lakatkaa jo kitisemästä

suru puserossa

Olen nyt syksystä asunut Ruotsissa, ja törmännyt pariinkin suomalaiseen, joilta kuulee tätä "ruotsalaiset eivät pidä suomalaisista" soopaa.

Jos kuljet ympäri verkkareissa, likaisilla hiuksilla ja olet töykeä muita kohtaan, ja koko ajan jo etukäteen varma, että sinua syrjitään, niin aika äkkiä käy niin, ettei sinusta pidetä. Kyse ei ole mistään suomalaisvastaisuudesta, vaan siitä, että olet - ärsyttävä-.

Tuolla joku jossain keskustelussa kysyi, onko kenenkään ruotsalaiset naapurit kutsuneet kylään. Oletkos itse kutsunut niitä ruotsalaisia omaan kotiisi? Niin se metsä vastaa kun sille huudetaan... Entä moniko täällä on Suomessa asuessaan kutsunut koko kylän luokseen vierailulle ihan vaan siksi, että ollaan naapureita?

60-70-luvuilla Ruotsiin muuttivat ne, ketkä eivät töitä Suomesta saaneet. Nykyään ei enää ole näin, ja se tiedetään. Juu, olen kuullut vitsiä, että teillä on kaikilla puukot, mutta kysyttiin mun ruotsalaisilta kavereilta Suomessa kun oltiin käymässä, että onko ne homoja. Vitsi vitsinä, ja yhdessä tälle naurettiin.

Voisitteko kaverit olla edes vähän vähemmän marttyyreja, koska me muut saadaan sitten siivota teidän jälkenne, kun meitä pidetään yhtä luulosairaina, kun teitä.

Kiitän.

3

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heidå

      Nikille "suru puserossa"

      Älä usko kaikkia kirjoituksia täällä.
      Suurin osa on niin_nollin ja varmaan parin muunkin tarkoituksella tehtailemia eikä heistä kukaan ole varmaan koskaan käynytkään Ruotsissa. Joidenkin elämä saattaa olla sidottu esim. pyörätuoliin tai ovat henkisesti hurlumhei, joten ei sellaiset tiedä muusta maailmasta mitään. Jokin tyydytys varmaan tulee tuosta, että kommentoi päivittäin, usean tunnin ajan eri ryhmien palstoilla ja esittää muka-tietävää.
      Sitten kun ovat saaneet provosoitua jonkin kirjoituksellaan, niin kihisevät onnesta. Yleensä niiden seuraava viesti on edellistä hyökkäävämpi, rivompaa kieltä yms.

      Yleensä oikeat ruosut vain vilkaisevat tätä muutaman päivän ajan ja toteavat että silkkaa skeidaa palsta täynnä. Itse kurkkaan toivorikkaana pari kertaa kuussa, että joko on tyyli muuttunut ja paskanjauhajat häipynyt mutta vielä ei ole sitä iloa suotu, ja tämän käyntikerran myötä tulikin sitten maaliskuun mitta täyteen.

    • suru puserossa

      Niin_nol, vastaan nyt vain tämän yhden kerran, koska tiedän, että olet provo: nyt puhun Suomessa syntyneistä, jotka ovat muuttaneet Ruotsiin, en Suomessa asuvista suomalaisista, joilla on keskenään eri äidenkielet.

      heidå, en meinannut niinkään näitä tämän palstan kommentteja, vaan sitä, kuinka paljon täällä Ruotsissa asuessa kuulee muilta suomalaisislta millon mitäkin surutarinoita, jotka eivät tosiasiassa liity niinkään mihinkään kansallisuuteen ja rasismiin, vaan ihan yleiseen elämässä epäonnistumiseen, joka olisi tapahtunut missä tahansa. Ei siinä mitään, surullista sinänsä kun ei asiat ala kaverilla onnistuakseen. Kuitenkin tuntuu, että on kyse omien vaikeuksien pakenemisesta, ja sitten sysäämisestä ympäristön syyksi. Raivostuttavaa on se, että minua pidetään saman tason kitisijänä, kuin näitä surkuja.

    • Niin se kai on

      Maastamuuttaja viihtyis paremmin jos lähtis itsevarmana. Ne jotka valittaa, on semmoisia helppoheikkejä jokka luulee ett taivas aukee heti mut mitään ei viitsis oman viihtymisen hyväks tehä. Ja tuo häiriköivä palstapolliisi niiinnol ei oo tainnu tosiaan kotooan päästä ees Ruotsiin.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3003
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2344
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2082
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1923
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1787
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    7. 158
      1224
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe