Raamatun pyhä, pyhä avioliitto

von Paavi

Siinä teille kaikille uskovaisille homofoobikoille, joska ette voi tältä palstalta poissa pysyä, miettimistä: raamatussa on 8 eri avioliittotyyppiä. Esim. raiskatun on mentävä naimisiin raiskaajansa kanssa, lapsivaimot, monivaimoisuus jne.
http://www.religioustolerance.org/mar_bibl0.htm

Sanokaa vielä kerran, että on olemassa perinteinen, luonnollinen ja pyhä miehen ja naisen välinen avioliitto.

9

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • selkokieltä

      Avioliitto on miehen ja naisen julkisen liiton nimi. Mikä siinä nyt on niin ihmeellistä? Ei tuon toteamiseen tarvita mitään homofoobikkoa. Oikeastaan aika kummallista kun puhutaan kuitenkin miehistä, naisista, heteroista, homoista ja lesboista erikseen, ja sitten niiden erisisältöiset liitot muka pitäisi kuitata yhdellä nimellä? Sehän on noin kieliopinkin kannalta ihan älytöntä.

      • "Avioliitto on miehen ja naisen julkisen liiton nimi".

        Niin se on Suomessa 1500- luvulta, mutta monessa muussa maassa myös nykyään kahden miehen tai naisen välinen. Raamatussa on tosiaan vaikka minkä mallisia liittoja. Käytännössä lait ja ihmisten muuttuneet käsitykset ovat muovanneet eri kausilla sen mikä on avioliitto.

        Miksi pitää olla eri nimi avioliitoille? Avioliitto heteroille, mikä homoille? Kysehän on tasalleen samasta asiasta, ja miehistä ja naisista. "Kielioppi" ei selitä tätä.


    • chncdhn
    • hompat ja kirkko

      Turha puolustautua johonkin homofobian taakse. Jumalan sanassa homous on hirvittävä luonnoton synti. Se on selvästi sanottu. Ei ole tulkinnanvaraa. Valtionkirkolle terveisiä,kun siunaatte homoliittoja homopapit. Varokaa vaan sanojanne kenen nimeen siunaatte,koska Jumala on tällaisen kieltänyt. Homostelkoon kuka haluaa mutta kirkko ei saa olla homo uden puolestapuhujana.

      • Siviilivihkiminen

        Tasa-arvoinen avioliittolaki on juridinen sisällöltään. Kukaan ei ole haluamassa tai vaatimassa kirkon siunausta. Kun laki tulee niin kirkko ilmeisesti päättää siunaako liitot vai ei. Se ei uuden lain kannalta ole oleellista.
        Kirkko ja valtio pitäisi muutenkin erottaa toisistaan. Raamatun laki, jota lisäksi tulkitaan tulkitsijan mukaan, ei ole tasa-arvoinen kaikille suomalaisille, eikä näin ollen voi olla demokraattisen valtion laki. En viitsi tässä luetella kaikkia kammottavuuksia, joita Raamattu määrää erinäisistä asioista.
        Tuollaiset henkilöt, joita "hompat ja kirkko" edustaa, saa mielipiteillään agnostikonkin muuttumaan ateistiksi, Päivi Räsästä unohtamatta.


      • HOMPAT JA KIRKKO. Miksi kirjoitat asiasta, jota et tunne?

        "Homous on hirvittävä luonnoton synti, ei tulkinnanvaraa".

        Mutta sellaista ei Raamattu sano. On sitä, että jos mies makaa miehen kanssa kuten naisen kanssa maataan, ja miesten kanssa makaavat miehet.

        Nuo koskevat vain niitä homoja, jotka noin tekevät, ja muita miehiä, jotka noin tekevät. Mutta homous on eri asia: se on seksuaalinen suuntaus, eikä sitä ole kielletty.


      • erofobi

        Ja yhtä hirvittävä synti on erota puolisostaan ja mennä uudelleen naimisiin tämän vielä eläessä. Ei ole tulkinnanvaraa.

        Valtionkirkko Suomessa ei muuten siunaa homoliittoja. Nuo heteroiden huoraliitot se kyllä siunaa. Pappejakin on paljon jotka elävät ties kuinka monennessa "avioliitossaan", ja piispaksikin on sellainen pyrkinyt.


    • pyhäkolminaisuus

      Avioliitto on miehen ja naisen välinen pyhä liitto eikä sitä tarvitse muuttaa, voidaanhan rekisteröityä maistraatissa tai vaikka oman kodin pihalla ja kutsua pappi siunaamaan liitto ja teoriassa kyse on avioliitosta, ero on vain nimellinen ja sinaus vain papin henkilökohtainen kanta eikä kirkon kanta.

      Pitäisikö pakottaa kirkkoa toimimaan aatteiden vastaisesti? Voisi verrata siihen, että jokainen pakotettaisiin uskomaan kristinuskoon aatteista piittaamatta.

      Homoseksuaalisuus ei ole syntiä eikä eheytysliikkeet pyri edes estämään miehiä rakastamasta toisiaan vaan nimen omaan "parantamaan" himosta seksiin.

      Eikä voida ottaa vain osaa raamatusta ja sanoa asia on näin PISTE. On otettava koko raamattu ja tulkattava se kokonaisuus joka on tasan tarkkaan kolme asiaa

      Usko
      toivo
      rakkaus

      • wdflofulkhf

        Lohdun sana sinulle: Siitä nyt onkin kyse, että maistraatissa voisi tuon asian hoitaa. Kirkon päätöksiin asiasta ei tällä kaavaillulla lakimuutoksella ole suoraa vaikutusta. Saat itse pitää pyhän liittosi edelleen yhtä pyhänä ja pidättäytyä saman sukupuolen kanssa pariutumisesta.

        Haluaisitko muuten löytää eheytysleirin, missä parannetaan heterot himosta seksiin....?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1074
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      897
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe