Halvin ja paras tapa kuvata 200-300mm ?

kjdflkgjldkj

Mitä linssiä suosittelisitte jos haluan hyvää laatua 200mm tai 300mm polttovälilillä? Joku vanha kiinteä valovoimainen käsitarkenteinen vakaajaton ehkä?

6

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pimeä kuvaaja

      Halusin 300-millisen. Valovoimaiset poissuljettuja (se kukkaro!). Koska rungossani (D7000) on tarkennusmoottori, tartuin ensimmäiseksi käytettynä todella pikkurahalla löytyneeseen AF-Nikkoriin 70-300 mm f/4-5.6D ED (joka vaikuttaa jokseenkin identtiseltä vastaavan Tamronin kanssa).

      Mikäpäs siinä – kyllähän silläkin hintansa veroisia kuvia sai, jopa 300 mm:n asennossa. Valovoiman ja polttovälin yhtälö vain ohjasi liikaa jalustan käyttämisen suuntaan.

      Tartuin sitten AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR -tarjouksen koukkuun. AF-S:ssä on oma tarkennusmoottori, joten sellainen käy Nikonin halvimpiinkin runkoihin. Oleellista minulle olivat kirjaimet VR, joiden turvin käyttöalue laajenee oleellisesti käsivarakuvauksenkin puolelle! Plussaa on myös alapään ulottuminen 55 mm:iin saakka, mikä vähentää jossain määrin lasinvaihtotarvetta kesken kuvaussession.

      Aikaisemmasta ostoksesta oli sitten päästävä eroon. Ei ollut aivan helppoa: vaikka piirtoympyrä olisi riittänyt täyskennoisiinkin, ei näin halpa linssi sellaisten omistajia kiinnostanut – eikä oikein tuntunut kiinnostavan tarkennusmoottorilla varustettujen kalliimpien kroppirunkoistenkaan käyttäjiä! D3100/D5100-tason runkojen omistajat kyllä ottivat innokkaasti yhteyttä. Heidän kanssaan en halunnut ryhtyä lasikauppoihin, koska automaattitarkennusmahdollisuuden puute olisi ollut liian suuri pettymys. Sain toki objektiivin lopulta myydyksi, mutta en haluamaani hintaan.

      55–300 mm VR on vastannut odotuksiani. Mikään urheilu- ja luontokuvaajan toivelasi ei noin pimeä putki tietenkään ole, mutta minun on ollut helppo elää noiden puutteiden kanssa 299 euron hintaan. VR-kirjaimista kannatti mielestäni maksaa.

    • Kiinteä objektiivi

      Valmistetaanko kiinteitä linssejä enään ollenkaan?
      Olisin kiinnostunut 200, 300 ja 500 millisistä.
      Kuvanlaatu on parempi kuin zoomeilla?
      Missä käytettyja markkinoidaan?

      • ollenkaan?

        Eihän sellaisilla kiinteitä linssejä nykyään enää kuin lasten leikkikameroissa ja silmälaseissa.

        Kaikissa ns kiinteäpolttovälisissäkin on nykyään liikkuvat linssit ja todellisuudessa niiden polttovälikään ei ole kiinteä vaan muuttuu tarkennettaessa.


      • Pimeä kuvaaja

        Missä käytettyja markkinoidaan?

        http://www.omaetsin.fi/ -palvelu löytää joitakin käytettyjen lähteitä, mutta ei listaa niistäkään läheskään jokaista yksilöä.

        Totta kai kiinteäpolttovälisiä 200, 300 ja 500 mm:n objektiiveja valmistetaan yhä, ja kuvanlaatua voi hyvinkin pitää korkeampana kuin zoomeilla saavutetaan! Eivät ole välttämättä halpojakaan, varsinkaan, jos edellytät laseilta millien lisäksi valovoimaakin.

        Tästä vaikka kolme Nikkoria alkajaisiksi:

        http://www.rajalacamera.fi/nikkor-af-s-200-2-g-ed-if-vr-ii-objektiivi.html
        http://www.rajalacamera.fi/nikkor-af-s-300-2-8g-ed-vr-ii-objektiivi.html
        http://www.rajalacamera.fi/nikkor-af-s-500-4g-vr-if-ed-objektiivi.html

        Taskulaskimeni mukaan laukun täyttäminen noilla maksaa Rajalassa vaatimattomat 19.419 euroa. Sillä hinnalla saisi noin 65 kpl samanlaisia pimeitä pötkylöitä kuin minun 55–300-millinen VR-telezoomini (Nikkor sekin) maksoi. Se tosin kelpaa asiallisesti ottaen vain DX-runkojen nokalle ja tarjoaa valon kululle vain f/5.6-kokoisen rakosen.


    • Klappia, klappia

      Olen huomanut, että nikoninn 18-105 on klappia siinä kauimpana olevassa liikkuvassa osassa. Klapin erottaa silmälläkin selvästi, tuntuu sormessa. Se on ainakin 1-2 milliä. Luulis vaikuttavan kuvan laatuun?
      Kaverilla on Sigman 70-300 ja siinä on sama ominaisuus. Uloin töttörö heiluu.
      Onko klappi halpojen Nikonien tai halpojen zoomien ominaisuus?

      Entä kun mennään hinnassa 1000-2000 euroa. Onko tämän hintaissa laatuputkissa klappia?

    • uiop

      Jo muinainen 75-300mm f/4.5-5.6 AF nikkori teki ihan riittävän hyvää laatua. Miksei siis uudemmatkin. Nikkorin 70-300mm f/4.5-5.6 AF-D on tosi hidas tarkentamaan, mutta laatu on hintaisekseen hyvää. Kiinteät on tietysti parempilaatuisia, mutta zoomauksen mahdollisuus puuttuu. Mitä enemmän laittaa rahaa, niin sitä enemmän saa ominaisuuksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5075
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3197
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1315
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe