Pakko avautua

olenko v-mainen

Pakko avautua ja purkaa pahaa mieltä. Ongelmana on perheen siivoottomuus, lapsia on kaksi joista toinen cp-vammainen. Tavaraa ja roskaa on lattialla, pöytä aivan siivottomassa kunnossa, se mitä syödään ja menee lautasen yli jää siihen, pöytää ei puhdisteta vaan siihen päälle seuraava ruoka. Pöytä muutenkin täynnä tavaraa. Astiat altaassa ja allas likainen samoin jääkaappi, hellanpäällinen ja uuni. En yksinkertaisesti jaksa siivota. Hiljaa olen ollut ja sietänyt tätä sillä perusteella että lapset tarvitsee aikaa vaan näkyy se aika menevän enempi naamakirjaan ym. Varaa ei ole siivoojaan ei perheellä eikä minulla. Lisäksi on iso kankainen sohva jonka äärellä isompi lapsi syö ja sohva sen näköinen. En todellakaan liioittele. Eikö lapsilla olisi oikeus siihtihköön kotiin, edes perusasiat puhtaana?

9

274

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En tiedä, oleltko?

      Oletko tämän perheen isovanhempi, isä vaiko äiti?
      Jos isovanhempi, niin asia ei sinulle kuulu.
      Jos olet perheen vanhempi, niin vanhempien kuuluu yhdessä lastensa kanssa huolehtia kodin siisteydestä.

    • epäsiisti mutsi

      Et jaksa siivota?

      Miksi siivoaisit aikuisten lastesi kodissa? Oletan palstan otsikon perusteella, että olet isovanhempi.

      Jos sinua on pyydetty lapsia hoitamaan, niin oma valinta mennäkö vai ei. Kun menet, niin siellä on juuri se siisteysaste, joka vain yksinkertaisesti on. Tai sitten olet menemättä, jos meno ei miellytä.

      Lapset eivät kuole eivätkä edes sairastu epäsiisteydestä. Nähty on. Allergiat muhii näissä ylisiisteissä (petivaatteiden vaihto kerran viikossa, desinfiointiaineet käytössä jatkuvasti jne.) perheissä. Tutkimustietoa aiheesta löytyy.

      • Talouskoulu kaikille

        Meillä vaihdetaan petivaatteet kerran viikossa eikä ole allergioita.

        Ylisiisti on eri asia kuin normaalisiisti. Jos ei käytetä rättiä ja siivousvälineitä ollenkaan tai kerran vuodessa niin sellaiseen asuntoon ei kannata ilman suojavarustusta astua ja silloin tarvitaan jo desinfiointiaineita. Ylläpito siivoomista pitää harrastaa joka päivä ja perusteellisempaa siivousta kerran viikossa.

        Käsiä ei varmasti pese kukaan epäsiistissä huushollissa ja jos siellä käsin tiskataan niin kehottaisin ettei syö eikä juo sellaisessa läävässä. Eräässäkin huushollissa kakarat räpelsi paskaisilla käsillä elintarvikkeita ja juustoköntti ja leikkeleet pyöri lattioillakin (vanhempien maatessa), kun tuli vieraita kylään niin niille tehtiin voileivät.

        Epäsiististä kodista leviää tauteja päiväkotiin ja kouluihin. Epäsiistit ihmiset oli sitten minkäikäisiä tahansa levittävät tauteja eikä huolehdi omasta hygieeniastaankaan.

        Talouskoulussa oppisi perusasiat kodinhoidosta. Minä kävin 6kk talouskoulua nuorena ja se oli todella hyvä kokemus.


        Talouskoulu

        Talouskoulussa sinulla on mahdollisuus saada monipuoliset valmiudet oman kotitalouden hoitamiseen tarkoituksenmukaisesti, taloudellisesti, turvallisesti ja luovasti. Talouskoulu auttaa sinua myös suunnittelemaan omaa uraasi ja ammatinvalintaa. Koulutus on lukukauden mittainen, ja se keskittyy sellaisten taitojen saavuttamiseen, joilla selviät, jatkoitpa sitten opintojasi ammatillisessa koulutuksessa tai yliopistossa.

