Kolme kouluttamatonta rottweileriä

Mitä tehdä?

Kuljen usein polkupyörällä koirani (staffi) kanssa Kontulankaari 11 edessä olevalla pyörätiellä. Yhdellä perheellä on siellä ollut 2 kouluttamatonta ja vihaista rottweileria. Nyt niitä on 3. Pari päivää sitten koirat joutuivat jälleen kerran raivon valtaan nähdessäni koirani. Tällä kertaa emäntä oli kadun toisella puolen, mutta ei pystynyt pitelemään koiria, joista yksi pääsi karkuun ja juoksi koirani perään. Onneksi olin pyörällä ja koirani on kova juoksemaan. Pääsimme nipin napin karkuun.

Pitäisikö minun pitää keppiä mukanani suojellakseni jatkossa koiraani ja itseäni? Jos joudun puolustautumaan, saan ilmeisesti syytteen eläinsuojelurikoksesta?

Näin kerran samanlaisen tapauksen puistossa. Toinen silloin vielä kahdesta rottweilereista karkasi omistajaltaan pienemmän koiran kimppuun, mutta omistaja ehti juuri ja juuri ottamaan koiransa kiinni.

9

474

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • omistajan vika

      Eivät ole kouluttamattomia, ovat koulutetuja vahtimaan , no menny vähän enemmänkin ehkä yli.Niin käy, jos koira saa itse päättää miten pihaa vartioi, rodusta riippumatta.

    • 18+4

      Kyse siis vilkkaasta kerrostalolähiöstä, ei omasta pihasta. Koiran ei pidä vartioida kerrostalojen pihoja, tai ovat vaaraksi kaikille.

    • Khcvbk

      Hei, sinä, tiedät kyllä kuka olet! Massapostitus ja provoilu kielletty! Pysy vaan siellä yleistä koirista -osiossa!

    • Harri1111

      Keppi ei kannata. Voit jäädä toiseksi ja silloin tulee pahaa jälkeä. En näe juurikaan muuta keinoa kuin a) yrittää puhua omistajalle, b) ilmoirus poliisille.

    • jproska123

      Rotu on miltei paras!Ilmoita asiasta kunnan eläinsuojeluvalvojalle.Soita kunnan vaihteeseen!

      • rotskuli

        en suosi väkivaltaa mutta puolustaa saa aina.jos omalla rotikallani naksahtaisi tuolle käytökselle,todellakin olisi lupa vaikka potkia kauemmaksi tarvittaessa.pahaa jälkeä tulee isosta koirasta ja massalla jyrää uskomattoman lujaa.onneksi tämä meidän likka rauhaa rakastava 7,5 v.eläinsuojeluun vaan soitto,se on rotikoidenkin parhaaksi.koira ei saa olla pomo koska silloin se on hukassa ja arvaamaton.rehellinen,haastava rotu mutta ei hankala.


    • Mallamary

      Jos koira hyökkää kimppuun, on sallittua puolustautua lyömällä/potkimalla yms. Meidän koiramme kimppuun hyökkäsi kerran sakemanni ja myöhemmin poliisikuulusteluissa sanottiin että olisi ollut ihan luvallista potkia tai hutkia koiraa jollakin kättä pidemmällä.

    • llllllllllllllllllll

      Jos todellakin osaat sitä keppiä käyttää niin toki sellainen olisi hyvä olla. Pahimmassa tapauksessa ärsytät koiraa enemmän lyömällä sitä. Käytä sitä ennemminkin blokkaamiseen ja muista olla itsevarman oloinen ettei koira hyökkäisi.

    • pieni om/30v koiria

      Itse olen torjunut vieraitten koirien hyökkäykset sekä pienten kääpiökoirieni että myös nykyisten rottweilereideni kanssa
      Pysähtymällä, ottamalla omat koirat/koiran vierelle, ei tiukalla otteella vaan "rennosti". Isommat koirat ovat pysähtyneet (inhimillisesti ajatellen ihmettelemään) ja joka kerran seurauksena on ollut tilanteen laukeaminen. Pienemmät koirat ja yhden kerran emo/aikuinen urospentu yhdistelmä jäi kiertämään meitä ja omistaja sai omansa kiinni kun neuvoin ottamaan nartun ensin, uros luovutti heti kun näin tapahtui.

      Kun omistaja ja koira on yhtä kuin kaksi ja pystyy säilyttämään itsehillintänsä, useimmat yksinään hyökkäävät koirat pysäyttävät hyökkäyksen. Jos vedät oman koiran selän taakse tai annat sen olla kaukana itsestäsi seuraus voi olla aivan toinen.

      Koira ei ole ihminen ja myös hyökkäävä koira toimii vaistojensa/kokemustensa perusteella joten ihminen voi pitää tilanteen hallinnassa ajattelukykynsä/kokemuksensa perusteella siihen asti kun hyökkäävän koiran omistaja ehtii paikalle.

      Paljon siinä saa sitten selityksiä kuunnellakin; ei se tee mitään, se on kiltti, se jahtaa liikkuvia ihmisiä ym . mutta toista kertaa ei ole sama koira päälle yrittänyt. Omistaja muistaa pitää paremmin varansa ettei joudu noloon tilanteeseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6806
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4420
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2833
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1457
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1134
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe