Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kissan hankinta

Kissakuumeessa

Moi:)
Oon 14-vuotias tyttö, ja haluaisin ottaa kissan. Oon lukenut niiden hoidosta ja miettinyt asiaa paljon, niin että ei oo mikään äkillinen päähänpisto. Mutta onko mahdollista hankkia kissaa, koska meillä on jo 5 vuotias koira? Asun maaseudulla, jossa suurin osa kissoista on navettakissoja, tai muuten vain vapaana juoksentelevia ulkokissoja, mutta haluaisin sisäkissan. Olen valmis ulkoiluttamaan kissaa valjaissa joka päivä:) Isoin pelkoni on, että kissan hankinta ei sovi äidilleni, vaikka todistaisin että haluan ottamaan vastuuta ja pystyn siihen. Maksaisin itse kaikki kissasta aiheutuvat kulut ja hoitaisin sen kokonaan itse.
Mutta toivoisin saavani vastauksen pariin kysymykseen:)
1. Eli tuohon koira kohtaan, onko se mahdollista?
2. Kumpaa suosittelisitte, paakkuuntuvaa vai paakkuntumatonta hiekkaa?
3. Mitä hyvä raapispuu sisältää?
4. Onko naaras- ja uroskissojen välillä merkittäviä eroja?
5. Onko kissaa vaikea kouluttaa kulkemaan valjaissa?
6. Entä hiekkalaatikolle kouluttaminen?
7. Paljonko kissan hankinta maksaa, jos ottaa maatiaiskissan? (Jolloin itse on kissa on luultavasti ilmainen)
8. Onko vinkkejä, miten saan vanhemmilta luvan, miten voin todistaa pystyväni hoitamaan kissaa?:)
-Kiitos jos osaat vastata!-

4

155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • omalla kokemuksella

      No ihan aluksi on pakko sanoa, että lemmikkiä ei ikinä kannata ottaa perheeseen, jos vain yksi ihminen haluaa sen ja pitää siitä huolta. Kissasta kuuluu tulle perheenjäsen jokaiselle joka asuu kodissanne, että saa mahdollisimman paljon seuraa ja hyvän kodin. Kissa niin kuin koirakin on ainoita lemmikkejä jotka ovat kuin vauvoja, joista pitää jokaisen kantaa vastuu. Muuten homma ei vain toimi.

      Luulen, että ainut keino millä äitisi haluaisi kissan koiran lisäksi on, että saisitte jonkun tuttunne kissan kylään viikoksi tai pariksi, joka osaa käyttäytyä koirien kanssa. Sitten siitä hän voisi nähdä onko se hyvä ratkaisu koiranne suhteen. Kissoihin tutustuu ja kiintyy yleensä sen verran paljon, että jos on kerran ollut talossa hyvä käytöksinen ja aktiivinen kissa, niin haluaa samanlaisen itsellekkin.

      Tuo kulujen maksaminen on sellainen mitä sinun ei oikeasti pitäisi tehdä kokonaan itse, kun olet vasta lapsi. Et varmaan pystykkään siihen kuin joissakin asioissa, sillä kissan hoito maksaa aika pitkälti 50-80€/kk ( eläinlääkärikulut, rokotukset, niistä voi tulla 300€/vuosi, kun pitää madottaa ja rokottaa säännöllisesti, jos ulkoilutat sitä jos kastroit sen, niin sulupuolesta riippuen se maksaa 80-125€ muistaakseni). - Maatiaisia ei enää mielellään anneta ilmaiseksi,(ellei siitä oikeasti haluta eroon) koska niitäkin ollaan alettu siruttaa, rokottamaan yms ennen kuin niitä annetaan eteenpäin. Yleisin maatiaisen hinta on 100-200€ mitä minä tiedän. Kissan muut tarvikkeet maksavat alkuunsa noin 100-180€, koska heikkalaatikko (matto, mihin tarttuu hiekat), kantokoppa, valjaat, flekti, kynsisakset, panta se nimilaatta, mihin ollaan laitettu kissanomistajan puhelinnumero, raapimispuu, ruokia valmiiksi ja tietysti leluja.

      Kannattaa ostaa pentu suoraan oikeanlaisesta perheestä, missä opetetaan olemaan asiallisesti koirien kanssa, laatikko-asia ja ettei saa raapia/purra. Niin ei tule ongelmia helposti ja ei tule tilannetta, että kissa pitää antaa pois. Valjaisiin on helppo totuttaa.

      Jos hommaa kissan niin kannattaa hankkia uros, niiin ei ole Ihan pakko kastroida, ellei sitten ala merkkaamaan. Naaraat on lähes pakko, sillä niillä vuotaa veristäkin limaa kiiman aikaan, mikä saa vanhemmat yleensä vihaiseksi, jos se törhii tekstiilit.

      • Kissakuumeessa

        Täällä missä asun, maatiaiset annetaan lähes poikkeuksetta ilmaiseksi, koska monet idiootit ei vaan osaa leikkauttaa niitä kissoja ja sitten kissat kulkee vapaana ja tulee vahingossa pentuja, ja suurin osa mielummin antaa pois kuin tappaa.


    • PurrCAT

      Heippa :) Mäkin oon 14-(vuoden lopulla15)vuotias tyttö, jolla on ollut jo kaksi kissaa (väliaikaisesti hoidossa.) Itse olen juuri hankkimassa kissaa (äitini luvalla tietysti) ;D ja on ollut kokemusta aika monessakin paikassa niin jeps :3
      Omat mielipiteeni:)==

      1. On, jos koira suvaitsee kissan läsnäolon ja ei tule liika kiivahduksia kummankaan välillä.

      2.Minä käytin silloi paakkuuntuvaa, koska (minun mielestäni) se oli helpompi siivota pois:D

      3.Ihan nirmaali, jossa se voi kiipeillä, nukkua, raapia jne..

      4. Nillä on sinänsä eroa, mutta kumpaan olet enemmin kiinostusta pistäny nii sitte :D (itse rakastan naaraita :3 koiraita en ole vielä kertaakaan hoitanut (: )

      5. Joilekkin on joilekkin ei, siinä pitää olla silloin kärsivällinen eli: totuttaa sitä hiljakseen siihen valjaisiin. (:

      6.Siihen en osaa sanoa, kun kisut on vaan menny sinne :D Mutta se piti huomata että (pienemmät kissat) heti ruokailun -, nukkumisen- ja leikin jälkeen ois hyvä viedä se suorilla sinne laatikolle :) siitä se oppii!

      7. Noh se riippuu keneltä sen ottaa ja onko se madotettu, rokotettu, sirutettu tai leikattu, niin silloin on sellainen pienehkö hinta siitä. Mutta useimmiten kun on pelkästään vaan matokuuri tai rokotus on yleensä ilmainen kisuli. (Huom. alle 12 viikkosia ei suositella vielä ottamaan! :3)

      8. Noh ainakin minun tavallani:D = Pidän äitini kanssa (ei ole isää) kaksin aikasen hetken ja jutellaan niitä näitä, kunnes vaan sanon, että olen jo kylliksi vanhempi hoitamaan omaa lemmikkiä, maksamaan sen kaikki ruoat, hiekan, kustannukset, jos se rikkoo jtn. Eli todistan olevani vastuun kykyinen, huolehtiva, aikaa saava (eli ei minnekkään kaverin luokse jatkuvasti, silloin kun on eläin) Siinä sain luvan ja nyt olen etsimässä perheeseeni yhden henkilön lisää :) (Tietenkin omilla rahoilla ja kuluilla ;) ) Toivottavasti jelppas ees pikkasen :D

    • Miisun matte

      Olen kohta 14 vuotias tyttö. Mulla on 5 vuotias naaras kissa. Olin siis 9 vuotta kun mulle kissa hankittiin. Uskon kyllä että jos kerran olet omistautunut lukemaan paljon kissoista niin pärjäät varmaan paremmin kuin minä silloin kun kissa mulle hankittiin. Mä olin vinkunut koiran perään jo monta vuotta ja lopulta aloin vinkumaan kissaa ja lopulta vanhempani suostuivat! Muistan vieläkin sen hetken. :D
      1. Meillä ei ole koiraa mutta kun kissani on nähnyt niitä niin karvat ovat kyllä nousseet pystyyn. Mutta jos kissa elää koiran kanssa niin uskon hyvinkin että voi toimia.

      5. Meidän kissaa ei "koulutettu" kulkemaan valjaissa. Laitettiin ne vain päälle ja kokeiltiin hitaasti mutta varmasti ulkona miten tämä toimi ja toimi oikein hyvin.

      6. Kun kissa meille tuli niin tämä oli jo sisäsiisti. Oli kyllä ihan pentu meille tullessa. Tietenkin kannattaa näyttää kissalle missä hiekkalaatikko on niin että ymmärtää. Silloin tällöin on kyllä kakattu/pissattu lattialle

      7. Maksuista en paljoa tiedä sillä äitini maksaa kaikki kulut mutta menee siinä kunnolla rahaa. Meidän kisulta leikattiin rikkinäinen hammas pois ja se taisi maksaa jopa 400-500euroa..

      8.Niin kuin jo sanoin niin minä vinguin monta vuotta koiraa ja sitten lopulta kissaa. Minä sanoin hoitavani sen itse jne. varmaan olet jo kertonut kaikki samat asiat ja jos vielä kissan kulut itse maksat niin en kyllä oikein tiedä mitä siinä enää pitäis tehä. Kysy vaikka vanhemmiltas että miksi hän ei kissaa halua ja sitten sanot että hoidat senkin asian kunhan se on mahdollista.

      Toivottavasti saat kissan! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1400
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1307
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe