objektiivi nikon d3200:hen

vaillaobjektiivia

Olen hankkimassa objektiivia nikon d3200:hen. Hevoset ja eläimet pääosassa kuvauksessa, joten ns. "jalka zoomi" on vähän epäkäytännöllinen. Minkälaiset objektiivit käyvät kyseiseen kameraan? Onko jotain tärkeää mitä pitäisi tietää? 18- 200mm kuullostaa järkevältä minun tarpeisiini, vai ?

5

384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pimeä kuvaaja

      >Minkälaiset objektiivit käyvät kyseiseen kameraan?

      Nikon F -kiinnitteiset objektiivit käyvät. Nikonin ohella sellaisia valmistavat mm. (aakkosjärjestyksessä) Samyang, Sigma, Tamron ja Tokina.

      Runko on DX-runko eli ns. kroppikennoinen Nikon, kennokoko APS-C. Nikonin objektiiveista DX-sarja on tehty erityisesti niitä varten, mutta ns. täyskennoisiin tarkoitettuja FX-objektiiveja voi käyttää yhtä hyvin. Ne vain ovat kalliimpia ja painavampia ja niiden paras anti jää DX-rungossa tavallaan hyödyntämättä.

      Nikon D3200 -rungossa ei ole tarkennusmoottoria. Tarkennusautomatiikka vaatii tässä tapauksessa, että objektiivi on tyyppiä AF-S (tarkennusmoottori objektiivissa). Myös AF-objektiivit ovat periaatteessa automaattiseen tarkennukseen soveltuvia, mutta vaativat runkoon sijoitetun tarkennusmoottorin. Näitäkin obiskoita voi D3200-rungossa käyttää, jos osaa ja haluaa tarkentaa käsin.

      Jalkazoomi epäkäytännöllinen ja haluat zoomin? Kohtuurahalla et valovoimaista zoomia löydä. Valovoiman puutetta korvaa jossain määrin kuvanvakain (objektiivin tyyppimerkinnässä kirjaimet VR), mutta siitä ei ole hyötyä kuvattaessa liikkuvia kohteita (esim. juoksevaa koiraa tai hevosta). Niitä kuvattaessa on käytettävä lyhyttä suljinaikaa, jolloin tarvittaisiin erinomaista valaistusta, suurta objektiivin valovoimaa ja/tai suurta kameran herkkyysasetusta (ISO).

      Itselläni on yleiskuvausobjektiivina havittelemasi 18–200-millinen VR-Nikkor, mutta kuvailen enimmäkseen toisentyyppisiä kohteita. Tuo telepään 200 mm on jo aika hankala hallita kuvattaessa eläväisiä kohteita käsivaralta tai monopod-jalustalta, joten pitäisin melkein 18–140-millistä uutuus-Nikkoria (VR sekin) mielekkäämpänä ostoksena. Se on kompaktimpi ja halvempi, mutta tiettävästi optisesti varsin kelvollinen hintaisekseen.

      Kumpikaan noista zoomeista ei ole valovoimansa puolesta yhtään kummoisempi kuin 18–55 mm:n halpa pakettiobjektiivi (jollainen sinulla ehkä jo onkin).

      Nikon AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED voisi olla aika lähellä toivelasia kuvailemaasi tarkoitukseen. En puhu kokemuksesta, koska 1 500 euron hintalappu on minulle aivan liikaa.

    • ....

      Jos et pääse lähelle kuvattavaa kohdetta, niin tuollainen 18-200mm voi toimia hyvinkin. Tosin voi olla hankalaa jos kohde liikkuu paljonkin. Jos pääset lähemmäksi kuvattavaa niin riittää lyhempikin polttoväli, eikä tarvitse välttämättä 200mm olla (18-105mm) saattaa riittää. Nykyään löytyy myös 18-140mm joka on siitä väliltä. Kannattaa kenties mennä liikkeeseen testaamaan miten paljon mikin optiikka "zoomaa".

      • Pimeä kuvaaja

        Niin, yritin jo edellä sanoa, että tuo 18–200-millinen tahtoo olla turhankin pitkä kameran nokalla paljon käytettäväksi yleislasiksi: niille telepään pitkille milleille on vähänlaisesti käyttöä (erityisesti liikkuvien eläinten kuvauksessa). Miksi maksaa niistä milleistä, jos pienempi, kevyempi ja edullisempi 18–140-millinen ajaa jo saman asian?

        Tuo 200 mm ei ole vielä pitkäkään varsinaiseen kaukaisten, pienten kohteiden telekuvaukseen. Sinne eri lasi!

        Ostin 18–200-milliseni lähes 2½ vuotta sitten. Myöhemmin olen hankkinut lisää pituutta 55–300-millisen muodossa. Tänään ostaisin keskialueen turistilasiksi luultavimmin 18–140-millisen, vaikka 18–200-millisestä tykkäänkin.


    • egwgwe

      jalkazoomilla 35/1.8 paras hitnalatusuhde

    • Niconian

      Oman kokemukseni mukaan tuo Nikonin 18-200 VR ei ollut ihan niin hyvä kuin annetaan ymmärtää. Muutaman kokeilun jälkeen oman croppini nokalle jäi Sigma 18-250 Macro. Sigma on mielestäni pieni, helposti roudattava, monipuolinen ja riittävän laadukas päivänvalossa kuvaukseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5369
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4785
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3036
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1653
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe