kannattaako virtuaaliin...

olisiko huijausta?

Olen törmännyt tällaiseen sijoituskohteeseen; virtuaaliraha Bitcoin - BTC. Kurssi heiluu ihan mahdottomasti, mutta kuitenkin tikittää ylöspäin yli 500%/v.
Nyt yhden BTC yksikön hinta liki 400 EUR. Vuotta aikaisemmin 'a 40 EUR.
Maailmalla näyttävät monet isot ketjut ottavan tätä käyttöön? Onko tämä jokin uusi tuleva "yhteisvaluutta"?

Oletteko uskaltaneet lähteä tähän mukaan?

11

226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ystävällinen neuvo

      Älä sijoita ainakaan yhtään enempää kuin sinulla on varaa menettää.

      Ja päättele siitä loput...

    • markkubit

      Kurssi on noussut viidessä vuodessa miljoonakertaiseksi. Bitcoineja on jo käytössä liki 12 miljardin edestä. Kyllä tässä vaiheessa voidaan jo varmuudella sanoa että huijauksesta ei ole kysymys.
      Helmikuussa tehtiin jo vuosia tiedossa olevien teoreettisten ongelmakohtien korjaukset, jolloin järjestelmä nykytiedon mukaan on aukoton ja voidaan aika vakavalla mielellä puhua bitcoinista tulevan maailman yhteinen valuutta. Nyt näyttää siltä että tähän on hyvät mahdollisuudet ja jopa todennäköistä.

      Nyt yhden bitcoinin arvo on noin 400 EUR. Jos kurssikäyttäytyminen menee historiaa toistaen (yli 85% todennäköisyys), niin heiluu tuossa 380-420 EUR välillä huhtikuun puoleenväliin ja lähtee siitä hiljaa kohoamaan.
      Juhannuksena on yli 500 EUR ja elokuun alussa 800 EUR.
      Tässä vaiheessa alkaa jyrkkä nousu aikaisemman tavan mukaisesti. Uskon että marraskuun aikana yhden bitcoinin arvo käy korkeimmillaan n. 4500 EUR ja romahtaa sieltä arvoon 1200 EUR. Ensi vuoden alussa kurssi rauhoittuu 1800 EUR kohdalle. Uskon että vuoden 2016 aikana bitcoinin normaali vaihdanta-arvo on noin 8000 EUR ja 2017 ollaan jo 55000-80000 EUR arvossa.

      Sijoittajana en ole ammattilainen, mutta vähän enemmän kuin harrastaja. Arvioissa olen käyttänyt varmuuskerrointa 2,2.

      Olemassa olevan tiedon pohjalta bitcoin näyttäisi olevan yksi maailman parhaita sijoituskohteita. Muistettava kuitenkin on että mikään ja koskaan ei ole varmaa. Hallitukset eivät voi teknisesti ja muutenkaan enään tässä vaiheessa bitcoinin tuloa estää, mutta jotain arvaatonta voi tapahtua. Kenties asteroidi ..., netti katoaa ...

    • piet

      Aika huono lähtökohta sijoiyukselle jos ensimmäinen kysymyksesi on, olisiko huijausta?

      Toiseksi kysyt, onko tämä jokin uusi tuleva yhteisvaluutta? yleensä ei kannata sijoittaa semmoiseen mitä ei ymmärrä, tai ei edes tiedä mikä se on.

      Kolmanneksi kysyt onko muut uskaltaneet lähteä mukaan (Suomi24 palstalla) aika moni on sijoittanut Talvivaaraan, mutta se ei tee siintä hyvää sijoitus kohdetta.

      Bitcoin on varmasti tuottanut perustajille, ja ensimmäisille mukaan tulleille kovat tuotot, mutta miten käy niille jotka vielä lähtee mukaan? Itse en ole perehtynyt tähän, koska haiskahtaa jotenkin minun nenääni, joten en ota enempää kantaa Bitcoiniin, vaan yleensä sijoitus päätökseen.

    • Testaamalla selviää

      Jos haluat testata bitcoin-lompakon käyttöä, mutta et laittaa sinne rahaa vielä, niin luo lompakko vaikka osoitteessa blockchain.info ja ota muutama ilmainen bittiraha mainostajilta.

      Bitcoineja selaamalla webbisivuja (Mainoksia)
      http://tinyurl.com/p9rqvv7

      Samanlainen sivusto kuten yllä oleva.
      http://tinyurl.com/qgvemsj

      Bitcoineja tekemällä sivuilta kyselyitä ym.
      http://tinyurl.com/pybw2h4

      Samanlainen sivu kuin yllä oleva
      http://www.iwantfreebitcoins.com/131973

      Ilmaiseksi pieni määrä bitcoineja pari kertaa päivässä. Ei rekisteröintiä, vain oma bitcoin osoite riittää.
      http://tinyurl.com/peoguzt

      Samanlainen kuin yllä oleva.
      http://tinyurl.com/pekhkk8

      Vielä yksi samanlainen kuten yllä
      http://www.bitcrate.net/index.php?ref=4875

      Näistä ei mitään suuria summia irtoa, mutta tuleepa ainakin tutuksi. Adblock laajennus saattaa häiritä sivujen käyttöä.

    • bitcoin-2009
    • arrolumkarrium

      Varteenotettavia vinkkejä täällä. Itse vastaan kysymykseesi että kannattaa.

      Katso kurssikäyriä. Joulun paikkeilla syntynyt kupla on tasaantunut ja hiljalleen lähestytään vaihetta josta suuntana taas ylös päin. Pohjia mitä ensin tullaan käymään on tietysti mahdoton ennustaa.

      Mielestäni, huom mielestäni, nyt mennään siinä vaiheessa että bitcoinien "hyväksyttävyys" mihin aloituksessa viittasit kasvaa eksponentiaalisesti. Aina kun joku iso toimia niitä alkaa hyväksyä (esim overstock) niin kynnys seuraaville on pienempi. Eli sellainen globaali verkkomainen ketjureaktio.

      Aikaisemmin bitcoinit ovat olleet enemmänkin puhdasta kurssilla spekulointia.

      Ja jos satut bitcoinista innostumaan niin voi olla ihan fiksua hajauttaa. Lähinnä litecoinia uskallan suositella kun se on toinen jonka hyväksyntä näyttää olevan nousukiidossa. Vaihtovolyymitkin ovat lähes bitcoinin luokkaa ja välillä ylikin.

      Kannattaa ihan ajan kanssa perehtyä bitcoiniin ja saavuttaa jonkin asteinen ymmärrys siitä. Monilla on jotain bitcoinia vastaan ihan vain sen takia että oman tietämättömyyden tunnustaminen voi olla vaikeaa.

      Minulla ei muuta :)

    • wall street

      Joo, WinCapitakaan ei ole ollut huijausta, mitä nyt oikeusistuimet sitä ilkeämielisyyttään vertaavat johonkin pyramidihuijaukseen, jossa suurin osa sijoittajista menettävät sijoittamansa varat.

      Älä hyvä ihminen lähde mukaan tällaisiin pyramideihin, sillä siitä ei hyvä seuraa. Jos nyt ostat bitcoineja 400 ekellä (1kpl), voit olla varma, että jossain vaiheessa hinnan edelleen noustessa tämän coin-pelin alullepanijat myyvät omansa, tekevät tosi ison tilin jonka jälkeen bitcoinin arvo on jopa alle Talvivaaran osakkeen. Tämän jälkeen bitcoin ei nouse, talvivaaralla on vielä pienen pieni mahdollisuus...

      Hyvä on muistaa, että se mikä menee ylös, tulee vuorenvarmasti jossakin vaiheessa alas.

    • Giga Coiner

      Kokeilut kannattaa aloittaa hankkimalla pieni erä kryptovaluutta, Bitcoineja ilmaiseksi esim. FreeBitcoin palvelusta http://bit.ly/1gPuE5w .

      Niin, ja sitten kun olet saanut kerättyä varallisuutta kannattaa sitä pyöräyttää Giga Coiner palvelussa http://bit.ly/1nSNwrC ja saada näin kuussa 120-210% tuoton sijoitukselleellesi. Tämä toimii juurikin bitcoineilla.

    • firma.
    • kekkonen+0

      Näistä bitcoin-virtuaalivaluuttakusetuksista tulee mieleen, miten 90-luvun lopulla ennen dot-com kuplan puhkeamista sijoittajat tunkivat rahojaan virallisten pörssien ohella myös virtuaalisiin osakkeisiin. Näitä virtuaalisia leikkiosakkeita jotkut sitten ostivat ja myivät virallisten pörssien ulkopuolella kuin oikeita osakkeita. Aikaansa edellä oleva idea, vaiko se tavallinen hölmöiltä-rahat-pois-ennen-kuin-romahtaa kuvio?

    • noin alkuun

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      435
      3141
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      109
      2549
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      379
      2439
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2045
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1877
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1287
    7. 168
      1280
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1186
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1121
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      977
    Aihe