edelleen. Käyttöönotto- ja lopputarkastukset ovat suoranaista peleillyä. Tarkastajat eivät edes halunneet tutustua taloomme.


      • ? ja ?

        Miksiköhän tilaelementteinä rakennettu talo pitäisi kiinnittää sokkeliin? Meinaatko että se luiskahtaa siitä alas?


      • Nalle Poo
        ? ja ? kirjoitti:

        Miksiköhän tilaelementteinä rakennettu talo pitäisi kiinnittää sokkeliin? Meinaatko että se luiskahtaa siitä alas?

        Miksi kaikki muut talot kiinnitetään, jos älväriä ei tarvitse?

        Vaikka tyhjä kait se on jauhaa rakennusteknisestä yksityiskohdasta jos toinen ei tunne koko asiaa.


    • kiinnostunut2

      Hieno kirjoitus. Itseä vaan jäi askarruttamaan miten vanha myyjä jäärä vaikuttaa tuohon talotekniikkaan? Samoin toi nimikirjoitus kuntotarkastuksessa 1 vuotis asumisen jälkeen lienee vakio kaikissa uudisrakennuksissa. Onko tyytyväisyytenne syytä, kun talo on ok vai oletteko olleet tekemisissä tehtaan kanssa esim reklamaatioissa joista hyvääsanottavaa?

      Itse tuumin aikoinaan akuan älvsbytaloa 2008 aikoihin, joku ei vaan iskenyt ja toki luin nettipalstoja.

      Talot tehdään edelleen rossipohjille? onko siellä nykyään joku ilmankierrättäjä pohjassa? Onko rakennuksen alapohjat edelleen puusta ja näin ollen no. ei muutosta?

      • oma tupa, oma lupa

        Talo on ok, lähisuvussa myös n. 11 vuotta täyttänyt älväri, ei ole ollut moittimista. En nää rossipohjassa mitään ihmeellistä, meillä moreenimaastoa, johon soveltuu hyvin rossipohja. Pohjatutkimushan kertoo tarvitseeko paluttaa jne.
        Tein huoltopyynnön, johon vastattiin saman päivän aikan ja seuraavana päivänä huoltoukko tuli paikalle ja homman hoidettuaan, toivotti hyvät päivänjatkot. Nykyään saa maksaa itsensä kipeeksi lämmityskuluilla, älvärissä sähkökulut ovat hallinnassa, vaikka emme pihistele käytössä, sauna lähes joka ilta lämmin, pyykkikone "laulaa" alvariinsa. Nämä on vain asioita, mitä olen todennut asuessani muutaman vuoden älsbytaloissa. Jäärällä tarkoitan lähinnä älsbytalon vanhaa omistaja kantaa jotka olivat mielestäni kehitys/muutosvastaisia, nuorempi polvi on panostanut toimintaan ja uudistamiseen kohtuu hyvin mielestäni. Meillä naapurissa muurametalot, joka samalla periaatteella toteutettu, huilasi vesisateessa puolivalmiina muutaman viikon, sitä minä ihmettelin, mikä on homman nimi. En ole mikään puolestapuhuja millekkään talomerkille, mutta kerron miten meillä asustelu on sujunut ja mitä se kustantaa todellisuudessa. Tuntuu porukoilla olevan virheellinen mielikuva, että pelkällä talon ja tontin hinnalla homma on selvä, kyllä siihen oheiskuluihin ja talon lisävalintoihin, autotalliin, liittymiin ja pihahommiin uppoaa sekä takkaan uppoaa yks 50 tuhatta euroa lisää. Jos haaveilee rakentavansa valmistalon, kannattaa myyjältä pyytää arvio oheiskustannuksista, ihan sama mikä talotoimittaja on kyseessä.


      • oma tupa, oma lupa

        Rossipohja on vanhimpia talonpohjan rakennustapoja. Tuulettuva-alapohja josta ei saa tukkia ilmanvaihtoa.


    • ei tod ellista

      siis maksaako älväri noin paljon? huhhuh

    • Tekemätön paikka

      Hopottaja. Unohdit mainita ette ole koskaan kuullut keneltäkään mitään negatiivista Älvsbytaloista. Ja vierlä lisäksi että jos jokus kuulee jotain, tai vaikka näkee maikkarilta TV-ohjelman, niin mikään esitetty kuva, tai väite ei pidä paikkansa.

    • 4 taloa takana

      älsby on hyvä perusasunto köyhille. Kannattaa paljon paremmin kuin vuokra-asunto.

      Jos kunnon asunnon haluaa, niin sitten kannattaa miettiä muita vaihtoehtoja.

      Jotenkin tuntuu, että nyt häviää perus-keskitason rakentaminen. Tulee kalliita öky-/kivilinnoja ja sitten tätä halpiskrääsää.

    • (-: (-:

      Millainen ihminen kirjoittaisi noin?

      Teknistä tarinaa ostamansa talon "hyvyydestä" hiukan selittelyjä talotoimittajan vanhoista virheistä, ja maininta että tämä on meille jo toinen älväri, johon olemme niin tyytyväisiä, että asumme tässä loppuikämme.

      Suomalaista ei tunnetusti saa tarttumaan kynään kuin valitus ja kiukkuaminen.

      No kaikkihan me tiedetään millainen ihminen tuon kirjoitti. Uusi älvärimyyjä, joka teeskentelee olevansa tyytyväinen asiakas.

      Olisiko totuus kuitenkin se, että älväri ostetaan koska se on halvinta mitä markkinoilta löytyy, ja kaikki lopulta pettyvät kauppaan, kun huomaavat ettei sitä parasta saakkaan halvimmalla.

      Tuollainen älväriin tyytyväinen asukas on juuri tuollainen, fiksu, kaunis, menestyvä ja mielikuvituksen tuotetta.

      • Kansankynttilä

        En ole kaunis (vaimo sen sijaan on), mutta fiksu kyllä. Rikastumaan en ole päässyt, kahden opettajan taloudessa kun ei yksityissektorin palkoilla juhlita vaan rehellisesti me olemme varmasti juuri keskituloista keskiluokkaa. Toisaalta, pitkät kesälomat korvaavat mielestäni ajassa sen, mitä palkassa puuttuu.
        Meille, keskituloisille akateemisille ihmisille, keskisuuren kaupungin lähiössä Älvsbytalo oli, ja on yhä edelleen erinomainen vaihtoehto.

        Vuokralla en ole asunut opiskeluaikojen jälkeen, ennen tätä käytiin normaali kehityskulku läpi, eli ensin kerrostalo-osake ja sitten rivitalo-osake. Omakotitalon rakennuttamista miettiessä Älvsbytaloon päädyttiin ensisijaisesti nopeiden ja varmojen toimitusaikataulujen vuoksi.
        Meillä on virat, niin että tässä asumme varmastikin ainakin eläkeikään asti. Vielä ei ole valittamista, mutta voihan sitäkin vuosien mittaan tulla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe