Nainen on tehty miehen kylkiluusta

taavi ernesti

nainen on syntynyt miestä auttamaan ja avustamaan. En voi muuta kun olla samaa mieltä, mars naiset avustamaan miestänne tai toisten miehiä.

21

1689

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ennen lankeemusta

      Ei näin, vaan se, että nainen on tehty miehen kylkiluusta, tarkoittaa sitä, että nainen on tehty miehelle tasavertaiseksi kumppaniksi. Isä Seraphim Rose kirjoittaa kirjassaan Genesis, Creation and Early Man, että kirkkoisä Pyhä Ambrosius tulkitsee tämän merkitsevän sitä, että koska vain Aatami luotiin maasta ja Eeva Aatamin kylkiluusta, niin he ovat fyysiseltä luonnoltaan täysin identtiset...nainen ja mies ovat yhtä luonnoltaan...tasavertaiset. Vertaus ei viittaa isäntä-palvelija -suhteeseen lainkaan tai ylipäätään mihinkään alistussuhteeseen. Sellainen alistussuhde miehen ja naisen välille syntyi vasta lankeemuksen jälkeen synnin tultua maailmaan, mutta Jumala ei tarkoittanut/luonut naista alistettuun asemaan.

      • jatkoa...

        Ja kuten Kristus opetti, että se, joka haluaa suureksi tulla, olkoon toisten palvelija. Matt. 20:26. Eiköhän tämä päde myös miehen ja naisen väliseen suhteeseen...Kristus= sulhanen, seurakunta= morsian...Matt 20:28 "Ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan...".


    • järjettömiä väitteit

      Nainen ei ole tehty mistään miehen osasta, vaan lajit ja lajien sukupuolet ovat syntyneet evoluution kautta. Eri lajeilta löytyy samoja ruumiinosia, jotka ovat kehittyneet eri suuntiin sen määrääminä mitä ominaisuutta tarvitaan lajin säilymiseen. Näistä käytännön syistä ihmislaji on luonnollisessa valinnassa eriytynyt kahteen sukupuoleen, joista toisilla on kehittynyt penis siittämiseen, toisella kohtu lapsen kasvattamiseen jne. Naisten alistaminen tulee pelkästään siitä kun miehillä on enemmän fyysistä voimaa alistaa heikompaansa. Toisaalta miesten pelko että nainen tulee raskaaksi vieraalle miehelle on pannut heidät laatimaan kaikenlaisia seksuaalisääntöjä.

      Ei kai nykyaikana kukaan tosissaan kuvittele että ihminen olisi ykskaks "tehty" jostain savesta tai kylkiluusta, muovailemallako? Ei kai kukaan myöskään kuvittele että ikivanhat alkukantaisten ihmisten vallankäyttönsä tueksi kirjoittamat säännöt ja tarinat olisivat yhtään mitään enää nykypäivänä? Eivätkä edes ammoisina aikoina muuta kuin ihmisen keksimiä, jotain hyötyä niistä saadakseen.

      • kyllä vaan...

        Kyllä Kristus Jumalan Sanana muovasi ihmisen maasta. Hän käytti samaa "tekniikkaa" mm. parantaessaan sokean...hän "teki" sokealle uudet silmät maasta Joh. 9:6.


      • naurattaa
        kyllä vaan... kirjoitti:

        Kyllä Kristus Jumalan Sanana muovasi ihmisen maasta. Hän käytti samaa "tekniikkaa" mm. parantaessaan sokean...hän "teki" sokealle uudet silmät maasta Joh. 9:6.

        Eihän Kristuksen tarvinnut muovata ihmisiä kun hänen aikanaan maailma oli jo täynnä ihmisiä. Eikä hän olisi tarvinnut maata silmien tekoon, kun varmaan pelkkä sana olisi riittänyt.


      • Anonyymi
        naurattaa kirjoitti:

        Eihän Kristuksen tarvinnut muovata ihmisiä kun hänen aikanaan maailma oli jo täynnä ihmisiä. Eikä hän olisi tarvinnut maata silmien tekoon, kun varmaan pelkkä sana olisi riittänyt.

        Kristus Jeesus oli olemassa jo, kun maailma luotiin.


      • Anonyymi
        kyllä vaan... kirjoitti:

        Kyllä Kristus Jumalan Sanana muovasi ihmisen maasta. Hän käytti samaa "tekniikkaa" mm. parantaessaan sokean...hän "teki" sokealle uudet silmät maasta Joh. 9:6.

        Satua 😂😂😂😂


    • Akka ja ukko

      Tuo minun mieheni osaa kyllä katsella tv:tä ilman minun avustustani. Kohta mennään saunaan ja mies pesee ensin minun selkäni ja sitten minä hänen.

      Voi sinua taavi ernesti lissu-ukko, minun käy niin sääliksi sinua.

      • Pellervo pamaus

        Pesetkö sinä miehen kylkiluut?


    • Väärä aika ja paikka

      Miltä vuosituhannelta aloittaja on karannut?

    • No hei!
      Kylkiluustapa hyvinkin!!
      - mutta joskus minustakin tuntuu, että mielelläni etsisin mistä tahansa perusteet sille, että minulla olisi pikkuapulainen tai vaikka edes sihteeri, joka mars mars tekisi mitä pyytäisin… :)

      Tätä Raamatun myyttistä luomiskertomusta on varmasti historian saatossa tulkittu kirjaimellisesti ja tulkinnasta vedetty juuri kuvatun kaltaisia johtopäätöksiä.

      Mutta luomiskertomus on siis myyttinen alkukertomus ja sen totuus on paljon enemmän kuin historiallinen totuus. Kuvaus siitä, että Jumala loi ihmisen maan tomusta ja naisen miehen kylkiluusta, ovat oikeastaan aika hienoja kuvauksia siitä, että Jumala todella loi ihmisen, mutta tuo prosessi ei avaudu ihmisen rationaalisella järjellä käsitettäväksi.

      Ajatus siitä, että on tehty maan tomusta, on ehkä lohdullinenkin siinä vaiheessa, kun elämä päättyy ja ihmisen ruumis palaa maaksi jälleen. Tai ajatus, että on tehty toisesta ihmisestä, ehkä viittaa siihen, miten ihminen voi syvästi kuulua yhteen toisen ihmisen kanssa.

      Jos tästä raamatunkohdasta ihan välttämättä haluaa vetää joitain johtopäätöksiä ihmissuhteisiin, niin näkisin, että ainut mahdollisuus on se, että koska nainen luotiin kylkiluusta, hänet tehtiin sydämellä rakastettavaksi!!

      Päivi-pappi Hämeestä

      • kyllästynyt

        Eikö nykyaikainen kirkko voisi jo alkaa opettaa yksinkertaiselle kansalle, että raamatun kertomuksia ei voi pitää tositapahtumina, vaan ihmisten keksiminä kertomuksina ja opetuksina, joita tehtiin oman aikansa tarpeisiin. Ne eivät sovellu enää siihen mitä nykyään tiedetään ja miten nyt eletään. Ei ole tarpeen myöskään puhua kaikkea vertauskuvilla, joista ihmiset tekevät erilaisia tulkintoja ja sitten kiistelevät niistä.

        Tosiasioiden myöntäminen ja asioista suoraan puhuminen ei heikentäisi kenenkään uskoa vaan päinvastoin, järjellään ajattelevan ihmisen olisi helpompi uskoa Jumalaan, johon ei liitettäisi kaikenmaailman kertomuksia ajasta ja paikasta, joka oli täysin erilainen kuin mitä nyt elämme.

        Voisihan kirkkokin ihan hyvin hyväksyä tieteen tulokset elämän synnystä tai pitäytyä tietoon mitä historia on selvittänyt esim Jeesuksen persoonasta ja viisaista opetuksista ,ja jättää vähemmälle huomiolle entisajan ihmisten raamattuunkin sepittämät arvailut ja tulkinnat asioista joita eivät ymmärtäneet.


      • Myytti=Satuja

        Hyvä on tietenkin, että teologit eivät enää yritä syöttää valeita ja tunnustavat Raamatun kertomukset saduiksi, sanotaan kauniisti "mytologiaa". Mutta satujahan ne on, myytit.

        Niin järjenvastaisia ja aikansa valtakäsitysten varjossa syntyneitä. Nainen ei ollut lehmää kummempi elukka tuohon aikaan. Minkä takia siis hänelle olisi mitään oikeuksiakaan tarvinnut antaa.


    • uusi raamattu

      Olen usein ihmetellyt, miksi raamatun sijaan ei kirjoiteta nykyihmiselle sopivaa uskonnollista ohje- ja perusteosta. Eikö raamatun voisi uudistaa niin kuin kaikki muukin maailmassa uudistuu. Sieltä voisi poimia historialliset tosiasiat ja sinne voisi liittää nykypäivään sopivia elämänohjeita ja uskonnollisia selityksiä, ja jättää pois ikivanhat tieteenvastaiset ja taikauskoiset jutut. Sellainen uusi uskonopas varmasti tavoittaisi myös kriittisemmän lukijan.

      • Anonyymi

        Ihminen yksinkertainen. Jumala kaikkivoiva, kaiken viisauden omistava, kaiken käsittävä. Raamattu on täydellinen, neuvossa ja laeissa.


    • Myytin mukaan siis

      "Nainen on tehty miehen kylkiluusta"

      Mies on tehty rapaläjästä.

    • Liivi Lollotin

      Tosiasiahan on, että me naiset olemme tehneet teidät miehetkin siinä missä naisetkin!

      Ja senpä takia, mars, mars, miesten pitää passata meitä naisia.

      Tämä olkoon ohjenuorana niin kauan kunnes miehet eivät kanna 9 kuukauden raskautta ja tuta sen jälkeistä synnytystapahtumaa!

      • hauska ajatella

        Niinpä, naiset synnyttää miehetkin. Siitä vittuuntuneena kirkkoisät keksi sadun luomiskertomuksesta. Kohtukateudesta. Jos mies olisi ollut kelvollinen ja täydellinen niin hänhän olisi kaksineuvoinen.


    • kylkiäinen

      No ilmankos mulla on yksi kylkiluu enemmän kuin normaalisti pitäisi ihmisellä olla. On aika pitkä tulee kohta tosta rinnasta läpi.

    • Eli mies

      luotiin ekaksi...hmmm...siis mieshän on sitten prototyyppi!

    • Ribs-For-Everyone

      Nainen on tehty miehen kylkiluusta.


      Ribsien valinta

      On hyvä ymmärtää mitä eroja myytävissä ribseissä on. Tässä lyhyesti yleisimpiä saatavilla olevia porsaan ribsejä:

      - Spare ribs – pidemmät vatsan alta leikatut ribsit joihin jätetään yleensä onneksi reilusti lihaa. Valmistusaika on pidempi, mutta syötävää on enemmän. Spare ribs on oma suosikkini.
      - Baby back ribs – lyhyemmät ”yläosan” ribsit, eli ne leikataan selkärangasta alaspäin. Babyllä viitataan ribsien lyhyeen mittaan. Liha on mureaa ja sitä pitäisi olla reippaasti, valmistuvatkin hieman nopeammin kuin spare ribsit. Suomalaisessa leikkuussa tosin lihaa on valitettavan usein melko ohuesti.
      - Luinen kylki – kylkipaloja luineen löytyy useita vaihtoehtoja. Näiden kypsennyksessä matala lämpö ja pitkä aika ovat valttia. Nämä eivät ole ”ribsejä”, vaan luullista kylkeä. Luiden päällä on kyllä samaa lihaa kuin sparessakin mutta siihen on jätetty paksummalti muutakin. Siitä huolimatta itsekin teen niitä kuin ribsejä ikään, mutta pidemmällä ajalla ja enemmänkin pääruokana isommalle porukalle. Harvaan grilliin mahtuu nimittäin perinteisiä ribsejä 10 hengelle

      Ribsit uunissa

      Ribsit voi valmistaa kätevästi myös uunin lämmössä.

      - Paista ribsejä ensin miedolla lämmöllä, eli noin 125-150 asteessa. Puolentoista tunnin jälkeen laita uunin grillivastukset päälle ja jatka paistamista vielä noin 5–10 minuuttia. Myös uunissa valmistaessa kannattaa pitää huolta lihan kostutuksesta. Valele ribsejä grillikastikkeella paiston ajan, Jokinen kertoo.

      PRO-vinkit

      1) Ribsit ja muut luulliset lihapalat ovat maukasta grillattavaa ja trendikästä sormisyötävää. Liha on maukkainta luun lähellä. Luulliset lihat ovat slow foodia eli vaativat hieman kärsivällisyyttä. Ne kypsennetään matalassa lämpötilassa ja vaativat siksi enemmän aikaa kuin esimerkiksi grillipihvit. Luullisille lihoille toimii parhaiten pitkä esikypsennys matalassa lämmössä ja sen jälkeen nopea grillaus.

      2) Esikypsennyksen voi tehdä keittämällä tai uunissa miedossa lämmössä. Mikäli lihan keittää, kannattaa liemi hyödyntää. Keitä liemi kasaan ja käytä sitä grillauskastikkeena. Jos kypsennät luulliset lihapalat alusta alkaen grillissä, käytä mietoa lämpöä tai grillaa lihat epäsuorasti.

      3) Lihoja kannattaa valella grillauksen aikana grillauskastikkeella, jotta ne eivät kuivu.

      Vältä sudenkuopat

      Ribsien grillauksen suurin sudenkuoppa on lihan kuivahtaminen. Kuivumisen vältät helpolla niksillä:

      - Onnistut helpoiten ja vältät lihan kuivumisen kun keität ribsejä ensin suolavedessä noin 40-60 minuuttia eli kunnes liha alkaa irrota luista. Vettä ei tarvita paljoa, vain sen verran, että ribsit juuri peittyvät. Tämän jälkeen mausta liha valitsemillasi kuivamausteilla tai grillimausteella, lihamestari Ari Jokinen kertoo.

      Ribsien grillauksessa voi oikaista keittämällä ribsit jo grillijuhlia edeltävänä päivänä, vinkkaa HK:n Lihakoulu. Grillaa tämän jälkeen ribseihin rapean ruskea pinta grillissä. Mausta ribsejä grillauksen aikana mauste- tai grillikastikkeella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      254
      2403
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1814
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      332
      1526
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      174
      1524
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1065
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      84
      949
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      795
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      176
      780
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      205
      731
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe