Kielen perusopinnot - oppiiko kielen?

Kielen perusopinnot

Olen tekniikan opiskelija. Olen opiskellut nyt yliopin kaikki kurssit venäjästä, mutta eivät taitoni silti ole mitenkään liian hyvät. Olenkin tässä miettinyt, että kova hinku olisi oppia paremmin venäjän kieltä, mutta miten? Olenkin pyöritellyt päässäni, että kävisin lukemassa venäjän kielen perusopinnot(25 op). En kuitenkaan tiedä paljoa sen sisällöstä. Enemmänhän siinä mennään itse kieleen, eikä välttämättä kielen opiskeluun. Kysyisinkin niiltä, ketkä tietävät, paljonko noissa perusopinnoissa oppii kieltä käyttämään? Perhetilanteen takia venäjälle edes vaihtoon meneminen ei ole mahdollista.

8

242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ikuinen opiskelija

      Terve, privet!

      Olen suomalainen mies jolla on venäläinen vaimo. Olen nyt itsenäisesti opiskellut venäjää jo noin nelisen vuotta päivittäin.

      Mielestäni kieli on vähintäänkin sanottuna erikoinen. Juurikaan edes yleismaailmalliset sivistyssanat eivät ole kuten esimerkiksi englannissa, tai muissa eurokielissä, vaan jokanen sivistyssanakin on aivan omanlainen.

      Nyt neljän vuoden jälkeen puhun venäjää auttavasti, ääntäminen on erinomaisen haastavaa.

      Mitä tulee kirjoitetun ymmärtämiseen, se sujuu jo oikein hyvin.

      Vaikeaa on , mutta kyllä sen oppii. Lykkyä tykö! Paka!

    • austerism1

      En nyt juuri venäjän kielen opinnoista tiedä, mutta noin yleisesti ottaen kielten pääainetasoiset opinnot ovat tosiaan melko lailla eri juttu kuin esim. kielikeskusten järjestämät kieliopinnot. Toisaalta, koska venäjä on ikään kuin harvinaisempi kieli, niin saattaahan perusopinnoissa olla myös jonkinlaista kielitaidon kohentamiseen liittyvää ainesta.

      Noin muuten pääainetasoiset opinnot keskittyvät suht. syvällisesti kieleen (kielen rakenne, historia jne), kielitieteeseen (kieltä pääaineena opiskellut on myös aina enemmän tai vähemmän lingvisti) ja kielialueen kirjallisuuteen ja kulttuuriin (ja jos ei ole lingvisti, niin sitten kirjallisuustieteestä kiinnostunut).

    • venäjääkaikille

      Heippa. Olen pääaineena venäjää lukeva fuksi.

      Perusopintoihin kuuluu (ainakin tampereel):

      koko vuoden kestävä kielioppi
      koko vuoden kestävä suullinen kurssi
      koko vuoden kestävä kirjallinen kurssi
      venäjän historia &kirjallisuus
      venäjän fonetiikka, teoria käytäntö

      plus tekstin kääntämistä, sanaston ja rakenteiden harjottelua.

      Suosittelen lämpimästi suorittamaan perusoppinot, itse olen ainakin oppinut tosi hyvin tämän vuoden aikana venäjää :) ja opettajat on ihania ja kannustavia.
      ps, perusoppinnot(30op ;))

    • kokenut4

      Filologisissa opinnoissa opit, mitä virheitä teet. Kieltä oppii vain normaalissa kommunikaatiotilanteessa syntyperäisten puhujien kanssa.

    • aloitus postaaja

      Kiitoksia viesteistä! Alkaa tuntua siltä, että pitäisi ottaa nuo perusopinnot. Kysyisin kuitenkin vielä, että miten suullisen kielitaidon kanssa on noissa opinnoissa. Oppiiko puhumaan sujuvasti, vai vaatisiko se venäjälle lähdön, koska suullinen taito on se, mitä eniten esimerkiksi työelämässä arvostetaan. Toiseksi mietin, että kuinka raskaat nuo opinnot ovat. Tiedän, että kieliä ei opi ilman hikeä ja kyyneleitä. Olen tehnyt jo paljon töitä kielikurssien vuoksi. Mietin vain, että nouseeko työn määrä johonkin toiseen potenssiin noissa perusopinnoissa. Haluan vielä sanoa, että venäjän kulttuurikin kiinnostaa paljon, että nuo perusopinnot ovat siinäkin mielessä positiivinen asia. : )

      • tässäjotain

        Työn määrä on kyllä tuntuva. Mutta paljon riippuu siitä, kuinka monta vuotta aiot käyttää opiskeluun. Perusopinnot voi suorittaa yhdessä lukuvuodessa, mutta se vaatii lähes päätoimisen opiskelun jo opetusjärjestelyjen vuoksi. Hajauttaminen kahdelle vuodelle on kevyt vaihtoehto, jos on samaan aikaan töissä.
        Kielten opiskeluun yliopistossa sisältyy keskusteluharjoituksia, mutta varsinaisesti puhumaan opitaan kyllä Venäjällä tai Suomen venäläisten seurassa.
        Kauppakorkeakoulujen venäjän opetus on käytännöllisempää.


      • näio

        Hyvää, sujuvaa suullista venäjän kielen taitoa ei saavuta yliopiston perusopinnoissa. Eikä yleensä vielä aineopinnoissakaan. Suullinen kielitaito (kielestä riippumatta) on parasta hankkia muualla, jos sitä tarvitsee.


    • harashoo1

      Kieltä pitäisi päästä käyttämään oikeissa tilanteissa.

      Sanavarastoa ja kielitaitoa voi kartuttaa tai ylläpitää seuraamalla vaikkapa joitain venäjänkielisiä tv-ohjelmia tai radiota netin kautta. Viihdyttävintä on seurata vaikkapa jotain komediasarjaa tai paneeli-showta, kai niitä Venäjällä on. Tai lukemalla.

      Tietenkin suullista venäjänkielentaitoa on hankalampi harjoittaa. Täytyy mennä jollekin suullisen ilmaisun kurssille, hankkia venäjänkielisiä kavereita tai mennä käymään Venäjälle. Älä mene kuitenkaan Krimille lähiaikoina...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5369
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4785
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3036
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1653
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe