amk:iin rakennustekniikkaa..neuvoja kaivataan

jättiläinen.

hei
nyt on tuo ammattikorkeakoulu haku alkanu ja rakennustekniikka on alkanu tuntua siltä mun jutulta. pohdinnassa on nyt myös että menenkö nyt sit perus rakennustekniikkaa vai ottaisinko tuon rakennusmestari koulutuksen.
onkohan kelläkään kokemusta/tietoa noiden kahden alan opiskelusta ja töistä. ja onko niissä töitä vai viekö virolaiset nykyään kaiken(tosin en asu pkseudulla niin ei kai niin vaikuta?).

ihmettelen myös että miksi osissa amk:oissa tuossa rakennusmestarin koulutuksessa on pienimpi pisteraja ollu viimevuonna ku pelkässä rak.tekniikassa. onkohan tuolle jotakin syytä?

itseäni kiinnostaisi myös kovasti olla ihan vain raksa hemmo joka vääntää niska limassa töitä. lihasta kummiskin löytyy ja ennenkin tehny raskaita töitä. niin mikäköhän raksa ala antais siihen parhaimmat valmiuded myös?
onkohan tuo rakennusmestari enempi teoriaa, johtamista, suunnittelua jne (voisihan sekin sopia minulle siis).
mutta jos haluais tommoseks duunariks niin minnepäin kannattaisi suunnata katse amk:oissa ja mille sitten siellä raksapuolella syventyä`? onko se tuo infrarakentaminen? ja onkohan siellä töitä? jostakin lukenu että ei hirveästi. ja jos oikeassa olen niin talonrakentajista on ylitarjontaa?

saattaa olla aika sekava viesti mutta kiva jos joku vastaisi ja viitsisi neuvoa/auttaa :-)

1

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yo-talonrakentaja

      Hei, jos duunariksi haluat niin suuntaat ammattikouluun ja haet talonrakentaja-linjalle.

      Rakennustekniikan koulutusohjelma (lyhennettynä ko) on siis insinööritutkinto joka antaa valmiudet suunnittelupuolen tehtäviin. Matematiikka yms kannattaa olla kunnossa ja ottaa ne tunnit tosissaan sillä töissä on hyvä pystyä varmistamaan että laskelmat pitää paikkansa. Eli siis olet käytännössä toimistotyössä, kiire on kova (kuten yleensäkin raksalla tahtoo olla) ja välissä työnjohto soittaa työmailta pyytäen piirrustuksistasi detaljeja (yksityiskohtia) timpureita, muurareita yms. varten.

      Rakennusmestari on työnjohtopuolella joka siis johtaa hommaa työmailla ja käy katsomassa välissä toimistostaan työmaalla miten homma etenee ja ainakin me soitetaan välissä jos tulee epäselvyyksiä, esim. "tuleeko tohon kohtaan putki vai ei". Rakennusmestari myös vastaa aikatauluista ja tietysti paine on välissä kova pitää homma aikataulussa. Ylitöihin saa varautua varsinkin työmaaprojektin loppupuolella.

      Tavallinen työntekijä, joita ovat esimerkiksi kirvesmies, muurari, laatoittaja, mittamies, rakennusmies (tekee ns. yleisiä töitä) hoitaa tietysti rakennusmestarin ("mestarin") antamaa työtä ja varautuu että prioriteetit saattaa muuttua kesken työpäivän, eli kesken päivän saattaa tulla kiireellisempi homma, kuten esimerkiksi palokatkojen, alakaton tekeminen siihen ja siihen tilaan jne. Työpäivät saattavat olla joskus pitkiäkin, varsinkin urakkatöissä jos on onnekas. Ja varaudu siihen että joskus hommat ovat kieltämättä inhottavia, esimerkiksi joudut ajamaan kivilevyä tai työskentelemään sateella tuulessa tai kylmällä ilmalla. Myös työasennot ovat joskus ikäviä, hyvinkin ikäviä - ei siis aina mutta ei toisaalta ole mitenkään harvinaista.

      Työaika raksalla on yleensä 07.00-15.30, eli kannattaa varautua heräämään siinä viideltä aamulla kun huomioi aamupalan, työmatkan yms.

      Talonrakentajista on vähän ylitarjontaa joo, kiitos ulkomaalaisten työntekijöiden. Ei sinänsä ulkomaalaisia mitään vastaan ole mutta harmittaa kun taas samalla suomalaisia on välissä työttömänä.

      Toivottavasti tästä tiivistetystä vastauksesta oli apua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      980
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      238
      775
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe