6-vuotias kissani oksensi toissapäivänä pari kertaa ja tänään aamulla kerran. Oksennusten seassa on ollut ruokaa, muuten vähän litkua. Ei ole näkynyt karvaa seassa. Muuten kissa on aivan normaali, syö ja juo kuten aiemminkin. Märkäruuat vetää melko hotkimalla, välillä nappuloitakin aikamoiseen tahtiin, voisiko ehkä johtua siitä? Jos kissa on hotkinut illalla, voiko aamuinen oksentaminen johtua sitten enää siitä?
Vähän huolestuttaa, kyllä se on aiemminkin välillä oksennellut mutta mietin että kun nyt vaan yksi päivä ollut välissä ilman oksennusta että tarviiko olla ihan hätänä tässä... Tai voisikohan olla matoja? Vaikka ei olekaan näkynyt ulosteessa..
Kissa muuten normaali, mutta oksentelee?
10
2389
Vastaukset
- Sama juttu
Meidän kissa oksenteli tossa pari viikkoo taaksepäin lähes joka päivä ehkä viikon ajan mutta nyt ei ole tullut ollenkaan sen jälkeen. Taitaa vaan olla joku tauti?
- aapuuvaa
Toivottavasti menisi itestään ohi tälläkin. :( Pitää nyt vaan tarkkailla kissan vointia.
- kurrmau
Eläinlääkäriissä kannattaa käydä ainakin madottamassa, jos se ei ole voimassa! Eläinlääkärissä käynti on muutenkin aina paras vaihtoehto, jos tällaisia ongelmia ilmaantuu. Jos kumminkaan et sitä jostakin syystä ole halukas tekemään vielä, niin kannattaa tarkastaa ruuista päiväykset ja olla antamatta napsuja muuten kuin yhteisten leikki-hetkien yhteydessä tai ostaa lelu, mihin laitetaan napsuja sisälle ja kissa joutuu leikkimään ne ulos sieltä. Niin ei pääse hotkimaan.
Jos kissa hotkii märkäruokaa, niin kannattaa murskata se haarukalla aina ennen kuin annat sitä sille, myös ruuan lämmittäminen noin 10sekunttia mikrossa auttaa joissakin tapauksissa siihen, että ei oksentele niin herkästi. Jos vaan kissa syö tavallista raakaa lihaa, niin kannattaa ehdottomasti antaa sitä pieninä leikattuina paloina.
Biotiini? taisi olla sellaisen jauheen nimi mitä annetaan kissoille kun niillä on vatsa/suolisto-ongelmia. Josko ostaisit sen tapaista jauhetta apteekista? ei tarviotse kuin lisätä vähän ruokaan.
Jos teidän kissa syö roskia maasta tai vastaavaa, niin kaikki paikat kannattaa huolella siivota/pestä. - aapuuvaa
Minulla on madotuslääkkeitä kotona, aloitin tänään tuon kolmen päivän madotuskuurin, saa nähdä mitä tapahtuu. Tänään ei ole oksennellut, on syönyt hyvin eikä mielestäni tällä kertaa hirveellä kyydillä hotkinut nappuloita, ja niitä jäi vielä kuppiinkin. Märkäruokapussit annoin puolen pussin annoksina (ensin noin puoli pussia, sitten joku noin puoli tuntia ennenkuin loput pussista). Jospa auttaisi, kun ei tule hotkittua kaikkea kerralla.
Mietin, että voisiko oksentelu mahdollisesti johtua siitä, kun kissalta kuitenkin lähtee aika paljon karvaa ja on aika usein pesemässä turkkiaan, että jos karvat pistävät kisulin kakomaan ja oksennus tulee? Joka tapauksessa, jos oksentelua jatkuu useinkin niin tietysti eläinlääkäriin sitten.
Niin ja edelleen on ollut muuten ihan normaalin oloinen, jaksoi leikkiä ja on ollut hyvänkipeä, nukkunut on paljon mutta niinhän nuo katit yleensä! - Sannnnnnni
Ne riivatut piilottavat sairautensa; meillä mentiin lääkäriin kahden päivän oksentelun jälkeen ja olikin suolitukos (kisu käyttäytyi aivan normaalisti). Ei kuulemma olisi enää montaa päivää elänyt -jos varaa on niin veisin ultraan. Tulevaisuuden suolitukoksiin ja karvapalloihinkin, kannattaa harjata paljon.
- aapuuvaa
Ei oo enää oksennellut sen sunnuntaiaamun jälkeen, eilen nukkui aika paljon ja kokoajan pesi itseään, pari kertaa leikki ja söi normaalisti. Tänään ollut vähän enemmän hereillä, mutta ei ole paljoa syönyt eikä juonut, märkäruokaa mennyt ehkä muutama ruokalusikallinen ja raksuja vain vähän. Käytös on ollut kyllä ihan normaalia muuten. On se kumma kun muut oireet lähtevät niin joku uusi tulee tilalle... Nyt soitan eläinlääkäriltä neuvoa.
- aapuuvaa
Koitin soittaa muutamalle lääkärille, kukaan ei vastannut. Kävin ostamassa erilaista kastikeruokaa kissalle. Laitoin kissalle uutta ruokaa kuppiin ja kyllä se ne söi, helpotus. Tarkkailu jatkuu!
- lilli tekee näin
minun kissani on 4v. pienikokoinen, joten on masukin pieni. Hotkien jos syö niin okke on ihan saletti. Siksipä annankin aamulla ihan pienen alkupalan, jonkin ajan kuluttua sitten lisää.Kun on yön syömättä niin aamusella on hirmu nälkä ja liikaa liian nopeasti syötyään on 'bulimia' valmis.Oksentaa ruuan samanlaisena kun on syönytkin, sellainen kurkkutorven mittainen pötkilö papanoita tai märkää ruokaa. Mutta kun annan papanoita vain 6-7 kpl tai märkää sellainen reilun teelusikallisen ja sen syötyään semmottinen 10-15 min tauko ja sitten lisää niin paljon kuin haluaa.... silloin on jo ohi suurin nälkä eikä niin tarvi hotkia.
- opiskellut
Kannatti näköjään käydä täällä kun osaan jotain neuvoa. Asia on hyvin yksinkertainen. No, madotus tietty hyvä, oksennuksessa usein matoja kyllä silloin, ei välttämättä. Tai sit niitä löytyy pikkupätkiä missä kisu makaa. Todennäköisintä on, että kisullasi on sisuskaluissa irtokarvaa jota nuollessa menee vatsaan. Karvat ei aina mene eteenpäin niin helposti, jolloin kissa oksentelee.joskus tulee vain kuolaa joskus kuolaa ja jopa vähän verta kun karva hangannut esim. kurkkua, voi tulla ruokaa jos syönyt paljon kerralla koska jos karvaongelma vatsassa ei pysy sisällä iso määrä kerralla, joskus kissa saa oksennettua ison karvapötkön, uloste voi olla kovaa ja tutkiessa hyvin karvaa täynnä oleva, ummetus saattaa tehdä kipua kissalle ja jatkuva ummetus pysyvästi kivuliaan laajentuneen paksusuolen.
mitä voit tehdä? Anna kissallesi apteekista ostettavaa parafiiniöljyä, osta myös 5 ml ruisku. Kissat usein luonnostaan pitävät pataföljystä, joten älä ekana anna sitä ruiskulla vaan mittaa ruiskulla latinalle josta kisu sen nuolee, mut jos ei piittaa, anna ruiskulla suoraan suuhun, mutta pyri antamaan niin, että kissa ehtii niellä että ei vedä henkeensä ainetta, puoli milliä kerrallaan suurinpiirtein suuhun kerralla, milli on jo ihan max annos kerralla et saa nieltyä, riippuu kissastakin. Mut testaa Eka jos ottaa vapaaehtoisesti maasta,silloin kissa ei ahdistu. Paraföljy auttaa karvapalloja siihen muotoon, että ne latistuvat ja pääsevät etenemään suolessa tullen peräpäästä paskana ulos lopulta. Myös jos kissa on syönyt mahdollisesti jotain mitä ei kuuluisi, parafiiniöljy saattaa olla pelastus. Tämän ohjeen olen eläinlääkäreiltä saanut puhelimessa. Mutta; parafiiniöljyä ei suositella annettavaksi paljon ja usein koska Se estää vitamiinien imeytymistä, vaan voi koittaa antaa myös ennalta ehkäisevästi, että tilanne ei pääse kehkeytymään kovin pahaksi. Ummetus oksentelu ja karvapallot menevät käsi kädessä useimmiten. Kissalle voi antaa silloin tällöin levolac Ulostelääkettä, mutta kissalle Se on ikävän makuista tosin annostus pienempi kuin paröljyssä. Levolac on mielestäni aikamoista rääkkäystä, Se on todella vaikeaa kissalle! Ja mitä tahansa ulostelääkettä ei voi kissalle käyttää, olen sen apteekista selvittänyt. Parafiiöljyn kanssa varovainen koska
parafiiniöljyä kissan koosta ja vaikeusasteesta riippuen. Ylläpito annos voi olla silloin tällöin kerta-annoksena sellainen 2-3 ml, akuutti tilassa voi antaa 3-5 ml kertana ja päivässä toistaa vaikeusasteesta riippuen useamman tunnin kuluttua vähän pienemmällä annoksella esim 2,5-3 ml. Noin 3 kertaa päivässä jos paha tila. Kaksi kertaa yleensä riittää jos ei paha tilanne ja kerta-annos n.2-3ml.
levolac on huono, mutta parempi konsti on seuraava: huolehdi siitä että kissa saa mahd paljon nestemäistä ruokaa, eli mitä syö, jos ei syö jotain, yritä antaa mahd hyytelömäisiä ruokia ja ruokia joita suostuu syömään, Se auttaa myös siinä että ei ummeta ja oksenteluki vähenee. Anna raksuja rajoitetusti ja hyvälaatuisia eläinkaupan raksuja, koska tavall kaupan raksut sisältää vääräs suhtees ravintoaineita ja Se aiheuttaa erit leikatuille poikakissoille virtsatieongelmia(kusi ei Tuu, tulee verta, kusee mihin sattuu kun kusemistarve ja kipu koko ajan ja Se johtuu Siit kusisairaudesta joka menee usein antibiooteilla ohi, mut saattaa olla ihan virtsakivuä!)kuidun lisääminen ruokaan helpottaa myös vatsaa.
parafiiniöljyn kaa pitää olla varovainen koska Se löysää kissan ulosteen, että ei määrättömästi sitä anna. Aoteekis on kyllä semmosta tablettia joka auttaa saamaan liian löysyyden pois jos eiitsestään laannu, mutta Se on hyvä ja normaali et Se tulee pois! Tasaantuu yleensä aika pian.
ananasmehu söilyke myös auttaa karvapallojen suhteen, mutta ei sekää kissalle herkkua taida olla, jotkuvkyl voi tykätä. Tuore kesäheinä auttaa kissaa oksentamaan karvoja pois. Kissoille voi kasvattaakin heinää Sisällä, en muista mitä. Joku yleinen oli jonku lähteen mukaan huonoksi kissalle, et tutki Eka asia kunnolla.
harjaa kunnolla. Furminaattori on tehokas, mut älä harjaa kissaa liikaa eli liian ohkaiseksi koska Se vetää kaikki karvat irti jos vaa harjaa vaik liikkees sanovat et ni kauan kubkarvaa lähtee mut ohjeis lukee et ei liikaa et iho alkaa näkyä Ym. Kalaöljyä vähä raksujen sekaan vaikuttaa turkin kuntoon, mut löysää myös mahaa, et varovainen annostus, eikä ne tykkää sen mausta kovin. Ihmisen kalaöljy EI KÄY KISSALLE!!!
huom. Älä jää toimettomaksi jos kissasi saa OKSENNUSSHOKIN! lähetän Tän välil kerron Siit seuraavaksi.. - opiskelkut
opiskellut kirjoitti:
Kannatti näköjään käydä täällä kun osaan jotain neuvoa. Asia on hyvin yksinkertainen. No, madotus tietty hyvä, oksennuksessa usein matoja kyllä silloin, ei välttämättä. Tai sit niitä löytyy pikkupätkiä missä kisu makaa. Todennäköisintä on, että kisullasi on sisuskaluissa irtokarvaa jota nuollessa menee vatsaan. Karvat ei aina mene eteenpäin niin helposti, jolloin kissa oksentelee.joskus tulee vain kuolaa joskus kuolaa ja jopa vähän verta kun karva hangannut esim. kurkkua, voi tulla ruokaa jos syönyt paljon kerralla koska jos karvaongelma vatsassa ei pysy sisällä iso määrä kerralla, joskus kissa saa oksennettua ison karvapötkön, uloste voi olla kovaa ja tutkiessa hyvin karvaa täynnä oleva, ummetus saattaa tehdä kipua kissalle ja jatkuva ummetus pysyvästi kivuliaan laajentuneen paksusuolen.
mitä voit tehdä? Anna kissallesi apteekista ostettavaa parafiiniöljyä, osta myös 5 ml ruisku. Kissat usein luonnostaan pitävät pataföljystä, joten älä ekana anna sitä ruiskulla vaan mittaa ruiskulla latinalle josta kisu sen nuolee, mut jos ei piittaa, anna ruiskulla suoraan suuhun, mutta pyri antamaan niin, että kissa ehtii niellä että ei vedä henkeensä ainetta, puoli milliä kerrallaan suurinpiirtein suuhun kerralla, milli on jo ihan max annos kerralla et saa nieltyä, riippuu kissastakin. Mut testaa Eka jos ottaa vapaaehtoisesti maasta,silloin kissa ei ahdistu. Paraföljy auttaa karvapalloja siihen muotoon, että ne latistuvat ja pääsevät etenemään suolessa tullen peräpäästä paskana ulos lopulta. Myös jos kissa on syönyt mahdollisesti jotain mitä ei kuuluisi, parafiiniöljy saattaa olla pelastus. Tämän ohjeen olen eläinlääkäreiltä saanut puhelimessa. Mutta; parafiiniöljyä ei suositella annettavaksi paljon ja usein koska Se estää vitamiinien imeytymistä, vaan voi koittaa antaa myös ennalta ehkäisevästi, että tilanne ei pääse kehkeytymään kovin pahaksi. Ummetus oksentelu ja karvapallot menevät käsi kädessä useimmiten. Kissalle voi antaa silloin tällöin levolac Ulostelääkettä, mutta kissalle Se on ikävän makuista tosin annostus pienempi kuin paröljyssä. Levolac on mielestäni aikamoista rääkkäystä, Se on todella vaikeaa kissalle! Ja mitä tahansa ulostelääkettä ei voi kissalle käyttää, olen sen apteekista selvittänyt. Parafiiöljyn kanssa varovainen koska
parafiiniöljyä kissan koosta ja vaikeusasteesta riippuen. Ylläpito annos voi olla silloin tällöin kerta-annoksena sellainen 2-3 ml, akuutti tilassa voi antaa 3-5 ml kertana ja päivässä toistaa vaikeusasteesta riippuen useamman tunnin kuluttua vähän pienemmällä annoksella esim 2,5-3 ml. Noin 3 kertaa päivässä jos paha tila. Kaksi kertaa yleensä riittää jos ei paha tilanne ja kerta-annos n.2-3ml.
levolac on huono, mutta parempi konsti on seuraava: huolehdi siitä että kissa saa mahd paljon nestemäistä ruokaa, eli mitä syö, jos ei syö jotain, yritä antaa mahd hyytelömäisiä ruokia ja ruokia joita suostuu syömään, Se auttaa myös siinä että ei ummeta ja oksenteluki vähenee. Anna raksuja rajoitetusti ja hyvälaatuisia eläinkaupan raksuja, koska tavall kaupan raksut sisältää vääräs suhtees ravintoaineita ja Se aiheuttaa erit leikatuille poikakissoille virtsatieongelmia(kusi ei Tuu, tulee verta, kusee mihin sattuu kun kusemistarve ja kipu koko ajan ja Se johtuu Siit kusisairaudesta joka menee usein antibiooteilla ohi, mut saattaa olla ihan virtsakivuä!)kuidun lisääminen ruokaan helpottaa myös vatsaa.
parafiiniöljyn kaa pitää olla varovainen koska Se löysää kissan ulosteen, että ei määrättömästi sitä anna. Aoteekis on kyllä semmosta tablettia joka auttaa saamaan liian löysyyden pois jos eiitsestään laannu, mutta Se on hyvä ja normaali et Se tulee pois! Tasaantuu yleensä aika pian.
