Kissa muuten normaali, mutta oksentelee?

aapuuvaa

6-vuotias kissani oksensi toissapäivänä pari kertaa ja tänään aamulla kerran. Oksennusten seassa on ollut ruokaa, muuten vähän litkua. Ei ole näkynyt karvaa seassa. Muuten kissa on aivan normaali, syö ja juo kuten aiemminkin. Märkäruuat vetää melko hotkimalla, välillä nappuloitakin aikamoiseen tahtiin, voisiko ehkä johtua siitä? Jos kissa on hotkinut illalla, voiko aamuinen oksentaminen johtua sitten enää siitä?
Vähän huolestuttaa, kyllä se on aiemminkin välillä oksennellut mutta mietin että kun nyt vaan yksi päivä ollut välissä ilman oksennusta että tarviiko olla ihan hätänä tässä... Tai voisikohan olla matoja? Vaikka ei olekaan näkynyt ulosteessa..

10

2078

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sama juttu

      Meidän kissa oksenteli tossa pari viikkoo taaksepäin lähes joka päivä ehkä viikon ajan mutta nyt ei ole tullut ollenkaan sen jälkeen. Taitaa vaan olla joku tauti?

      • aapuuvaa

        Toivottavasti menisi itestään ohi tälläkin. :( Pitää nyt vaan tarkkailla kissan vointia.


    • kurrmau

      Eläinlääkäriissä kannattaa käydä ainakin madottamassa, jos se ei ole voimassa! Eläinlääkärissä käynti on muutenkin aina paras vaihtoehto, jos tällaisia ongelmia ilmaantuu. Jos kumminkaan et sitä jostakin syystä ole halukas tekemään vielä, niin kannattaa tarkastaa ruuista päiväykset ja olla antamatta napsuja muuten kuin yhteisten leikki-hetkien yhteydessä tai ostaa lelu, mihin laitetaan napsuja sisälle ja kissa joutuu leikkimään ne ulos sieltä. Niin ei pääse hotkimaan.

      Jos kissa hotkii märkäruokaa, niin kannattaa murskata se haarukalla aina ennen kuin annat sitä sille, myös ruuan lämmittäminen noin 10sekunttia mikrossa auttaa joissakin tapauksissa siihen, että ei oksentele niin herkästi. Jos vaan kissa syö tavallista raakaa lihaa, niin kannattaa ehdottomasti antaa sitä pieninä leikattuina paloina.

      Biotiini? taisi olla sellaisen jauheen nimi mitä annetaan kissoille kun niillä on vatsa/suolisto-ongelmia. Josko ostaisit sen tapaista jauhetta apteekista? ei tarviotse kuin lisätä vähän ruokaan.

      Jos teidän kissa syö roskia maasta tai vastaavaa, niin kaikki paikat kannattaa huolella siivota/pestä.

    • aapuuvaa

      Minulla on madotuslääkkeitä kotona, aloitin tänään tuon kolmen päivän madotuskuurin, saa nähdä mitä tapahtuu. Tänään ei ole oksennellut, on syönyt hyvin eikä mielestäni tällä kertaa hirveellä kyydillä hotkinut nappuloita, ja niitä jäi vielä kuppiinkin. Märkäruokapussit annoin puolen pussin annoksina (ensin noin puoli pussia, sitten joku noin puoli tuntia ennenkuin loput pussista). Jospa auttaisi, kun ei tule hotkittua kaikkea kerralla.

      Mietin, että voisiko oksentelu mahdollisesti johtua siitä, kun kissalta kuitenkin lähtee aika paljon karvaa ja on aika usein pesemässä turkkiaan, että jos karvat pistävät kisulin kakomaan ja oksennus tulee? Joka tapauksessa, jos oksentelua jatkuu useinkin niin tietysti eläinlääkäriin sitten.

      Niin ja edelleen on ollut muuten ihan normaalin oloinen, jaksoi leikkiä ja on ollut hyvänkipeä, nukkunut on paljon mutta niinhän nuo katit yleensä!

    • Sannnnnnni

      Ne riivatut piilottavat sairautensa; meillä mentiin lääkäriin kahden päivän oksentelun jälkeen ja olikin suolitukos (kisu käyttäytyi aivan normaalisti). Ei kuulemma olisi enää montaa päivää elänyt -jos varaa on niin veisin ultraan. Tulevaisuuden suolitukoksiin ja karvapalloihinkin, kannattaa harjata paljon.

    • aapuuvaa

      Ei oo enää oksennellut sen sunnuntaiaamun jälkeen, eilen nukkui aika paljon ja kokoajan pesi itseään, pari kertaa leikki ja söi normaalisti. Tänään ollut vähän enemmän hereillä, mutta ei ole paljoa syönyt eikä juonut, märkäruokaa mennyt ehkä muutama ruokalusikallinen ja raksuja vain vähän. Käytös on ollut kyllä ihan normaalia muuten. On se kumma kun muut oireet lähtevät niin joku uusi tulee tilalle... Nyt soitan eläinlääkäriltä neuvoa.

    • aapuuvaa

      Koitin soittaa muutamalle lääkärille, kukaan ei vastannut. Kävin ostamassa erilaista kastikeruokaa kissalle. Laitoin kissalle uutta ruokaa kuppiin ja kyllä se ne söi, helpotus. Tarkkailu jatkuu!

    • lilli tekee näin

      minun kissani on 4v. pienikokoinen, joten on masukin pieni. Hotkien jos syö niin okke on ihan saletti. Siksipä annankin aamulla ihan pienen alkupalan, jonkin ajan kuluttua sitten lisää.Kun on yön syömättä niin aamusella on hirmu nälkä ja liikaa liian nopeasti syötyään on 'bulimia' valmis.Oksentaa ruuan samanlaisena kun on syönytkin, sellainen kurkkutorven mittainen pötkilö papanoita tai märkää ruokaa. Mutta kun annan papanoita vain 6-7 kpl tai märkää sellainen reilun teelusikallisen ja sen syötyään semmottinen 10-15 min tauko ja sitten lisää niin paljon kuin haluaa.... silloin on jo ohi suurin nälkä eikä niin tarvi hotkia.

      • opiskellut

        Kannatti näköjään käydä täällä kun osaan jotain neuvoa. Asia on hyvin yksinkertainen. No, madotus tietty hyvä, oksennuksessa usein matoja kyllä silloin, ei välttämättä. Tai sit niitä löytyy pikkupätkiä missä kisu makaa. Todennäköisintä on, että kisullasi on sisuskaluissa irtokarvaa jota nuollessa menee vatsaan. Karvat ei aina mene eteenpäin niin helposti, jolloin kissa oksentelee.joskus tulee vain kuolaa joskus kuolaa ja jopa vähän verta kun karva hangannut esim. kurkkua, voi tulla ruokaa jos syönyt paljon kerralla koska jos karvaongelma vatsassa ei pysy sisällä iso määrä kerralla, joskus kissa saa oksennettua ison karvapötkön, uloste voi olla kovaa ja tutkiessa hyvin karvaa täynnä oleva, ummetus saattaa tehdä kipua kissalle ja jatkuva ummetus pysyvästi kivuliaan laajentuneen paksusuolen.
        mitä voit tehdä? Anna kissallesi apteekista ostettavaa parafiiniöljyä, osta myös 5 ml ruisku. Kissat usein luonnostaan pitävät pataföljystä, joten älä ekana anna sitä ruiskulla vaan mittaa ruiskulla latinalle josta kisu sen nuolee, mut jos ei piittaa, anna ruiskulla suoraan suuhun, mutta pyri antamaan niin, että kissa ehtii niellä että ei vedä henkeensä ainetta, puoli milliä kerrallaan suurinpiirtein suuhun kerralla, milli on jo ihan max annos kerralla et saa nieltyä, riippuu kissastakin. Mut testaa Eka jos ottaa vapaaehtoisesti maasta,silloin kissa ei ahdistu. Paraföljy auttaa karvapalloja siihen muotoon, että ne latistuvat ja pääsevät etenemään suolessa tullen peräpäästä paskana ulos lopulta. Myös jos kissa on syönyt mahdollisesti jotain mitä ei kuuluisi, parafiiniöljy saattaa olla pelastus. Tämän ohjeen olen eläinlääkäreiltä saanut puhelimessa. Mutta; parafiiniöljyä ei suositella annettavaksi paljon ja usein koska Se estää vitamiinien imeytymistä, vaan voi koittaa antaa myös ennalta ehkäisevästi, että tilanne ei pääse kehkeytymään kovin pahaksi. Ummetus oksentelu ja karvapallot menevät käsi kädessä useimmiten. Kissalle voi antaa silloin tällöin levolac Ulostelääkettä, mutta kissalle Se on ikävän makuista tosin annostus pienempi kuin paröljyssä. Levolac on mielestäni aikamoista rääkkäystä, Se on todella vaikeaa kissalle! Ja mitä tahansa ulostelääkettä ei voi kissalle käyttää, olen sen apteekista selvittänyt. Parafiiöljyn kanssa varovainen koska
        parafiiniöljyä kissan koosta ja vaikeusasteesta riippuen. Ylläpito annos voi olla silloin tällöin kerta-annoksena sellainen 2-3 ml, akuutti tilassa voi antaa 3-5 ml kertana ja päivässä toistaa vaikeusasteesta riippuen useamman tunnin kuluttua vähän pienemmällä annoksella esim 2,5-3 ml. Noin 3 kertaa päivässä jos paha tila. Kaksi kertaa yleensä riittää jos ei paha tilanne ja kerta-annos n.2-3ml.
        levolac on huono, mutta parempi konsti on seuraava: huolehdi siitä että kissa saa mahd paljon nestemäistä ruokaa, eli mitä syö, jos ei syö jotain, yritä antaa mahd hyytelömäisiä ruokia ja ruokia joita suostuu syömään, Se auttaa myös siinä että ei ummeta ja oksenteluki vähenee. Anna raksuja rajoitetusti ja hyvälaatuisia eläinkaupan raksuja, koska tavall kaupan raksut sisältää vääräs suhtees ravintoaineita ja Se aiheuttaa erit leikatuille poikakissoille virtsatieongelmia(kusi ei Tuu, tulee verta, kusee mihin sattuu kun kusemistarve ja kipu koko ajan ja Se johtuu Siit kusisairaudesta joka menee usein antibiooteilla ohi, mut saattaa olla ihan virtsakivuä!)kuidun lisääminen ruokaan helpottaa myös vatsaa.
        parafiiniöljyn kaa pitää olla varovainen koska Se löysää kissan ulosteen, että ei määrättömästi sitä anna. Aoteekis on kyllä semmosta tablettia joka auttaa saamaan liian löysyyden pois jos eiitsestään laannu, mutta Se on hyvä ja normaali et Se tulee pois! Tasaantuu yleensä aika pian.
        ananasmehu söilyke myös auttaa karvapallojen suhteen, mutta ei sekää kissalle herkkua taida olla, jotkuvkyl voi tykätä. Tuore kesäheinä auttaa kissaa oksentamaan karvoja pois. Kissoille voi kasvattaakin heinää Sisällä, en muista mitä. Joku yleinen oli jonku lähteen mukaan huonoksi kissalle, et tutki Eka asia kunnolla.
        harjaa kunnolla. Furminaattori on tehokas, mut älä harjaa kissaa liikaa eli liian ohkaiseksi koska Se vetää kaikki karvat irti jos vaa harjaa vaik liikkees sanovat et ni kauan kubkarvaa lähtee mut ohjeis lukee et ei liikaa et iho alkaa näkyä Ym. Kalaöljyä vähä raksujen sekaan vaikuttaa turkin kuntoon, mut löysää myös mahaa, et varovainen annostus, eikä ne tykkää sen mausta kovin. Ihmisen kalaöljy EI KÄY KISSALLE!!!
        huom. Älä jää toimettomaksi jos kissasi saa OKSENNUSSHOKIN! lähetän Tän välil kerron Siit seuraavaksi..


      • opiskelkut
        opiskellut kirjoitti:

        Kannatti näköjään käydä täällä kun osaan jotain neuvoa. Asia on hyvin yksinkertainen. No, madotus tietty hyvä, oksennuksessa usein matoja kyllä silloin, ei välttämättä. Tai sit niitä löytyy pikkupätkiä missä kisu makaa. Todennäköisintä on, että kisullasi on sisuskaluissa irtokarvaa jota nuollessa menee vatsaan. Karvat ei aina mene eteenpäin niin helposti, jolloin kissa oksentelee.joskus tulee vain kuolaa joskus kuolaa ja jopa vähän verta kun karva hangannut esim. kurkkua, voi tulla ruokaa jos syönyt paljon kerralla koska jos karvaongelma vatsassa ei pysy sisällä iso määrä kerralla, joskus kissa saa oksennettua ison karvapötkön, uloste voi olla kovaa ja tutkiessa hyvin karvaa täynnä oleva, ummetus saattaa tehdä kipua kissalle ja jatkuva ummetus pysyvästi kivuliaan laajentuneen paksusuolen.
        mitä voit tehdä? Anna kissallesi apteekista ostettavaa parafiiniöljyä, osta myös 5 ml ruisku. Kissat usein luonnostaan pitävät pataföljystä, joten älä ekana anna sitä ruiskulla vaan mittaa ruiskulla latinalle josta kisu sen nuolee, mut jos ei piittaa, anna ruiskulla suoraan suuhun, mutta pyri antamaan niin, että kissa ehtii niellä että ei vedä henkeensä ainetta, puoli milliä kerrallaan suurinpiirtein suuhun kerralla, milli on jo ihan max annos kerralla et saa nieltyä, riippuu kissastakin. Mut testaa Eka jos ottaa vapaaehtoisesti maasta,silloin kissa ei ahdistu. Paraföljy auttaa karvapalloja siihen muotoon, että ne latistuvat ja pääsevät etenemään suolessa tullen peräpäästä paskana ulos lopulta. Myös jos kissa on syönyt mahdollisesti jotain mitä ei kuuluisi, parafiiniöljy saattaa olla pelastus. Tämän ohjeen olen eläinlääkäreiltä saanut puhelimessa. Mutta; parafiiniöljyä ei suositella annettavaksi paljon ja usein koska Se estää vitamiinien imeytymistä, vaan voi koittaa antaa myös ennalta ehkäisevästi, että tilanne ei pääse kehkeytymään kovin pahaksi. Ummetus oksentelu ja karvapallot menevät käsi kädessä useimmiten. Kissalle voi antaa silloin tällöin levolac Ulostelääkettä, mutta kissalle Se on ikävän makuista tosin annostus pienempi kuin paröljyssä. Levolac on mielestäni aikamoista rääkkäystä, Se on todella vaikeaa kissalle! Ja mitä tahansa ulostelääkettä ei voi kissalle käyttää, olen sen apteekista selvittänyt. Parafiiöljyn kanssa varovainen koska
        parafiiniöljyä kissan koosta ja vaikeusasteesta riippuen. Ylläpito annos voi olla silloin tällöin kerta-annoksena sellainen 2-3 ml, akuutti tilassa voi antaa 3-5 ml kertana ja päivässä toistaa vaikeusasteesta riippuen useamman tunnin kuluttua vähän pienemmällä annoksella esim 2,5-3 ml. Noin 3 kertaa päivässä jos paha tila. Kaksi kertaa yleensä riittää jos ei paha tilanne ja kerta-annos n.2-3ml.
        levolac on huono, mutta parempi konsti on seuraava: huolehdi siitä että kissa saa mahd paljon nestemäistä ruokaa, eli mitä syö, jos ei syö jotain, yritä antaa mahd hyytelömäisiä ruokia ja ruokia joita suostuu syömään, Se auttaa myös siinä että ei ummeta ja oksenteluki vähenee. Anna raksuja rajoitetusti ja hyvälaatuisia eläinkaupan raksuja, koska tavall kaupan raksut sisältää vääräs suhtees ravintoaineita ja Se aiheuttaa erit leikatuille poikakissoille virtsatieongelmia(kusi ei Tuu, tulee verta, kusee mihin sattuu kun kusemistarve ja kipu koko ajan ja Se johtuu Siit kusisairaudesta joka menee usein antibiooteilla ohi, mut saattaa olla ihan virtsakivuä!)kuidun lisääminen ruokaan helpottaa myös vatsaa.
        parafiiniöljyn kaa pitää olla varovainen koska Se löysää kissan ulosteen, että ei määrättömästi sitä anna. Aoteekis on kyllä semmosta tablettia joka auttaa saamaan liian löysyyden pois jos eiitsestään laannu, mutta Se on hyvä ja normaali et Se tulee pois! Tasaantuu yleensä aika pian.
        ananasmehu söilyke myös auttaa karvapallojen suhteen, mutta ei sekää kissalle herkkua taida olla, jotkuvkyl voi tykätä. Tuore kesäheinä auttaa kissaa oksentamaan karvoja pois. Kissoille voi kasvattaakin heinää Sisällä, en muista mitä. Joku yleinen oli jonku lähteen mukaan huonoksi kissalle, et tutki Eka asia kunnolla.
        harjaa kunnolla. Furminaattori on tehokas, mut älä harjaa kissaa liikaa eli liian ohkaiseksi koska Se vetää kaikki karvat irti jos vaa harjaa vaik liikkees sanovat et ni kauan kubkarvaa lähtee mut ohjeis lukee et ei liikaa et iho alkaa näkyä Ym. Kalaöljyä vähä raksujen sekaan vaikuttaa turkin kuntoon, mut löysää myös mahaa, et varovainen annostus, eikä ne tykkää sen mausta kovin. Ihmisen kalaöljy EI KÄY KISSALLE!!!
        huom. Älä jää toimettomaksi jos kissasi saa OKSENNUSSHOKIN! lähetän Tän välil kerron Siit seuraavaksi..