        Talouskoulussa opiskellaan ruoanvalmistusta, leipomista, kodin ja tekstiilien hoitoa, sisustamista, kädentaitoja, yhteiskunta- ja kuluttajatietoa sekä vapaasti valittavia opintoja.


        http://www.opiskelijaksi.net/opiskelupaikat/valintoja-tukeva-koulutus/talouskoulu


    • kenen perhe?

      Tarkoitatko että oma perheesi on siivoton? Siihen ei auta se että teet yksin kaiken, vaan siivoaminen pitäisi opettaa myös miehelle ja lapsille. Jos lapset ovat jo aikuisia, voi olla myöhäistä opettaa, sitten vain toivot ja odotat että lähtevät siitä omaa kotiaan sotkemaan. Eikä sinun tarvitse siivota heidän kotiaan.

    • Yököttävää

      Marttapiirit eri puolilla Suomea järjestävät kodinhoitoon liittyviä kursseja ja tapahtumia. Osallistu yksin tai ystävien kanssa. Kysy lisää piireistä.

      http://www.martat.fi/kodinhoito/

      Olisiko mahdollista viedä se emäntä kodinhoito kurssille. Menisitte yhdessä.

      Onko se vuokra- asunto sillä ei omistusasunnoissa noin eletä. Kodinkoneet menee pilalle. Voit olla varma että räkää ja paskaakin löytyy.

      • Kassi-Almat

        Siivoton ihminen ei sure siivottomuutta ympärillään. Ei hän mene kursseille oppimaan uutta. Sotku on kotoista.

        Usein nämä siivottomat asuvat vuokra-asunnossa, koska jokainen ymmärtää, että asunto kärsii huonosta hoidosta ja liasta. Kukapa omaa omaisuuttaan niin huonosti haluaisi kohdella. Mutta vuokranantajalle sen voi jättää, kun hankkii uuden asunnon vanhan mentyä ihan hunningolle.
        Näitä on paljon.


      • ällistynyt!
        Kassi-Almat kirjoitti:

        Siivoton ihminen ei sure siivottomuutta ympärillään. Ei hän mene kursseille oppimaan uutta. Sotku on kotoista.

        Usein nämä siivottomat asuvat vuokra-asunnossa, koska jokainen ymmärtää, että asunto kärsii huonosta hoidosta ja liasta. Kukapa omaa omaisuuttaan niin huonosti haluaisi kohdella. Mutta vuokranantajalle sen voi jättää, kun hankkii uuden asunnon vanhan mentyä ihan hunningolle.
        Näitä on paljon.

        "Usein nämä siivottomat asuvat vuokra-asunnossa, koska jokainen ymmärtää, että asunto kärsii huonosta hoidosta ja liasta. Kukapa omaa omaisuuttaan niin huonosti haluaisi kohdella. Mutta vuokranantajalle sen voi jättää, kun hankkii uuden asunnon vanhan mentyä ihan hunningolle.
        Näitä on paljon. "

        Tämä on niin totta. Itsekin olen ollut muuttoapuna erään nuoren tutuntuttavanperheen muutoissa. He harrastavat juurikin tuota siivottomuutta, kun koti on täysin asuinkelvottomassa kunnossa etsitään uusi vuokra asunto ja jätetään pas kat jälkeensä.

        Asuntoa vaihdetaan n kahdenvuoden välein.

        Elämäni järkyttävin muuttokeikka.


    • Tarpeeton pois

      Jos on vaikea ylläpitää kodin järjestystä, olisi viisainta tehdä inventaario ja hävittää kaikki ne esineet ja tavarat, joita koti ei ehdottomasti tarvitse. Pois matot, pois sohvatyynyt ja verhot, pois ylimääräiset astiat. Vaatekerrat vain sen mukaan, mikä on käytössä. Muut pois. Pitää oppia heittämään roskiin kaikki se. mille ei löydy taloudessa vakipaikkaa.
      Järjestys säilyy paremmin, kun sälää ei ole joka puolella.

    • En tiedä, oletko?

      Voisiko avaaja vastata, mikä on sinun statuksesi tuossa siivottomassa perheessä? Tällöin voisimme vastata kysymykseesi oletko v-mainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5953
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3625
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1925
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1919
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1748
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1522
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1408
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1406
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe