Karaten jatkaminen Jyväskylässä!

luhiz

Aloitin viime syksynä Shukokai Karaten Savonlinnassa ja nyt muutin vuoden alusta Jyväskylään vain todetakseni, että täällä paikallinen Shukokaiseura onkin Laukaassa :/ Ehdin puoli vuotta harrastaa tuota ja saada jo ekan vyön. Mieli tekis jatkaa! Siks haluisin kysyy mielipidettä noista muista tyylisuunnista, mitä Jyväskylässä pystyy harrastamaan: 1. Shotokan- Ryu, 2. Shorin- Ryu Seibukan ja 3. Shorinjiryu- Renshinkan. Onko ideaa, mikä näistä ois varteenotettavin tapa jatkaa Karatee?

9

279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • renshinkanroi

      Itsehän harrastan Renshinkan-Karatea ja voin todeta että on mukavaa, varsin potkupainotteista välillä mutta jotku potkut on aika vaikeita, koska keltane vyö mutta siinäpä niitä tulee opeteltua. Tekniikat suht helppoja. Suosittelen, vasta oli Soken kesäleiri jyväskylässä.
      kokeile ainakin :)

      • Okei! Tiiätkö ollenkaan, että alkaako harjoittelu ikäänkuin alusta, vaikka on käynyt ensimmäisen vyön Shukokai-karatessa? Onko ikäänkuin perusasiat samankaltaisia näissä suuntauksissa? Ois jees nimittäin ettei tarvis ihan tyhjältä pöydältä aloittaa :)


      • renshinkanroi
        luhiz kirjoitti:

        Okei! Tiiätkö ollenkaan, että alkaako harjoittelu ikäänkuin alusta, vaikka on käynyt ensimmäisen vyön Shukokai-karatessa? Onko ikäänkuin perusasiat samankaltaisia näissä suuntauksissa? Ois jees nimittäin ettei tarvis ihan tyhjältä pöydältä aloittaa :)

        Periaatteessa ei tarvitse mutta se on sitte eri asia käytännössä, suosittelen osallistumaan seuraavalle peruskurssille ja asiasta tehen kysyä :)


      • Kisapanu
        luhiz kirjoitti:

        Okei! Tiiätkö ollenkaan, että alkaako harjoittelu ikäänkuin alusta, vaikka on käynyt ensimmäisen vyön Shukokai-karatessa? Onko ikäänkuin perusasiat samankaltaisia näissä suuntauksissa? Ois jees nimittäin ettei tarvis ihan tyhjältä pöydältä aloittaa :)

        Perusasiat voivat Shukokain ja Renshinkanin välillä olla poikkeavia, mutteivät liian ratkaisevasti. Perusta Renshinkanissa on pääasiassa lantion kierrosta tulevassa voimassa. Kurssin käyminen voi kuulostaa turhauttavalta tietty, ohjatut harjoitukset pyörivät jo viuhaa tahtia, voit tulla mukaan kokeilemaan miten sujuu! Kurssit alkavat sitten myöhemmin, voisit ajatella että olisit "koeajalla" :D


    • Kisapanu

      Moro Luhiz! En tiedä missä mietteissä olet Jykyläkaraten suhteen tällä hetkellä, mutta ajattelin vastata tähän ketjuun antoisasti!

      Jyväskylässä tosiaankin on Karatea muihin kaupunkeihin verrattuna vain harvakseltaan, pinnalla ovat Jigotain karatejaoksen Renshinkan ja tuo Laukaan Shukokai. Itse olen 7v kohta Jigotaissa harrastanut kolli ja suosittelen hyvinkin lämpimästi Renshinkania, tarjoaa hyvinkin antoisaa tekemistä motivoituneelle ja avoimelle harjoittelijalle. Seurasta löytyy kaksi 4. danin omaavaa Senseitä, sekä jokunen voimankäyttöön/vapariin osittain orientoitunutta mustavyötä, joten rosteriin ei välttämättä lukeudu pelkkä karate, vaan kamppailua piisaa kyllä!

      Suomen Renshinkanissa on ollut iänikuisena murheenkryyninä oppien eroavuudet opettajien/kaupunkien välillä, mutta lähiaikoina ollaan taas päästy hyvin jyvälle siitä, mitä Japanissa harjoitellaan. Kilpailusta puhuttaessa itse voin vastailla hyvinkin paljon, kuulun Karateliiton kumitemaajoukkuehaastajiin ja olen sekä hippa että Renshinkan SM - mitalisti. Seura koulii tarvittaessa oman tyylin sali tai Sm - kilpailuihin, itse Karateliitosta erosimme 2012 syksyllä.

      Kurssit ovat edullisia, 100E (puoleen hintaan opiskelijoille) maksaa. Kursseista löydät tietoa jigotain nettisivuilta.

      Mikäli kiinnostuit, tervetuloa! Olen itse toinen tämän syksyn kurssin ohjaajista, maanantain vuorolla!

      • Kiitoksia infosta! Aion jatkaa kyllä Karaten tiellä. Syyskuussa näyttää alkavan peruskurssi elikkäs taidan aloittaa siellä sitten. En tiiä vielä miten käy tuon aiemmin hommatun keltaisen vyön kanssa, että riittääkö se tässä tyylilajissa, mutta hyötyä siitä on varmasti joka tapauksessa.


    • Nuupakka

      Jyväkylässä harjoittelee myös pieni Shotokan porukka Fudoka ry:n nimellä

    • arstetsui

      Jos haluat, että maksat harjoittelustasi omaisuuksia, samoin leireistä ja että pieni porukka lonii sun rahat, mitkä pulitat noista leireistä, jatka ihmeessä shukokaissa. Mikäli taas arvostat omaisuuttasi ja hinta-laatusuhdetta, mene johonkin muuhun seuraan. Kokemusta on molemmista vaihtoehdoista, eikä ole enää tarvinnut leireillä aamuharkoissa haistella vanhan viinan katkua etummaisesta rivistä, tai katsella puolikännistä senseitä, joka on valvonut ja ryypännyt edellisen yön. En tällä nyt tarkoita Jyväskylän seuran vetäjiä, vaan enempi tuolta etelästä tullutta porukkaa. Takavuosina oli kuulemma ollut vielä hurjempaa se meno niillä. Sinänsä ne oli teknisesti ihan osaavia äijiä pikku pieruissakin mutta kun en itse ryyppää. niin kuvotti katsella ja varsinkin maksaa niitä ihan tähtitieteellisiä leirimaksuja, joista kukaan ei tainnut edes kuittia saada.

    • shenshei

      Kuittia? Onko se jotakin syötävää?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1393
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1133
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe