Rekisteröitymispakko vs. IP ban

Rekisteröitymispakko:

Läpinäkyvyys ("strong identity") on internetissä kasvava trendi. Kun sivusto tietää käyttäjästään jotakin, hänet on helpompi saada vastuuseen ja hän siis suuremmalla todennäköisyydellä mieluummin postaa vain sisältöä, jota kehtaisi ihmisten ilmoilla.

Jos joku häiriköi, on helpompi poistaa häirikkö, jos:

Siihen tarvitaan jo olemassa oleva e-mail, ja vain yksi tili sallitaan per e-mail. Tämä on nykyään netissä varsin yleinen käytäntö ja se hidastaa häiriköitä, mutta:

- Ymmärrän miksi se tuntuisi täällä hullulta, sillä täällähän saa e-mailin rekisteröityessään. E-mail on täällä tosin hyvin tarpeeton - Microsoft, Yahoo ja Google kun tekee paremmat.

- E-mailin tekeminen muualla on kuitenkin nopeaa.

IP ban:

- Bannaa tietyn tietokoneen tekemästä postauksia ja tilejä. Tämä ei tietenkään ole mikään tae siitä, että samaa IP:tä käyttävät ihmiset ovat kaikki häiriköitä. Joku viatonhan samasta sijainnista voi myös yrittää käyttää Suomi24:sta. Rangaistus siis suuremmalla todennäköisyydellä vaikuttaa myös niihin, jotka eivät sitä ansaitse.

- Tehoton, jos IP on dynaaminen eli vaihteleva. Dynaamisia IP:itä on tullut lisää viime aikoina.

~~~~~~~

Vaakakuppi ainakin minun silmissäni tuntuu kallistuvan rekisteröitymispakkoon. Käytän useitä sivustoja joissa sitä käytetään, eikä minulla ole mitään valittamista käytännöstä, kun en kerran tee siellä mitään väärää.

Ja onhan se mukavaa kun voi pitää kaikki juttunsa yhdessä profiilissa.

10

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • few84f489ew4

      No rekisteröitymispakko on tulossa

      Mutta IP:n esto ei katoa mihinkään

      Ja kirjoitanhan minäkin tämän rekiteröityneenä, valitsen vain kohdan "Käytä muuta kuin rekisteröityä nimimerkkiäsi."

      Eli ei se haittaa jos kirjautuminen vaaditaan, samalla tavalla voi käyttää silti nimimerkkejä tyyliin "5g648rg9"

    • kuha_aattelin

      Muistan ajan, jolloin sivusto kokeili ilmoittaa kommentoijan IP:n viestin alussa. Siitä nousi sellainen haloo, että käytäntö päättyi nopeasti.

      Kannattaisi harkita bannin antamisen jälkeen IP:n ilmoittamista. Ellei kokonaan, niin ainakin ilman viimeistä numeroryhmää. Nyt ei tule mitään vihjettä siitä, että banni yleensä on ollut käytössä.

    • oityhjud

      IP bannin näkee siitä, että viattomat sivulliset eivät pääse kommentoimaan ilman ylimääräisiä temppuiluja.

      Tänään riitti yksi ylimääräinen modeemin yhteyden uudelleenmuodostus. Joskus on vaadittu kolme. Kuvitteleeko joku, ettei motivoitunut häirikkö jaksaisi tehdä sitä vaikka 30 kertaa? Tämä siis Sauniksen mobiilinetillä.

      Kiinteissäkin laajakaistoissa on yleensä vaihtuva ip, se vaan vaihtuu vähän harvemmin. Kiinteää ip:tä ei monilta palveluntarjoajilta saa edes vaikka haluaisi, ja muillakin siitä joutuu maksamaan ylimääräistä.

      Niin että tiivistettynä: ip:hen perustuvassa bannauksessa ei ole nykypäivänä mitään järkeä.

      • Margit / TPLs

        Kiitos palautteestanne

        Valitettavasti emme tunne internet operaattoria jonka nimi olisi Saunikse, joten emme sitä myöskään ole torjuneet

        Terveisin,
        Margit
        TPLs


    • En myöskään oikein luota rekisteröitymättömiin nimimerkkeihin - anteeksi nyt vain mutta näin se vaan on. Trollit ovat todennäköisemmin sillä suunnalla, vakka fiksujakin kommentteja tulee.

    • qqquutamolla

      Tänään meikäläisen ennätys, modeemiyhteys piti uudelleenmuodostaa 4 kertaa ennen kuin kommentointi onnistui.

      Saunalahden ip-osoitteet taitaa olla jo aika isolta osalta blokkilistalla?

      • 2+2

        Taannoin "apua aloittelijoille" palstalla syyksi mokkulayhteyden ongelmiin s24:llä kerrottiin jokin aivan muu kuin bannaus.

        Valitettavasti en enää muista varmuudella mikä oli tuo teknisen ongelman syy.

        Aiheestahan voi ko. palstalla tehdä uuden avauksen ellei ko. ketju haulla löydy.


    • p r i v a c y

      >> Läpinäkyvyys ("strong identity") on internetissä kasvava trendi.

      Sekä tuon lobbaustermin / aatteen vastapuolella sen väärikäyttö, yksityisyyden menetys ja jopa riski omalle fyysiselle ja materiaaliselle turvallisuudelleen.

      Koko termi / mainoslause / aate on vain laskelmoidusti tiettyjen tahojen lobbaama maskaamaan sen todelliset tavoitteen ja uittamaan naiveja massoja.

      - http://en.wikipedia.org/wiki/Privacy

      - https://www.privacyrights.org/online-privacy-using-internet-safely

      - http://www.humanrightsfirst.org/our-work/business-and-human-rights/internet-freedom-and-privacy

      - ->

      Rekisteröntipakko ei muuta niitä ongelmahenkilöitä ihmisinä, jotka kuitenkin ovat koko käyttäjäkuntaan nähden marginaalisia.

      Myös rekattujen nimimerkkien takaa tulee toisinaan huomattavan asiatonta tekstiä ja / tai jossa leikitään harmaalla alueella.

      Rekisteröntipakko sopinee paremmin joillekin yksittäisille erilaisten kapeiden alueiden foorumeille / sellaiseen keskittyville tyyliin "muropaketti" jne.

      Terve yksityisyys

      S24 on yleifoorumi jossa on esillä liki kaiki taivaan ja maan väliltä, politiikka, elämänkatsomukset, aatteet, uskonnot, terveys, harrastukset, tekniikka, matkailu, asuminen, talous, seksuaalisuus jne.

      Kuka haluaa tilastoitavan kaiken mahdollisen ja kaikkialla ilmaisemansa ajatukset ja mielipiteensä ja voiden niistä muodostaa rekisterin?

      Kuka haluaa pidettävä kirjaa kaikesta sanomastaan, vaikka niissä ei itsessään olekaan mitään asiatonta, laitonta tai sinänsä salattavaa?

      Kuka haluaa yhteen kootut rekisterit vaikkapa kaikesta mistä puhuu perhepiirissään, ystäviensä kanssa, ammattimiljöössään, harrastepiirissään, naapurustossaan jne. ?

      NSA-skandaali on erityisen kuvaava myös siitä kehityksestä jossa ihmisiä yhä suuremassa määrin koetetaan pakottaa uhraamaan yksityisyytensä.

      Nykyinen "virtuaalisuus" johtaa paradoksaalisti juuri täysin päinvastaiseen orwelimaiseen tilanteeseen jossa se suorastaan ryöstää ja raiskaa ihmisten terveen ja normaalin yksityisyyden.

      Realiteetin ristiriita. Oman intimiteettinsä ja yksityisyytensä kaikille virtuaalissa paljastavat kokevat valheellista turvallisuuden tunnetta. Samaan aikaan he kuitenkin vetävät verhot eteen kotonaan yksityisyyttään suojaamaan jota heillä ei enää todellisuudessa edes ole.

      Nykyisellä y-sukupolvella ei edes ole ns. normaalia käsitystä terveestä yksityisyydestä.

      Itse en ole Facebookissa tai Twitterissä juuri yllä ja alla mainituista syistä. Miksi luovuttaa oma yksityisyys kolmansille osapuolille?

      "Supo: Kohta "googlet" tietävät sinusta liki kaiken"

      "Tulevaisuuden "internet-moguleilla" (nykyisiä esimerkiksi Google ja Facebook) on hallussaan enemmän yksilöitä koskevaa reaaliaikaista tietoa kuin hallituksilla, Supon vuosikertomuksessa kirjoitetaan. "

      - http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2013/03/01/supo-kohta-googlet-tietavat-sinusta-liki-kaiken/20133285/12

      "Facebook paljasti, mitä tietää nuorukaisesta: 1200 sivua dataa!"

      "Mitaltaan kerätty tieto vastaa suurin piirtein Leo Tolstoin Sota ja rauha –teosta. Ja mikä erikoisinta: Schrems ei ollut ehtinyt pitää tiliään kuin vain vuoden Facebookissa, ja hänellä oli reilut 200 kaveria - siis ihan normaali määrä."

      - http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288435492798.html?ref=tf-promo3

      "Nämä tiedot iPhone-, Lumia- ja Android-puhelimet välittävät Yhdysvaltoihin"

      - http://www.digitoday.fi/tietoturva/2013/06/15/nama-tiedot-iphone--lumia--ja-android-puhelimet-valittavat-yhdysvaltoihin/20138379/66

      Suomi24:n yksi suurin valttikortti on nimenomaan sen _a v o i m u u s_ ja nykyinen yksityisyyden kunnioittaminen, jossa on mahdollista keskusutella ja vaihtaa ajatuksia liki kaikesta mahdollisesta ihmisen elämään liittyvästä anonyymisti, sekä se toimii myös suoranaisena apuna vaikkapa informatiikan ongelmatilanteisiin ja erilaisen tiedon hakemiseen toisten kommentoijien linkkien avulla jne.

      Marginaalinen ongelma-aines on pieni hinta maksettavaksi avoimesta ja vapaasta alustasta.

    • bannia bannia

      Mutta ihmiset, jotka ovat haitaksi, uhkailevat, levittävät asiatonta materiaalia, loukkaavat ja piinaavat ja kiusaavat muita, eivät kuulu keskustelupalstoille, ja heidät on bannattava.

    • onhan sellaisiakin foorumeita olemassa joissa sallitaan n.s. vapaakeskustelua toisella puolella ja vain asiakeskustelua toisella puolella. Ylläpito siirtää joskus asia puolenkirjoituksia vapaalle puolelle, koska ne eivät pysy ASIASSA. Mielestäni oikein hyvä idea joka antaa tilaa myös trolleille ja huumorille - kunhan ei mennä äärettömyyksiin.

      Suomi24 on minun mielestäni niin suuri, että tätä mahdollisuutta kannattaisi ajatella. Todennäköisesti se myös lisäisi keskutelijöiden määrää.

      alex

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      196
      4592
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      261
      2627
    3. 133
      1687
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1391
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      202
      1293
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1126
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1104
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1057
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1047
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1041
    Aihe