Syntyykö enää auktoritteettiopeja?

Salla K.

Nuoresta polvesta? Sellaisia, joiden astuessa luokkaan koko luokka vaikenee ja oppilaat käyttäytyvät kuin enkelit ja arvostavat ko. opettajaa. Sellaisia oli ainakin ennenaikaan.

7

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gdgdghs

      Ei taida ainakaan kovin paljoa syntyä. Syy ei ole niinkään opettajissa tai opettajankoulutuksessa, vaan päättäjissä, vanhemmissa ja nykypennuissa, jotka eivät ole tottuneet auktoriteetteja kumartelemaan.

    • Salla K.

      Mut sellanen ihmeope olis vissiin just semmonen, joka saa ruotuun sellasetkin, jotka muitten opejen kanssa ovat ihan mahdottomia. Tai sillon ennen ainaki ne oli semmosia. Varmaan ne oli yleensä vähän vanhempia opettajia, joten sellaisen kehitystä pitää ehkä odotella jonkin aikaa...

    • Lektori

      Nythän sellaista opettajaa syytettäisiin epäasiallisesta käytöksesta,oppilaan kiusaamisesta ja nöyryyttämisestä. "Valistuneet" vanhemmat ja heidän jezzejanisansa ovat heti valittamassa, jos luokassa vaaditaan kuria ja käyttäytymistä esi, jos Jami tai Sarita C:llä ei saa pitää tunnilla älypuhelinta esillä tai pipoa/lippistä päässä.

    • opex

      Luuletko tosiaan, että opettajat ovat viime vuosikymmeninä jotenkin muuttuneet? Ainoa asia, joka on muuttunut, on lastenkasvatus.

      Opettajan auktoriteetti oli ennen peräisin pitkälti kotoa; siellä pidettiin itsestään selvänä, että lapsi tottelee opettajaa. Kenellekään ei olisi tullut mieleen kyseenalaistaa opettajan toimia. Lapsen oli kotona turha valittaa, että tulee liikaa läksyjä tai jälkkää. Nykyään vanhemmat kritisoivat kotona lapsen kuullen kaikkea, mitä ope tekee. Kotona voidaan sanoa oppilaalle, että aine/aihe/läksy/rangaistus on turha jne. Jotkut vanhemmat jopa nauravat lapsen kuullen open ulkonäölle. Kun opettaja soittaa vaikkapa lapsen tupakoinnista kotiin, saattaa vastaus olla, että mitäs tänne soittelet ja sitten mennään muksun kanssa partsille röökille.

      Eräs varttunut tuttavani tässä päivänä eräänä muisteli lämmöllä opettajaansa, jolla oli aukoton auktoriteetti. Hän kertoi opettajan toimintatavoista, joilla hän ohjasi poikia oikealle tielle. Lähes kaikki tuttavani mainitsemat tavat ovat nykyään sääntöjen ja lakien vastaisia.

    • opettaja123

      Auktoriteetit ovat mielikuvia. Auktoriteetit syntyvöt jo enne kouluikää. Jos lapsi kasvatetaan olemaan kunnioittamatta aikuisia, ei opettaja ole auktoriteetti oppilaalle. Opettajan pelkääminen ei ole auktoriteettiasia, kuten asian esität.

    • 11+99

      Kuten tässä ketjussa on jo mainittu niin ongelma on kasvatuksessa ja siinä, että opettajat eivät enää saa pitää kuria oppilaille. Tämä on iso ongelma joka tulee räjähtämään käsiin jos asialle ei pian tehdä jotain.

    • mhöremömömrtjö

      Enpä usko että opettajien auktoriteetissa on mitään vikaa, vaan enemmänkin muuttuneissa kurinpitotoimissa. En nyt mitään ruumiillista rankaisemista tällä siis tarkoita, mutta riittävän kurjia rangaistuksia kuitenkin. Oppilaat eivät vaan saa kouluissa riittäviä rangaistuksia teoistaan, jälkkää ei juuri koskaan anneta, tekivät oppilaat sitten mitä tahansa. Ykskin viidesluokkalainen häiritsi jatkuvasti oppituntia kiroilulla ja seksuaalissävytteisillä puheilla, mutta sai vain välituntikiellon hetkeksi. Olisi ehdottomasti pitänyt antaa kasvatuskeskustelua sille tai jälki-istuntoa. Aivan järkyttävää kuinka tuon ikäinen lapsi puhuu tunnilla seksistä, pornosta yms ja kun aikuiset koittavat kieltää niin on vain vielä sekopäisempiä puheita!

      Myöskään toisten lyömisestä tai potkimisesta ei ainakaan meidän koulussa ole annettu jälkkää, on vaan kielletty tekemästä sitä tai sitten on annettu päiväksi ehkä välituntikieltoja. Kerran erään tytön äiti tuli meidän koululle pariksi viikoksi seuraamaan, kun tyttöä oli koulukiusattu. Mun mielestä aika hyvin toimittu siltä äidiltä.

      Nyt enkuntunneilla mikäli oppilailla ei ole ollut kyniä, on enkunope käskenyt käyttää värikyniä! No toihan on oppilaille vain riemuisaa, kun pääsevät sotkemaan mälsiä englanninkirjojaan eri värisillä kynillä. Yli puolella luokasta oppilailla ei ollut sitten kyniä mukana. Aika turhauttava tilanne..

      Toki on opettajia joilta se auktoriteetti kokonaan puuttuu, mutta tuskinpa noin yleisesti siihen mitään muutosta on tullut. Olen kiinnittänyt huomiota miten lapset saavat kaupoissa ja busseissa riehua ja huutaa miten paljon tahansa eivätkä vanhemmat kiellä heitä tai mikäli kieltävät ovat suorastaan pelottavan hyökkääviä. Kyllä se lasten kasvatus vanhemmista ja kotoa lähtee, mikäli muksut saavat tehdä kotona mitä tahansa ja komentelevat aikuisia niin koulussa heistä tulee mahdottomia.

      On aika raskasta avustajille ja opettajille koittaa saada oppilaita ruotuun, kun ovat pilalle kasvatettuja/kasvattamattomia. Olen itse huomannut miten vähän nykyään lapset osaavat käytöstapoja, huomenta ja kiitos meinaa aina unohtua. Vaatteet heitellään käytävillä miten sattuu ja saat joka kerta niistä huomautella. Mun mielestä jos läksyt jää pari kertaa tekemättä voisi oppilaan vanhempia heti teidotella asiasta, eikä jotain kun 5 kertaa jää kirjat kotiin tai läksyt tekemättä niin sitten vanhempiin viestiä. On tossa jo jääty aika paljon jälkeen.. Raskasta työtä..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2483
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2287
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2021
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1393
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1383
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe