Meikkiallergia

turboluomi

Onko kohtalotovereita? Minulla on aina ollut jonkinasteinen meikkiallergia,jo nuorempana huomasin että tietyt luomivärit ei sovi,vaan silmät kutisi. Nykyään pahinta tuntuu olevan jo ripsivärikin (ainoa mitä haluaisin käyttää).
Oireina nykyään luomien turpoaminen. Käytän allergialääkkeitä jatkuvasti.
Olen kokeillut monia eri laadukkaita merkkejä (Lancome,Kanebo ym.) ja jonkin aikaa ok,mutta sitten ehkä altistun niille jonkin ajan kuluttua,esim jos toinen tuubi menossa. Osaisiko joku kertoa,mikä merkki olisi ja sisältäisi vähemmän allergisoivia aineita,en nyt tarkoita mitään "allergiatestattuja" tuotteita,kun eihän sitä tiedä millä ne on testattu. En ole käynyt allergiakokeissa tämän kosmetiikka-allergian vuoksi,pitäisikö mennä? Mitä ne maksaa?
Eikö sit pitäisi testata monet kymmenet eri aineet?

7

6565

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Allerginen

      Onhan meitä. Olen atoopikko ja mulla tuo ongelma johtuu ilmeisesti hajusteista, sillä useimmista hajusteettomista tuotteista en saa tällä hetkellä oireita. (lukee: "fragrance free").

      Nyt vanhemmiten (24v) olen huomannut, että siedän paljon enemmän tuotteita kuin ennen yleensäkin kauneudenhoidossa. Ennen sain oireita luomiväreistä, ripsiväreistä, kajaleista (etenkin kovapäisistä kajaleista) ja silmämeikinpoistoaineistakin tuli oireita (kutinaa, punoistusta ja turvotusta), puhumattakaan hiustenhoitotuotteista ja niiden vaikutuksesta ihoon. Jouduin käyttämään hajusteettomia tuotteita, joista niistäkin osa herkisti mut. Nyt oireita tulee vain silloin tällöin. Mutta haju/partavesiä/dödöjä tms en voi edelleenkään sietää.

      Ne itselle sopivat tuotteet tulee vain löytää kokeilujen kautta, ja tietenkin kaikelle voi ajan myötä herkistyä. Sulla kuulostaa aika nopealta tuo herkistyminen... kannattaisi varmasti testata mikä sen oikeastaan aiheuttaa. Tosin sitä ei välttämättä saada koskaan selville.

      Esim. No7 on hajuton sarja, muttei sovi mulle yhtään, olen testannut mm. meikkipuuteria joka laittoi ihon ihan rikki, kynsilakkaa joka sai koko käteni kutisemaan... eli ei voi vetää johtopäätöksiä pelkän hajuttomuuden perusteella. Mikä sopii yhdelle voi aiheuttaa oireita toiselle.

      Käytän tällä hetkellä Lumenen Star Effect-ripsiväriä (ruskea - tosin melkein kuin musta), sekä Lumenen Duo-luomiväriä. Niistä en ole saanut oireita. Meikkivoidetta/puuteria en tosin voi käyttää vieläkään oireitta, joten en niitä käytä ollenkaan.

      Myös meikkisiveltimille voi olla allerginen, ne kun valmistetaan usein eläimen karvasta!

      Allergiatesteissäkin olen ollut, sinne sai viedä mm. omat meikkituotteet jotka sitten testattiin prick-testillä (pistetään kevyesti ihoon). Lisäksi tehtiin yleiset testisarjat, eli ruoka-aineet jne. plus erilaiset hajusteet ja tuotteiden lisäaineet. Opiskelijana mun ei tarvinnut maksaa sairaalassa noista testeistä kuin se kaikille pakollinen poliklinikkamaksu (120 silloista markkaa), kävin n.4 vuotta sitten.

    • Kutiavat luomet

      Löytyy kohtalon tovereita. Kannattaa mennä allergiatesteihin omilla meikeillä. Itselläni aiheuttajaksi löytyi meikkeihin todennäköisesti valmistusvaiheessa jäävät raskasmetallit, kuten nikkeli ja koboltti. Käyttämäni Joe Blasco meikkivoide aiheutti pahimmat oireet, samoin Ricils ripsiväri. Monen kokeilun jälkeen sopivaksi ripsiväriksi löytyi Clinique ja meikkivoiteeksi Dior. Mutta heti, jos kokeilen nykyään jotain uutta, oireet alkavat heti ja saattavat pysyä toista kuukautta, vaikka lopetan käytön heti. Iho silmien alla ja luomissa on käynyt todella ohueksi liiallisen kortisoni voiteen käytön vuoksi.
      Kokeilemalla löytyy, ei kannata lannistua. Valitettavasti niissä palaa rahaa ja saat kulkea silmät punaisilla ympyröillä koristeltuna.
      Raskasmetalleissa on se ongelma, ettei niitä näy tuoteselosteissa, kun ne ovat jäämiä valmistusvaiheesta.
      Itselleni ei käy myöskään monivitamiini valmisteet koska niissä on sinkkiä ja kromia.

      • turboluomi

        Kiitos vastauksesta,menen jossain vaiheessa ehkä allergiatesteihin. Juuri tuo vaiva minullakin on,että jos kokeilen jotain uutta,silmät saattaa ärtyä niin,että kestää parantua vaikka kuukauden ja silloin ne eivät sietäisi mitään meikkiä tietenkään. Tarvii varmaan miettiä tosissaan kestopigmentointia tms... Tuo juttu noista monivitamiineista olikin mulle ihan uutta. Käytän nimittäin itse Ladyvitaa (aina silloin tällöin kuurina) ja siinä ainakin on sinkkiä ja kromia. Kiitos tiedosta,pitää seurata jos osa oireista johtuisi vaikka niistä.Mulla oli joskus cliniquen luomiväri,mitä pystyin käyttämään,taidan ostaa seuraavaksi ripsarin,nyt mulla on Kanebo,tiedätkö onko siinä niitä metalleja?


      • Allerginen
        turboluomi kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta,menen jossain vaiheessa ehkä allergiatesteihin. Juuri tuo vaiva minullakin on,että jos kokeilen jotain uutta,silmät saattaa ärtyä niin,että kestää parantua vaikka kuukauden ja silloin ne eivät sietäisi mitään meikkiä tietenkään. Tarvii varmaan miettiä tosissaan kestopigmentointia tms... Tuo juttu noista monivitamiineista olikin mulle ihan uutta. Käytän nimittäin itse Ladyvitaa (aina silloin tällöin kuurina) ja siinä ainakin on sinkkiä ja kromia. Kiitos tiedosta,pitää seurata jos osa oireista johtuisi vaikka niistä.Mulla oli joskus cliniquen luomiväri,mitä pystyin käyttämään,taidan ostaa seuraavaksi ripsarin,nyt mulla on Kanebo,tiedätkö onko siinä niitä metalleja?

        En ikinä uskaltaisi ottaa kestopigmentointia silmiin tms! Tatuointiväreillekin voi olla allerginen (en tosin tiedä millä väreillä pigmentointi varsinaisesti tehdään, mutta ihon allehan se joka tapauksessa laitetaan).

        Sitä pigmentointia kun ei sitten pois saakaan jos yhtäkkiä tuleekin oireita... :/


    • diinmmjk

      mä luulen olevani allerginen varsinkin nestemäiselle rajausvärille. varsinkin kun laitan lumenen nestemäistä rajausväriä, silmäni alkavat vuotaa ja niitä kirvelee. testasin oriflamen ripsiväriä, ja allergiaoireita ei ilmennyt. uskon että meikit joita ei ole testattu eläimillä eivät allergisoi, esim. the body shop, oriflame, yves rocher :]

      • diinmmjk1

        niin ja joskus olen huomannut että meikinpoistoainekin kirvelee, vuodattaa ja punottaa silmiäni


    • koklaa.

      Kestovärjää kulmakarvat ja ripset, niin ei tarvii meikata.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      181
      10717
    2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      140
      1914
    3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      237
      1315
    4. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      61
      940
    5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      53
      880
    6. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      60
      828
    7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      42
      717
    8. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      52
      679
    9. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      42
      669
    10. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      25
      655
    Aihe