        Kissa kun yrittää kovasti oksentaa eikä siitä tahdo tulka mitään, kissa kovettuu ja jähmettyy, saattaa kaatua, silmät ovat suurina ja leuat ouristuneina yhteen, hengitys olematonta tai nopeaa ja puuskuttavaa, toimi! Ota kissasta kiinni, PYSY RAUHALLISENA! että kissa ei järkyty lisää, kissallasi on verenkierto heikentynyt päässä joten Se pitää saada virtaamaan sinne. Ota ote että kissan pää on alempana kuin takaruumis, pidä siis siten kii kissasta älä roikota jaloista vaan pidä sylissä ote! Itse olen vähän ravistanut alaspäin, mutta ei montaa kertaa mutta silloin erit jos kissa lakkaa hengittämästä. Puhu kissalke rauhallisesti. Suun kautta ei suositella annettavaksi mitään, mutta itse olen kostuttanyt vähän vedellä. Myös Se on auttanut että olen katsonut kissan kanssa pihalle toioumisvaiheessa. Kissa on pidemmän aikaa hengitykseltään epänormaali ja suurisulmäinen, mutta ei enää jäykkä eli kohtaus ei akuutisti päällä. Netistä olen lukenut että Se on shokkitila ja kissalle vaarallinen. Kissaa pitää auttaa heti itse. Veri pitää saada pään suuntaan. Tämän vuoksi on tärkeää myös ennaltaehkäistä rankkoja oksenteluita eli tarpeeksi nesteytystä ja silloin tällöin paraföljyä ehkäisyksi, jos taipumus yrittää oksennella onnistumatta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      80
      3389
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1992
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1901
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1558
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1405
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1395
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1048
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      840
    Aihe