ananasmehu söilyke myös auttaa karvapallojen suhteen, mutta ei sekää kissalle herkkua taida olla, jotkuvkyl voi tykätä. Tuore kesäheinä auttaa kissaa oksentamaan karvoja pois. Kissoille voi kasvattaakin heinää Sisällä, en muista mitä. Joku yleinen oli jonku lähteen mukaan huonoksi kissalle, et tutki Eka asia kunnolla.
harjaa kunnolla. Furminaattori on tehokas, mut älä harjaa kissaa liikaa eli liian ohkaiseksi koska Se vetää kaikki karvat irti jos vaa harjaa vaik liikkees sanovat et ni kauan kubkarvaa lähtee mut ohjeis lukee et ei liikaa et iho alkaa näkyä Ym. Kalaöljyä vähä raksujen sekaan vaikuttaa turkin kuntoon, mut löysää myös mahaa, et varovainen annostus, eikä ne tykkää sen mausta kovin. Ihmisen kalaöljy EI KÄY KISSALLE!!!
huom. Älä jää toimettomaksi jos kissasi saa OKSENNUSSHOKIN! lähetän Tän välil kerron Siit seuraavaksi..Kissa kun yrittää kovasti oksentaa eikä siitä tahdo tulka mitään, kissa kovettuu ja jähmettyy, saattaa kaatua, silmät ovat suurina ja leuat ouristuneina yhteen, hengitys olematonta tai nopeaa ja puuskuttavaa, toimi! Ota kissasta kiinni, PYSY RAUHALLISENA! että kissa ei järkyty lisää, kissallasi on verenkierto heikentynyt päässä joten Se pitää saada virtaamaan sinne. Ota ote että kissan pää on alempana kuin takaruumis, pidä siis siten kii kissasta älä roikota jaloista vaan pidä sylissä ote! Itse olen vähän ravistanut alaspäin, mutta ei montaa kertaa mutta silloin erit jos kissa lakkaa hengittämästä. Puhu kissalke rauhallisesti. Suun kautta ei suositella annettavaksi mitään, mutta itse olen kostuttanyt vähän vedellä. Myös Se on auttanut että olen katsonut kissan kanssa pihalle toioumisvaiheessa. Kissa on pidemmän aikaa hengitykseltään epänormaali ja suurisulmäinen, mutta ei enää jäykkä eli kohtaus ei akuutisti päällä. Netistä olen lukenut että Se on shokkitila ja kissalle vaarallinen. Kissaa pitää auttaa heti itse. Veri pitää saada pään suuntaan. Tämän vuoksi on tärkeää myös ennaltaehkäistä rankkoja oksenteluita eli tarpeeksi nesteytystä ja silloin tällöin paraföljyä ehkäisyksi, jos taipumus yrittää oksennella onnistumatta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1576394
- 501826
Klaukkalan onnettomuus 4.4
Klaukkalassa oli tänään se kolmen nuoren naisen onnettomuus, onko kellään mitään tietoa mitä kävi tai ketä onnettomuudes381514- 521097
Ukraina ja Zelenskyn ylläpitämä sota tuhoaa Euroopan, ei Venäjä
Mutta tätä ei YLE eikä Helsingin Sanomat kerto.3241039Kolari Klaukkala
Kaksi teinityttö kuoli. Vastaantulijoille ei käynyt mitenkään. Mikä auto ja malli telineillä oli entä se toinen auto? Se48961Ooo! Kaija Koo saa kesämökille öky-rempan:jättimäinen terde, poreallas... Katso ennen-jälkeen kuvat!
Wow, nyt on Kaija Koon mökkipihalla kyllä iso muutos! Miltä näyttää, haluaisitko omalle mökillesi vaikkapa samanlaisen l13940Kevyt on olo
Tiedättekö, että olo kevenee kummasti, kun päästää turhista asioista tai ihmisistä irti! Tämä on hyvä näin <384908Toivoisin, että lähentyisit kanssani
Tänään koin, että välillämme oli enemmän. Kummatkin katsoivat pidempään kuin tavallisesti toista silmiin. En tiedä mistä14887Olisinpa jo siellä, otatkohan minut vastaan
Olisitpa lähelläni ja antaisit minun maalata sinulle kuvaa siitä kaikesta ikävästä, tuskasta, epävarmuudesta ja mieleni75885